Отговори
# 495
  • София
Момичета, съветвам ви да не отказвате цитонамазка. Даже е добре да подсетите лекаря си да ви вземе секрет, ако все още, по незнайна причина не го е направил. Имайте предвид, че през бременността се отключват редица гадорийки, за които дори не подозираме, затова се следете. Няма от какво да се притеснявате, в това ви състояние докторите толкова повърхностно действат, че няма с какво да навредят на бебето ви.

# 496
Здравейте пак,

прибрах се от разходка и отмарям на хлад вкъщи Simple Smile

Добре дошли на новите мами!

Благодаря за пожеланията, ние в понеделник чак ще пътуваме, но нещо не съм толкова въодушевена както обикновено. Иначе не се спираме... ама нещо ми се загнездило явно  Laughing

Аз забравих да ви се "похваля", че се сдобих с поредната екстра - тече ми кръвчица от носа на ден по веднъж горе-долу. Иначе бебо много кротък, нищо общо със Стела, не го усещам често и даже почвам да се притеснявам. Ни кила вече вдигам, ни нищо... К'во става не знам  newsm78

Пуфи, честит мъж! Ще видиш как ще му се радваш още повече - на мама синчето Simple Smile

Енитка, на теб честита мома!   bouquet

Дидка, при мен е късно за сладолед  Laughing Аз докато се усетя да се лекувам, и то почна кашлицата  ooooh! По принцип се фъшкам с тантум верде на спрей, но не взех мерки навреме този път. Не мислех, че ще се стигне до бухане... Сега някакъв сироп трябва да мисля, а няма кога да се консултирам с лекар. Нищо че на мъжа ми майка му и вуйчо му са лекари  hahaha

# 497
Sleeping Beauty, радвай се, че не познаваш такива майки. Направо не ми се разказват такива гнусни истории ooooh! Иначе много добре те разбирам за "модерните"  Mr. Green

*Дария*, въпрос на избор е това с гладенето.  Peace

Лече, че кой се кара?! Ние просто споделяме мнение и опит. Лично на мен ми е много полезно да чуя и друга гледна точка.

new leaf, а бе ти ли ви снощи срещу луната?! Аз се чудех кой е  hahaha Ще ти дърпам ушите с това твоето претоварване и болежки!!!

sonka, много много се радвам  Hug

Tanishte, какво четеш? Хубаво е, че имаш време.

mimi_9, защо да не можеш да ползваш? В тях има толкова химия, колкото и във всяка друга козметика, която ползваш. Аз се мажа с масло от ший - то има естествен слънцезащитен фактор. Има и други масла с такъв фактор.

Miimiiнka, още 13 г.с. ми спряха ФК.

-Petia-, до Великден таман ще ги докараш и на конци  Mr. Green

maria_magdalenna, имам апетит, но без разни прищявки и странности.
За дрехите - и аз извадих късите гащи и тениски. Дори от днес имам лек тен на очила и къси чорапки  hahaha Но не си купувам за пухкавелки, а такива, които и после да нося  Flutter Някак не ми се дават пари за дрехи, които ще нося 3 месеца.

Ени-тка, ще свикне баткото. Къде е ходи?! Joy

kotkincho, аз бях така преди 1-2 седмици, но отмина този теч от носа.

Добре дошли на новите мами в темата! Лека бременност!

# 498
  • Пловдив
Party Thinking newsm78 zcpyufvj ghhjjun hhl jbk  hohkoj deetye
Това на виетнамски ли е?  hahaha
Бях на мач на малкия от детската градина. Много съм горда. Жорето моето, Бекъмчето, добре се справи Joy .  Станахме втори. Бая повиках. Ще се включа към болните гърла май.  
Puffy1988, честито момченце! Много са привързани към мама и са много сладки момченцата. А и ти имаш време за поправителен.  Wink
Цитонамазка се прави задържително по време на бременността. Дианче, няма страшно. Можеш да питаш дали не може по-нататък да ти я направят.
Bebitka, как така не са ти обърнали внимание? Това е много опасно.  Shocked

# 499
kotkincho освен да ти кажа честито за кървенето от носа и добре дошла в отбора. На мен ми тече кръв от втория месец. Освен това 3 месеца сополи, а последния месец ми се подуваше и лигавицата на носа. Абе гадория. От няколко дни ме е отпуснало и се моля да не се завръща, че много ще ми е трудно...

Pampers и аз не обичам да харча пари за дрехи, които после няма да нося. Обслужих се от втора ръка срещу няколко лева. Едни дънки, 2 чифта гащи, 2 еластични рокли и една като балон. Дали похарчих 10 лева всичко. Отпреди имам за лятото коприна и памук 3 рокли с голям набор под бюста, ще станат за бременността, носила съм ги преди това, ще ги нося и след. + няколко хлабави фанелки и една пола ми се изчерпва репертора.
Не мисля да пазарувам повече за себе си.

Относно фолиевата киселина: хранителната добавка, която пия, съдържа фолиева киселина 400 мг колкото една стандартна таблетка Неофолик. Тъй като ще я пия до края, явно ще приемам и фолиевата киселина до края. До края на 3-я месец  пиех освен това и отделно Неофолик по 1 т. дневно.

Цитонамазка  не съм правила. И не виждам защо да се прави без причина? До колкото ми е известно и ако не се заблуждавам, това изследване се прави за откриване на ранен стадий на рак на шийката на матката? Профилактично до 35 годишна възраст се прави на 2 години, а след това всяка година? До колкото си спомням, беше  нещо такова. Правила съм си цитонамазка няколко месеца преди да забременея.

Последна редакция: пт, 26 апр 2013, 21:11 от maria_magdalenna

# 500
  • София
Здравейте, момичета!
Аз тези 3 дни бях в отпуска и успях да обиколя 3 болници в София: Св. Лазар, Щерев и Надежда. В крайна сметката предимствата на Щерев надделяха и сигурно там ще е събитието Simple Smile
Ако някой се интересува, мога да споделя мнението си за всяка болница по отделно. Но тъй или иначе гледам, че доста софийски мами са избрали Щерев вече.
Ходих и на очен преглед за всеки случай, в 8-я месец пак ще ходя, за да ми видят дъната. Вие ще ходите ли?
Radii, и на мен ще ми е интересно да разкажеш за твоя опит с многократните пелени. Кой модел си използвала?

Лека вечер от мен!

# 501
Здравейте, момичета Hug Аз от няколко дни нямам сили да ви изчета до край и все ми оставаше по някоя страничка, но днес вече наваксах. Както забелязвате вечер седя доста до късно, а сутрин за работа не ме питайте как ставам...голяма мъка ooooh! Да се похваля и аз - от няколко дни бебчо е много активен, дори преди мъничко се беше развихрило милото, големи ритници, голямо нещо. Таткото е на седмото небе, че вече и той има контакт и усеща бебчо Joy

Хапвам си от всичко и то не малко, но и никога не съм се ограничавала или спазвала диети, та затова си мисля, че може би не качвам много килограми. За сега съм +2, но съм сигурна, че на финала ще са доста повече. Преди да забременея пиех много фрешове, но тази седмица установих, че от тях имам киселини. Не знам какво е това нещо, но гърлото направо ще ми изгори newsm78

Много се радвам, че всички сте добре. За Сонка се бях замислила и аз тези дни. Дано да няма повече подобни стресови ситуации и да не усетиме оставащото време.

Снощи с майка ми се заприказвахме, че вече половината бременност мина и ако случайно бебо реши да ни изненада по-рано... то направо не си остана време Crazy А като се замислям и ме хваща шубето Laughing

Ами май това беше всичко от мен. Лека нощ, приятни сънища и без никакви кошмари Hug

# 502
Кикито, като спомена киселини, и при мен се появиха наченки на тази гадуззз безподобна. ИзклЮчих всичко, което потенциално може да ме дразни и положението се поовладя... че това да се събуждаш с уста пълна със стомашен сок, е усещане, което лесно не се забравя...

# 503
 Shocked Що така не ми се спи
Аз долу горе ви попрочетох,май и аз като всички съм с гърлобол и хрема.Търпя се вече 3 дни,но утре отивам да си взема хербитусин.И тук при нас топличкоо,изпрах 3 перални и излязох да се разходя вчера.
Ох,това с кисилините е гадно.Аз предната бременност нямах,дано и сега да нямам.Но от сестра ми имаше ,дори и от водата и ставаха.
Вчера и аз се сдобих с още едно панталонче за бременни,втора ръка.Ами така де,после какво ще ги правя,добре че и лято идва,че по лесно ще бъде,2-3 рокли и всичко е ок.Нооо сутиените са ми кошмар  ooooh!Купих си нов ,но голямо избиране падна.За памучен и дума не става,не ми стои на огромния бюст.Преди ходех с къси потничета/бриджитки,дет му викат/,но беше зимата.Все си мисля как си слагат силикон жените,толкова е некомфортно с голям бюст.
За амниото ,няма да разправям.Мина добре,хареса ми в МД това ,че можеше да се излиза.Тук в Русе  отделението се заключва.Бяха любезни хората,полежах си 3 дни и ме изписаха.За огромното напрежение също няма да разправям  Rolling Eyes важно е ,че всичко свърши ок/дано до края е така  Praynig  /
Още беба не е почнала да рита,очаквам вече с нетърпение.Обаче усети пътя на връщане от Сф.През целия път корема ми беше на камък.Ходих вчера и на среща с док,погледна ме набързо и каза ,че всичко е ок,да си пия магнезия и папаверина.
Ооох,аз май пак се очертава да будувампрез останалите месеци  Tired Предната бременност за миг не си затварях очите,ни денем ни нощем.
Момичета   Hug  за подкрепата.

# 504
Добро утро  Hug аз рано рано,  но имаме задачки после на гости ще ходим,  трябва и багаж да събирам и утре айде в заслужена почивка в провинцията една седмица  Joy  И аз имам киселини,  мн по -рядко от преди,  много е неприятно това усещане. С малко газирано се оправят нещата,  но доки каза с мн.малко сода и вода е по -правилния начин. Аз за раждането още не съм и мислила къде ще е и при кои. Моя не изражда,  успокоява ме че има време и на всякъде има познати лекари,  но ще трябва май да разпитам вече другия път.
Айде сладурки слънчев ден от мен  bouquet

# 505
Ооо, коремчета, добро утро  bouquet
Пак се събудих рано, рано писна ми вече ама айде днес ми е простено Embarassed трябва да отида до еконта и да се оправям за път baby_neutral пак към Бургас Mr. Green

А май нещо получавам газове и нещо като киселини от лук и зелена салата, голям мор са ми Embarassed
Много е трудно да си намериш дрехи като си по - пухкавичък, ама се намират, аз все още нищо не съм купувала, инат Whistling
Айде целувки и до утре ще си пишем от Осло живот и здраве(малко ме е страх от самолети след последното ми пътуване)  baby_neutral

# 506
Добро утро, момичета !

За киселините миналата бременност ми помагаше прясното мляко-3 глътки и нямаше и помен от тях. Дано този път не се появят скоро Simple Smile

На всички, които ще пътуват, пожелявам прекрасна почивка Simple Smile И да си призная благородно ви завиждам. ММ искаше и ние да вземем билети за някъде, но мен ме домързя. Понеже няма на кога да оставим малката и не си предтавих пътуване  в чужбина бременна и с малко дете Simple Smile Сега съжалявам, защото после с 2 едва ли ще е по-лесно, но карай....

Ние тръгваме на разходка! Приятен уикенд ви желая  bouquet

# 507
Добро утро, мамчета Hug Хайде ставайте...стига сте се излежавали, да се възползваме от прохладата, че след малко ще си стане истински мор Laughing

Сонка и при мен сутиените са кошмар и да ти кажа гледам да не се мъча вече с тях...взела съм си няколко бюстиета /задължително с презрамка/ и ми е много свободно и приятно. Не ме стискат, но в същото време придържа бюста, но си беше голям зор докато намеря това, което търся. В БГ май повечето ги правят без размери и тъкмо напъхам едната и тя другата изскочила hahaha иначе не съм с голям бюст, но сега ще му се порадвам, че после не се знае какво ще му се случи Joy

Хубав ден ви желая, изпълнен с много положителни емоции  bouquet

# 508
Добро утро,минавам само да ви "видя" и да ви пожелая усмихнати почивни дни.Времето се очертава да е хубаво.Аз ще водя Марти на фризъор.

# 509
Добро утро и от мен Simple Smile Ние се стягаме пак за пикник и полянка  Party Пожелавам на всички в това хубаво време прекрасен уикенд   Nature Sunny

Общи условия

Активация на акаунт