Тоскана, Италия

• 127 361
  • 746
  •   1
Отговори
# 690
  • Пловдив
Блед,няма как да увелича времето.Това лято ще ни е за втори път ,но винаги ходим за 7-8 дни.Но пък идва ново лято-пак ще идем.За съжаление нито аз нито съпругът ми можем да оставим работата за повече от 7-8 дни,но затова пък можем по няколко пъти,така че пак ще се ходи.

# 691
Бих добавила Монтенеро за района на Ливорно. Стига се с градски автобус №2 или с кола. Там на обръщалото на автобуса има фуникуляр и срещу 1.20 евро се качваш и връщаш. Горе има страхотна гледка и мъничък симпатичен център на Монтенеро алто. Разбира се и с кола може да се стигне, но съвсем различно е с влакчето, поне според мен. Peace

# 692
  • Пловдив
Момичета,разглеждам сега Флоренция пасс и Флоренция кард,ама нещо хич не ми се виждат изгодни нещата.Доколкото разбирам Флоренция кард само ми спестява опашките/евентуално/,а цената на билетите е без намаление.Бонус влиза детето.Флоренция пасс са 3 вида и ми дават процентно намаление спрямо бройката музеи.Правилно ли съм разбрала ?Някой ползвал ли е някакви комбинирани билети?
Аз може би сравнявам с Виена пасс ,което за нас беше супер изгодно.Там взех за 6 дни и наистина спестихме доста пари.
Май във Флоренция не е така.Моля някой по-знаещ за помощ Praynig

# 693
  • София
renydent, не съм сигурна дали говориш за същата Флоренция кард. С тази не купуваш билети в музеите. За 1 възрастен и неограничен брой деца (има условие да са от същото семейство) покрива входа в 72 музея в и около Флоренция за 72 часа. С 5 евро в повече е Флоренция кард +, с която може да ползвате и градския транспорт пак за 72 часа.
Единствения минус е, че се предлага само в този вариант, т.е. няма за 1, 2, 3 дни. За да прецениш дали е изгодно, трябва да определиш колко музеи може да посетите за 2 дни. И колко от тях са си принципно безплатни за деца до 18.

# 694
  • Пловдив
Точно за нея говоря.Обаче на няколко места чета че дава само привилегията да влезнеш с предимство,
В трипадвайзора пък четох ,че са доплащали за Уфици./някакви канадци бяха писали/Та много се обърках.
Но твоята информация мноого ме зарадва.Всичко е въпрос на сметки,които ще направя.Иначе ние сме 4 човека,но каката е на 25 ,а малката на 8.Много ти благодаря.

# 695
Картата е за 3, а не за 2 дни. Покрива тези музеи http://www.firenzecard.it/index.php?option=com_eventifc25&vi … d=115&lang=en и бързо влизане. Плюс дете до 18 г.
В Уфици вероятно са доплащали за някоя изложба, която не е била включена в цената или за коридора Вазари, който твърдо не е вътре.

Картата си струва определено, ако искате да влезете в повечето обекти на Флоренция, както направихме ние. На доста места само да отбележа, че трябва да отидете на касите за да си вземете все пак билети с нулева стойност.
Съветвам ако ще я купувате, от сега да си направите дневни маршрути. Уфици, Академията, палацо Пити и палацо Векио отнемат най-много време. Но има още много заслужаващи си места като капелата на Медичите и доста от църквите. Барджело също не бива да се пропуска.
Нооо... Флоренция не е само музеите. Има доста места навън, които заслужават внимание. Едно нетрадиционно предложение - пазара Меркато Чентрале. Ако ви влече, на първия етаж е пазара с всевъзможни продукти, а на втория етаж изцяло има щандове за храна и вино където можете да хапнете много вкусно.

Последна редакция: чт, 28 юли 2016, 23:57 от Анонимен

# 696
  • Пловдив
Блис,аз съм предвидила 2 дни,картата е за 3.Една много бърза сметка направих-определено си струва.
Маршрутите са почти в главата ми,защото вече съм била там.Но ще направя по прецизен план,защото времето е малко,а искам да се види много.А искам и да не е по китайски-после да се гледат снимки за да се види къде сме били.
Разбрах че за детето на 8 е безплатно,но въпреки това трябва ли да заявя карта за нея .
Питам защото във Виена ни писаха имената на тях .
Имам ден свободен, но ми се ще да се позагубим из Тоскана.Предвидила съм Пиза,Сан Джиминяно,Сиена,Лука. Свободния ден ми се иска и той да е извън Флоренция.

# 697
Блис,аз съм предвидила 2 дни,картата е за 3.Една много бърза сметка направих-определено си струва.
Маршрутите са почти в главата ми,защото вече съм била там.Но ще направя по прецизен план,защото времето е малко,а искам да се види много.А искам и да не е по китайски-после да се гледат снимки за да се види къде сме били.
Разбрах че за детето на 8 е безплатно,но въпреки това трябва ли да заявя карта за нея .
Питам защото във Виена ни писаха имената на тях .
Имам ден свободен, но ми се ще да се позагубим из Тоскана.Предвидила съм Пиза,Сан Джиминяно,Сиена,Лука. Свободния ден ми се иска и той да е извън Флоренция.

За детето мисля, че не трябва. Просто отиди на гишето и питай все пак.
Ако наистина искаш да усетиш Тоскана минете по Киантиджина или иначе казано път SR222. Това е сърцето на Кианти. Ако се навиете мога да ти покажа няколко места с няколко километрови отклонения от пътя - едно абатство, малко селце, винарни. Ако тръгнете към Арецо и Кортона също няма да съжалите. Бих ти предложила Вал ди  Орча, но вече стават повече километри от Флоренция. Щ е ти пусна на лични една карта с някои по-интересни места около SRR 222. Но трябва да си избереш две-три извън градовете през които ще минете (РАда ин Кианти, Панзано, Греве и т.н.)

# 698
  • Пловдив
Ох тази Италия-все искам още нещо да видя.И колкото повече виждам искам още и още.Миналата година 2 пъти,тази 2 пъти и все не ми стига.Мерси Блис-Избирам по твоята карта две места и край.Остава и за догодина.

# 699
Ох тази Италия-все искам още нещо да видя.И колкото повече виждам искам още и още.Миналата година 2 пъти,тази 2 пъти и все не ми стига.Мерси Блис-Избирам по твоята карта две места и край.Остава и за догодина.

ако случайно стигнеш и до остров Елба изобщо няма да ти се прибира  Sunglasses

# 700
  • Пловдив
Не ми вкарвай мухи,че бръмбарите са ми много. Joy

# 701
  • София
Здравейте, записваме се и ние с билети до Пиза от 15 до 20 октомври.
Сега моля за помощ за организацията. В изблик на първоначален ентусиазъм резервирах тук за всичките нощувки: https://www.booking.com/hotel/it/podere-il-pino.bg.html?aid=8161 … b7a91a1267;dcid=5
Сега почвам да обмислям малко нещата и се чудя дали да не направим все пак една нощувка в Пиза, след което на 16.10 да наемем кола (това с наемането и депозитите голям ужас ми се струва, въобще не мога да се ориентирам...) и да поемем навътре към Сан Джимиано, Кианти и там за 4 нощувки някъде да си вземем подобно на горното място, което съм резервирала и оттам да обикаляме близките райони.

Значи стремим се повече към малки селца и градове, пътища, гледки, хубава храна и вино. Във Флоренция сме били, така че не е задължителна за посещение. Пиза ще видим така или иначе, въпроса е какво друго да планирам като по-голям град? Не ми се ще да изкараме в безкрайно обикаляне и бутане. По-скоро нещо по-лежерно и романтично без стрес (ще празнуваме 10-годишнина от сватбата:) )
Благодарна съм за всякакви съвети за план-график, къщи/хотели, наемане на коли и къде да се яде и да се пие!

# 702
на мен програмата на Bliss много ми допада (чела съм я и в magelanci) и общо-взето ми е базова за нашето пътуване, което е 22-29 август (с полет до Пиза) - две нощувки в къща съвсем до стените на Лука, и после още 5 в друга къща на равно отстояние от Сиена и Сан Джеминяно; единия ден ще посетим Чинкуе Тере, Лука и Пиза ще ги съчетаем за по половин ден / вечерно; един ден във Флоренция (не сме по музеите, така че просто ще се разхождаме, пък дано усетим атмосферата), и другите дни свободна програма - Сиена, Волтера, Сан Джеминяно, Арецо, Молтепулчиано... накъдето ни видят очите из живописния път през Кианти Simple Smile

в началото се колебаех дали да ползваме влаковете и да минем само с обществен транспорт, но после се разубедих и си букнахме кола от Пиза при кацането за цялото време - това ни развърза ръцете за резервации в къщи из провинцията, които хем са по-големи от градски тип апартамент, хем лесно се паркира, а и особено втората изглежда супер автентично за района

pepetia, от всичко, което изчетох за рент-а-карите, се убедих, че за наше лично спокойствие ще си направим пълните застраховки (с нулево самоучастие) там на гише, иначе я резервирахме през брокер, чиято система позволява безплатни промени, и така от първоначално платени над 150 евро за 7 дни, в продължение на около 3 седмици при по-драстично намаление на цената променях резервацията, и накрая окончателната цена стана 107 евро... след което почна да се вдига и сега същата кола я виждам на минимум двойно по-висока цена; но застраховката и таксата за втори шофьор за 7 дни излизат още към 215 евро, депозит очаквам да блокират в рамките на 50-100 евро (за горивото).

# 703
  • София
Здравейте, записваме се и ние с билети до Пиза от 15 до 20 октомври.
Сега моля за помощ за организацията. В изблик на първоначален ентусиазъм резервирах тук за всичките нощувки: https://www.booking.com/hotel/it/podere-il-pino.bg.html?aid=8161 … b7a91a1267;dcid=5
Сега почвам да обмислям малко нещата и се чудя дали да не направим все пак една нощувка в Пиза, след което на 16.10 да наемем кола (това с наемането и депозитите голям ужас ми се струва, въобще не мога да се ориентирам...) и да поемем навътре към Сан Джимиано, Кианти и там за 4 нощувки някъде да си вземем подобно на горното място, което съм резервирала и оттам да обикаляме близките райони.

Значи стремим се повече към малки селца и градове, пътища, гледки, хубава храна и вино. Във Флоренция сме били, така че не е задължителна за посещение. Пиза ще видим така или иначе, въпроса е какво друго да планирам като по-голям град? Не ми се ще да изкараме в безкрайно обикаляне и бутане. По-скоро нещо по-лежерно и романтично без стрес (ще празнуваме 10-годишнина от сватбата:) )
Благодарна съм за всякакви съвети за план-график, къщи/хотели, наемане на коли и къде да се яде и да се пие!

pepetia Ти направо ме уби...
Дали не сме говорили преди ?
Били сме, виж КАРТАТА
Molino di Foci и Semifonte

Съвсем близо до вашия хотел....

# 704
  • Пловдив
Някой открил ли е лесен начин за търсена на паркинги извън  ZTL зоните на градовете в Италия.Много ми е тегаво-да гледам две карти едновременно и да търся улички .Естествено търся ги в максимална близост до историческите центрове .

Общи условия

Активация на акаунт