Тоскана, Италия

• 128 185
  • 746
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Наближава и нашето посещение в Тоскана - 1-6.5. Резервирах две места за спане: http://www.villasaulina.it/ и https://www.booking.com/hotel/it/barocco-suite.bg.html?aid=37636 … 1b6f87337d;dcid=2. Тъй като чаках отговор за късно настаняване, резервирах на двете места. Кое е по-добро според вас? Едното трябва да го канселирам, аз като че ли тендирам за Вила Саолина, защото не е в града, а точно в полето/лозята, обаче съм пък градски тип турист и обичам да имам всичко наоколо - ресторанти, магазини... Доста се двоумя... ако можете споделете вашето мнение.

Искаме да посетим по-известните обекти - задължително Пиза и кулата, Сиена и т.н. Не държим на морето, защото си живеем на нашето море.

Ще се радвам, ако може Bled да ми предложи някаква програма.

За рент а кар - цените ми се виждат убийствени, да резервирам ли предварително, просто не знам какво да правя??? Ще летим с Уиз и полета ще кацне вечерта, ако нямам предварително резервация за кола, ми е притеснено. Досега винаги сме действали с предварителна резервация. Вие какво мислите?

Има ли нужда да резервирам входни билети предварително , струват ли някъде отстъпки или и на място е същото?

Засега като че ли това са ми въпросите, пак ще пиша Wink

# 646
  • Пловдив
Светле, втория линк е общ.Всичко зависи какво вие обичате.Аз например съм особен тип  и не умея да почивам.Ако искаш да ме убиеш заведи ме 5 дни някъде особено пък на планина.На третия ден най-късно започвам да се усещам странно-все едно нещо пропускам,липсва ми стреса,шума и тн.
Където и да отида аз пътувам постоянно.Отивам във Варна,на втория ден съм в Бургас-луда работа.Добре ,че и мъжът ми не обича застоите-та всичко е въпрос на личен комфорт.Прецени ти вие как ще се чувствате най-добре.
Аз избрах да отседнем 5 дни във Флоренция близо до централен път.Плановете са -2 дни във Флоренция и останалите 3 ще са Лука,Сан Джиминяно,Сиена и евентуално ако остане време ще видим още нещо.
Ето това резервирах https://www.airbnb.com/rooms/8593241.Първия ден ще сме в Пиза.Но тази почивка още не я мисля много,че е чак септември.Сега избистрям Болоня-Равена

# 647
  • София
renydent, страхотен е апартамента, който си резервирала! Аз съм по същия начин с планината, но сега ми се почива малко. Апартамента от линка на буукинг е Barocco Suit. Иначе като план, моя е доста подобен на твоя.

# 648
  • Пловдив
Апартаментът е хубав.. Местоположението малко ме притеснява,но пък иначе изглежда чудесен.Сигурно си видяла-има и депозит-той ти се връща после,просто трябва да го имаш в предвид.
Ако съм без кола търся в центъра ,за да съм близо до забележителностите.Ако съм с кола търся да е близо до пътна артерия за по-бързо измъкване.

# 649
....
За рент а кар - цените ми се виждат убийствени, да резервирам ли предварително, просто не знам какво да правя??? .......
Моля те за повече инфо, аз останах с впечатление че рентакар например с goldcar цените са съвсем поносими - със всички екстри максимум към 50 евро на ден. Поносими може би защото ще сме 5 човека  Grinning https://car-hire.ryanair.com/en

# 650
  • София
Погледни обезателно в общите условия на дадената фирма за рент а Кар, 50 евро на ден и депозит 1500-1600 евро. Лудост! Застраховки, франшиза, едва се оправям, но в Италия колите просто са доста по-скъпи от другите европейски градове.

# 651
Погледни обезателно в общите условия на дадената фирма за рент а Кар, 50 евро на ден и депозит 1500-1600 евро. Лудост! Застраховки, франшиза, едва се оправям, но в Италия колите просто са доста по-скъпи от другите европейски градове.
Аз наех от голдкар без всякакъв депозит, защото заплатих дневната застраховка, която беше 21 евро на ден

# 652
  • София

Ще се радвам, ако може Bled да ми предложи някаква програма.

Извинявай не съм видяла въпроса...
Откъде ще пътувате към Тоскана ?

# 653
  • София
Ще бъдем с полета на Уиз София -Болоня. След това с рент а кар към Флоренция.

# 654
  • София
Ще бъдем с полета на Уиз София -Болоня. След това с рент а кар към Флоренция.

Ясно...
София (SOF) → Болоня (BLQ)
1.5.2016 г. 19:10 ч. - 20:05 ч.

Болоня (BLQ) → София (SOF)
6.5.2016 г. 20:35 ч. - 23:20 ч.

Първият ден го губите, последния го печелите.

Ако си резервирала вече хотела Villa Saulina имаш даденост като посока...Карта
Добър избор на хотел и място...
В него ли ще изкарате всичките нощувки или предвиждаш и на друго място ?
Аз не препоръчвам да се нощува и разглежда от един хотел...
При това положение, където и да ходиш имаш връщане/губене на време и умора/.
Според мен трябва да останете в този хотел 2 или 3 нощувки/зависи от намеренията ви във Флоренция/ и после тръгвате.
Така ли да правим маршрут или не ?
Хотелът ви е на добро място както за Флоренция, така и за следваща посока.

# 655
  • София
Да, точно с този полет. Вила Саолина съм я резервирала за целия престой, но все още мога да правя промени. Имам и резервация за Barocco Suite това е локацията - Via di Malavolta 10, 50125 Arcetri, Италия. Като че ли ми се иска акцента да ни е повече почивка, отколкото екскурзия  Simple Smile и от тази гледна точка не съм мислила за смяна на мястото на нощуване. Представям си го по следния начин: закуска във Вила Саолина, отпътуване към Пиза например, до обяд-ранен следобяд разходки и после връщане и почивка във Вила Саолина. Това как ти се струва на теб? Кое друго място за нощуване бих могла да видя?

# 656
  • София
Да, точно с този полет. Вила Саолина съм я резервирала за целия престой, но все още мога да правя промени. Имам и резервация за Barocco Suite това е локацията - Via di Malavolta 10, 50125 Arcetri, Италия. Като че ли ми се иска акцента да ни е повече почивка, отколкото екскурзия  Simple Smile и от тази гледна точка не съм мислила за смяна на мястото на нощуване. Представям си го по следния начин: закуска във Вила Саолина, отпътуване към Пиза например, до обяд-ранен следобяд разходки и после връщане и почивка във Вила Саолина. Това как ти се струва на теб? Кое друго място за нощуване бих могла да видя?

Не знам как ще се получи тази почивка, като ти си усложняваш пътуването.
Искаш Пиза, искаш и Сиена, да не говорим за Флоренция. А имаш 4 дена +
Отиваш до Пиза, връщаш се-отиваш до Сиена връщаш се и си изяждаш времето за почивка.

Кое е по-добре ?
Първо
Болоня - Флоренция/хотела/ - Пиза/Пиза - Флоренция/хотела/ - Сиена/ Сиена - Флоренция/хотела/ - Болоня
или
Второ
Болоня - Флоренция/хотела/ - Сиена - Пиза - Болоня
И като бонус между Сиена и Пиза, Сан Джиминяно...
Ето виж сама ТУК
Помисли !!!

# 657
  • Пловдив
За 4 дни на мен ми се вижда мисия невъзможна.Ще е голямо препускане и няма да има почивка.Независимо как се направи организацията времето е малко ,а желаните градове много.Светле,не може ли нещо да пропуснете и оставите за друг път?
Аз лично разделих почивките.Болоня -Равена е първата-7 дни.Ще спим 1 ден в Болоня,останалите в Лидо Адриано.Отделила съм 1 ден за Венеция/малко е,но само таткото не е бил там/,един ден за Римини и Сан Марино,един ден за сафари и евентуално Мирабиландия.Остават събота и неделя за пълна почивка на плажа.В понеделник летим късно и може пътьом да разгледаме нещо набързо-съпругът ми още не е решил дали музея на Ферари или пистата в Имола.
Втората е Пиза-Флоренция.Тя ще е септември и още планът не е изчистен.Пак 7 дни.Един ден Пиза,Флоренция поне 2 дни/нищожно малко,но пак само таткото не е бил/Планувам СанДжиминяно и Сиена за един ден.Лука и Монтекатини също.По препоръка на Блед,се отказах от морските курорти,в този район,защото щеше да е мноого претрупано.Догодина пък морето ще е там.Малко е ощетен съпругът ми от цялата организация,ама с 3 жени е свикнал Laughing

# 658
  • София
Благодаря за мненията! Разбира се, че няма да можем да видим всичко и изобщо не ни е някаква фикс идея. Колкото, толкова за това време, другия път пак. Simple Smile

# 659
  • София
Благодаря за мненията! Разбира се, че няма да можем да видим всичко и изобщо не ни е някаква фикс идея. Колкото, толкова за това време, другия път пак. Simple Smile

Да си допълня сега поста, след като вече се върнахме  Grinning Изкарахме чудесно! Спахме само във Вила Саулина в Lastra a Signa, посетихме Флоренция 2 дни, 1 ден - Пиза, 1 ден - Сиена и Сан Гимиджано и последния ден Болоня. Навсякъде ни хареса, единствено във Флоренция не бяхме въодушевени. Потресена съм от т. нар. coperto - само да седна някъде 2 евро на човек.  #Cussing out

Аз наех от голдкар без всякакъв депозит, защото заплатих дневната застраховка, която беше 21 евро на ден

Огромни благодарности за тази информация! Наехме точно от Голдкар и получихме чисто ново Рено Каптур  Laughing Отлично отношение на персонала, около 45 мин преди заявеното време взехме колата и след това като я връщахме, уцелихме момчето на паркинга, директно му я предадохме, той ни разписа документа и каза, че до около 1 час ще ни освободят сумата от 81 Евро, която ни блокираха в кредитната карта за гориво, в случай че не върнем колата с пълен резервоар. Но имаше българи на летището, които не бяха наясно с блокирането на суми от 1500-1900 евро и бяха ужасени.

Това е, с удоволствие ще посетим отново Тоскана.

Общи условия

Активация на акаунт