Тоскана, Италия

• 128 230
  • 746
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Мagnollia Извинявай, пропуснала съм въпроса за фериботите.
Ползвали сме ферита от всички възможни места Гърция-Италия и обратно. Никога не сме правили резервация и никога не сме оставали. Това не значи, че не може да се случи, особено в сезон. Причина също е, това че ние пътуваме за удоволствие и не се знае точно в кой ден ще ни трябва ферито. Задължително е да знаеш разписанието, от там където решите да пътувате. Може да се случи примерно в момента в Бриндизи да няма, а да има в Бари или обратно.
Можеш да направиш резервация тук:
http://www.ferries.gr/
Не трябва да е в последния момент, няма да има време да ти изпратят отговора.
Разбирам напълно какво ти трябва относно съпруга и каютата, има но...Цената е твърде висока за тези     8-10 часа, ако искаш ще ти ги кажа...

# 76
  • Sofia
Какви красоти!!!! От кое селце е 3-та снимка?

# 77
  • София
Баба ви Яга Това е едно от истинските хотелчета в Тоскана в района на Chianti:
http://www.palagina.it/
ЕТО ТУК
Бяхме в него миналата година, изкарахме прекрасно. Вечер в ресторанта свиреше жива италианска музика със страхотна певица, какво повече !!!
Имат собствено производство на вино, купихме два кашона.......

# 78
  • София
Мagnollia Извинявай, пропуснала съм въпроса за фериботите.
Ползвали сме ферита от всички възможни места Гърция-Италия и обратно. Никога не сме правили резервация и никога не сме оставали. Това не значи, че не може да се случи, особено в сезон. Причина също е, това че ние пътуваме за удоволствие и не се знае точно в кой ден ще ни трябва ферито. Задължително е да знаеш разписанието, от там където решите да пътувате. Може да се случи примерно в момента в Бриндизи да няма, а да има в Бари или обратно.
Можеш да направиш резервация тук:
http://www.ferries.gr/
Не трябва да е в последния момент, няма да има време да ти изпратят отговора.
Разбирам напълно какво ти трябва относно съпруга и каютата, има но...Цената е твърде висока за тези     8-10 часа, ако искаш ще ти ги кажа...

Аз си мислех, че пътуването с ферибота е поне 24 часа. Явно нещо съм неразбрала. Иначе, ако нямаш нищо против да ми кажеш цената на каюта с прозорец.
И още нещо да те попитам. Смяташ ли, че е удачно да останем за два дни някъде - да разглеждаме наоколо, после да се преместим на друго място пак за два дни И да разглеждаме и така да се предвижваме. Питам, защото не знам как ще се местим на ново място всеки ден. Та как мислиш удачно ли е?

# 79
  • Sofia
Bled  Ама мно-о-о-о-ого ти тенкю!!!!!!!!! Направих запитване и ще видя какви цени ще обявят. Решихме, поне за сега, да спим 3 нощувки на едно място и да обиколим селцата през деня. Добра ли е идеята или по-добре да се местим Thinking

# 80
  • София
Баба ви Яга   bouquet  Идеята е добра, ако разполагате с повече време. Но всеки ден да пътувате не препоръчвам въобще, минимум два. Хотелът доста често дава промоции, дано ги хванеш.....

# 81
  • София
Мagnollia Пак съм пропуснала въпроса за цената, извинявай, ето произволна такава за двойна каюта.
Скрит текст:
Outbound trip (IGOUMENITSA - BARI)
Passengers   Accommodation Class   Price
Male Adult          A3 - (2berth) / Whole           € 185,00
Female Adult   A3 - (2berth) / Whole   € 185,00
2122                                          CAR   € 56,30
Sub Total: € 426,30
Може да се намери и по ниска, но аз никога не бих дала тези пари, това си е круиз за седем дни.
Цена без каюта 160-180 евро......има и промоции....

# 82
  • София
Баба ви Яга  Мagnollia  Започнаха добрите цени, за хубави места. Това, което ви трябва, примерно между Флоренция и Емполи......
http://www.villa-talente.it/
В момента се предлага на около 60 евро на вечер.....зависи от пътуванията ни тази година си ги набелязвам и аз, правя го и за вас.....

# 83
  • София
Bled,
Много хубава вила-хотел. Аз още не мога да направя резервация. Трябва да изчакам средата на февруари и тогава мога по-сериозно да планирам. Пробвах в букинг да видя цената, но за различни дати ми излиза "Съжаляваме, но в момента не е възможно да бъдат направени резервации за този хотел." Ти от къде видя цената на хотела и по принцип къде гледаш хотели за Тоскана?
. Иначе цената на каюта на ферибота наистина е доста висока. Ако се пътува  10 часа може и без каюта, но ако са повече може би трябва, не мога нещо да преценя.

# 84
  • София
Мagnollia Да, има такива моменти, но търсиш на друго място, сайтовете са стотици.......
Ако ми кажеш на кой хотел се спираш, ще потърся и аз.
Пътуването не е повече от десет часа, дори по-малко. Не си струва парите за каюта......

# 85
  • София

БЪДЕТЕ ЗДРАВИ И КРАСИВИ

Последна редакция: сб, 08 мар 2014, 13:26 от Bled

# 86
  • гр. София
Здравейте и от мен!!!! Бихме искали да направим едно пътуване до Италия през юни, евентуално може и началото на май. ММ е харесал една оферта на ТА за 740 лв, само със закуски. Обикаля се Неапол, Помпей, Капри, Рим, Тиволи, Пиза, Флоренция. По принцип маршрута ми допада, но искам да опитам да организирам нещо подобно, но с кола или самолет. Не знам с кое ще е по-евтино. Според вас как е по-добре? Не искаме да минаваме и да разглеждаме Венеция - били сме там два пъти.  Peace Въпросната оферта е за 8/9 нощувки. На Тиволи не държа. Също така не знам кое градче е по-добре да се разгледа - Сиена или Пиза? Пък и със Сан Джимияно ме заинтригувахте.... Thinking

# 87
  • София
Leila
За подобни пътувания, личната кола е преимущество.
Групата отнема свободата.
За другото, зависи от цената на сам. билети. Но, пак бих избрала колата, по много причини.
Цитат
Сиена или Пиза? Пък и със Сан Джимияно
По възможност, и трите, няма как да има пренебрегнат град от тези три !!!

# 88
  • Пловдив
Здравейте,
Не успях да прочета цялата тема, но подсказвам освен изброените и по - известни градчета не са за пренебрегване - Пиенца, Монтепулчано и др от оконолностите на югоизток от Сиена. Екскурзията организирах сама по маршрута Триест, Верона, Венеция, Флоренция, Сиена, Сан Джиминяно, Пиенца, Монтелчино и др. Беше страхотно пътуване и мога да споделя информация, ако някой  се интересува. Препоръчвам вината, пекориното и доматите. Такива, каквито си купихме от Пиенца на 02.05. миналата година от години не съм купувала в БГ.

# 89
  • Veliko Tarnovo, Bulgaria
Здравейте,
Не успях да прочета цялата тема, но подсказвам освен изброените и по - известни градчета не са за пренебрегване - Пиенца, Монтепулчано и др от оконолностите на югоизток от Сиена. Екскурзията организирах сама по маршрута Триест, Верона, Венеция, Флоренция, Сиена, Сан Джиминяно, Пиенца, Монтелчино и др. Беше страхотно пътуване и мога да споделя информация, ако някой  се интересува. Препоръчвам вината, пекориното и доматите. Такива, каквито си купихме от Пиенца на 02.05. миналата година от години не съм купувала в БГ.
Сподели с подробности,маршрут,нощувки,цени ?Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт