Работа, CV-та, HR-и, съвети - пожелаваме си нова работа - 31-ва тема

• 57 162
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Някой да има впечатления от преводаческа агенция "Нов век"?
Преди няколко месеца бяха пуснали обява и сега пак търсят човек на същата длъжност.
Ходих на първо интервю при тях, но не ми допадат особено условията, които предлагат.
Голяма натовареност, включваща секретарски дейности плюс преводи и реклама, също работа през съботите ( интересно с националните празници как стои въпроса), и това за има-няма 500 лв. За осигуряването да не говорим...
Интересно ми е с какво реноме се ползват по принцип.
Единственото предимство е, че са ми на удобно място и че все пак може да науча разни неща, които да са ми полезни в бъдеще.
Бяха извикали на интервю общо около 3 жени през доста кратки времеви интервали и явно на мен ми отделиха повече внимание, защото когато излезнах навън, другите вече бяха започнали да нервничат. Rolling Eyes
Всъщност само 5 минути след като влезнах аз, се появи втората кандидатка, а след още 5 и третата  Laughing

Хем секретарка, хем реклама, хем преводач за 500 лева? Я бегай!
Аз съм се опитвала да ги правя тия неща - не става.
Просто не е възможно.
И после ще почнат да ти се цупят, че не работиш достатъчно за тия мизерни пари и ще те разкарат и ще си вземат някой нов балък и така до безкарай или докато разберат къде им е грешката.

# 646
Така моето интервю мина , оказа се , че съм си премерила ханша по надолу и ми е с 1-2 см повече .
Казаха , че допускали разминавания с - + 1-2 см , но все пак предпочитат с най близки размери до техните. Още две седмици имат интервюта , ако намерят с по перфектен задник  Joy Joy от мен няма да ми се обадят.  hahaha

# 647
На някой места секретарката трябва да може да извършва и преводи, устни и писмени и да има най освония познания в областта на рекламата! Аз лично бих била доволна на такава заплата, предивд 6 години търсене , а това което взимам сега  не е за тук а за ЛС. Но понякога не е задължително да разбираш от всичко...

# 648
Ми не са много манекенски , но отговарям на тях
Ръст:  от 165 до 170 см.
Гръдна обиколка: от 87 до 89 см.
Талия: от 68 до 70 см.
Ханш: от 93 до 95 см.
След обед ще разкажа непременно

Ето още малко по темата http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5783111Wink

# 649
  • София
На някой места секретарката трябва да може да извършва и преводи, устни и писмени и да има най освония познания в областта на рекламата! Аз лично бих била доволна на такава заплата, предивд 6 години търсене , а това което взимам сега  не е за тук а за ЛС. Но понякога не е задължително да разбираш от всичко...

То е ясно че трябва и може.
Аз лично ги мога и трите неща.
НО!
Има огромна разлика между малко секретарски преводи и преводи в преводаческа агенция!
Представи си да работиш като секретарка и същевременно да работиш 5-10 страници превод на ден.
Просто е нечовешки мозъчен гърч, въпреки че някои шефове го смятат за тралала.
Обаче тези като агенция би трябвало да си имат достатъчно преводачи...
И на преводачите се плаща на страница, да не забравяме.

Последна редакция: пн, 20 май 2013, 15:10 от L'Agent

# 650
Как процедирате ако сте приели покана за интервю, но не можете да отидете в уречения ден и час, а в същото време нямате телефон или мейл за контакт, за да предупредите да не ви чакат? Днес имам насрочена среща, но не мога да отида, а телефонът, от който ми се обадиха се оказа централа. Много тъпо така...

# 651
  • София
Как процедирате ако сте приели покана за интервю, но не можете да отидете в уречения ден и час, а в същото време нямате телефон или мейл за контакт, за да предупредите да не ви чакат? Днес имам насрочена среща, но не мога да отида, а телефонът, от който ми се обадиха се оказа централа. Много тъпо така...

Връзвам тенекия и си казвам, че не ми е било писано. Embarassed

# 652
  • София
 newsm78
Фирмата няма ли други телефони, обявени някъде? Евентуално да поискаш да те свържат с човека, с който си уговорила интервюто или пък отдел ЧР? Наистина кофти...но пък за в бъдеще би могла да искаш от следващите, които те канят на интервю телефон за връзка, аз лично си добавям мисловна бележка да го правя  Peace

# 653

Май, май така ще стане и при мен...
Red писа преди време за потвърждаващ мейл от страна на потенциалния работодател, съдържащ ден, час на интервюто и адрес на фирмата. Ако имаше такъв, който апропо се пише точно за две минути, с упоменати вътре лице за контакт и телефон, да съм се обадила/писала и да съм забравила за случая. Наистина е голям плюс.
Ариана, ще го правя и аз вече! Peace

# 654
На някой места секретарката трябва да може да извършва и преводи, устни и писмени и да има най освония познания в областта на рекламата! Аз лично бих била доволна на такава заплата, предивд 6 години търсене , а това което взимам сега  не е за тук а за ЛС. Но понякога не е задължително да разбираш от всичко...

То е ясно че трябва и може.
Аз лично ги мога и трите неща.
НО!
Има огромна разлика между малко секретарски преводи и преводи в преводаческа агенция!
Представи си да работиш като секретарка и същевременно да работиш 5-10 страници превод на ден.
Просто е нечовешки мозъчен гърч, въпреки че някои шефове го смятат за тралала.
Обаче тези като агенция би трябвало да си имат достатъчно преводачи...
И на преводачите се плаща на страница, да не забравяме.
Да, те казаха, че си имат по принцип преводачи, които работят при тях на щат и други, които са на хонорар. На вторите мисля, че плащат на страница. Но за длъжността, за която аз кандидатствах преводите, които са в работно време не се заплащат отделно, а само тези, които са ти един вид работа за вкъщи ( да се чудиш с това работно време как ще ти остава желание и вкъщи да продължаваш) и не плащат на страница, а на час - по 4 лв.  Rolling Eyes

L'Agent на мен ми се е случвало наред с останалата си работа ( включваща обработка на заявки, рекламации, изписване на стоки, комуникация с клиенти), която и без това беше доста интензивна, да превеждам не по 5-10, а по 20-30 страници технически превод и все по възможност да стане готов за вчера или веднага. Да не говорим как нямах и осигуреното спокойствие за такъв тип работа. Все някой ми висеше на главата. Тия хора преводите хич не ги считат за работа и изобщо не си дават сметка, че това е сериозен умствен труд и че ако трябва да го заплатят на външен човек хем ще си платят солидно, хем не се знае какви ще им ги напреведе, защото ако не е навътре в терминологията може да станат големи безсмислици.
Но както и да е, аз вече приех друго предложение за работа. Но нека не бързам с хвалбите. Като подпиша договора, ще пиша пак.

Последна редакция: пн, 20 май 2013, 15:25 от Анонимен

# 655

Можеш да си насрочиш интервюто за друг ден, като ги помолиш ако се интересуват от кандидатурата ти да ти дадът друг час и дата. Така ми се случи на скоро но интервюто завърши с неуспех. Ако не можеш да им се обадиш те сами че разберат че няма да дойдеш като видят че не идваш в уговорения час.

# 656

Аз затова, винаги си записвам номерата от които ми звънят и името на лицето, с което съм разговаряла.
Но ако се случи така, наистина ще си помисля, че така е трябвало да стане и някаква висша сила ме е накарала да действам така на подсъзнателно ниво.

# 657
И аз винаги си записвам телефона и името на лицето, което ми се е обадило. Проблемът при мен с името на фирмата го реших като отидох предния ден в извънработно време вечерта на адреса и така разбрах коя точно от двете компании е, понеже бяха с подобни имена. Иначе и чрез централата може да свърже човек - просто казваш името на човека или в краен случай на компанията и се надяваш да те свържат с някой, който знае за какво става дума или поне към кого да те насочи.

# 658
Зависи каква централа е. Ако е на съпорт център, няма свързване  Peace

Събина, пиши ми на лични коя е фирмата,може да имам някакви контакти.  Peace

# 659
Така.. да продължа моята тема с работата...
От седмица и нещо работя (по-скоро се самообучавам) в една фирма с техен съпорт център. Както казах по-горе проекта е нов, фирмата и управителите нямат опит с кол центрове и ни наеха 2ма човека да сме първите и да обучаваме следващите. Даже ни направиха супер админ. Малко не се виждам в тази роля, тъй като колегата се оказа по-бързо схватлив от мен и май той ще е съпорт мениджъра, аз така го виждам, ако въобще съпорта и клиентите тръгнат.
Целта на фирмата е да започне първо със САЩ, имат подписани договори с тях.
Междувременно хаоса във фирмата като неука в съпорта е голям (нормално за стартиращ съпорт), и всеки се оправя кой както може. Днес наеха още няколко нови човека, направихме им ударно въвеждащо обучение, които бтл. всички се оказа с по-голяма заплата от мен. Както и си го мислех, че ще стане така, както и да е. От 8 дни не съм почивала всеки ден от 9 до 17.30ч. вкл. и утре тъй като още екипа не е напълно стикован и готов за смени. Очаква се това да стане тези дни, но както казах хаоса е голям и никой нищо не знае. Има само един шеф, който раздава някакви команди, но координацията е слаба между всички.
Това е моето резюме от първото ми впечатление от работата. Чувствам се малко като скапана от без почивка нон стоп, но пък и нищо не правя само се обучавам и гледам как да угодя на всички.

Общи условия

Активация на акаунт