Работа, CV-та, HR-и, съвети - пожелаваме си нова работа - 31-ва тема

• 57 225
  • 738
  •   1
Отговори
# 555
Има вендинг машини, които са без пари  Peace но са рядкост може би, не знам.

Золка, има разлики при агенциите. Ето аз например НИКОГА няма да те попитам такива неща....Ходете само при международни  Peace

Ред, аз затова сложих агенция в кавички. Между другото ти също ме беше предупредила преди време за въпросната. Както казах, реших да проверя, а трябваше да си го спестя.
Но при мен нещата станаха доста спешни и малката надежда си е шанс.А за жалост от големите агенции нямам нито една покана, всъщност не съм сигурна, че има и позиции, за които да съм кандидатствала.

# 556
Има вендинг машини, които са без пари  Peace но са рядкост може би, не знам.

Може и да има, но аз не съм попадала на такива.

Абе, личи си, че кризата яко ни е хванала за гушата.
Навремето често се случваше на интервю да ти предложат вода, че даже и кафе и сладки са ме черпили. А сега, цял ден изкарах в една фирма, и една вода не се сетиха да ми предложат. То и нямаше де, освен тази от чешмата в тоалетната. За кафето сама попитах в един момент, защото рискувах да заспя от скука, а все пак бях станала в 5:30, за да пътувам дотам. Посочиха ми вендинг автомата - платен разбира се. Добре, че имах в себе си железни.
 И като цяло сега, откакто търся работа, не се е случвало дори чаша вода да ми предложат, па макар и чешмяна  Laughing Едни други пък 3 часа ме интервюираха и накрая взеха да се жалват, че били започнали да им стържат стомасите. Ще речеш, че аз насила ги държах в собствения им магазин гладни и жадни. Милите те,  Mr. Green
Сега някой да не реши, че съм останала за една вода, но просто го отбелязвам като факт на фона на опита ми отпреди 5-6 години, когато беше рядкост такова отношение, па макар и към човек, който все пак може и да не наемат на работа.

# 557
Сега пък имам имейл от някакъв, уж hr, с текст : Вие сте одобрен за свободната позиция, за повече информация тук: И ме праща в някакъв странен сайт.Пък с въпросното име име такъв, в Уникредит  ми излиза от Линкедин, а мейла е като един онлайн магазин за телефони. Пак някаква глупост е...

# 558
А аз на предишната ми работа като млада стажантка в началото делях с още една колежка кабинет, а също така деляхме външния стационарен телефон със съседния кабинет, иначе си имахме вътрешен само наш. Та понеже колежката от другата стая беше доста приказлива, редовно ни удържаха и на четиримата души в двете стаи по около 20 лева месечно за надхвърлен лимит на телефона, въпреки че за градски разговори и аз, и моята колежка ползвахме вътрешния, а за извънградски и с мобилни номера карахме да ни свързват през централата. Онази приказливата колежка имаше големи връзки и нищо не можехме да кажем, просто накрая ни писна и се отказахме от външния телефон точно по тази причина. Толкоз по въпроса за социалните придобивки при мен - на на нула, ами на минус бях.

Днес бях на интервюто, за което казвах. Имам чувството, че не ме хареса интервюиращият. Изцяло на английски беше интервюто и по едно време така се въодушевих, че забравих, че съм на интервю. Не ми зададе нито един личен въпрос човекът, но когато тръгна да говоря за работата си, не мога да се спра да говоря Sad Когато ме попита имам ли някакви въпроси още за тяхната компания, се изцепих, че нямам, защото съм ги проучила.

# 559
Хахах, ами нека знаят, че и ние си имаме начини да ги проучваме  Mr. Green

# 560
УСЛОВИЯ:

- Изпитателен срок - 3 месеца
- След изпитателния срок подписване на трудов договор

Това вече е прекалено

# 561
  • UK
През 2007 г. се бях регистрирала в една малка агенция за подбор, когато имаха позиция, на чиито изисквания що годе отговорях, пращаха ми смс да отида до офиса, там ми даваха по едно листче с адрес и телефон с думите "кажи им, че аз съм те пратила" и това беше ролята им. Simple Smile Аз бях доволна, защото имах достъп до позициите им преди да ги обявят в джобса Simple Smile

Ред, казваш, че не задаваш подобни въпроси никога, но ако ти се случи клиентите да поставят изискване жени без/с деца, омъжени/неомъжени да не бъдат разглеждани за позицията, какво правиш? Предполагам не ти се е случвало, но какво би направила, за да не обидиш кандидата?

# 562
УСЛОВИЯ:

- Изпитателен срок - 3 месеца
- След изпитателния срок подписване на трудов договор

Това вече е прекалено

Е чакай малко, за тия 3 месеца няма ли да има срочен договор?

# 563
Не работим с подобни клиенти. Имали сме случаи, в които са казвали на колеги да е мъж, защото примерно се работи с такъв типаж клиенти, с които само мъж се справя--тогава просто звъним само на мъже от обявата. Но аз поне до сега вече 7-ма година, не съм имала клиент,който да иска жени без деца/с деца/на 25/руси и т.н. Както и такива,които не осигуряват на пълна заплата.  Peace

# 564
Е чакай малко, за тия 3 месеца няма ли да има срочен договор?

Не бих се учудила да няма никакъв договор Peace #Cussing out

# 565
В такъв случай грубо нарушават закона и си реват за проверка. Само че, доколкото знам, навиеш ли се на този вариант и направят ли им проверка, ще те глобят и теб, че си го допуснал.
Някои пак правят така, ама неофициално. В смисъл, че не те предупреждават, че ще е така, ами просто ти бавят договора и ти гледат сеира колко време ще издържиш без да им напомниш и да си го изискаш.
Една колежка навремето 4 -5 месеца изкара без договор горката. Да не говорим, че дори не знаеше на каква заплата започва. Особено като видят млад човек без стаж, съвсем се оливат. А понякога май точно това им е целта, да си млад и неориентиран, за да те лъжат най-нагло в очите. Само дето забравят, че има и доста оперени млади хора.

# 566
Някои пак правят така, ама неофициално. В смисъл, че не те предупреждават, че ще е така, ами просто ти бавят договора
Точно! Да си знаете само, че не е изключение, ами нагла практика. На обява и интервю е едно, после... се скатават. Явно се възползват от това, че е криза и имат море от кандидатури.

# 567
Ако са ти я върнали, трябва да имат подписана декларация от теб, че си си я прибрала.
Обикновено, когато книжката остане у служителя, работодателя винаги си връзва гащите с такава декларация, за да не се стига после до такива недоразумения както в твоя случай и да не се знае къде е книжката.

Нищо подобно. Трудовата книжка по правило стои в служителя. Работодателят не е длъжен да изисква подобна декларация, така че изобщо не е задължително да имат декларация при тях. Служителят трябва да докаже, че е в работодателя, а не обратното. А и в крайна сметка "вкъщи я няма" изобщо не значи, че не са и я върнали.

# 568
През 2007 г. се бях регистрирала в една малка агенция за подбор, когато имаха позиция, на чиито изисквания що годе отговорях, пращаха ми смс да отида до офиса, там ми даваха по едно листче с адрес и телефон с думите "кажи им, че аз съм те пратила" и това беше ролята им. Simple Smile Аз бях доволна, защото имах достъп до позициите им преди да ги обявят в джобса Simple Smile

Ред, казваш, че не задаваш подобни въпроси никога, но ако ти се случи клиентите да поставят изискване жени без/с деца, омъжени/неомъжени да не бъдат разглеждани за позицията, какво правиш? Предполагам не ти се е случвало, но какво би направила, за да не обидиш кандидата?

Имала съм подобни случаи. При това изискванията са били съвсем разумни и на място. Има обаче доста начини да получиш желаната информация и без да задаваш подобни въпроси. Можеш да попиташ кандидата какво обича да прави в свободното си време. На този въпрос повечето дават доста факти от личния си живот. Най-малкото, ако имат деца, винаги те са част от заниманията в свободното време. Често дори ми казват направо - с мойте две деца, какво свободно време... От отношението към придобивките също личи.

# 569
Сериозно се депресирах, че най-вероятно не са ме харесали на интервюто, защото работата е почти мечтаната за мен. Точно в област, в която имам опит и желая да се развивам. Заплатата също не е лоша. Не ми каза нищо на сбогуване, освен "Благодаря Ви, че дойдохте" и "Приятен ден!"
Усещам, че не се представих добре, за разлика от предните интервюта.

Общи условия

Активация на акаунт