Beren Saat и Intikam - Никой няма да бъде забравен в тази история! - тема 6

• 80 876
  • 738
  •   1
Отговори
# 690
Дъгичка, Hug радвам се,че отново си сред нас! Peace
Колкото до епизода,който ни очаква в четвъртък-Ямур ще се изправи срещу мъжът,който е убил баща й,но той първо ще отвлече Хакан,като влезе в къщата му! Хакан първо отиде в къщата му и постави камера,като си мислеше,че онзи не го е заподозрял и докато се наслаждаваше на кадрите и видя разликата в часовото време от камерата и реалното време беше приспан,за да се окаже в "леговището на звяра"! В къщата на Хакан ще бъде оставена бележка пред лаптопа му с надпис "звънни ми!",а когато нашето момиче звънне на екрана ще се появи онзи мъж и овързаният за стола Хакан! Нашето момиче ще отиде доброволно при него,но ще скрие нещо като шперц в дрехата си,за да отключи белезниците и да изпрати Хакан у дома с думите:"Ако аз не оцелея,кажи истината на Рюзгар!"! Когато се изправи пред онзи и го прикове за земята,тя ще си спомни,че не е убийца и че като малка е карала баща си да пускат дори паяците отново навън! Тя ще пусне мъжът,за да може той да се появи отново в сезон 2! Peace

# 691
# 692
# 693
  • AMS
Привет, момичета!!! newsm18 newsm18 newsm18
Тони, Марги, Клари, Марианка, Чики, Дъгичка, благодаря ви!!!

Последна редакция: пн, 27 май 2013, 19:40 от di...va

# 694
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Привет, момичета!!! newsm18 newsm18 newsm18
Тони, Марги, Клари, Марианка, Чики, Дъгичка, благодаря ви!!!

[/center

Леле, че е готино това сладко коте!

# 695
ПРИВЕТ!

Момичета,най-после имах възможност да изчета внимателно всичко ,което сте написали през последните дни.
Няма да ви изброявам,защото със сигурност ще пропусна някой,но благодаря на всички до една за удоволствието.  Hug

Цитат
Сега да ви дам последна подсказка преди епизода:
Чакъл вече няма да е близо до Ямур и Рюзгар! След дълги години близо до Рюзгар и Баръш,кучето ще намери своят последен път към дома и истинският си собственик! Смъртта на кучето ще сближи Рюзгар и Ямур и ще последва нещо,което Аслъ ще види-по оригинал е една целувка,но тук може и да е прегръдката,която видяхме! Аслъ ще каже на Емре и ще предизвика окончателната раздяла на Емре и Ямур! Нашето момиче вече ще се почувства свободно и ще реши да загърби всичко и да каже на Рюзгар какво чувства към него! Хакан ще й каже,че е време да действа,но точно когато отива да върне каишката на кучето и да му каже какво й е на сърцето,пред нея ще се изправи един човек,но кой? Кой ще спре Ямур в любовта й и какво ще я накара да замине за цяла година? Ще видим на финала! Финалът на първи сезон ще бъде неочакван!
Колкото до машинациите на Шахика срещу Халдун-доказателствата,който са събрани във фирмата не са достатъчни,за да обвинят Халдун,затова Шахика ще отиде в апартамента,в който той живее с Лейля и ще открие скрити едни доказателства! Обаче Емре ще ги вземе и вечерта ще отиде в дома на Ямур! Познайте кой ще му спретне номер и доказателствата ще си намерят нов собственик! В последните 2 епизода ще видите момента на срещата на Ямур с мъжът,който е убил баща й! Другият,който ще й прави компания там ще е Хакан!  
Искам да ви кажа едно-сега ви се струва,че Рюзгар е заспал и няма активна роля в сериала,всичко това обаче ще се промени във втори сезон,когато едно събитие ще отключи в него отмъщението! Така екипът ще бъде-Ямур,Хакан,ще видим турската версия на Ейдън и Рюзгар!

Тони  Hug
Аз нали тези дни поизостанах и чак днес прочетох внимателно тази твоя подсказка от четвъртък. Значи тази целувка,която вече знаем че ще се случи в 21 епизод ще е поводът за окончателното скъсване с Емре ,а Ямур ще вземе решение да признае на Рюзгяр за истинските си чувства. Знам ,че това няма да се случи,но все пак ми е много интересно дали тя е имала намерение да разкаже на Рюзгяр цялата истина за себе си /напр. за това коя е тя в действителност/ , или само да му признае ,че обича него... Мисля,че се сещам кой ще я спре и каква ще е причината тя  да се оттегли за цяла година да си ближе раните - появяването на ф. Дерин и новините около нея. Също така ми е любопитно каква ще е реакцията на Емре на тази раздяла.newsm78

Много е интересно това с доказателствата,които Емре ще донесе в дома на Ямур, а после пак ще си сменят собственика. Подозирам,че нашият приятел Хакан ще има нещо общо с това ,той е специалист по такива хватки ,интересно къде ще се окажат тези доказателства. А може и да греша и да е някой друг…

По повод на срещата на Ямур и Хакан с белокосият мъж,който е убил баща й, сещам се за онази снимка ,която ти ни беше сложила преди като подсказка ,на която и двамата бяха с вързани ръце. Очевидно е,че Хакан ще бъде заловен от този мъж, а Ямур ще отиде да го спасява и двамата ще се окажат „арестувани” от него. Убедена съм обаче ,че тя ще измисли нещо гениално и ще се освободят. Всъщност ти вече ни подсказа как ще завърши тази ситуация, а на мен много ми хареса реакцията на Ямур.Въпреки ,че нейното отмъщение значително напредва и се случиха дори неща,които дори тя не очакваше, все пак не е загубила човешкото у себе си и не е в състояние да убие или нарани друг човек,дори точно този,който е убил собствения й баща. Каквото и да й струва това.

А относно това,че на някои от момичетата Рюзгяр им се струва заспал и недостатъчно активен, аз и друг път съм изразявала мнението си ,че за мен той не е такъв. Той ми е един от любимите герои и нямам никакви критики към поведението му. По важно е ,че той винаги съумява да вземе правилните решения и за себе си и по отношение на останалите - като син, брат,влюбен мъж,приятел. Може да не говори много,но когато трябва е решителен и действа ,това е важно.
Изключително ми е интересно какво ще е онова,което ще го накара и той във втори сезон да поеме по пътя на отмъщението и дали няма да ми развалят прекрасното впечатление от героя,надявам се не. Може и да не съм права,защото съм гледала наистина много малко от американската версия,но имам някакво усещане,че Джак и Рюзгяр се различават като образи в двете версии. Може би това мое усещане е свързано в някаква степен и с визуалното възприемане на двамата актьори ,не знам…

Дива  Hug
Твоите гифчета ми доставят истинско удоволствие. Стоя и си ги гледам по пет минути… Понеже ги правиш още от първи епизод,вече съм си направила колекция , те са като филмов разказ на най-впечатляващите моменти от всеки епизод,естествено през твоя поглед,което ги прави уникални.
Отдавна се каня да ти кажа,че много ми е приятно като срещна твоите клипове за сериала в арабските фейсове. Хубаво е повече хора да се наслаждават на творчеството ти. Така трудът ти става още по-ценен. Благодаря ти! Two Hearts

Марги  Hug
Няма смисъл да повтарям за пореден път колко се радвам, че вече и ти си фен на „Отмъщението”  и колко ми е приятно да чета твоите постове. Това ,което ме радва повече е ,че в тях сякаш прочитам своите мисли за сериала и героите,само че изказани по прекрасен и увлекателен начин. Невероятно е колко задълбочено и детайлно съумяваш да охарактеризираш героите и ситуациите при изгледани само няколко епизода. Продължавай все така, а аз ще очаквам постовете ти с интерес.

Скрит текст:
Между другото да отбележа,че много ми харесаха новите ти аватар и подпис, много красиви и верни мисли,напълно отговарящи на твоя стил.  Hug

Цитат
много нестабилен и неприятно заядлив стана Емре...

Дайче  Hug
И на мен поведението на Емре не ми харесва много напоследък. Уж е добро момче,много е влюбен ,но непрекъснато изпада в някакви крайности или се влияе прекалено от мнението на околните. Преди ме дразнеше неговата инертност и липсата на воля, а сега изведнъж стана неприятно заядлив,както ти казваш,на моменти дори агресивен и това не ми допада. Вероятно усеща ,че чувствата му са несподелени и от това разбира се много боли,но не това е начина. Постоянно се люшка,изпитва съмнения и това е досадно. Казвам това с уговорката ,че впечатленията ми не са точни,защото все пак съм гледала само картинки,но така мисля на този етап. Докато Рюзгяр е истински алтруист,той винаги мисли първо за човека отсреща и после за себе си и собствените си чувства, а такова поведение ,демонстрирано от мъж според мен заслужва адмирации.

Марианка, липсваше ни,къде се губиш?  Hug
Много ми хареса информацията ,която си сложила за седмичния рейтинг,сериалчето ни наистина набра скорост и ще завърши сезона по най-добрия начин. Браво на целия невероятен екип!

Чики  Hugс всичките дини ,кито си взела под мишницата си и ти рядко се появяваш,но винаги навреме. Аз например много се радвам на понеделнишките ти позитивни пожелания, действат ми късметлийски.  Laughing

Клари Hug
Хубаво е , че си успяла да се появиш поне за малко. Надявам се ,че си изкарала приятно рождения ден , а с времето всички сме като теб,все не ни стига. Вероятно като приключат последните два епизода от 1 сезон ще си продължим с преговора от там,докъдето го изоставихме дружно и ще имаме възможност да преминем и към епизодите без превод и всеки да сподели какво е разбрал и лека полека да започнем да сглобяваме пъзела. Аз не съм престанала да се надявам и на някакво чудо и да се намери възможност за превод. Винаги има надежда,както казват едни други мои любими герои /тези от подписа ми/.

И последно.

Цитат
Смятам, че няма как след толкова години виновните да получат наказание според закона. Има давност, има заличаване на доказателства, има тайни, има промени на законите и ... Така, че аз оправдавам отмъщението, защото наказание, по силата на правото, не може да се постигне в определени ситуации.
Дива,това ми се стори особено интересно. Въобще не се бях замислила за отмъщението на Ямур от този ъгъл. Нямам представа дали наистина стои точно по този начин въпроса с давността за извършено престъпление и отговорността на извършителите в турската правна система,но наистина е изключително трудно да се намерят доказателства след толкова години , а и  участниците в този заговор срещу Адил Челик така са се навързали един към друг с тайни и зависимости ,че никой от тях няма да жертва собствената си свобода,за да каже истината.Ямур е напълно наясно с това и в този смисъл е напълно нормално тя да смята,че единственото нещо,което може да й донесе утеха в голямата болка,която разкъсва сърцето й е отмъщението ,което да осъществи сама. Съвсем друг е въпроса дали това наистина ще и донесе удовлетворение и дали ще пожелае да продължи до края. Абсолютно е вярно,че понякога правото не е в състояние да въздаде справедливост,въпреки че това е мисията му. Много интересни мисли,благодаря ти ,че ги сподели!

Ужас,казах само половината от нещата,които исках, а написах цял ферман. Доста хаотично ми тече мисълта, дано сте разбрали какво исках да кажа.Наистина прекалих с дължината на поста си,за което се извинявам. Няма да ви се разсърдя,ако не го прочетете. Приемете,че не съм виновна аз, а сериала. Стана изключително вълнуващ и интересен. Удобно,нали…

Прегръщам ви всички!

До скоро!

Последна редакция: пн, 27 май 2013, 23:13 от * Дъга

# 696
Последно преди да си легна,превод на репликите от втория трейлър за 21 епизод.

Превод от турски Ilaaha.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=_qT_NCC7j7w

Ямур: Рюзгяр, аз не искам да бъдеш до мен. Сега си отивай и не се приближавай повече до мен…

Рюзгяр: Кажи ми ,че не ме обичаш и ще си отида.

Ямур: Не те обичам…

Емре: Само след седмица ще се оженя за Ямур,мамо. Ще бъде най-добре да я приемеш като моя бъдеща съпруга.

Шахика: Ти или ще попречиш на тази сватба, или….

Халдун: Или какво?!  Какво ще направиш?

Шахика: Аз едва започнах.

Лейла: Тайният свидетел това си ти,нали?!

Шахика: Длъжна си да ми помогнеш.

Аслъ: Господин Халдун пожела да се погрижи за мен.

Ямур: Това ,за което говорихме не е свързано с мен. Ако решиш да направиш това,което те съветва баща ти,трябва да забравиш за мен.

Емре: А ти понякога забравяш за кого възнамеряваш да се омъжиш,Ямур…

Следва целувката,която има таен свидетел....

Това пък са впечатленията на Илая от 20 епизод и някои от диалозите. Определено внесоха известна яснота в обърканата ми глава.

Скрит текст:
Халдун обяснява на Емре ситуацията от миналото около Адил Челик и той решава да застане на страната на родителите си. Халдун разказва, че Адил е бил убит в затвора,защото не си е стоял спокойно там,а е искал  е да излезе и да представи на властите документите,които е събирал за него Ахмет-работник от фирмата,документи за неговата невинност. Тези документи са били уличаващи за Халдун и Шахика  и доказващи вината им във връзка със случая на Адил. Във всичко това е бил замесен и Абил /така май се казва онзи белокосия мъж/.

Халдун към Емре:„Дори да исках, нищо не можех да направя.Този човек /Абил/ така или иначе щеше да убие Адил Челик. Направих това в името на семейството си. Отсега нататък обаче ти ще  бъдеш глава на семейството. Дай ми дума,Емре!”

Емре: „Аз нямам друг избор.Не се притеснявай татко,това ще остане в миналото. До този момент вие винаги сте ме защитавали, сега е мой ред да ви защитя.”

Това е разговорът,който чу и Ямур благодарение на камерата,която Хакан постави в дома на Арсой. След това тя решава,че след този избор направен от Емре,вече не бива да я мъчи съвестта по отношение на него,т.е. не бива да се измъчва,че не е честна с него и го използва,за да постигне целите си.

Джемре се опитва да отвори очите на майка си като й казва,че Ямур доста се интересува от всичко,свързано с Адил Челик. Споменава ,че с Дерин също е обсъждала нейния баща.

За да може да проникне в кабинета на Халдун,където да инсталира нова камера,на Хакан му се налага да си измисли някакъв нов бизнес проект и да го предложи на Халдун.

Гледайки към монитора на който е Халдун,Хакан казва на Ямур: „Нима е направил всичко това този човек ? Виж как кротко си седи там,за какво ли мисли?!”
Ямур: „Точно тази тишина /това мълчание/ ме плаши.” После започват да говорят за Емре.
Ямур: „Той е решил да бъде един истински Арсой,т.е. подкрепя семейството си.Явно се е  научил  да живее като тях ,сякаш нищо не  се е случило преди…
Хакан: „Не знам,не мисля че Емре е същия като родителите си…”
Ямур казва на Хакан,че във фирмата има документи,които касаят нейния баща и го оправдават по случая в който е натопен.

Халдун не може да разбере кой е изпратил инспекторите,които идват да проверяват фирмата му. Той получава бележка „Вие ще отговаряте за своите грехове!”. В този момент  той си спомня  за Ахмет / в един момент те са научили, че той събира доказателства в подкрепа на невинноста на Адил Челик и се опитва да му помогне,затова решават да го отстранят./ Преди години бележка със същото съдържание Халдун е изпратил на Ахмет,но той смята че Ахмет не е сред живите и затова казва на Шахика ,че някой се опитва да си играе с тях.

Шахика отива при Рюзгяр и го разпитва за Дерин. Рюзгяр отговаря,че Дерин я няма.
„Тогава кой поставя цветя на гроба на Адил Челик?,пита Шахика.

В това време Халдун е обезпокоен заради документите,които инспекторите могат да намерят у него. Той не може да ги открие и унищожи ,защото Ахмет ги е скрил.
Ямур се опитва да спаси Ахмет,отвежда го в болница,но после той изчезва и тя не може да го намери. Помага й лелята на Хакан.

Най – накрая се появява отново старата ни познайница Лейла, явно разхубавена. Халдун не пропуска и нея да заподозре ,че е изпратила въпросната заплашителна бележка.
Лейла: „Можеш да подозираш всеки друг,но не и мен. Аз не бих ти причинила зло.”
Халдун отговаря:"Знам.”

Рюзгяр казва на Хакан,че не иска Ямур да се свързва със сем. Арсой.
Хакан отговаря,че му се струва, че Емре не е като родителите си.
Рюзгяр отговаря,че те все пак са една кръв. Рюзгар разказва още,че в онази нощ той е влачил Емре из градината. Казва му,че смята че някой е подхвърлил нарочно неговият суитчър в колата на онзи Алтан и това вероятно са Арсой. Тях подозира и за убийството на Алтан по-късно.

Емре разговаря с Шахика за Дерин.
Емре: „Ти представяш ли си колко тежко е преживяла случилото се малката Дерин?!”
Въпреки всичко той продължава да поддържа родителите си.
„Тъй-като не можем да променим миналото,ще се погрижим за бъдещето. Заедно ще намерим изход от тази сложна ситуация, или заедно ще потънем…”,казва той.

Емре отива при Рюзгяр и го заплашва,че ще каже на полицията за това,че е бил в градината в нощта на убийството на Селен ако не престане да се занимава със семейството му. Казва ,че няма представа кой е подхвърлил в багажника на Алтан неговия суитчър,но това не е някой от неговото семейство.

Ямур научава от Емре,че Шахика е била в дома й /това нещо не го разбирам, нямам спомен за такъв момент,явно нещо съм пропуснала при гледането/. Шахика я предупреждава ,че ще я следи отблизо и ще знае за всяка нейна стъпка в бъдеще.
След като така и не намира документите,които й трябват, Ямур решава да ускори сватбата с Емре. Двамата съобщават новината на Шахика. Ямур казва: „Сега ще бъда съвсем наблизо и вие спокойно можете да ме следите …”

Лека и спокойна нощ!

Последна редакция: вт, 28 май 2013, 08:47 от * Дъга

# 697
  • AMS
Дъгичка,   bouquet
Благодаря ти за дългия пост. Прочетох го с голямо удоволствие!!! Благодаря ти, че и ти си ме прочела. Аз мислех да спра с гифчетата, но щом четете и написаното - ще продължа.  Майтапя се!!! Joy
По повод подсказките на Тони  Hug - Ямур попада в изключително трудна ситуация, от която има голяма вероятност да не се върне. Тогава казва на Хакан да предаде на Рюзгар, че го обича. Но тя все пак успява и се връща. Вече са скарани с Емре!!! Хакан не е предал на Рюзгар думите и казва на Ямур сама да го направи. Тя отива, но се появява друг... и ...
Доказателствата, които Емре, ще донесе трябва да се има предвид, че към тях се стремят Шахика, Халдун, Ağabey/ Аабей / мисля, че така се казва беловласия/ и други.
Но не на последно място Ямур!   doh
Разбира се, до тях ще има достъп и Хакан, защото без него всяка кауза не би била успешна.
Но ще видим как са го измислили интикамци, защото това е по реваншистите.  Joy

Цитат
Ямур ..... е напълно нормално .. да смята,че единственото нещо,което може да й донесе утеха в голямата болка,която разкъсва сърцето й е отмъщението ,което да осъществи сама.
Не вярвам с отмъщение да се намери утеха и тя самата вижда това.
Цитат
Съвсем друг е въпроса дали това наистина ще и донесе удовлетворение и дали ще пожелае да продължи до края.
Надявам се, че в един момент ще разбере, че това вече не ѝ носи никакво удовлетворение и ще спре. Може би в трети сезон.  Rolling Eyes

ПП: Благодаря и за превода на втория трйлър, който така и не разбрах, защо го няма в канал Д и как се появи във ФБ  Rolling Eyes

Ağabey  ooooh!

Скрит текст:

Последна редакция: вт, 28 май 2013, 02:44 от di...va

# 698
 wavey Здравейте, момичета   typeuu

Очарована съм от всичко, което пишете и слагате в темата  Peace
Признавам  Embarassed, че на мен ми е по-приятно да ви чета и препрочитам и определено ми е по-трудно след впечатленията от написаното от вас, аз да съчиня нещо по-добро  ooooh!
Скрит текст:
наясно съм с това още в ученическите години - математиката ми беше любимия предмет  Wink  
А дългите постове и аз най-обичам, както и в художествената литература - трилогии, четирилогии и последните страници ме карат винаги да изпадам в паника, че ... има и край ...  #Crazy
Към вашите коментарии за отмъщението и по-конкретно защо мисля, че Ямур упорито си го е поставила за цел да го направи, въпреки посланието в дневниците на баща си "да прости", въпреки опитите на Хакан да я разубеди - това е особеност на характера и. Напълно я разбирам - тя трябва сама да стигне до този извод. Това не значи, че тя не цени мнението на другите, но ... дори отмъщението като цел да е първично /първосигнално/  Naughty за мен е логично при нея.  ooooh! Попаднала в сиропиталище като дете и впоследствие в изправителен дом (по-точно казано затвор за малолетни) образованието и е съвсем ... е малко над нулата - колкото да не се подписва с ... палец ... Cry  На 18 години излиза на свобода и за около 2 години ... Адем казва на Шахика, че не отрива нищо за нея ... все едно, че не е съществувала ...  newsm78 Сценаристите ни дават "на час по лъжичка" и ще се разберем и през тези 2 години какво се случило с нея, но това което е Ямур в момента с ниво на интелигентност и поведение в обществото е в резултат на природна умствена даденост и дори да ги няма знанията и уменията на Хакан се вижда, че тя го изпреварва с комбинативност и съобразителност ... както е в шахмата...  Peace
Тони  bouquet клипчето е чудесно  thumbsup Харесвам такива сцени, когато играта на актьорите е без думи - само с поглед, изражение, движение, като магия е smile3555 Берен е уникална за мен и то не от сега, а Нежо - тепърва го гледам и поради липса на време и след този сериал вероятно ще изгледам сериал или филм с него. Енгин/Хакан е  thumbsup и вие също го споделяте.  Hug
Спирам вече ... и до вечерта  Hug Hug Hug
Скрит текст:
Разсъних се достатъчно и ... работния ми ден трябва да започне  newsm78 Wink
Хубав и спорен ден ви желая  yes Smile thumbsup

Последна редакция: вт, 28 май 2013, 07:36 от dai4e

# 699
Добро утро, момичета Hug

Днес слънцето е по-смело и се показва повечко, отколкото вчера  Nature Sunny Дано така да си остане цял ден!

По повод отмъщението на Ямур и това дали правосъдната система би могла да докаже нещо и да издаде присъди след толкова години, аз също смятам, че би било трудно, но пък не е и невъзможно. Все някъде са се издънили  Naughty А колкото до Ямур, това, което си мисля аз е, че тя иска така силно да отмъсти, не само защото баща й е бил в затвора невинен и е бил убит, а защото през цялото това време тя не е вярвала в невинността му. Били са много близки, сами на света, а когато той бива обвинен, тя не му вярва. Тежко за него, а на по-късен етап, тежко и за нея. Мисля, че с изчитането на всеки един дневник, Ямур се чувства все по-виновна и по-виновна. Отмъщението, което планира за всички, я наранява и тя го знае. Но си мисли, че го заслужава, че е длъжна да изкупи вината си.

