Тоскана, Италия

• 128 200
  • 746
  •   2
Отговори
# 615
Не мога да разбера каква е тая мода постоянно да ти се натиква да избереш най-евтиното. Естествено, че с кола е много по-удобно, къде ще мъкнете багажи с малко дете от град на град. Мен в един форум ме навикаха, че съм спяла в хотел вместо със спален чувал под звездите  Joy

# 616
  • Пловдив
Ми не знам дали е мода.Може би за двама да е по-евтино ,но за четирима не виждам да е така.Влака до Венеция за 4 човека е 110 евро.Ми не ми излиза сметката,после и до Равена или Римини.... ми мисля си че с колата е по-евтино.
 ioana_g,а не може ли застраховката да се купи през сайта

# 617
Момичета, от кой сайт се купуват билети за влак и автобус Пиза-Флоренция?

# 618
Ми не знам дали е мода.Може би за двама да е по-евтино ,но за четирима не виждам да е така.Влака до Венеция за 4 човека е 110 евро.Ми не ми излиза сметката,после и до Равена или Римини.... ми мисля си че с колата е по-евтино.
 ioana_g,а не може ли застраховката да се купи през сайта
Може, но на мен ми беше за първи път и не посмях. Следващия път бих я направила през сайта - специално за тази компания, за друга не знам как стоят нещата.

# 619
  Предварително ли да запазя час, за тур в "Castello di Verrazano", или не е проблем и на място?     http://www.verrazzano.com/en/wine-tours/

# 620
  • Сoфия
Здравейте момичета,
върнахме се снощи късно от Тоскана. Беше чудесно и много изморително.
Страхотен и полезен разказ!   bouquet

bled - невероятни снимки  bouquet

Мечтая си и аз за Тоскана... Embarassed Резервирали сме организирана екскурзия до там, но се съмнявам, че ще се събере група....
Продължавам да ви следя и да събирам информация за прекрасната Тоскана bouquet  Blush

# 621
Аз пак съм в чуденка и моля за съвет. Програмата ни е веднага след кацане в Пиза да хванем автобуса на Теравижън до Флоренция и да останем там за две нощувки. После се връщаме в Пиза. Сега чета, че има автобуси от Летището до Лука. Тоест ако избера хотел до Летището, можем да оставим багажа и веднага да отидем в Лука. После да се върнем за нощувка, а на другият ден преди полета да разгледаме Пиза. Или ще е по-добре да сме в хотел в Центъра и да хванем влак до Лука, защото с него пътуването е по-кратко?

Последна редакция: пн, 28 мар 2016, 20:48 от zigizagi

# 622
  • Пловдив
Момичета,планът е направен за Тоскана.Кацаме в Пиза вечерта-настаняване тук
https://www.booking.com/hotel/it/pisa-tower.bg.html?aid=397639;l … 3fa6f800b7;dcid=5
 До обяд ще разгледаме /каквото можем / от Пиза,знам че няма да е много.Тръгваме по обед за Флоренция.Настаняване на едно от двете места-
https://www.booking.com/hotel/it/penthouse-vinegia.bg.html?aid=3 … 3fa6f800b7;dcid=5
https://www.booking.com/hotel/it/apartment-signoria-florence.bg. … 3fa6f800b7;dcid=5
Ще останем 2 дни,букнала съм ги и двете,защото очаквам вашите съвети и критики.
В деня на освобождаване смятам да тръгнем към Сан Джиминяно и Сиена.Не знам дали можем за един ден да ги видим и двете.Вечерта мисля да се настаним на морето-ето тук за 4нощи,което реално са 3 дни.
https://www.booking.com/hotel/it/caletta-apartments.bg.html?aid= … dcid=2#map_closed
От тук може да обиколим района и евентуално плаж.
Ще наемем кола,това още ми е много мътно,защото до сега не сме го правили.
Възможен ли е този план според вас,местата добри ли са и изобщо всякави идеи и съвети приемам.
Другата почивка ще е пак в Италия но не в Тоскана и по нея имам въпроси ама не е за тази тема Embarassed

# 623
renydent,морето към което сте се насочили е замърсено,както и всичко наоколо от химичния завод на Солвей зад плажа,изобщо около Ливорно е по-добре да се избягва зоната, докато  в Марина ди Биббона е съвсем друго ,имат и свободен плаж а историческия център на Биббона е много хубав ,както и наоколо градчетата като Болгери и Марина ди Кастанието  (Bolgheri /Marina di castagneto),

Сиена,Маремма,Кианти и т.н. заслужават поне две седмици , бегом за няколко дена където и да е в Италия е като да отидеш на ресторант,да прочетеш менюто и да си тръгнеш без да поръчаш.

# 624
  • Пловдив
азиа_asia,незнам нищо за района и букнах на сляпо.Естествено не съм платила,а с право на отказ.
В Италия ще съм за трети път.Знам ,че времето никога не стига,но аз не мога да направя почивка от 14 дни наведнъж.Затова юни месец ще отидем за седмица в Болоня и Равена,като за ден ще отскочим до Венеция,а септември ще е почивката в Тоскана.

# 625
  • София
Момичета,планът е направен за Тоскана.Кацаме в Пиза вечерта-настаняване тук
https://www.booking.com/hotel/it/pisa-tower.bg.html?aid=397639;l … 3fa6f800b7;dcid=5
 До обяд ще разгледаме /каквото можем / от Пиза,знам че няма да е много.Тръгваме по обед за Флоренция.Настаняване на едно от двете места-
https://www.booking.com/hotel/it/penthouse-vinegia.bg.html?aid=3 … 3fa6f800b7;dcid=5
https://www.booking.com/hotel/it/apartment-signoria-florence.bg. … 3fa6f800b7;dcid=5
Ще останем 2 дни,букнала съм ги и двете,защото очаквам вашите съвети и критики.
В деня на освобождаване смятам да тръгнем към Сан Джиминяно и Сиена.Не знам дали можем за един ден да ги видим и двете.Вечерта мисля да се настаним на морето-ето тук за 4нощи,което реално са 3 дни.
https://www.booking.com/hotel/it/caletta-apartments.bg.html?aid= … dcid=2#map_closed
От тук може да обиколим района и евентуално плаж.
Ще наемем кола,това още ми е много мътно,защото до сега не сме го правили.
Възможен ли е този план според вас,местата добри ли са и изобщо всякави идеи и съвети приемам.
Другата почивка ще е пак в Италия но не в Тоскана и по нея имам въпроси ама не е за тази тема Embarassed

renydent
Ако караме подред, началото добре...
Половин ден за Пиза става, ако не се качвате на кулата...

Хотелите във Флоренция са ти централни, друго не ти трябва.

Оттук ти направих една карта, много искам да я спазваш стриктно, без много отклонения.
Ако се движите по нея, Тоскана в пълния смисъл е пред вас.

КАРТА

Много трябва да внимавате да не се объркате, особено след като излезете от Флоренция.
Даваш голям зум на картата и запомняте-записвате детайлите.

Програмата ти се претоварва със Сиена, ако можете оставете я за друг път.
Или просто няма да видите каквото трябва.
Сан Джиминяно е по-малко, ще се справите.

Почивката, между Quercianella и Piombino плажове колкото искаш...

КАРТА

ПЛАЖОВЕ

Въпросните Карибски бели плажове Rosignano Solvay са такива защото от завода изтича прахообразна смес варовик и гипс нужна за производството.
Също като Мраморния плаж на Тасос, но без завод, а кариери за мрамор...
Не е приятно да изглежда така:
Скрит текст:
Но много не се притесняват, както се вижда...малко прилича и на атракция...

Въпреки, че тук се намира и парка Riserva Naturale Calafuria, който е пълна противоположност на отпадъците от завода.
Както и Pineta Marradi, парка на Castiglioncello с което се компенсира едното с другото.

Не е нужно да сте около завода...
Достатъчно е да изгубите малко време от любопитство и да обикаляте, нали това е целта.
Ако успея ще ти кажа повече...

Последна редакция: пт, 01 апр 2016, 00:45 от Bled

# 626
  • Пловдив
Благодаря Блед.Очаквах твоята оценка ,като студент на изпит Embarassed
Първо за Пиза-хотелът ми е малко скъпичък,но е много близо до кулата-ходили сме в Пиза аз и голямата дъщеря и сме се качвали.Таткото и малката не са -така че те ще пропуснат качването Joy.
Във Флоренция съща съм била с каката,но там винаги има какво да се види и избрах пак много централни места.
Значи този уикенд ще сменя морето-ще слезем по-надолу .Ще търся по картата,която си дала.И пак ще търся одобрение.
За Сиена... ами ако стане много натоварен въпросния ден,ще я пропуснем,или пък може да й отделим един ден когато сме на морето.Ще сме с кола ,така че това ще го наредя.
Малко се обърках с колите под наем.Уж плащам най-високата застраховка ,а пък пак пише за депозит от над 1000 евро!?Снощи разглеждах Голдкар-там пак задавам най-високата застраховка,а никъде не ми изписва колко и дали изобщо ще блокират пари.

# 627
Бих ти подсказала да внимаваш с колата във Флоренция. Апартамента е в ZTLзона. Т.е. може да влизаш колата ако предварително хотела е извадил разрешително за конкретния автомобил. Паркинга също вероятно е в ZTL зона и следва да разбереш на какво разстояние е от хотела.

Същото важи и за Сиена. Намери си паркинг извън зоната.

За автомобила няма нищо сложно. В другия форум ти написах къде да четеш. Там всичко е изяснено.

# 628
Благодаря Блед.Очаквах твоята оценка ,като студент на изпит Embarassed
Първо за Пиза-хотелът ми е малко скъпичък,но е много близо до кулата-ходили сме в Пиза аз и голямата дъщеря и сме се качвали.Таткото и малката не са -така че те ще пропуснат качването Joy.
Във Флоренция съща съм била с каката,но там винаги има какво да се види и избрах пак много централни места.
Значи този уикенд ще сменя морето-ще слезем по-надолу .Ще търся по картата,която си дала.И пак ще търся одобрение.
За Сиена... ами ако стане много натоварен въпросния ден,ще я пропуснем,или пък може да й отделим един ден когато сме на морето.Ще сме с кола ,така че това ще го наредя.
Малко се обърках с колите под наем.Уж плащам най-високата застраховка ,а пък пак пише за депозит от над 1000 евро!?Снощи разглеждах Голдкар-там пак задавам най-високата застраховка,а никъде не ми изписва колко и дали изобщо ще блокират пари.
За голдкар, като добавяш пълната им застраховка, която е Super relax cover, на нея си пише - Without exess and without blocking any deposit on your card

# 629
  • Пловдив
 Bliss,това го проверих и затова букнах с право но отказ.Тези дни ще пиша и на двамата собственика,за да изясня дали това може да стане.По повод колите-не само там всичко прочетох,ами и където каквото инфо намерих и продължавам да се чудя защо едни фирми с пълна застраховка блокират суми ,а други не.
ioana_g,това го видях в падащащо меню на застраховката ама чак не повярвах и май търсех под вола теле....Мерси

Общи условия

Активация на акаунт