Тоскана, Италия

• 128 198
  • 746
  •   1
Отговори
# 45
Bled, благодаря ти! Скъпи са тези турове, по-добре е сами да си букнем - дилемата ми е можем ли за ден и един следобяд да видим Уфици, Академията и градините Баболи...Ясно е, че чисто физически е възможно, но ми се струва, че ще се уморя и изнервя. Crossing Arms
Иначе, това ни е 2-ро посещение там, но 1-я път само "маркирахме" основните забележителности.

За ден и половина е възможно, даже и още нещо да включите.  Laughing
За Уфици има възможност да не чакате на огромната опашка за билети - купете си електронни(малко по-скъпи са, но спестяват време). Да вметна, че там не можете да влизате дори с вода в чантата.  Mr. Green
За Академията не си спомням има ли ел.билет(сигурно има), но сме влизали бързичко - рано сутринта. Там, освен ако не си тотален фен на склуптурата, можеш да разгледаш значително по-бързо(в сравнение с Уфици).

# 46
Поздравления за страхотната тема!!   bouquet С голям интерес ще я следа,защото и аз искам да посетя това райско кътче.

# 47
  • София
yav4e_mrav4e Може да ги видите, ако имате предварително направени резервации поне за първите две, гаранцията да няма хора е твърде малка. При първото ни посещение, без никакви предварителни подготовки, и двете места ги подминахме заради дългите опашки. Но за сметка на това разгледахме почти всичко, което не изискваше чакане.

Mi6ina Пожелавам ти го в най-скоро време.

# 48
  • София
Когато пуснах този хотел в Тоскана:

http://www.borgosangiusto.it/

Имах много въпроси относно цената, съжалявам не помня кои бяха, ежедневно отговарям на десетки писма, после ги трия, пощата се пълни......
В момента отново има промоция за него 42.50 евро за стая /закуска, паркинг, интернет, басейн в цената/, ние бяхме на 38. Нормалната цена е над 100.......

Струва си..........

# 49
  • София
Питате ме за удобен хотел във Флоренция, ще покажа тук един от нашите...
Хотел Principe, резервиран от нас на изключителна цена за него, 68 евро/гореща/....

Много близо до центъра, на брега на река Арно....

Един от малкото хотели с паркинг....

Градина....

Закуска....

Стая....

Арт....

Интернет, безплатно...чудесна гледка и от двете страни...лесен достъп до всичко...

# 50
  • София
Ето още хотели в Тоскана, вече тествани....

Хотел Eurostas Toskana...
http://www.eurostarstoscana.com/

Лесен достъп, близо до магистралата и селището Lucca...

Много често се пускат промоции, ние сме били на 55 евро...

Приятна обстановка, добра закуска, огромен паркинг/безплатно/...

ВСИЧКИТЕ НИ СНИМКИ

# 51
  • София
Знам, че въпроса чака отдавна, но не мога да стигна до хотелите и местата в Тоскана, а толкова е харесвам...
Няма как да не посетите отивайки в Тоскана Montecatini Terme и Montecatini Alto
Montecatini Terme

Прекрасно градче, страхотни СПА комплекси, някои от тях датират от много, много отдавна...

СПА Stabilimento Tettuccio

Хотели за всеки вкус...

# 52
  • София
Montecatini Alto
Ето и съседното прекрасно селище, кацнало на хълма над Montecatini Terme...
До там се стига така:

Funicolare

Стигнете ли, първо гледката:

Страхотна...

Прекрасно място, пълни душата:

Заведения:

Забележителности:

И много цветя:

ВСИЧКИ СНИМКИ

# 53
Bled, много красиви снимки! Би ли казала с какъв фотоапарат са правени?

# 54
  • София
сиси Не са професионални, два са, възможно най-плоските и леки, за джобчето. Но последно поколение S.../да не им правя реклама/. Местата са хубави, не апаратите  Laughing

# 55
Вярно е това за местата! Аз не търся професионални - също държа да ги нося в чантата /дамската/. В момента съм с Canon, но искам още нещо....

# 56
  • София
Връщаме се в Montecatini Terme за да ви покажа един уникален СПА Център.

Stabilimento Tettuccio

Съществува в този вид от началото на 19 век.

Водата лекува черен дроб, стомах и др.

Превъзходна архитектура...

Любимите ми картини...

Страхотни градини...

ВСИЧКИ СНИМКИ

# 57
  • София
След едно изключително приятно СПА преживяване е време за почивка в хотела ...
Хотел Golf Corallo Montecatini Terme

Избран заради централното местоположение...

Наличието на места за паркиране/макар малко, но се събрахме/, интернет и басейн на покрива...

Даже съм влязла в кадър...

Стаята...

Посрещането...

ВСИЧКИ СНИМКИ

# 58
Планирам нашето пътуване в Тоскана - първата седмица на май за  седем дни (нощувки) - семейно с две деца на 7 и 9 години. Ще летим до Болоня.  Смятам да спим там 1 вечер и на следващия ден да се отправим към Флоренция с влак и да прекараме останем там 2 или 3 дни. След това ще наемем кола и ще обиколим из същинската Тоскана.  Meстата, които искаме да посетим са San Gimignano, Lucca, Montecatini Termi,  не знам дали ще имаме време и за Livorno. Естествено по пътя сигурно ще спрем да разгледаме и други градчета. Голямото ми чудене е къде е най-добре да отседнем през последните дни - харесала съм една къща на 10 км от San Gimignano и един апартамент в Lucca.
По-голямата част от местата, които сме набелязали са по-близо до Лука, но съм силно изкушена от настаняване във ферма, с басейнче пред нея, насред лозята...От друга страна не ми се иска да сменяме повече от 3 места за нощувки, защото с децата това си е ангажимент и загуба на време в събиране на багажа. Ще са благодарна за идеи и съвети   bouquet

# 59
  • София
Albena9 Съжалявам, че се включвам със закъснение, но отсъствах доста време.
Погледни нашият маршрут в началото на темата и ако избереш някои от тези места съм насреща. Всичките места, които цитираш сме ги обиколили, правилен избор, питай смело. Обичам Тоскана.......

Общи условия

Активация на акаунт