Отговори
# 375
Ненимира, и аз имах проблем с тях. Сега съм по-добре, но в началото беше кошмар. На моменти имах чувството, че ще ми се пръсне коремчето. Доктора ми изписа Еспумизан прахче , но да ти кажа не видях кой знае какво подобрение и съм го пила 4-5 пъти.

# 376
супер, успокой ме андреа77  , че д-р.Марков е внимателен и добър, ние сме другата седмица при него, дано и при нас да е всичко наред, както при теб.
nenimira и мене страшни газове са ме "подгонили"  hahaha  даже се притеснявам, да не се изпусна на обществено място и някои непознат да ме чуе  Blush

# 377
С газовете моята лекарка ме предупреди да внимавам, защото всяко задържане на газове дразни матката и води до контракции, така че трябва да се стараем веднага да се "освобождаваме" от тятх Mr. Green Поне при мен е много отчетливо това - веднага ми се втвърдява корема:? В последно време като че ли мааалко се оправя положението, но не смея още нищо да кажа.

# 378
О, болезнени газове получавам си ги от зелените салати и не ги ям, защото после е мъка Mr. Green Еспумизан пих преди да забременея ама и аз не съм очарована от действието му Whistling
За пелените мисля, че в Лондон бяха открили завод за преработка на памперсите, ама после кво стана и аз незнам newsm78
Зъбите са ми там ама и паста специално за бременни не съм взимала, мия се с една с естесвени съставки с лимон и на преглед ще ходя след празниците, като се върна от почивката  baby_neutral
За подути крака пробвайте ластични чорапи специални за бременни, ама които са горе до бедрото, не къси, чувала съм че имат ефект Peace

Лека нощ и да сънувате бебчета baby_neutral

# 379
Лече-Буболече направо ме размаза! Как ще ти е останал един корен!? Такъв абцес можеш да направиш, че Бог да ти помага... Какви некадърници има на тоя свят ей..... кой олигофрен ти е вадил зъба??? Толкова ли не е видял, че не е цял, като го е извадил?
Ох, ядосах се чак. Благодарна съм, че мога да вярвам на моя зъболекар.

# 380
  • София
Подканям момичетата от София, които са пропуснали, да заповядат в темата за софийската среща, точно избираме дата.

Аз не знам какво да ви пиша...  Тук в Сандански времето е прекрасно, малката се забавлява, а аз днес се чувствам доста по-добре, че вчера едва се движех с тези болки...  Чак не ми се връща в София, добре, че предстоят празници и ново разнообразие.  Хубава вечер на всички Hug

# 381
Шамс, синът ти е страхотен сладур. Само как го е измислил, умрях от смях  smile3501

Диана, рискувай, може ти да имаш късмет  Praynig Явно наистина си е до късмет, щом има доста доволни. Във всеки случай ще ти стискам много палци да получиш това, което си поръчала и то цяло  Hug

ColdEyes, мисля, разделното хранене е добра идея. Ти де факто не се лишаваш от нищо, просто внимаваш какво комбинираш.

Мими, сменяй я, щом не те удовлетворява, не се мъчи. Отиди до личния ти лекар и той ще ти даде направление за смяна на следящия по ЖК. И така, нищо не струва, аз вече моят го смених и съм мноооого доволна сега Simple Smile

Момичета, лягам си, че вече много ми се спи, а утре ще ви дочитам, каквото не успях  Hug

# 382
Съчувствам на всички със зъбобол. И аз съм за преглед, обаче като си мия зъбите още ми се гади и няма как да ми бръкнат в устата засега.
И аз съм на това дередже и се надявам да нямам нищо сериозно Praynig

За покупките също споделям мнението ти. Само да се преместим и започвам да пазарувам по етапно, защото нямам възможност всичко на куп.

Лече, дано бързо те отпусне сега болката  Hug

Amelly, радвам се, че се завърна  Hug Аз се чудя къде се покри - ти ремонти си подхванала.

Радвам се, че има още привърженици на многократните пелени  Mr. Green андреа77 не двойно, а в пъти по-евтино излиза. Ако се купят от китайските, инвестицията ще ти е около 200 лв, а на година за еднократни се дават минимум 1200 лв. Ето ви една обобщена статия за ползите, а видовете и размерите на пелените са много и трябва сами да прецените какво ще ви е удобно да ползвате.

Честито на новите розови гащи!  stork-girl

Dund1chk4, не знам по колко ги продават тези апарати за кръвно, но във всяка аптека мерят. Ако имаш близо до вас, може да си спестиш този разход.

Шамс, вече съм фен на твоя син  hahaha

Вие да не мислите, че имам кой знае какви умения?! И прав тигел не мога да направя, ама имам мерак и сега е момента да се науча.  hahaha Бебето няма да намира кусури на кривите подгъви на чаршафите си.

# 383
Днес май съм най-ранобудна Simple Smile
Памперс, направо ти завиждам за ентусиазма, много е заразителен. Аз хем имам машина (преди години сигурно 300лв дадох за нея, което си беше много за мен), хем никак не ме влече. Направих на първата ни обща квартира едни калъфи за столовете и това беше. Сега си стои складирана, но така като те слушам, ръцете ме засърбяват Laughing

Уф, как не ми се работи, искам вече да идват дългите почивни дни да попътешестваме.... Whistling

Лек и приятен ден на всички желая!

# 384
  • Пловдив
Пете поръчката стана неочаквано, бях решила да стискам до последно, но ги пуснаха на аукцион на хубави цени и се поблазних.

Звездичка поиска да напиша два реда за многократните пелени и аз да не досаждаме тук и писах на лично. Виждам, че има интерес и ще си позволя да изкопирам личното тук:

"Пускаш в гугъл "многократни пелени - предимства и недостатъци" и четеш до побъркване.
Защо аз реших да ползвам такива:
Има различни видове, аз се спрях на тип джоб, универсален размер. Значи това са гащички, които са с копчета и се корегира спрямо размера. Същото е като еднократния памперс. Просто под гащичките се слага бамбукова или конопена подложка, която освен, че дава възможност да диша бебешкото дупе абсорбира течностите, без да се налага да има химичния гел на еднократните пелени, който предизвиква подсичането и екземите.
Нямаш миризлив боклук. Ще кажеш акитата - ами и това са измислили хората - има едни ролки като кухненските от чиста целулозна хартия, която се слага на подложката. Твърдото остава в нея и това го мяташ в тоалетната - всичко е разградимо.
Иначе переш в пералнята. Има изисквания за градусите. Переш само напикано, както дезинфикцираш другите напикани дрешки така и това.
Незнам дали си чувала за така наречената ЕБХ - естествена бебешка хигиена. Това е теория, че децата по рождение не искат да се напикават в гащите както и ние сега, но лесните памперси ги приучават на това. С тези пелени много мамита казват, че доста бързо и естесвено децата се научават да ходят на кукото. Тази теория обаче изисква много търпение и внимание от майката. В смисъл, че трябва да се научиш на сигналите на бебко и на режима му на ходене на тоалетна.
Финансовия въпрос е ГОЛЯМО друго предимство - значи шаренките пеленки, които си видяла са към 10лв. от китай, ще ми трябват около 12 пеленки и 24 подложки. Което като сума е 200лв. А изчислено, реално ако сменяш памперса на всяко чишко и ако, както е и по хигиенично, а не като някой родители пестят оставяйки един памперс цял ден, за една година харчиш към 1000-1200лв. Имам приятелки с две годишни деца още са с памперси.  Значи умножаваме по 2. Аз не бих държала детето си с един памперс цял ден. Все едно аз да съм с една превръзка цял ден 
Та така имаш си сладко шарено дупе, което няма кожни проблеми. И спасяваш планетата, защото един памперс се разгражда след 500 години.
Всъщност нямам опит, но съм много навита да пробвам и се надявам да ми се получи.
Ето ти тема, където има много мами с опит с тези неща:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=697178.0

Неможах с два реда. "

# 385
Добро утро, спинкате ли още Flutter
Днес ще е много горещо,от сега е 22 градуса пък после незнам, а слетобеда ще ходя до центъра в най-горещото Embarassed
Аз също съм намислила да шия, ама не аз, ами само да купя платовете пък и вкъщи има да ги оползотворя де за бебето къде за нашата спалня Mr. Green
Абе на мен ли ми се струва или Сонка още не е писала кво става? newsm78

# 386
Аз много се замислям също за многократните пелени, но за да се получи добра дискусия ( не с цел да се карам  Wink ) ще вметна няколко момента и за еднократните:
-първо, подсичането не е непременно зависимо от тях. Примерно, и аз, и брат ми, много сме се подсичали като бебета (тогава е нямало памперси), синът ми не се е подсичал изобщо с памперси. Малко звучи така, все едно ако сложиш еднократна пелена, непременно детето ще се подсече.
-за акото - първите поне 5-6 месеца акото на бебето е течно, така че омазването си е сериозно при всяко положение Simple Smile
-памперсът се сменя през 3-4 часа примерно, за което бебето пишка да кажем 3-4 пъти. Ако трябва да се сменя на всяко пишкане, си е доста голяма хамалогия, че и сериозно пране и сушене.
-опитът ми с махането на памперса показва, че това се случва естествено и нормално (е, не че не може и една година майката да дебне като луда, да пита през 10 мин дали ще пишка и да сменя по 10 чифта дрехи наден, ако желае), говорим бързо, лесно и осъзнато, когато детето го осъзнае. А това в общия случай става между 1,5-2,5г.
- и аз все се опитвам да си го представя все едно съм с превръзка по цял ден в продължение на две години, но бебета явно не го чувстват точно така. Не знам материята ли е различна или какво, но определено аз повече от 4-5 дни полудявам, а те явно не Simple Smile
-ще го сложа на последно място, въпреки че то е най-определящо в решението на майката - времето Simple Smile Еднократната пелена е мнооого удобна - бърза, лесна и спестява страшно много време (което, особено първите месеци, при едно ревливо бебе е от голямо значение Simple Smile )

Пак да подчертая, не съм поддръжник непременно на памперсите, много се замислям да пробвам и аз многократните пелени, но пък от четене в интернет и наблягане на техните предимства, в един момент човек пък решава, че памперсът е най-голямото зло за бебето Simple Smile

Последна редакция: чт, 25 апр 2013, 08:56 от Lulu25

# 387
  • София
Добро утро   bouquet

zvezdi4ka* За килограмите знам че като е с зимния кош става 12 кг ама както казах вече нямам представа как се сменят  Rolling Eyes

# 388
  • Пловдив
Lulu25  Peace
И ти си права. Аз нямам опит и с еднократните пелени Simple Smile В цитата започвам с изречението ".....многократните пелени предимства и НЕДОСТАТЪЦИ....". Просто на мен ми допада идеята да пробвам. По принцип винаги съм "ЗА" новото и полезното. Да сме живи и здрави обещавам съвсем откровено да ви кажа от личен опит мнение. Ама са толкова шаренки и сладички....  Grinning А ако потръгне работата и много парички ще ни спестят.  Wink

И аз чакам Сонка и я мисля тези дни....стискам палци новините да са хубави и просто да няма време за нас...

Ние днес сме при чичо доктор. Е как знае това малкото вътре и цял ден кротко си стои. А вчера следобед просто ме скъса...  Grinning Ама си го обичкам нали си е мое   Hug

# 389
Добро утро!
Аз също съм твърдо за многократните пелени, само още се чудя кои точно да са..
Днес ще водя "голямото" куче на последната ваксинация та скоро ще имам с кои да се разхождам, че от както забременнях не ме влече да излизам и да слушам кои на коя дискотека е бил и т.н.
Реших да взема прежда  е някоя нова игла че ме е обзел ентусиазма та ще видя какво ще мога да си сътворя сама..
Усмихнат ден и бързо да ви минават зъбките!  Grinning   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт