Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 26

• 55 948
  • 748
  •   1
Отговори
# 630
  • Вила Великула
Момичета, искам помощ с вашите идеи. На пролет трябва да лакираме дървените части по терасата. Нямам идея какво искам и как ще е най-добре-така, че идеи и снимки приемам всякакви. Качвам две сники как е сега. Дървото единствено е третирано против разни буболечки, дървояди и т.н.

# 631
Цитат
до до до до...... повече ми харесва  Mr. Green
Хайдеее, изкарах чаша вино Laughing /от мен - сиренцето/  Laughing    И аз оспамих, но много ви се радвам!

pipilota6, най-сърдечно препоръчвам масло Осмо . В темата "Да преправим старите мебели с любов" майсториците са споделяли за омасляване на веранди и т.н. За Осмо съм чувала само суперлативи /аз съм омаслявала единствено кухненска маса/, приятели омасляваха декинг. Попитай там за подробности, сигурна съм, че ще се отзоват.
           Въобще - маслото чудесно защитава дървото, след това лесно се почиства. Ето едно клипче: http://www.youtube.com/watch?v=6HhdgTtVVjo
         ПП Няма да пропусна - верандата е прекрасна!  Hug

# 632
  • Вила Великула
а това масло не би ли трябвало а се повтаря през определен период. Нещо го свързвам с едно време с паркетите и с паркетин и паркетол с които майка ми лъскаше постоянно паркета. Бих искала нещо да запечата за по-дълго време и да е красиво както с маслото.

# 633
Не е като паркетин и паркетол /уфф, че досадно упражнение беше/. Ще споделя това, което съм запомнила от коментарите, като не претендирам за абсолютна точност, но след като веднъж се омасли дървото, после можеш да го почистваш и ако се налага - на места леко мацваш, за да коригираш. Т.е. поддръжката е много лесна и икономична. Докато при лака не е така - той се напуква, трябва да го изшкуриш преди да нанесеш нов. Но наистина - попитай в мебелната тема, всичко ще ти разяснят в детайли.

# 634
  • софия
http://www.houzz.com/photos/94213/Debra-Campbell-Design-rustic-porch-other-metro

Pipi,  виж тази снимка!

За маслото и аз съм чувала, че е много по -добър вариант от лака. Има и специално такова за външна употреба.
Живот и здраве и моята дървения ще е с маслото!

П.С напоследък постоянно ми яде букви клавиатурата и се налага да влизам честичко да си коригирам постингите. Май ще се почистваме с компа!

# 635
  • Вила Великула
Амели, това на снимката с масло ли е? Изглежда ми доста наситено и покривно. Иначе много ми харесва като цвят, само не знам дали ще е подходящо на основния цвят на къщата.

# 636
  • густо майна Филибето
С масло излиза много скъпо. Има импрегнанти за дърво, които вършат идеална работа, предпазват от гъбички и инсекти , има различни цветове. Нямат никакъв блясък, не се лющи от слънце. Една година имам намазана външна колона, прозорец и врата. Засега нямам оплаквания.
  Аз мажа с масло дъбовата си маса, иска си третиране през определено време.

# 637
  • Варна
Момичета, искам помощ с вашите идеи. На пролет трябва да лакираме дървените части по терасата. Нямам идея какво искам и как ще е най-добре-така, че идеи и снимки приемам всякакви. Качвам две сники как е сега. Дървото единствено е третирано против разни буболечки, дървояди и т.н.

Здравей, за да не се чудиш как изглежда маслото, ще ти покажа при мен как стана тавана на барбекюто. Намазан е с масло Осмо, цвят оре, за външно
Thinking
http://prikachi.com/images/80/5488080I.jpg
Дясната част е мината с лак палисандър на водна основа и разликата е видима.
  bouquet

# 638
За външно - лак Сикенс. Мажеш 2-3 ръце и забравяш, много е устойчив, моя си стои вече 6 години на слънце и не е мръднал. Ако ти се вижда скъпо, може и нещо по-евтино, твоето поне е ниско и лесно достъпно.

# 639
  • Бургас
И аз съм за маслото - първо намазахме стрехите  и челните дъски с лак Садолин - уж хубав. След 2 години беше измит от дървото - изобщо нямаше следа от него. Намазахме с Осмо  и вече две години не е мръднало. За цялата дървения ми отиде една кутия от 2.5 литра - около 160 лв беше. Мисля че не е толкова скъпо на фона на всички останали разходи

# 640
  • Вила Великула
благодя Ви, ще се радвам да чуя и други мнения и ако може и снимки, така става най ясно. На една от снимките се вижда и цвета на къщата-моля за мнения и за евентуалин цвят на дървените части.
Дограмата е бяла.

# 641
NE kopuvaite produktite na solid bezbojno skupi i dqvolski nekorektno otnoshenie sled kato si kupite produkt ot tqh. Mnogo sa nagli i brutalni

# 642
  • София
NE kopuvaite produktite na solid bezbojno skupi i dqvolski nekorektno otnoshenie sled kato si kupite produkt ot tqh. Mnogo sa nagli i brutalni
А, мерси! Ще знаем Mr. Green

# 643
Някой ще ми каже ли как да освежа дюшемето на къща? Исках да го боядисам бяло и да сложа 2-3 малки цветни килима отгоре, дали ще стане и какви материали да ползвам?

# 644
  • София
Здравейте,обмислям закупуване на един парцел,мечтата ми е къща на 1 етаж/200кв м /какви тънкости има в този вид къщи?
  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт