Тоскана, Италия

• 128 229
  • 746
  •   1
Отговори
# 585
  • София
  Много щастливи с предстояща екскурзия в Тоскана,за края на март! Grinning  Имаме резервации за 6 нощувки ,в Лука . / http://www.peika.bg/statia/Obikolka_na_Toskana_grad_Luka_l.a_i.95059.html /  Може ли идеи какво да изберем от толкова много прекрасните места,наоколо.С кола сме и пътуването не ни плаши.Заради децата имаме задължителен ден в Колоди и един покрай морето,също и Пиза.  Моля ,познаващите региона ,за съвет какво да включа още  в списъка за посещения? Предварително благодаря!  bouquet

Флоренция - може би в отделна екскурзия.Или на място ще преценим.  Grinning      Кога е карнавалът във Виареджо /Viareggio? И къде мога да намеря информация ,в периода 26-31 март,какви интересни събития/местни празници,фестивали има в Тоскана?

http://www.discovertuscany.com/tuscany-events/calendar.html

Около Лука, освен Пиза и Пинокио...

Монтекатини Терме
Montecatini Alto
Montecarlo
Garfagnana, Barga
Pistoia
Prato
Крайбрежието от Viareggio до Forte dei Marmi/нищо, че е твърде рано/
Ливорно
Pontedera

Това в близост, ако трябва по-отдалечени казвай.....

# 586
Привет на всички пишещи и четящи  в темата!
Трябва ми бързичко инфо какво най-важно трябва да се види в Лука и къде е препоръчително да се похапне. Имаше и един много хубав пътепис за там,ама не помня тук ли беше или в темата за Флоренция. Не мога да го открия. Благодаря!

# 587
Катедралата и къщата на Пучини

# 588
# 589
Момичета, ние тръгваме в неделя, а моя план още не е ясен. В последния момент анулирах последните си две нощувки във Флоренция, защото реших, че няма да стигнем навреме за тях и ще оставя само едната. Сега се чудя къде да е предпоследната нощувка. Ето ни плана към момента, ще съм благодарна за съвет:
Пристигаме късно вечерта в Болоня.Спим там и разглеждаме града на другия ден до към обяд. По обед пътуваме за Лука. Разглеждаме следобед каквото можем. Привечер пътуваме към Пиза и спим там. До обед разглеждаме Пиза и по обяд пътуваме към Сиена. По пътя спираме във Волтера, Сан Джиминяно и Монтериджони. Вечерта сме в Сиена. Вечеряме и спим там.02 Плана е да видим каквото можем в Сиена и после ако може да видим Арезо. Сега тук ми е чуденката. По принцип бях планирала следващите две нощувки (които ще са последните) да са във Флоренция, но няма как да стане хем да разгледаме Сиена, хем да стигнем до Флоренция. Та къде да е следващата нощувка, отново в Сиена или в Арезо или някъде другаде?
Ще сме с кола под наем.

Забравих да спомена, че ми се иска на връщане към Флоренция да минем през региона Чианти да разгледаме.
Другите ми въпроси са - от къде да си купя билети за качването на кулата в Пиза и заслужава ли си, както и къде да минаваме по магистрали и къде по страничните пътища?

# 590
Иоана, ето много полезен сайт за Тоскана където има всякакви подробности за всеки вкус и бюджет.

http://www.discovertuscany.com/

Казва се Кианти ,не чианти  Sunglasses

Между другото от няколко години новата Тоскана е Умбрия -  не е превърната все още в дисниленд на средновековието(както наричат Тоскана в Италия) - всичко е автентично,много красиви пейзажи,култура,архитектура,спокойствие , красиви градове и градчета, а кухнята естествено е великолепна.

http://www.umbriatourism.it/cose-da-fare-e-vedere

# 591
Йоана, правилно ли разбирам - имате още две нощувки след Сиена? И летите пак от Болония, така ли? В района на Сиена за мен са едни от най-любимите тоскански градчета, из долината Val d`Orcia, които горещо ти препоръчвам да посетите - Pienza, Montepulciano (хапнете в Ristorante degli Archi), там са и Bagno Vignoni, San Quirico d`Orcia... Самият Arezzo аз също много харесах, пренощувайте там, като преди това минете през очарователната и небезизвестна Cartona. От Арецо можете да се отправите към Флоренция през Кианти - Radda in Chianti, Greve in Chianti...

# 592
Йоана, правилно ли разбирам - имате още две нощувки след Сиена? И летите пак от Болония, така ли? В района на Сиена за мен са едни от най-любимите тоскански градчета, из долината Val d`Orcia, които горещо ти препоръчвам да посетите - Pienza, Montepulciano (хапнете в Ristorante degli Archi), там са и Bagno Vignoni, San Quirico d`Orcia... Самият Arezzo аз също много харесах, пренощувайте там, като преди това минете през очарователната и небезизвестна Cartona. От Арецо можете да се отправите към Флоренция през Кианти - Radda in Chianti, Greve in Chianti...
Точно така. Имаме още две нощувки след Сиена, едната със сигурност ще е във Флоренция, и се чудих за другата. Летим от Болоня късно вечерта, т.е. поне половин ден още ще сме във Флоренция.Сега харесах едно хотелче в Castellina in Chianti, как ви звучи.
http://www.booking.com/hotel/it/villa-casalecchi.bg.html?aid=327 … 1&#map_closed
 Ще разгледам и Арецо. Просто реших да оставя още един ден за района на Сиена, защото колкото повече чета, там има май най-много за гледане. Аз не съм голям любител на църкви и галерии, за това махнах едната нощувка от Флоренция, за сметка на района Кианти

# 593
Ти си прецени. За мен лично тези градчета, които ти изброих в района на Сиена и Арецо оставиха най-ярък и приятен спомен от това ни тосканско пътуване, бих добавила и Волтера, Сан Джиминяно и Лаятико (това по емоционални причини). Кианти, признавам си, малко го пренебрегнахме и не предвидихме нощувка там, но пътувахме и посетихме някои градчета в района. Не знам дали си попадала - бях пускала снимки от тези места назад в темата, ако имаш интерес ще пусна пак линк. Флоренция сигурно ще е хубаво да се види през по-ненатоварения сезон, тя е прекрасна и богата на забележителности и история, макар и много различна от същинската Тоскана, но на мен през август ми дойдоха в повече тълпите. Внимавайте със ZTL зоната в центъра, проучете си нещата - ние получихме фиш за глоба вкъщи на вратата няколко месеца след екскурзията ни и същия следобед парите бяха изтеглени - четиридесет и няколко евро. Ако хотелът ви е без осигурен паркинг и не искате да плащате за гараж можете да се ограничите с колата само до площад Микеланджело, където паркингът е безплатен и гледката - най-страхотна и оттам да си поемете из Флоренция пеша (личен съвет). Приятно!

# 594
Резервирах една нощувка в Арецо. Остава да намеря и хотел във Флоренция за последната нощувка.
Пак да питам, от къде мога да купя онлайн билети за кулата в Пиза и заслужава ли си качването?
Също да питам, някой взимал ли е кола под наем скоро? Четох в мненията от миналата година, че блокират много големи суми, но нашата кредитна карта не е с много голям лимит. Като тръгна да резервирам кола ми предлага пълна застраховка срещу 23 лв на ден, дали да я взема или по-добре да застраховам на място там? Същото ли ще ми струва?

# 595
  • в града на атомното слънце :)
Резервирах една нощувка в Арецо. Остава да намеря и хотел във Флоренция за последната нощувка.
Пак да питам, от къде мога да купя онлайн билети за кулата в Пиза и заслужава ли си качването?
Също да питам, някой взимал ли е кола под наем скоро? Четох в мненията от миналата година, че блокират много големи суми, но нашата кредитна карта не е с много голям лимит. Като тръгна да резервирам кола ми предлага пълна застраховка срещу 23 лв на ден, дали да я взема или по-добре да застраховам на място там? Същото ли ще ми струва?
Он лайн билети няма смисъл според мен, защото мястото, където се продават (18 евро на човек) и сейфовете за оставане на личен багаж (на кулата пускат само с апарати и телефони) са едно до друго - на 200 метра от кулата. Ние стигнахме в Пиза и хванахме последното качване (пускат групи на всеки 15 минути). Има паркинг през улицата, която е успоредна на кулата (на гпс го има, голям е и таксата беше малка. Според ММ не си заслужават парите. На мен ми хареса, но общо взето се качваш, гледаш, снимаш и това е. Не е нещо, по-различно от  това, да се качите където и да е на високо и да гледате и снимате покриви  Joy. Снимките пред кулата отнеха много повече време. Кианти обиколихме за половин ден, като спряхме в едно от селцата и да  обядваме. Беше и много топло (началото на юни).
Във Флоренция бях намерила един хотел с паркинг (за него платихме 15 евро на вечер - силно казано паркинг, но поне колата ни беше на сигурно), който се намира на няма и 10 минути от площада.

# 596
Здравейте,
нуждая се от малко помощ и тъй като виждам, че голяма част от вас са посетили Тоскана бих искала да Ви помоля за съвет. В края на юни плануваме меден месец в Италия. Планът ни е следния: кацане в Рим( два дни оставаме там), след което отпътуваме за Сиена за две/три нощувки като разгледаме съответно и Сан Джиминяно и Флоренция. Последните две нощувки бихме искали да са релаксиращи на плажната ивица и там срещаме най-голямата трудност. Моля за съвет!
П.С. надяваме се хем да е достъпно за нас и същевременно красиво Simple Smile
Благодаря предварително!

# 597
  • София
-----------
 Последните две нощувки бихме искали да са релаксиращи на плажната ивица и там срещаме най-голямата трудност. Моля за съвет!
П.С. надяваме се хем да е достъпно за нас и същевременно красиво Simple Smile
Благодаря предварително!

plamenast

За целта разгледай района от Viareggio до Forte dei Marmi, като последното е най-скъпо.
Добра цена може да намерите преди него в Marina di Pietrasanta...ТУК
Желая ви страхотен меден месец...

# 598
  • София
Момичета,скоро и ние потегляме за Италия,сега си купуваме билети за Уфици и Боболи гардънс,но преди да се закупят се изисква да кажем час на посещение,ние си правим планове,но примерно ако сме задали 11.00 часа,а отидем в 11.45 ч.какво се случва,няма ли да ни признаят билетите?!?! newsm78 Алтернативните билети- при тях може да сменяш само датата,но не и часа.......

# 599
За Уфици, виждайки опашките предния ден, не сме си и помисляли за закъснение, но не виждам абсолютно никакъв смисъл от билети за Боболи гардън. Аз сега от дистанцията на времето даже не виждам смисъл и от тези 10 евро за билет за градините. Например градините Бардини са много красиви и тогава бяха безплатни /сега не съм проверявала/ и има супер гледка към града. Не знам кога ще ходите, но началото на април нищо цветно нямаше.

Общи условия

Активация на акаунт