Отговори
# 360
  • Gone with the wind
Софи, пий повече течности, намали солта, ходи повече, когато имаш възможност вдигай краката на високо. Ще цитирам и един пост по темата отпреди няколко дни

Happy day, аз бях с подуване на крака и ръце, горе-долу от средата на предната ми бременност, Памперсче е запомнила. Недостиг на белтъчини, това ми каза следящата ме лекарка. Това на клетъчно ниво води до задържане на вода. Трябваше да ям много риба, пиле, млечни продукти, бобови. БЯх луднала в интернет търсех храни, богати на белтъчини и ядене до дупка  Laughing До края на бременността не можех да си обувам обувките и ходех с едни стари маратонки... След като родих ми изписаха протеин за културисти Grinning и се оправих за няколко дни буквално.
Все пак, наистина се консултирай с лекаря си, явно има и други причини за подуванията.

И аз утре ще говоря с доки по този повод и ако ми каже нещо допълнително ще пиша

# 361
  • София
ku4o мерси много за съветите. Старая се да спазвам изброените неща, но си признавам, че не съм много сериозна. От както забременях намалих водата, защото в началото ми се гадеше дори и от нея. Сега с доста напомняне едвам докарвам около литър-литър и половина, което не е достатъчно. Сега след като затопли започвам с разходките и през седмицата, живея близко до работата и смятам да идвам пеша. защото за момента се разхождам само през уикендите. Знам, че подуването е част от екстрите на бременността, но ми става доста неприятно като вместо глезени видя нещо като ухапано от 3 оси  Mr. Green

# 362
  • Gone with the wind
Аз съм същата (но само с единия крак), та мнооооооого добре те разбирам

# 363
Амели, айде от кога те чакаме да се включиш с нов лаф за разнообразие, че тука само едни колички ни останаха  Joy Шегувам се, добре дошла отново  Hug
Абе момичета, аз не мисля, че някой с някого се кара или се спори, всеки си казва мнението, според него, ама никой не си го налага, поне такива са ми наблюденията де.
Аз днес се престраших и такава хубава разходка си направих, чак сега се прибирам. Под предтекст, че ще платя само сметките, обиколих целия център Grinning бавничко-бавничко, добре ми се отрази. Минах през няколко втори употреби и си взех една туника и един по-дълъг потник, а и се престраших да взема една-две бебешки дрешки  Blush Аз по принцип нямам предразсъдъци, ама знам ли хубаво ли е...

А, и си купих кокосово масло, студено пресовано, за мазане. Радва ме, че веднага попива и не стои мазно върху кожата.

Последна редакция: ср, 24 апр 2013, 17:03 от Tanishte

# 364
Някой търсеше плетена рокличка май...  newsm78
Ето тази намерих във ФБ, защото днес бях в магазин "Пиф" (за русенки - на Борисова 122 се намира) и ми казаха, че плетели по поръчки всякакви неща. В профила на това момиче има още - тя ги плете. В този магазин за първи път харесах и две комплектчета за изписване - досега всичко ми беше много грозно. Тези и двете бяха в бяло и зелено по 36 лв. и 48 лв. Имат страхотни неща - и легълца, и кошарки, и колички, и шишета. Имат възможност да си запазиш дадена стока 2 месеца по-рано и да си я вземеш за изписването или като наближи термина.
Който има възможност, може да разгледа.
Благодаря за съветите относно храненето. Ще се информирам още няколко дни и ще реша какво да правя  Hug

# 365
Здравейте  bouquet

Благодаря на всички мами за отговорите newsm51 Аз физически не съм натоварена, но психически просто се скапвам....Казала съм си, че следващия път, в който ми вдигнат нервите вече няма да чакам. А и не знам дали от стреса, но вчера усещах бебка много активна.

Днес бях на среща с варненски мами(от друга тема) и малко се разнообразих Simple Smile

Puffy1988, пробва ли да сменяш кошовете? Една мама беше написала, че зимния се слага върху летния, а не се монтира директно на рамката. На мен ми се стори странно, но като не разбирам Thinking Иначе и аз много я харесвам Wink Когато я видях за първи път си казах, че това е моята количка Heart Eyes

Sleeping Beauty, завиждам ти за пътуването Simple Smile Лондон е едно от любимите ми места Heart Eyes

DianaR, памперсите са много сладурски Wink Досега не съм се замисляла за многократното използване. Ако имаш време, драсни два реда за предимствата  Wink

rosita pencheva, честита кукла Hug

Едва ви изчетох  Grinning

# 366
  • До морето :)
Влизам набързо да се похваля/оплача едновременно. Имам изваден един зъб, но от известно време ме наболява. Съответно аз си мисля, че е някой от съседните зъби, защото как ще боли нещо което го няма. Днес болката беше по-голяма и нали не мога да пия много лекарства, та се престраших и отидох на зъболекар. Оказа се, че единия корен не ми е изваден.  Shocked А то не коренче, а корен. Та го извадихме набързо. Зъболекарят се надява от това да е болката, защото нали сега не може много-много снимки да ми се правят. Та добре, че не съм сложила мост на извадения зъб. Не ми се мисли какво щеше да става.  Crossing Arms
Връщам се да ви чета!

# 367
Привет дами как сте. Аз си ви следя но няма нищо ново покрай мен. Бебо е добре усещам го лекичко и днес доки му снима пишлето Simple Smile Надявам се мамите с неразположения да се оттърват по бързо от тях Лече дано не те болят зъбите вече

# 368
Някой търсеше плетена рокличка май...  newsm78

кой? и тази особа плете, скоро ще изкара нови детски неща  Wink Laughing

Лече-Буболече , добре,че сте го хванали и е минало бързо! На мен днес ми беше трета манипулация на онзи прословут зъб, дето се наложи да се вади нерв. разбира се, едноседмичния престой с арсен не ми подейства и се наложи упойка, просто умирах от болка,а и бебето подскачаше интензивно,та и за нея се тревожех...и сега покрай тоя зъб се активира една нова болка и се оказа,че на съседен май не му е доизваден нерва или нещо подобно- моите корени са криви на зиг-заг и винаги ме работят със снимка,но сега не могат да ми правят...та добре,че твоето сте го свършили,аз ще чакам  Sad

# 369
Благодаря за всички отзовали се мами по въпроса за шишетата
Отказахте ме, ще си купя само 2 шишета, за всеки случай, ако нещо стане и не мога да кърмя. Пък след това ще се ползват така или инъче
Аз няма да разтягам пак темата за количките, ще кажа само, че всяка една тема, която разискваме и въпрос на личен избор, предпочитания, вкус, възгледи и не на последно място финансови възможности и няма как всички да сме еднакви! То инъче нямаше да е интересно.
Относно материализирането - опитвам се да се съглася .... донякъде... но не мисля, че материализирам собственото си бебе, нито пък допускам някоя майка тук да го прави...
Тръпката и еуфорията е страхотна, може би мамите с второ са позабравили за всеки трепет и вълнение покрай всяка покупка, покрай всяко мръдване на коремчето и така. Бебето е в ума ми всяка секунда, няма как да го пренебрегна, заради купуването на дрехи примерно, просто смятам да си помогна от чисто финансово гледна точка и бавно да започна подготовката. Сега вече се ориентирах и в цените...ами на куп идват на нагоре нещата ... та така това са моите размисли и страсти по темата
За протокола - не съм купила нищо, набелязвам и се допитвам до вас, тъй като нямам опит и се опитвам да попивам всичко полезно
За да довърша фермана да питам нещо относно зъбите - мнения за флуор-а? Полагате ли някакви допълнителни грижи за зъбите? Аз ще посетя зъболекарката си след 2 седмици, но реших да питам и тук... както винаги!!!
Хайде мами това от мен за сега! Хубава седмичка на всички

# 370
  • София

zvezdi4ka* Виж за това не съм се замислила,аз като я гледах тя беше с летния кош и изобщо не съм се сетила да питам как се сменят и т.н.  Rolling Eyes Като му дойде времето ще питам за всичко и вече ще прецениме Simple Smile

# 371
  • Пловдив
Първо, второ, трето - честно казано при моите разлики от по 7 години, все ми е първо май.  Mr. Green Diadra356, много ми хареса поста ти. Аз също почвам по малко да взимам това-онова, че наведнъж много ще ми дойде.
Съчувствам на всички със зъбобол. И аз съм за преглед, обаче като си мия зъбите още ми се гади и няма как да ми бръкнат в устата засега.
Тук сме се събрали доста мами, всяка е различна и естествено има различни мнения. Няма защо да се караме. Понякога написаното звучи странно, но вероятно не можем да усетим тона дали е сериозен или шеговит.  Peace
Ходих да си взема болничния, после да го оставя в работата, после на открит урок на малкия в детската градина/ умно ми е детето/, после до магазина. Ами изморих се. Лоша работа. Да бременееш на 20, 27 и 34 си е съвсем различно. Simple Smile
Ще вземете да ме навиете за тези многократни пелени. DianaR, защо не каза че ще поръчваш? Мен хич ме няма в тез поръчки из чуждите сайтове. Embarassed Утре ще почета по темата.

# 372
Amelly, казват: "всяка бременност, минус едно зъбче". И аз като чух на бегом при зъболекаря, защото бяха започнали да ми кървят венците. Изписа ми витамин Це и каза задължително, по време на бременността, да мия три пъти на ден по три минути с парадонтакс (ужасна кафява паста Sick) Иначе кариеси за правене - колкото искаш. В петък пак отивам.

Puffy1988, ако разбереш как става номерът с коша, пиши. Защото, в случай, че се слагат един в друг, тежестта става към 14-15 кг., което си е доста... пък и естетически...През уикенда, може би, ще се поразходя и ако имам резултат ще пиша Wink

-Petia-, за многократните пелени и аз сериозно се навих Simple Smile

# 373
Здравейте и от мен Simple Smile
Днес си направихме една дъъълга разходка, ама мноооого жега беше
Разгледах и малко колички, ама нищо не ми грабна окото Sad
Сега се чувствам много уморена и лежа, пък мислех да готвя  Thinking
От два дни ме мъчат едни газове  #Cussing out
Много е гадно, присвива ме чак   ooooh!
Дано минат, че само се притеснявам  Tired
Лека вечер мамиии   bouquet

# 374
  • София
Добър вечер!

Ние днес бяхме на ФМ при д-р Марков и сме много доволни Simple Smile Бебка вече е на 100% в женски пол (досега беше 95%), развива се нормално, даже е с 5 дни напред. Докторът е много внимателен и много си разбира от работата. Бебка вече тежи 407 гр. Simple Smile

За многократните пелени ние сме решили да купуваме такива също. Тъй че, DianaR, благодаря много за линка. Вече няколко мами писаха за предимствата на пелените, но ако някой е изпуснал, ще ги изредя:
- Много по-приятни са за бебето, мекички, кожата диша и не се стига до подсичане. Съответно не се налага ползването на козметика против подсичане.
- По-евтино излизат от еднократните памперси, някъде около 50% по-малко пари се дават за тях. Има сравнение в този сайт: http://www.estestveni-idei.com/prod/baby-products/promotions/eas … mer-kopcheta.html Табличката за сравнение на разхода е най-долу, да знаете.
- Много по-добри са за природата - все пак не се хвърлят, а еднократните памперси си представяте колко непотребен отпадък генерират.

Ние в петък ще ходим до офиса на Естествени идеи, за да разгледаме многократните пелени на живо и после ще пиша.

Ако някой се чуди как става доставката от Англия, мога да ви препоръчам този сайт: http://www.gabco.org/magazin.php Ние сме го използвали и сме доволни, защото доставката не е скъпа.

Лека нощ от мен! Two Hearts

Общи условия

Активация на акаунт