Работа, CV-та, HR-и, съвети - пожелаваме си нова работа - 31-ва тема

• 57 219
  • 738
  •   1
Отговори
# 570
Цитат

Технически сътрудник
Описание и Изисквания:

*Работа с офис -техника и с документи
*Отговорност
*Практическо мислене
* Работа в млад екип
* Боравене с база данни

Изисквания:

* Висше образование
* Отговорност, желание за научаване на нови неща
* Комуникативност
* Интерес в сферата на производството и търговията
* Амбиция за повишаване на квалификацията
* Работливост и издържливост
* Съответстващ бизнес вид

Ние предлагаме

* професионално развитие
* възможност за професионална реализация
* безплатно обучение в процеса на работа

Тази обява ми попадна в полезрението.Според вас какво значи съответстващ бизнес вид. newsm78

# 571

Тази обява ми попадна в полезрението.Според вас какво значи съответстващ бизнес вид. newsm78

Аз си го обяснявам като дрехи в официално-делови стил - сега за това време панталон или по-строга пола, съчетано с изчистена риза, подходящи обувки и чанта към тях, които да не са прекалено екстравагантни. Гримът и прическата също да не са вулгарни.

# 572
Да, и аз съм срещала подобни изисквания и и мисля по същия начин.

# 573
Също и за ноктите и бижутата - аз поне като видя дълъг маникюр или ноктопластика, започвам да се чудя доколко ефективно пишат на компютър подобни жени. Ноктите максимум половин сантиметър, оформени и с ненатрапчив лак в розово-бежовата гама, френски маникюр или без нищо. Да не е примерно някакъв кървавочервен лак, макар че и такива случаи съм виждала добре направени и изглеждащи делово, но е много лесно да се прекали и малко хора умеят. Задължително чисти, това се подразбира. Бижутата - злато, сребро, перли - ненатрапчиви. Без висящи пластмаси и стъкла.

# 574
Ако са ти я върнали, трябва да имат подписана декларация от теб, че си си я прибрала.
Обикновено, когато книжката остане у служителя, работодателя винаги си връзва гащите с такава декларация, за да не се стига после до такива недоразумения както в твоя случай и да не се знае къде е книжката.

Нищо подобно. Трудовата книжка по правило стои в служителя. Работодателят не е длъжен да изисква подобна декларация, така че изобщо не е задължително да имат декларация при тях. Служителят трябва да докаже, че е в работодателя, а не обратното. А и в крайна сметка "вкъщи я няма" изобщо не значи, че не са и я върнали.
Зина, май се изказваш неподготвена, струва ми се. В едната от фирмите ми държаха книжата през цялото време в счетоводството, в последната ми я върнаха и ме накараха да подпиша декларация, че съм си я взела. И в много фирми постъпват точно така.

# 575
Oзначава вид, съответстващ на имиджа на компанията, която понеже в случая е скрита, няма как да отгатнем.

Основни правила в бизнес облеклото (за жени) - започвам отдолу нагоре. Обувки с ток между 4 и 8 сантиметра, за предпочитане не от тънките. (Никакви балеринки или 12 сантиметрови щуротии - елегантно, но удобно). Никакви ботуши или боти. Пола до 2 см над коляното или панталон с нормална дължина (никакви 7/8-ми, 3/4-ти и т.н). В деловото облекло, полата се съчетава с чорапогащник, независимо от температурите навън. От тях зависи само цвета на чорапогащника. В жегите той е телесен цвят. (В офисите има климатици, така че притесненията за жега не са релевантни.) Над тях - нищо прозрачно, нищо с оголени рамене и нищо с деколте, от което се вижда каквато и да е част от гърдите и цепката между тях. Ако мишниците ви не са в перфектно състояние (не говоря за окосменост, а за раздразнена кожа или оцветяване в резултат на неравен тен например), тогава - ръкав (може и къс). Риза или делова блуза - ниакви тениски и дрехи, от материи по които може да се окажете с кръгчета от пот по мишниците. Ефетен шал или фишу е допустимо, стига да е умело съчетано. Грим -лек, в ниакъв случай натрапчив. Червило в неутрален цвят. Косата да е в делова прическа - ненатрапчиво и удобно, което няма да се разпадне след 9-10 часа в офиса (нищо над 5 см. над главата ви).

Последна редакция: сб, 18 май 2013, 08:26 от ZinaSt

# 576
Също и за ноктите и бижутата - аз поне като видя дълъг маникюр или ноктопластика, започвам да се чудя доколко ефективно пишат на компютър подобни жени. Ноктите максимум половин сантиметър, оформени и с ненатрапчив лак в розово-бежовата гама, френски маникюр или без нищо. Да не е примерно някакъв кървавочервен лак, макар че и такива случаи съм виждала добре направени и изглеждащи делово, но е много лесно да се прекали и малко хора умеят. Задължително чисти, това се подразбира. Бижутата - злато, сребро, перли - ненатрапчиви. Без висящи пластмаси и стъкла.
Мда...на мен подобна персона, която по никакъв начин да не желае да изрази индивидуалността си чрез външния си вид, облечена в черно-бяло-кафявата гама, никак не би ми се понравила, но хората не търсят индивидуалности...
Според вас, мога ли да отида на интервю за секретарка, решена в комбинация от синьо, бяло и червено. Без дълбоки деколтета, къси поли и ярък грим? Наистина нямам в гардероба си черни дрехи за този сезон и не желая да си купувам, освен ако наистина не се окаже, че има строг дрес код.

# 577
Ако са ти я върнали, трябва да имат подписана декларация от теб, че си си я прибрала.
Обикновено, когато книжката остане у служителя, работодателя винаги си връзва гащите с такава декларация, за да не се стига после до такива недоразумения както в твоя случай и да не се знае къде е книжката.

Нищо подобно. Трудовата книжка по правило стои в служителя. Работодателят не е длъжен да изисква подобна декларация, така че изобщо не е задължително да имат декларация при тях. Служителят трябва да докаже, че е в работодателя, а не обратното. А и в крайна сметка "вкъщи я няма" изобщо не значи, че не са и я върнали.
Зина, май се изказваш неподготвена, струва ми се. В едната от фирмите ми държаха книжата през цялото време в счетоводството, в последната ми я върнаха и ме накараха да подпиша декларация, че съм си я взела. И в много фирми постъпват точно така.
Аз ли се изказвам неподготвена? Ти си работила при някакъв напълно некоректен работодател, на базата на което стигаш до извода, че ТРЯБВА щом трудовата книжка е теб, при работодателя да има декларация, а аз съм неподготвена!

Не, не ТРЯБВА да има декларация. Може да има, но това не е задължително. И за да не съм голословна ето какво казва КТ, който явно също не е подготвен за твоята действителност и твоите правила:
Чл. 348. (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) ........
(3) Трудовата книжка се съхранява от работника или служителя, който е длъжен да я представя на работодателя при поискване, както и за вписване на нови обстоятелства в нея.

Не, не ТРЯБВА да има такава декларация. Може да има, но не е задължително. И това, че такава декларация няма, не прави работодателя виновен за това, че на лицето Х трудовата му книжка "я няма вкъщи".

# 578

Мда...на мен подобна персона, която по никакъв начин да не желае да изрази индивидуалността си чрез външния си вид, облечена в черно-бяло-кафявата гама, никак не би ми се понравила, но хората не търсят индивидуалности...
Според вас, мога ли да отида на интервю за секретарка, решена в комбинация от синьо, бяло и червено. Без дълбоки деколтета, къси поли и ярък грим? Наистина нямам в гардероба си черни дрехи за този сезон и не желая да си купувам, освен ако наистина не се окаже, че има строг дрес код.

Дори и при подобно облекло може да се изрази индивидуалност - интересно шалче, хубав часовник. Според мен даже в топлото време е по-добре да се избягват черните дрехи. Стоят ми много по-добре например ленен или памучен костюм в бежово-тютюнево зелената-каки гама. Сега има много хубави такива с летни сака. Може и подходяща рокля също. Комбинацията от синьо, бяло и червено също би могла да е сполучлива, зависи каква точно е. Да не е примерно червена пола и бяла блуза, защото има риск да заприличаш на мартеница. Но например бяла риза, морскосиня пола или панталон, с червено-синьо-бяло шалче (шарено), с тънко червено коланче и червени обувки за акцент може да е много сполучливо.

Зина 2 см. нокти е абсурдно просто. Говорим за дължина на нокътя над нокътната плочка почти две нокътни плочки още.

# 579
Имам предвид мастилено син панталон с бели кантове, бяла блуза със синьо-червен десен ( или вместо нея ризка бяло и синьо вертикално райе много ситно) и червена чанта и обувки.
Панталонът обаче не е до кокалчето, а малко под коляното.... Confused

# 580
Имам предвид мастилено син панталон с бели кантове, бяла блуза със синьо-червен десен ( или вместо нея ризка бяло и синьо вертикално райе много ситно) и червена чанта и обувки.

Със снимка на дрехите бих се ориентирала по-добре, но според мен тази дължина на панталона е неподходяща. Иначе веднага си представих ансамбъл с бяло-синя ризка на ситно райе с червена чанта и обувки.

# 581
Подходяща-неподходяща, с него отивам.
Като ги гледам по снимките от сайта на фирмата служителките с какви умрели плетени пуловерчета като от бабиния скрин са и с какви дълги ноктаци и коси, спуснати и рошави като на маханди, мисля, че чак толкоз няма да ги фрапирам.

# 582

Зина 2 см. нокти е абсурдно просто. Говорим за дължина на нокътя над нокътната плочка почти две нокътни плочки още.

.

Последна редакция: сб, 18 май 2013, 08:26 от ZinaSt

# 583
Е защо да не и е 1 см? Моята е 1,2-1,3 см.
Все пак за женски нежни ръце говорим, а не за някакви мъжки рапалести лапи.
3-4 см. нокът си е баш бая зверски маникюр като в ранния период на Лили Иванова.
Вземи една линийка и виж.

# 584

Със снимка на дрехите бих се ориентирала по-добре, но според мен тази дължина на панталона е неподходяща. Иначе веднага си представих ансамбъл с бяло-синя ризка на ситно райе с червена чанта и обувки.

Ако изискванеот е за бизнес облекло, панталон с тази дължина не е подходящ. Ако няма подобно изискване - би могъл да се сметне за допустим. Зависи то хората, с които ще се срещнеш.

Общи условия

Активация на акаунт