Тоскана, Италия

• 128 244
  • 746
  •   1
Отговори
# 555
  • Бургас
Ау, това ми беше първия избор и отказах резервацията. Много съжалявах след това, минахме покрай него на разходка. Толкова ли е приятно като на снимките. Много исках стая с балкон.

# 556
Zapis i ot men:)

# 557
Здравейте имам нужда от съвет, резервирах 3 нощувки в последните дни на Август в Сиена , в този хотел http://www.hotelsienaborgogrondaie.com/sienahotelstuscany/, 2 възрастни и 4 деца от които едното е бебе Wink въпросът ми е като локация дали е добър? Целта е да посетим Сан Джимиано Лука Сиена и наоколо Wink не искаме да пътуване много предвид малкото време и доста деца!

# 558
Страхотна тема! Дали 1та седмица на юни е подходяща за посещение?

# 559
  • София
Здравейте имам нужда от съвет, резервирах 3 нощувки в последните дни на Август в Сиена , в този хотел http://www.hotelsienaborgogrondaie.com/sienahotelstuscany/, 2 възрастни и 4 деца от които едното е бебе Wink въпросът ми е като локация дали е добър? Целта е да посетим Сан Джимиано Лука Сиена и наоколо Wink не искаме да пътуване много предвид малкото време и доста деца!

Nutcracker
Със собствен транспорт ли сте ?

Хотелът е до гарата, не е много далеч, но ще ви трябва автобус до порта Ovile.
От хотела слизате до Via Lombardi и Bracci, около 700-800 метра. От тук ще хванете автобус 003 и ще слезете на Mazzini, близо до портата. И влизате в Стария град. До Piazza Il Campo имате отново 700-800 метра, имай го предвид, заради децата. Ако искаш ще ти направя карта...
Това за Сиена.

Сан Джиминяно добре, за 1 час спокойно, без да бързате сте там.
Но защо Лука ще я посещавате от Сиена ? С децата ви идва далеч, поне 2 часа в посока.

Страхотна тема! Дали 1та седмица на юни е подходяща за посещение?

mim4eto_84
Разбира се, че е подходящо време...

# 560
Bled , благодаря за съвета, идеята на пътуването е просто да сме в Тоскана, знам че престоят ни не е голям за да видим и усетим повече от Тоскана! С коала сме, ако ми препоръчаш друг по удачен хотел и маршрут бих ти се доверила, останах с впечетление че знаеш много за Тоскана, Италия! Изчетох цялата тема  и останах с впечетление че Сан Джимиано е задължителен за посещение Wink така че хотела може и и да е тази област! Bled ще съм ти благодарна за всякакъ съвет ако имаш време! Ще дойдем с кола от Венеция!

# 561
  • София
Bled , благодаря за съвета, идеята на пътуването е просто да сме в Тоскана, знам че престоят ни не е голям за да видим и усетим повече от Тоскана! С коала сме, ако ми препоръчаш друг по удачен хотел и маршрут бих ти се доверила, останах с впечетление че знаеш много за Тоскана, Италия! Изчетох цялата тема  и останах с впечетление че Сан Джимиано е задължителен за посещение Wink така че хотела може и и да е тази област! Bled ще съм ти благодарна за всякакъ съвет ако имаш време! Ще дойдем с кола от Венеция!

Това променя нещата...Колко време имате, колко нощувки ?
Флоренция ще минавате ли ?
Бих се съобразила с децата, вие сте лесни...а другите големи ли са ?

# 562
Така децата са 1 , 5  , 9 , 13 години! За Флоренция останах  с впечетлението че й трябват няколко дена затова симислех че няма нужда да се изумяваме за ден с 4 деца ! Представям си кратки постижими маршрути!  Мисля за 3 нощувки!

# 563
  • София
Така децата са 1 , 5  , 9 , 13 години! За Флоренция останах  с впечетлението че й трябват няколко дена затова симислех че няма нужда да се изумяваме за ден с 4 деца ! Представям си кратки постижими маршрути!  Мисля за 3 нощувки!

Правилно си преценила, нямаш време за големи градове, съветвам те да пропуснеш Лука, тя е встрани от пътя ви.
Разбираш, че 3 дни за Тоскана с дечицата е просто една разходка и то без натоварване.
Насочвате се посока Флоренция и я подминавате, излизате от магистралата за Tavarnuzze и забравяте за нея....
От тук....
За да се насладите на Тоскана трябва да минете по Via Chiantigiana, това е може би най-красивият път в Тоскана, който при тия обстоятелства ви стига.
Ще ти го опиша ако трябва подробно, за да се движите по него.
Първа спирка Greve in Chianti , втора Сан Джиминяно и следва Сиена, спокойно без напрежение.
Ти решаваш къде ще са нощувките...ще помагам.

# 564
И аз след като не можаь да запазя каюта с балкон за круиз края на май, сега реших да отидем с колата до Италия с детето (на 5 год.). като прочетох темата за 2 часа точно. Почти ми се наглоби маршрута, като идеята е Венеция, Флоренция, Пиза, Сан Джаминяно, Сиена, (може би Монтекатини)+ нагоре до Ла Специя, от където Портофино+Чинкуа Тере.
Блед, как би дала съвет да разделя 7 нощувки тук??
Благодаря

# 565
  • София
И аз след като не можаь да запазя каюта с балкон за круиз края на май, сега реших да отидем с колата до Италия с детето (на 5 год.). като прочетох темата за 2 часа точно. Почти ми се наглоби маршрута, като идеята е Венеция, Флоренция, Пиза, Сан Джаминяно, Сиена, (може би Монтекатини)+ нагоре до Ла Специя, от където Портофино+Чинкуа Тере.
Блед, как би дала съвет да разделя 7 нощувки тук??
Благодаря

mim4eto_84
Круиза няма да избяга, хайде в Тоскана.
Montecatini трябва да го сложиш преди Флоренция, нали знаеш ?
За всичките ли тези места 7 нощувки, или само в Тоскана 7 ?
Ако за всички, включително от Венеция до Чинкуе Тере ???

# 566
Bled, благодаря за отговора! Да попитам щом Greve in Chianti е първа спирка, по добре ли е там да са всичките нощувки и да се пътува от там до Сан Джимиано и Сиена?  Би ли препоръчала хотел в тази област ?

# 567
Ние сме нощували между С. Джиминяно и Сиена, но не в хотел. Ако те интересува ще ти дам координати

# 568

mim4eto_84
Круиза няма да избяга, хайде в Тоскана.
Montecatini трябва да го сложиш преди Флоренция, нали знаеш ?
За всичките ли тези места 7 нощувки, или само в Тоскана 7 ?
Ако за всички, включително от Венеция до Чинкуе Тере ???

Ако 3 нощувки да кажем са в Монтекатини, може ли от там да се направи еднодневна екскурзия до Чинкуе Тере? И още 4 нощ. по на юг? Къде ще е удачно?

# 569
Монтекатини Терме е идеалното място за покриване на широк периметър, като:

1. Еднодневна екскурзия до Чинкуе Тере.
2. Еднодневна екскурзия до Лука и Пиза.
3. Удобно местонахождение спрямо Флоренция.
4. Спа в Терме "Реди": https://www.youtube.com/watch?v=6BUCE8KNRH8

Що се отнася до нощувки в южно направление,  моят субективен избор е провинция Сиена, включваща едни от най-вълнуващите тоскански представи и пейзажи.

Buon viaggio!

Общи условия

Активация на акаунт