На море в Турция - тема 23

• 96 402
  • 754
  •   1
Отговори
# 315
  • Варна
Момичета, в началото наистина се ядосах на хотела и се чувствах прецакана по отношение недостига на храна, но като се огледах разбрах, че проблемът наистина е в преобладаващите българи, наистина се срамувах, че съм българка на моменти. Първо се срамувах още на границата. От българската страна на бензиностанциите заключваха тоалетните, бяха спрели чешмите и гъмжеше от комари. За отношението на митничарите не ми се коментира. Щом минахме границата комари нямаше, навсякъде където спирахме по много и чисти тоалетни, митничарите като видяха, че има малки деца много бързо ни оправиха документите като се радваха на всяко дете.
А в хотела - позволяваха да се разнася храна навсякъде. Щом видиш блъскаща се тълпа нанякъде, значи са изкарали някаква храна. Препълнени чинии и разхищение. По цял ден и цяла нощ чистеха хората, защото пада храна от чиниите около басейна, а навсякъде имаше кошчета за боклук. Пускаха си децата да ходят да ровят из чиниите и да трупат и разливат. Имаше една случка, която ме караше да се смея със сълзи. На масите с храна имаше декорация един порцеланов лебед пълен с изкуствени плодове. Една госпожа грабнала гроздето от него и с чувството на победител, че е ударила кьоравото припкаше към масата си, където дори го разкъсаха да го ядат. Хора, на тези плодове от 1 км им личеше, че са изкуствени. Да плачеш ли да се смееш ли. Е как да не срамуваш.

Съгласна съм със теб,но това се случва и с руснаците и с румънците,според мен това е до човека,ако ти си решил,че ще си избиеш парите,които си дал по този начин,ще го направиш независимо дали си българин,руснак,румънец,три пъти досега съм била в Турция и два от три,руснаците ми идеше да ги превъзпитам,ама няма как Mr. Green

# 316
  • София
Здравейте още малко инфо за канещите се да почиват в Дидим Бич Елеганс-има лъч надежда.

Приятелка застъпи два дена от престоят ни там и беше леко притеснена като нас,но все още е там,че днес ми е  писала следното:
"Много е жалко, но е факт. Един от сервитьорите обесняваше на група англичани, че храната свършвала бързо защото българските и румънски гости си препълвали чиниите/ като го обрисува нагледно с ръце колко/ супер нагло.Хотела е пълен с английски и немски туристи храната се промени корено - салати, меса, десерти. Аранжировката на блок масите е супер"

Така че ви пожелавам весела и приятна почивка.
За просташко поведение от страна на румънските гости мога да споделя впечатления и от нашето черноморие - от Албена например - пълнене на чинии като копаня за прасе - всичко в едно, разсипване по масите, прибиране на големи количества храна в чантите, не си дават гривните за олинклузива като изтече времето им - спят в колите си и се хранят в ресторанта. Като връх в наглостта добавям и кражба на канапето от стаята в последния ден и изнасянето му с прехвърляне от една на друга кола като по филмите. ooooh!
Има и такива българи - гледах в Мармарис баба и дядо, тъпчещи се като луди и трупащи по 5-6 вида храни в една чиния. Впоследствие обаче понамалиха плюскането и не се хвърляха на храната така, като че ли им е за последно. Ами за всичко си има обяснение - бедни държавици - и материално, и културно, и духовно. Да се надяваме с излизането в чужбина на все повече хора да се понаучат малко на обноски, нали сме уж европейска държава.  Grinning

# 317
  • София

tky, в коя Ефесия бяхте - HV или другата ? Разкажи за хотела, с коя агенция пътувахте?  bouquet
в другата . Мои познати с които бяхме заедно и са били в НВ ,споменаха че общо взето няма разлика м/у хотела /4*  / и НВ /5* - но още веднъж това е тяхно мнение .
Хотелът  е много добър - стаите са големи , чисти, с просторни  бани с вани  ,само разгледах СПА центъра- не съм го ползвала  - за мен най важното е да е чист, а там беше такъв .Относно изхранването  - на блок маса , с огромен салатен бар , с разнообразни основни ястия -  постни риба , пиле ,телешко , поддържа се зареден ,имаше огромно разнообразие и  от хляб и десерти - но не мога да кажа с  подробности -просто не ям хляб, а от десертите съм само на плодове
хотела е със собствена плажна ивица .... така че според мен е много подходящ за отсядане ......
относно агенцията - аз съм от Бургас - ползвахме бургаската агенция ДИНИТА / тя има офис и във Варна и сега дори предвид интереса бяхме с 2 автобуса  половината от втория беше с варненци / доволна съм с две минимални забележки- автобусите бяха малко по- стари но нямахме проблеми с тях
 и второ  което всъщност не е забележка -  аз съм наясно че просто егейска Турция е необятна , но на места се налагаше да "препускаме" за да посетим всичко - просто програмата е доста наситена 

Много благодаря  Hug И ние ще почиваме там и ми беше интересно. Рейтингът в tripadvisor е страхотен, но е друго мнение от първа ръка   bouquet

# 318
В темата много се е коментирало относно това, каква валута да се носи в Турция. За мен няма никакъв смисъл да се обменят лири - всички цени са в евро или долари. Екскурзиите се предлагат в евро за българи, за руснаците са били в долари. Хубаво е да имате дребни монети - по 1 и 2 евро и дребни банкноти - по 5 например. Ние обикновено даваме по 2 евро на пиколото за багажа, първия ден оставяме 5 евро на камериерката, на 3-4 може отново 5 евро, но не винаги, както дойде. За да имаме маса на терасата, защото сме пушачи, още първата вечер на сервитьора, който ни обслужва, ако е готин с нас му даваме 3-5 евро, и след това всяка вечер той ни обслужва и пак му даваме по 2-3 евро и ни оставя до последно да седим и разбира се да ни пълни чашите с вино Sunglasses. Долмушите си имат цена в евро, дори и да дадете по-голяма банкнота ви връщат евро, в магазините също. Не се подлъгвайте, че ако цената на дадена стока е в лири, те ще ви я кажат точно - винаги е завишена, а те никога не губят. То и затова започват с някаква сума, а след това уж ти дават дискаунт. Просто, ако сте си харесали нещо и сте решили да го купите си преценявайте - 20 евро, 40 лв. - харесва ли ми, струва ли си, мога ли да си го купя тук по-евтино и не се затормозявайте много-много със сметки newsm78

# 319
Здравейте на всички,завърнали се от великденската ваканция в егейска Турция.Имаме резервация за
„Виста Хил“ много бих се радвала ако някой е бил в този хотел да сподели впечатления.

# 320

tky, в коя Ефесия бяхте - HV или другата ? Разкажи за хотела, с коя агенция пътувахте?  bouquet
в другата . Мои познати с които бяхме заедно и са били в НВ ,споменаха че общо взето няма разлика м/у хотела /4*  / и НВ /5* - но още веднъж това е тяхно мнение .
Хотелът  е много добър - стаите са големи , чисти, с просторни  бани с вани  ,само разгледах СПА центъра- не съм го ползвала  - за мен най важното е да е чист, а там беше такъв .Относно изхранването  - на блок маса , с огромен салатен бар , с разнообразни основни ястия -  постни риба , пиле ,телешко , поддържа се зареден ,имаше огромно разнообразие и  от хляб и десерти - но не мога да кажа с  подробности -просто не ям хляб, а от десертите съм само на плодове
хотела е със собствена плажна ивица .... така че според мен е много подходящ за отсядане ......
относно агенцията - аз съм от Бургас - ползвахме бургаската агенция ДИНИТА / тя има офис и във Варна и сега дори предвид интереса бяхме с 2 автобуса  половината от втория беше с варненци / доволна съм с две минимални забележки- автобусите бяха малко по- стари но нямахме проблеми с тях
 и второ  което всъщност не е забележка -  аз съм наясно че просто егейска Турция е необятна , но на места се налагаше да "препускаме" за да посетим всичко - просто програмата е доста наситена 

Много благодаря  Hug И ние ще почиваме там и ми беше интересно. Рейтингът в tripadvisor е страхотен, но е друго мнение от първа ръка   bouquet

И ние ще  почиваме там  Mr. Green Вие от кога сте   bouquet

# 321
  • София
Разказът на Чочолина доказва теорията ми изрично да търся хотели без нашенци и братушки Simple Smile. Да видим какво ни чака в Аква фентъзи.
В тези връзка аз пак питам за хотели около Чанаккале / Троя.
п.с. бях питала и преди, ама сега не го намирам в темите  Embarassed Embarassed Embarassed
п.п.с. Първото ми докосване до турсктите курорти беше сватбеното ни пътешествие ( преди 10 г.) подарък от бившите шефове на мъжа ми до Бодрум. Та на връщанe в автобуса един младеж от една яка група от Сандански обясняваше как ходели по два пъти на вечеря, вика :" Само си сменям тениската да не ме познае оня" no comment ...

# 322
Точно  в Аквата няма да ги избегнеш !

# 323
Подкрепям, аз затова се отказах, въпреки аква парка !

# 324
  • София
Подкрепям, аз затова се отказах, въпреки аква парка !
Нaясно съм, зaтовa се подготвям психочески,но този път мнението нa децaтa нaдделя. 

# 325
момичета имам един въпрос към тези които си платиха от ранните записвания.Януари платих 50 % за Кушадасъ и на другия ден ми пуснаха имейл с фактурата.Останалите 50 % платих на 28 април но все още нямам фактура.Незнам и кога трябва да ми пуснат ваучера,въпреки че има още месец и половина до нашата дата.Предполагам че имат много да обработват и затова е забавянето или да звънкам в офиса.При вас как е.
Става въпрос за Емералд
Не се притеснявай. Ваучерът обикновенно се дава последната седмица (а понякога дори при тръгването на рейса или на аерогарата). А за фактурата, вероятно ще я изпратят допълнително. Вие нали имате платежен документ (за банков превод или касов бон). Вероятно имате и договор, така че няма нищо притеснително. Мислете си за хубавото изкарване на почивката... Peace

ние сме със собствен транспорт,не с автобус.Все още нямам и договор не са ми изпратили,понеже контактуваме по имейли,при нас няма офис на Емералд.Единствено имам фактура за първото плащане,естествено пазя си и платежните.

# 326
  • София
момичета имам един въпрос към тези които си платиха от ранните записвания.Януари платих 50 % за Кушадасъ и на другия ден ми пуснаха имейл с фактурата.Останалите 50 % платих на 28 април но все още нямам фактура.Незнам и кога трябва да ми пуснат ваучера,въпреки че има още месец и половина до нашата дата.Предполагам че имат много да обработват и затова е забавянето или да звънкам в офиса.При вас как е.
Става въпрос за Емералд
Не се притеснявай. Ваучерът обикновенно се дава последната седмица (а понякога дори при тръгването на рейса или на аерогарата). А за фактурата, вероятно ще я изпратят допълнително. Вие нали имате платежен документ (за банков превод или касов бон). Вероятно имате и договор, така че няма нищо притеснително. Мислете си за хубавото изкарване на почивката... Peace

ние сме със собствен транспорт,не с автобус.Все още нямам и договор не са ми изпратили,понеже контактуваме по имейли,при нас няма офис на Емералд.Единствено имам фактура за първото плащане,естествено пазя си и платежните.

Когато сте със собствен транспорт няма договор. Ние също сме така. Когато направих последното плащане им звъннах след 2-3 дни и ми пратиха ваучера по мейл.  И това е всичко от ТА. Става въпрос за Емералд. Всичко друго - зелена карта и медицинска застраховка си правим сами.

# 327
  • София
Става въпрос за Емералд

Когато сте със собствен транспорт няма договор. Ние също сме така. Когато направих последното плащане им звъннах след 2-3 дни и ми пратиха ваучера по мейл.  И това е всичко от ТА. Става въпрос за Емералд. