Тоскана, Италия

• 128 179
  • 746
  •   1
Отговори
# 660
Виждам, че има изгодни билети за Пиза. Къде наоколо е подходящо за семейна морска почивка? Предпочитам спокойно място с хубав плаж.

# 661
  • Viena
Светле, втория линк е общ.Всичко зависи какво вие обичате.Аз например съм особен тип  и не умея да почивам.Ако искаш да ме убиеш заведи ме 5 дни някъде особено пък на планина.На третия ден най-късно започвам да се усещам странно-все едно нещо пропускам,липсва ми стреса,шума и тн.
Където и да отида аз пътувам постоянно.Отивам във Варна,на втория ден съм в Бургас-луда работа.Добре ,че и мъжът ми не обича застоите-та всичко е въпрос на личен комфорт.Прецени ти вие как ще се чувствате най-добре.
Аз избрах да отседнем 5 дни във Флоренция близо до централен път.Плановете са -2 дни във Флоренция и останалите 3 ще са Лука,Сан Джиминяно,Сиена и евентуално ако остане време ще видим още нещо.
Ето това резервирах https://www.airbnb.com/rooms/8593241.Първия ден ще сме в Пиза.Но тази почивка още не я мисля много,че е чак септември.Сега избистрям Болоня-Равена
Хубав в апартамента,но не мога да разбера точното му местоположение  newsm78

# 662
  • Пловдив
Като отвориш линка скролни много надолу и ще видиш карта.Апартамента не е в центъра.На мен ми трябваше да е в близост до пътна артерия,да има паркинг и да е извън ЗТЛ зоната.Повече ще пътуваме извън Флоренция и само два дни ще й отделим.До центъра ще стигнем с автобус

# 663
  • Viena
Мерси, bouquet

# 664
Привет!Влизам бързо в темата,предварително се извинявам ,не съм чела нищо  скоро 😊Та въпросът ми е :с какво мога да се придвижа от Пиза до Флоренция?Влак ,автобус и какви са долу горе цените ориентировъчно?

# 665
  • София
Привет!Влизам бързо в темата,предварително се извинявам ,не съм чела нищо  скоро 😊Та въпросът ми е :с какво мога да се придвижа от Пиза до Флоренция?Влак ,автобус и какви са долу горе цените ориентировъчно?

Автобус...

http://www.terravision.eu/airport_transfer/bus-pisa-airport-florencebus/
Pisa Airport - Florence S. M. Novella Station
5 евро

Влак...

Pisa Centrale - Firenze S.M.N.
9,30 евро/с билета до гарата/.

# 666
Благодаря за бързият отговор!🤗

# 667
А може ли директно от летището да си купя билети и дали цената ще е същата или трябва online ?а от центъра къде може да се хване автобус?

# 668
От Летището е с 1 евро по-скъпо, отколкото онлайн. Разстоянията в Пиза са много малки. Теравижън не спира на центъра. От Летището в Пиза отива директно до гарата във Флоренция.

# 669
  • Пловдив
Снощи късно се върнах ,но от Бололоня и региона.Няма да пиша за там,защото темата е за Тоскана,а там ще съм есента.
Икам да споделя за рент-а кар.Бях резервирала с Голд кар.Е,не прие картата ,която е кредитна на Уникредит.Случайно на летището голямата дъщеря видя нейни приятели,и те имаха същия проблем с Голд кар,но те имаха и друга кредитна карта.Ние също имахме още една на името на дъщеря ми,но трябваше да я впишем като втори шофьор и да доплатим естествено.Оказа се ,че системата им приема първоначално само част от номера и ако го разпознае като номер на кредитна карта,тогаваможе да продължи нататък.Е,ми да си я оправят.Поисках пълен рефънд-проблемът не е при мен.Върнаха парите без проблем .Ние наехме кола от Маджоре-супер доволна съм.при същите условия колата излезе даже с 10 евро по-евтино,което не е от значение разбира се.Но Голдкар ме изгубиха като клиент в Пиза.

# 670
Здравейте отново!ще имам само 2 дни за Флоренция и се чудя дали мога да съчетая с половин ден в Сиена?  newsm78
Интересува ме как е по-добре-да взема влак или автобус,какви са цените от Флореция до Сиена -съответно с влак и/или автобус ,колко време е пътя до там и трябва ли предварително онлайн да закупя билетите или мога и на място?Предполагам от гарата се взимат билетите за автобус?

# 671
Здравейте,
Миналата седмица беше нашето дълго чакано пътуване до Пиза и Флоренция. Изкарахме невероятно, 2 нощувки във Флоренция и 1 в Пиза. Направихме и тура на walkaboutflorence - the best of Tuscany, той е 1 ден, много доволни останахме и от него, но имайте предвид ако ходите, че оставиха едни американци в Сан Джиминиано понеже закъсняха за автобуса, тоест бъдете точни. Също така от walkaboutflorence ми дадоха промокод за 5 евро отстъпка на човек, ако някой се интересува ще му го изпратя. Пак ще се върна там, има още места, които искам да видя. Полетът с раянер мина добре, но имайте предвид че взимат част от ръчните куфари в багажното и много ги хвърлят. Нашите ги взеха.

# 672
Здравейте отново!ще имам само 2 дни за Флоренция и се чудя дали мога да съчетая с половин ден в Сиена?  newsm78
Интересува ме как е по-добре-да взема влак или автобус,какви са цените от Флореция до Сиена -съответно с влак и/или автобус ,колко време е пътя до там и трябва ли предварително онлайн да закупя билетите или мога и на място?Предполагам от гарата се взимат билетите за автобус?

# 673
Според мен половин ден в Сиена е малко, а какво остава в този половин ден да включиш и път до там и обратно.

# 674
  • София

Можеш да го направиш, но прецени дали трябва ? Времето е малко...режеш от едното за сметка на другото, в крайна сметка не стига и за двете.

Пътуването отнема от час и десетина минути до час и половина в едната посока. Трябва да гледаш по-бърз вариант, като купуваш билети.
Автобуса ще ти струва около 8 евро, ако купиш билети като се качиш отива нагоре, към 12 евро/посока.
Влака е около 9 евро...Часове има много, не трябва да имаш проблем с билети на място.

Общи условия

Активация на акаунт