Чики Hugс всичките дини ,кито си взела под мишницата си и ти рядко се появяваш,но винаги навреме. Аз например много се радвам на понеделнишките ти позитивни пожелания, действат ми късметлийски.  Laughing

Дъга, много се радвам, че постовете ми ти действат късметлийски и позитивно.  Hug Hug Hug Права си, че съм си взела много дини под една мишница. Съжалявам, че рядко се появявам, но съм на работа от 9 до 9. Пиша само сутрин, защото после нямам компютър. А и да имам, работата ми е такава, че няма как да пиша. Днес ще си взема телефон, с който ще имам достъп до интернет, така че ще ви чета, а когато мога - ще пиша.  newsm44

Хубав ден на всички!

# 700
Здравейте момичета!

Хубав вторник! Grinning

Дайче, Чики,  Hug привет! Хубав ден и за вас!   bouquet

Клари, Светалчо, Тони, Дива, Дъга, и останалите от компанията-поздрави и днес за всички!  Hug

Дъга,  Hug
Скрит текст:
Радвам се, че си си изкарала добре, малко ми е трудно с твоите чести пътувания/защото ми липсваш  Rolling Eyes/

Ами има известна промяна в мен, та следваше да я отбележа и в изгледа си./профила и подписа/ Peace
Разпознаваш ме точно-и като мисли и като отношения, позиции! Grinning Hug

Благодаря и за пожеланията за 24 май!   bouquet
Тази уч. година наистина е една от най-успешните ми, дано и така приключа с випуска сега.
Малките ми човечета пораснаха-вече са на 4-ри г., вече знаят и могат сами толкова неща. Peace Grinning
Невероятно е да виждаш как някой расте пред очите ти и с твоя помощ! newsm63

Тази седмица ми е малко натоварена, но в края й вече ще съм по-свободна и ще се опитам да приключа с еп. 3-ти.

В постовете на Тони, Дива, Дайче и Чики имаше интересни дискусионни теми... newsm78
/около първите епизоди и не само/, взела съм ги на фокус. Peace
Специално благодаря за тях!  Hug   bouquet

Ето над какви въпроси ме наведоха... Thinking
- До колко е първично /първосигнално/ отмъщението като цел за Ямур-на този ранен етап е еп. 3-ти?  
- Как изглежда то-като предистория, като повод, като схема и цел на реализация към момента?
- Какъв и защо е "пътят му" като смисъл и значение за самата Ямур?
- До кога и защо отмъщението ще е цел за нея?

Освен да споделям личните си впечатления, допадат ми дискусиите по различни теми или въпроси, герои, сцени и историята в сюжета.
Ще се радвам да се включвам в тях когато са и на дневен ред и интерес и за вас. Hug

Приключвам, че задачите ме чакат, оставям ви до довечера с един много силен момент от еп. 3-ти... Heart Eyes
Една прегръдка, която каза всичко което и Рюзгяр и Ямур искаха, но не можеха, не знаеха как и трябва ли...
поне за сега, надявам се!  Grinning

И един муз. поздрав-едно парче, което ме усмихва и зарежда! Grinning
http://youtu.be/1ju6-NrLfhs  Ask-i Virane-Рафет ел Роман и Юсуф Гюней

Една песен не е само текст, ритъм, изпълнение, тя е и асоциация за емоция!  Kissing Heart
А вие каква музика слушате, каква предпочитате? Hug

Хубав и интересен ден от мен! Hug  thumbsup Smile bye

Последна редакция: вт, 28 май 2013, 11:19 от margita9

# 701
Марги, Hug според мен нищо в отмъщението на Ямур не е първосигнално! Така изглежда само в откъслечните части от епизодите,но всъщност в последствие ще разбереш,че Ямур дълго време се е подготвяла за този етап от живота си и когато вече се е чувствала готова е влязла в ролята на отмъстителката! Още в социалното заведение,в което е била,тя е започнала обучението си по извличане на всички ползи от едно приятелство,като първата "жертва" на това й обучение е самата л.Дерин! От врагове,които са постоянна позиция на омраза,те се превръщат в добри приятелки,които сменят имената си! Новото име е предпоставка и за нов живот и възможност за изпълнение на един план,който години наред е владеел умът на нашето момиче! Запознанството й с Игор и обучението при него са я научили да не вярва и да не се доверява на никого,да прикрива емоциите си и усмивката й да е нейното най-добро оръжие срещу враговете й! Тя дълго време не е искала да повярва в невинността на своят баща,но всеки ред от дневниците му затвърждава в нея убеждението кой всъщност е виновен за неговата смърт. За всички тези години тя е изградила ясна схема за всеки от снимката,на която отбелязва с "Х",проучила е всеки един техен ход и всеки грях. Затова и така лесно бе поставила камера,която да заснеме г-н Садри,оказа се и че добре го познава и е работила с него по един проект,което означава,че следи жертвите си отблизо. Това е ясно изградена схема,по която действа-оглеждаш,намираш начин да се сприятелиш,манипулираш,и накрая изкарваш всички "кирливи ризи" по един или друг начин.
Всъщност отмъщението й в трети епизод над г-н Садри малко наподобява на сцената от първи епизод,когато Лейля и Халдун бяха сгащени по бели гащи.  Тя знаеше много добре за срещата им в хотела и как да използва ситуацията в своя полза.
Което означава,че много добре знае как да извлече дивиденти от всичко,което се случва около нея! Peace
Дъга, Hug по отношение на Емре и чувствата му към нея-той ще ги опие в алкохол и в бъдещата си връзка с Аслъ,която ще продължи и през половината  втори сезон! Но една грешна стъпка на Аслъ ще доведе до раздялата им! Peace

# 702
Марги, Hug според мен нищо в отмъщението на Ямур не е първосигнално!

Тони  wavey искам да поясня, че аз "подведох" Марги  Embarassed като написах в поста си за отмъщението на Ямур, че е първично/първосигнално/ но не в смисъл, че тя действа без план и хаотично, че не е обмислила как и по кой начин ще накаже виновните за осъждането и убийството на баща си Naughty а в смисъл, че тя не последва съвета му, след като прочете дневниците и се убеди, че е бил невинен - да прости, да не отмъщава за него, а да започне нов живот  Embarassed ooooh!
Чики  wavey много интересен и логичен е твоя коментар за причината за отмъщението на Ямур  newsm78 Peace да изкупи вината си, защото е повярвала, че е извършил престъпление и желанието и да се самонакаже ...  да,разбира се .
Но споделяйки известната максимата за първите 7 години от възпитанието на човек - е,  точно дали до 7-мата или до 10-тата година е много относително, но малката Дерин вече е попаднала в един зверилник и възприятието и към заобикалящите я е в двете крайности - "добро или лошо", аналогично на "черно или бяло" ... И затова когато поредната "жертва" г-н Садри получи своето наказание, Хакан я накара да се замисли, че има наказани /пострадали/ невинни в това отмъщение ... т.е. върна и ... един "цвят"...  newsm78 ooooh!

# 703
Дайче, Hug
Всъщност според оригиналната версия нашето момиче е учило,а и доколкото разбрах в един от епизодите на оригинала е била и в едно учебно заведение с Дейниъл/Емре! Което в случая означава,че нейното образование не е само онова,което й е дадено в социалните заведения,в които е била,а е продължено в годините. Самите социални дейности с които се е занимавала и проектите в които е участвала обуславят един добре развит интелект,който може би не граничи с хакерските възможности на Нолан/Хакан,но е силно комбинативен и в нея е развита една много добра интуиция за детайлите и правилните решения в извънредни ситуации! В последните 2  епизода от сезона ще я видим леко разколебана дали да продължи по пътя на отмъщението,но има едно друго нещо,което Ейдън(герои от втори сезон) ще й каже:"След като отмъстих,аз не получих удовлетворение! Не изпитах нищо,дори и радост..."

# 704
Привет, момичета! Hug
Наближава нашата киновечер и вече си имаме снимки от еп.21

Общи условия

Активация на акаунт