Тоскана, Италия

• 128 230
  • 746
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Bled, благодаря за отговора! Да попитам щом Greve in Chianti е първа спирка, по добре ли е там да са всичките нощувки и да се пътува от там до Сан Джимиано и Сиена?  Би ли препоръчала хотел в тази област ?

Nutcracker
Не, нямам предвид това...
Клик върху маркираните...
В Greve in Chianti нямате работа повече от половин ден и една нощ.
Главната цел е да минете по Via Chiantigiana/SS222 сега SR222/

в сърцето на Тоскана.
На тези снимки можеш да видиш истински Тоскански хотел, ако решиш, няма проблем, не е далеч от Greve.

След като излезете от магистралата се насочвате към Strada in Chianti/20 мин. път/.
Малко след това минавате Chiocchio и вече сте в Greve in Chianti. Ако сте тръгнали от Венеция, вече след 3-4 часа е време да спрете.
Тук ще ти препоръчам хотел в който сме били http://www.casaalsole.net/ и веднага ти казвам защо.
Това е хотел за една нощ, нищо особено, просто за преспиване където трябва.
Дава добри цени, на метри от центъра.
Най-важното на път с кола, точно до него има покрит паркинг/задължително ако оставяте много багаж в колата/. Цената беше едно евро на час.
Ако нищо не ви притеснява за колата, през мостчето зад хотела има безплатен голям паркинг.
Въпроса е, дали ще може да се настаните в него заради децата.
Идеалния вариант за вас е http://www.anticopastificio.com/, защото има апартаменти. И е точно до центъра. Но дали го дават за един ден, ще има ли места, и не е евтино....
Тук задължително трябва да си купите вино, повече от сувенир за вас и приятели. Виното тук е най-важното нещо за района. Още от времето на Великият херцог на Тоскана Леополд I. За всичко това има много забележителна история, но да не губим време.
Другото, което трябва да видите е един от най-старите месарски магазини Antica Macelleria Falorni, на центъра.
Точно тук, на Piazza Matteotti е паметника на Giovanni da Verrazzano, изследовател наравно с Колумб, открил порта Ню Йорк/сега мост там носи неговото име/, минал през много други територии и в крайна сметка убит и изяден някъде в Гваделупа от месни канибали.

Църквата Santa Croce отсреща, музея, магазините, заведенията въобще всичко, което ти показва къде се намираш.

Толкова за тук...

и продължавате на сутринта свежи и отпочинали...
Посоката по същия път е Panzano in Chianti, това е средата на пътя Флоренция - Сиена.
Следва Castellina in Chianti, за всяко селище мога да ти кажа поотделно, ако решите да спирате.
От тук се отделяте за San Gimignano.
Ако се организирате добре, 2-3 часа са напълно достатъчни. Трябва ви задължително паркинг
P2 Montemaggio, точно до Главната порта/най-вече заради децата/. Ако ви кажат, че няма места покажете децата и настоявайте заради тях, винаги има резерва.
Ще ви насочат към P1 Giubileo, той е по-евтин, по-голям, не не го допускайте заради децата, трябва да се качвате доста до портата...
От тук потегляте към Сиена, където според мен трябва да са другите две нощувки.
Ако си съгласна, ще го коментираме.
Ето го нагледно КАРТА
Накрая, за Сиена е маркиран един от хотелите в които ние сме отсядали, решиш ли, ще ти кажа защо...

mim4eto_84
Круиза няма да избяга, хайде в Тоскана.
Montecatini трябва да го сложиш преди Флоренция, нали знаеш ?
За всичките ли тези места 7 нощувки, или само в Тоскана 7 ?
Ако за всички, включително от Венеция до Чинкуе Тере ???

Ако 3 нощувки да кажем са в Монтекатини, може ли от там да се направи еднодневна екскурзия до Чинкуе Тере? И още 4 нощ. по на юг? Къде ще е удачно?

Ще ти кажа моето мнение Тоскана и Чинкуе Тере са две доста различни неща.
Те според мен не трябва да се смесват, ако имаш само броени дни.
Ако приемем за база Монтекатини Терме/което пък си е за него, заедно с Монтекатини Алто/ имаме в двете посоки до Чинкуе Тере, поне 3 часа, без спиране. И то до Riomaggiore, началото, и какво правим, разхождаме се и почваме да мислим за връщане....
Раздели двете места и си дай време да се насладите поотделно, така мисля. Нощувките са най-лесното нещо, когато решиш.
Виж горния план за Тоскана/3 дни/, ако решиш така....
Тоскана е място, поне за 10 дни, ако трябва да сме напълно искрени..., но колкото толкова.
Чинкуе Тере, минимум три, имаме все пак 5 солидни точки, които трябва да видим, като изключвам ходене по пътеките/става седмица/.
Ако все пак решиш екстремно посещение, действаме...

Пиша всичко това, защото не харесвам отиване-връщане до едно и също място, за мен е губене на време.
За такива места, винаги пътуваме-спираме, без да се връщаме.
Децата променят плановете, но за тях също е изморително по този начин.
По-добре повече хотели, на мен не ми пречи да се местя ако това е проблем.
Това не са почивки, просто обиколки на повече места...

Тази вечер летим за Италия/от стари билети за 20 евро-две посоки/ за кратко...
Ако има нещо спешно питайте до 17 ч., ако не,  след няколко дена.

Последна редакция: нд, 24 яну 2016, 14:49 от Bled

# 571
Благодаря ти Bled, разпределих нощувките както ме посъветва! Хотелите които ми препоръча са заети, резервирах една нощувка тук https://www.booking.com/hotel/it/rifugium.bg.html?label=gen173rf … room1=A,A;m_occ=2 , и две нощувки тук https://www.booking.com/hotel/it/borgo-grondaie.bg.html?label=ge … b_hs_to_sr=1&!  Не мога да се ориентирам като местоположение дали е удачно, но все още не ми е позната тази част на Италия, ще си набележа за следващото ни пътуване може би други подходящи места! Благодаря ти за съветите както и на г- жа Рамацоти!

Последна редакция: вт, 26 яну 2016, 23:10 от Nutcracker

# 572
  • София
Мили мами,ние също плануваме отдавна жадувано пътуване до Тоскана...........ще обикаляме доста места,но аз страшно държа да го видя това Cinque Terre......та въпросът ми е това селце ли е,курорт лие,градче ли е,в гугъл мапс не ми излиза като град,но ми излиза нещо като курорт....и е над Специя към Генуа...........така ли е??? newsm78

# 573
evelin,
Чинкуе тере означава пет земи, т.е. 5 селца -Риомаджоре, Манарола, Корниля, Вернаца и Монтеросо ал Маре. Когато напишеш в Гугъл излиза огромно количество информация. Разгледай, прочети и прецени какво искаш да видиш. За там е важно да се направи логистиката, защото може да се стигне с влак до някой села, с лодка до друго и т.н.
Тоскана е прекрасна, но не е малка. Има много места, които заслужават внимание и трябва време. И подгтовка.

# 574
  • София
цлете,благодаря....... сега чета в пътеводителя на Италия  за Чинкуе Терре..........в момента правим пълна програма,та да видим в кой ден точно ще го посетим.........Просто искам да видим тази крайбрежна красота с накацалите шарени къщички Heart Eyes
 най-вероятно ще посетим тези първите селца -Manarola ,Riomaggiore 

Последна редакция: ср, 27 яну 2016, 22:10 от evelin

# 575
  • София
Мили мами,ние също плануваме отдавна жадувано пътуване до Тоскана...........ще обикаляме доста места,но аз страшно държа да го видя това Cinque Terre......та въпросът ми е това селце ли е,курорт лие,градче ли е,в гугъл мапс не ми излиза като град,но ми излиза нещо като курорт....и е над Специя към Генуа...........така ли е??? newsm78

evelin Чудесно...
Но аз пак ще кажа, от много боли глава.
Разделяйте малко нещата, за да са спомените по ясни и напрежението да е по-малко.

Cinque Terre, пак казвам, не е Тоскана.
Това е област Liguria:

Както и цлете е казала "огромно количество информация" и още по-огромно за Тоскана.
Няма как да съберем толкова информация в едно пътуване...и да кажем видях всичко.

Благодаря ти Bled, разпределих нощувките както ме посъветва! Хотелите които ми препоръча са заети, резервирах една нощувка тук https://www.booking.com/hotel/it/rifugium.bg.html?label=gen173rf … room1=A,A;m_occ=2 , и две нощувки тук https://www.booking.com/hotel/it/borgo-grondaie.bg.html?label=ge … b_hs_to_sr=1&!  Не мога да се ориентирам като местоположение дали е удачно, но все още не ми е позната тази част на Италия, ще си набележа за следващото ни пътуване може би други подходящи места! Благодаря ти за съветите както и на г- жа Рамацоти!

Nutcracker
Няма проблем, исках заради децата да е по-лесно и удобно. Но и тези варианти си струват.
Rifugium е типичен тоскански хотел, каквито аз харесвам...точен избор.
Пожелавам ти страхотно пътуване и много спомени...

# 576
evelin, според мен Лигурия заслужава да ѝ се отдели специално внимание. Всяко от петте селца имат своето очаровние, особено ако ги посетите в ненатоварен сезон. А в Лигурия са и Порто Фино, Генуа с прекрасния парк на Нерви, на запад от Генуа, към Франция също е много красиво.

Тоскана в прекрасна и голяма и чудесно ще запълните екскурзията си само с нея.

# 577
Здравейте! Поздрави за чудесната тема, много е полезна и интересна. Купих самолетни билети от София до Пиза за периода 4-7 юли и вече започнах да планирам, въпреки че има доста време. Моля за съвет, дали добре съм го намислила. Кацаме в 19ч в Пиза, мисля с влак или автобус от летището да отидем във Флоренция. Дали отсега да резервирам хотел или е твърде рано? Ние сме 3 възрастни в 1 стая, каква цена е реалистично да търся в центъра, със собствена тоалетна и баня? На следващия ден обиколка из Флоренция, без много музеи, защото няма да имаме време. На третия ден много ми се иска да вземем тура на walkaboutflorence, за който сте писали. В момента е на цена от 90 евро, намален от 120 евро. Да го купувам ли сега или да изчакам? Този тур завършва в Пиза,  където мисля да останем за третата нощувка и на следващия ден преди полета да се разходим из Пиза. Как ви се струва като програма? Ако имате и предложения за конкретни хотели, споделете моля.

# 578
  • София
Здравейте! Поздрави за чудесната тема, много е полезна и интересна. Купих самолетни билети от София до Пиза за периода 4-7 юли и вече започнах да планирам, въпреки че има доста време. Моля за съвет, дали добре съм го намислила. Кацаме в 19ч в Пиза, мисля с влак или автобус от летището да отидем във Флоренция. Дали отсега да резервирам хотел или е твърде рано? Ние сме 3 възрастни в 1 стая, каква цена е реалистично да търся в центъра, със собствена тоалетна и баня? На следващия ден обиколка из Флоренция, без много музеи, защото няма да имаме време. На третия ден много ми се иска да вземем тура на walkaboutflorence, за който сте писали. В момента е на цена от 90 евро, намален от 120 евро. Да го купувам ли сега или да изчакам? Този тур завършва в Пиза,  където мисля да останем за третата нощувка и на следващия ден преди полета да се разходим из Пиза. Как ви се струва като програма? Ако имате и предложения за конкретни хотели, споделете моля.

etoile80
Идеята е добра…
/клик върху маркираните/
От летището в Пиза до гарата има PisaMover Service Bus, който се движи непрекъснато до полунощ. Ще ви закара за минути…
Билета е 1,30 евро, като може да се комбинира и с влака, общо към 10 евро.
Това означава, че навреме ще пристигнете във Флоренция за една нощна разходка.
Вземете си хотел близо до гарата Санта Мария Новела, бързо да стигнете от влака до него, в същия момент ще е близо до центъра.
Има голям избор, въпреки че за трима ви оскъпява.
Например вариант е http://www.hotelnizza.com/it и ТУК на метри от Piazza di Santa Maria Novella и на 200-300 метра от Piazza del Duomo и Катедралата Санта Мария Дел Фиоре.
Това е вариант с бюджетен хотел, като мога да ти кажа и по-хубави, ако е нужно, а и по-лоши само за приспиване.
Специално ние резервираме, когато цената е добра, без много да бързаме.
Цена около 100 евро, би била добра за тримата, в не лош хотел.
Можеш да резервираш и сега като използваш "БЕЗПЛАТНО анулиране преди 1 юли 2016 г."
Ако излезе по-добра цена, сменяш...

# 579
  Много щастливи с предстояща екскурзия в Тоскана,за края на март! Grinning  Имаме резервации за 6 нощувки ,в Лука . / http://www.peika.bg/statia/Obikolka_na_Toskana_grad_Luka_l.a_i.95059.html /  Може ли идеи какво да изберем от толкова много прекрасните места,наоколо.С кола сме и пътуването не ни плаши.Заради децата имаме задължителен ден в Колоди и един покрай морето,също и Пиза.  Моля ,познаващите региона ,за съвет какво да включа още  в списъка за посещения? Предварително благодаря!  bouquet

Последна редакция: нд, 21 фев 2016, 18:30 от Roo Roo

# 580
  • София
 Много щастливи с предстояща екскурзия в Тоскана,за края на март! Grinning  Имаме резервации за 6 нощувки ,в Лука . / http://www.peika.bg/statia/Obikolka_na_Toskana_grad_Luka_l.a_i.95059.html /  Може ли идеи какво да изберем от толкова много прекрасните места,наоколо.С кола сме и пътуването не ни плаши.Заради децата имаме задължителен ден в Колоди и един покрай морето,също и Пиза.  Моля ,познаващите региона ,за съвет какво да включа още  в списъка за посещения? Предварително благодаря!  bouquet
Флоренция също е на 40-45 мин. Поне ние я включихме в програмата. Спяхме в хотел до Лука.

# 581
 Флоренция - може би в отделна екскурзия.Или на място ще преценим.  Grinning      Кога е карнавалът във Виареджо /Viareggio? И къде мога да намеря информация ,в периода 26-31 март,какви интересни събития/местни празници,фестивали има в Тоскана?

# 582
Флоренция - може би в отделна екскурзия.Или на място ще преценим.  Grinning      Кога е карнавалът във Виареджо /Viareggio? И къде мога да намеря информация ,в периода 26-31 март,какви интересни събития/местни празници,фестивали има в Тоскана?

Фестивалът във Виареджо е минал за тази година, погледнах ,че и мен ме интересуваше. За други празници не знам ,ако откриеш нещо информирай ,моля

# 583
 Dalina_50 ,ето   http://www.toskanalive.de/feste  Сайтът е с много добра информация,но е само на немски http://www.toskanalive.de/    

Последна редакция: пн, 22 фев 2016, 18:43 от Roo Roo

# 584
Dalina_50 ,ето   http://www.toskanalive.de/feste  Сайтът е с много добра информация,но е само на немски http://www.toskanalive.de/    

Чудесно! Благодаря  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт