Отговори
# 300
добро утро и от мен, хубав и слънчев ден ви пожелавам. Аз днес ще се заровя в учене и малко почистване за съжаление

# 301
  • София
Добро утро, мамета!
Изобщо не можах да спя тази нощ, но поне се чувствам свежа сега.

Petia, направо ме втрещи с това за брака. Та вие имате вече две деца, сега ли намериха да ви дуднат на главите?

Kristisha, и аз бях заплюла една количка от там, но така без ръка да пипне, не посмях.

Относно спорът за количките и цените им искам да кажа, че ние определихме не малък бюджет за тази покупка и с това си мислихме, че всички проблеми ще се разрешат, но уви. Преценете какво ви трябва като начало и дали няма да си купите само количка за МОЛ. Специално за Мима, на мен ми се струва, че има супер малка лятна седалка, а детето расте все пак. Смятам, че е и важно да се прецени дали има опция за закупуване на нова количка, ако въпросната се окаже, че не отговаря на първоначалните изисквания. Това пак няма да са малко пари, защото не вярвам, че човек, който отделя повече от 2000 лв. за количка в последствие да си купи лятна за 40, например.

Pampers , благодаря! Значи да не не отделям време в търсене на шишета сега.

# 302
Като чета как се впускате в покупки... понякога направо се чудя дали с мен всичко е наред Simple Smile
Преди 1-2 дни бабата на двама от моите ученици ме изненада с първия подарък за новия бебко - плетена на ръка жилетка и два чифта терличета. Няма смисъл да ви казвам, че са страхотни, а жестът направо ме просълзи - това е наистина първото нещо, което получава той  Simple Smile А и жената не ми е толкова близка - внуците й учат при мен. Стоят ми тези дрешки още обаче едни такива нереални, все още бебето - голямо и родено - ми е много далеч в съзнанието и даже ми е едва ли не суеверно да предвиждам нещо за него, преди да сме минали поне седмия месец.

Понякога ми се струва, че човек от тези покупки почва да губи преценка за истинското събитие и да се заравя в някакви материални придобивки, да почва да очаква бебето също като една материална придобивка, с която да излезе и да се похвали на света (не обвинявам никого, като че ли и на мен ми се е случвало да залитам в тази посока с първата бременност). В един момент количките, дрехите, шишетата, ваничките, леглата и дрънкулките сякаш стават по-важни от самото бебе. Пък и така де - те се виждат  Mr. Green Хубавото е, че голямата част от бебетата, макар и новородени, имат свойството да изразяват собственото си мнение и да откажат тотално да носят определена дрешка, да играят с дадена играчка или да се возят в прекрасната скъпа количка, с които трябва иначе да блеснат....

Извинявам се, ако постът ми звучи малко негативно, особено като за такъв в ранна слънчева сутрин, но понякога целият този комерсиализъм около бебетата направо ме задушава.  Peace

# 303
Като чета как се впускате в покупки... понякога направо се чудя дали с мен всичко е наред Simple Smile
Всичко ти е наред. Просто усещаш нещата по друг начин. Hug Аз също споделям мнението ти за материализма и показността, но пък аз съм трети вид ку-ку.  Mr. Green Нямам търпение да се преместим и да му вземем кошарата, за да започна да се подготвям за появата на бебето - да подбера плат за чершафчета и да ги ушия, да си ушия пеленки и други неща.....за мен това е емоционален момент, в който аз трябва да се подготвя за появата му, така че да му е комфортно като се роди Crazy Не да накупя една камара вещи, а сама да направя само най-необходимите за двама ни неща Heart Eyes Така, че както е казал народът: "Всеки луд с номера си" hahaha

Днес денят започва със слънце и малко по-късно ще изляза да му се порадвам, макар температурите да не са от най-приятните все още.
На работещите пожелавам много лек и приятен ден!  bouquet

# 304
  • София
Добро утро и от мен!

Изпратих мъжете, пералнята върти, манджата е на котлона, аз закусих и ви изчетох Laughing
Сега да се разпиша Wink

el 8004nbirthday на патерица!Да си жива и здрава с най-пухкавия подарък септември  bouquet

koalla, честито момиченце и стискам палци за резултатите от амниото Peace

Звездичка, аз съм в болничен от средата на март и се чувствам много добре. Вярно е, че понякога ми доскучава, но пред стреса и умората на работа, не бих си го причинила. Всеки си решава спрямо натовареността и физически как се чувства Peace

nads3,  ако не греша ти си от Монтана. Моят мъж е от този град и аз раждах там предния път. Д-р Цеков ми направи секциото, много бях доволна от всички в отделението, остана ми приятен спомен от този хубав момент Simple Smile

mirencetoblg,Diadra356, честити ви розови гащи Grinning

Шамс, честити и на теб!Отвреме навреме и аз си представям, че ще ми кажат същото, но не го вярам толкова, колкото може би ми се иска. Голямо желание имах за девойка, но с него ще си остана Rolling Eyes

Петя, искрено се забавлявах с твоя козунак Grinning

За шишетата - бях си купила преди да родя само едно на Авент от най-малките. В началото почти не го ползвах- Боян не пиеше вода, нито чай, само сучеше CrazyПо-късно си взех още едно, но беше някакво обикновено. Други шишета не са ми трябвали. Биберон ползвахме на Нук, но и на нея не беше фен Peace
За изследванията- само един път са ми пускани досега, на 7 май ще са за втори път
За забелването- при нас не е докрай завършен процеса. Издърпвам кожичката и измивам колкото се показва. Надявам се да се забели със времето изцяло Peace

Сориии за дългия пост, но ме хвана музата за писане Crazy

# 305
Здравейте мами!!!Сега се присъединявам към вас,сайта ми е още нов но ще свикнем!Ние сме в 18 седмица и чакаме бебчо за 22 септември,онзи ден бяхме на преглед но пак ни казаха че е още малко за определяне на пола,уговорихме се средата на май да ни правят пълните изследвания и се надявам скоро да разберем и да се убедим че всичко е добре....нормално ли е в 5тия месец още да не се вижда пола и да ми е теглено само веднъж кръв за изследване....моля помогнете дайте съвет.Първа бременност ни е,майка ми е далече и почти не комуникираме и няма кой да попитам а и тук сте много знам че ще дадете обективно мнение според опита ви!Благодаря ви за времето!  bouquet

# 306
  • Пловдив
Добро утро!
Айде бе мами с амниото, искаме хубави новини, тука само за вас говорим и стискаме палци.

Diadra356
Нямам мнение за марките колички, които изброяваш. Но имай предвид, че има много търговски трикове на различните фирми доставчици. Примерно обявяват награда на този служител, който продаде най-много от тяхната марка. Или стоката им е залежала. Най-добре потърси съвет от потребители. А още по добре отиди на место и "ръка да види" "око да пипне" каквото ти дойде на сърцето, вземи и мъжо за оценка на техническото състояние. Успех в избора!

Tanishte, Памперс
Това са пеленките. Много са шаренки и затова ги харесах. Купих номер 12 и 15 и още едни със слонче. Стига да дойдат и ще кажа впечатления - но за вършене на работа ще кажа живот и здраве септември като видя дали на бебка са му добре и не протичат.
Търся малка кокетна рокличка, като за малка елеганта дамичка - само да не се окаже с пишле  Grinning Не искам да е като торта, но не искам и да е от трико. Абе ще си оплета аз най накрая и ще си реша проблема  Grinning

mirencetoblg
Относно болничния. Първо си взимаш направление за гинеколог за установяване на бременност, като с това направление имаш право на втори преглед. После отново се взима направление от личната за женска консултация. С това направление имаш право на един преглед всеки месец. А в последните мисля два месеца имаш право на по две посещения в месеца. Не ми е ясна как така ти свършват направленията при теб?

Пете ето едни розови гащи и за теб
http://www.miniprix.bg/produkt/103417/
Между другото някой пазарувал ли е от този сайт. Гледам има тема в бг мама за него...

За изследванията са ми правени само един път  newsm78
За подготовката за бебето - еми материално е, но пък ми се ще като дойде бебко да има поне нещата от първа необходимост и да му е комфортно доколкото мога да му го осигуря.

Хубав слънчев ден на всички и непропускайте разходките  Grinning

# 307
Добро утро, момичета!
Днес май ще е много топло и хубаво за разходки, но уви съм на работа.  Simple Smile

Записах си час за ФМ в 28-ма седмица при доктор Марков. Незнам много дали има смисъл от тази ФМ, вие мислите ли да ходите?

# 308
Привет и от мен  Hug
За пишлето вчера щях да пиша, ама акъла ми  ooooh! Аз с Боби си го забелвах от самото начало по-много малко всяка вечер след баня, и за няколко месеца всичко си стана от самосебе си. После поддържах като постоянно при миене забелвах, а сега той вече си се гриже за него....  е с постоянно мое напомняне като се мие и къпе, да мие пишата  Joy Но аз съм категорична, че трябва да се забелва и това да стане в първите месеци /не налагам мнение на никои, това е само и единствено мое мнение - да уточня   bouquet/ Племеника ми има големи проблеми, точно с факта, че не му е все още забелена пишата, а е на 12години. Опитаха се чрез хирург като беше на 5-6г. почти успяха, казвам почти защото той забели, но след това той не даваше да се пипне и тя пак остана така и сега продължава да не е забелена. Всеки сам преценя разбира се как и защо да действа, изказвам моя опит  Hug
За шишетата и аз кърмех и нямах кои знае колко голям набор от такива, мисля че на Чико бях вземала и на Камера, по-опитните да кажат.
Лулу и аз мисля като теб, споко, не си сама Hug
Добре дошли на новите мамита   bouquet Лека и безпроблемна бременост!
Sleeping Beauty добре дошла на родна земя Simple Smile)) Радвам се, че сте си изкарали супер, а как беше времето там? Раздялата с децата макар и за кратко винаги е много болезнена, но понякога е полезна   bouquet
Айде да захващам да работя, че пак се отплеснах  Rolling Eyes
Слънчев ден пупитата  bouquet

# 309
  • София
Sleeping Beauty, нямам възможност да сравня и трите марки, а и не искам. За мен Стоке е най-добрата количка и съм се насочила към нея от самото начало. Не искам да влизам в спорове, защото Стоке и Мима са на цена, с която могат да се купят десет други колички и малко хора биха си позволили. Никой не може да ме убеди, че Бебе Комфорт или която и да е друга марка са по-добри. Финансовото състояние играе най-голяма роля в избора на количка все пак.

Това, което казваш, е абсурдно, но всеки има право на мнение.  Надявам се да бъдеш доволна от избора си.

Нинка, времето беше прекрасно като за Лондон - слънце и никакъв дъжд, макар и да не беше особено топло Sunglasses
Права си - и за ден да я оставя, пак ми е мъчно, но пък определено ми се отразява добре малко разнообразие Peace

# 310
Здравейте момичета,
аз вече съм в средата на шестия месец някъде и са ми пускани два пъти кръвни изследвания. Сега са ми дали да пусна за трети път.
Относно шишетата и аз имам едно питане. Някой може ли да ми каже каква е разликата между:
http://www.amazon.co.uk/gp/product/B007ZPFLDE/ref=ox_sc_act_titl … id=A3P5ROKL5A1OLE
http://www.amazon.co.uk/gp/product/B003MAJ5OM/ref=ox_sc_act_titl … id=A3P5ROKL5A1OLE

# 311

Нинка, времето беше прекрасно като за Лондон - слънце и никакъв дъжд, макар и да не беше особено топло Sunglasses
Права си - и за ден да я оставя, пак ми е мъчно, но пък определено ми се отразява добре малко разнообразие Peace[/color]

То е било специално за вас поръчка времето  Party  А и винаги малко си трябва почивка и разнообразие от малките зверчета Simple Smile

# 312
Изчетох виии  Mr. Green от снощи сте си пописали Simple Smile
Lulu25, много съм съгласна с теб, бебетата имат най-много нужда от спокойни и щастливи родители, които са около него. Pampers, наистина всеки луд с номера си  Mr. Green обаче, направо ти се възхищавам на умението и желанието да си правиш сама нещата, аз съм с две леви  ooooh!  
DianaR, мерси за линка  Hug Наистина са много шаренки, а къде видя някаква таблица с размерите? Като ги получиш, пиши как е материята, че като цена са супер!
За изследванията - и на мен са ми ги правили само веднъж, при записването на ЖК, и сега ще ми ги пускат втори път. Ама ако първия път е нямало проблеми, не виждам смисъл всеки път да те бодат, според мен.
За количките - много индивидуален въпрос. Аз лично дори да имам парите, не бих взела количка по-скъпа от 1000 лв., просто не виждам смисъл. Даже нашата, която сме избрали, за мен е скъпа (800лв.), но просто много ни хареса и направихме един вид компромис. Стоке и Мима са дизайнерски колички, там плащаш не толкова за функционалност, колкото за дизайн и марка. А честно казано на бебето много му пука дали се вози в количка за 500 или 2000 лв., ама виж, ако му е неудобно, ще реве, та ще се къса  Joy

# 313
  • Пловдив
Здравейте, сладурани!
ioana_g, на едните дизайна им е по-нов според мен. Иначе вършат същата работа.  Grinning
DianaR, мерси за гащите. Искрено ме разсмя! Обаче ако е момче ще го сменям аз.  hahaha Обявата ще е интересна: "Заменям ново, неупотребявано бебе от мъжки пол за женско такова."  Joy Шегувам се, разбира се.
Момичета, за забелването аз също никой нито агитирам, нито карам да го прави. Просто от опит и не само от мой, предпочитам да е забелено и да се мие. Не знам на американските педиатри доколко можем да вярваме, особено от някакви статии само. Там момчетата масово са обрязани. Мое мнение- никой не искам да ангажирам с него.  Peace
soho doll, аз съм щастливо разведена и точно поради тази причина не вярвам в институцията на брака. Двете ми момчета са от бившия ми мъж. Не искам да подписвам никъде нищо. Не смятам, че това прави връзката по-здрава или по-щастлива. С бившия и тяхните сме в чудесни отношения. Събираме се по празниците на децата, той си има приятелка и така. Разводът ми беше по взаимно съгласие, просто се бяхме изчерпали. Обичам много приятеля си. Той  е голямото дете в семейството, по-малък е от мен с няколко години и се очаква да спретне първа сватба за радост на бабите и родата. Е да, ама не.  Mr. Green

# 314
  • Gone with the wind
За изследванията - на мен ми пускат всеки месец (но съм само на частно) - първият път списъкът беше огромен, а после само ПКК, урина и глюкоза (или както там се казваше за гестационния диабет). Вчера ми взеха кръвчица, а утре след ФМ ще мина и през доки да видим какви са резултатите.
Кракът ми вчера беше поспаднал (още е отекъл де, но не чак толкова, обувката вече не ме стиска), а и моята лекарка не беше на смяна сутринта, та реших това да изчака до утре. Ако има нещо, предполагам ще излезне в кръвната картина.
Трябва да мина и през личната за ново направление за ЖК, в петък имам час във военна болница - малко с връзки ме уредиха  Rolling Eyes

Lulu, хем съм съгласна с теб, материалното като че наистина надделява в даден момент. От друга страна  - аз избирам дълго, затова и от сега обикалям и оглеждам. Купувам разни дребни неща (дрешки и то предимно след прегледите - това си го направих като традиция - награждавам я за добрите резултати), а останалото само го набелязвам. Не си се представям в големите жеги и с голямото шкембе да тръгна тепърва да избирам, а си нямам нищо, което да мога да ползвам (ще ми дадат бебефон и разни дрешки, но големите неща като легло и количка ще си купуваме ние).

Общи условия

Активация на акаунт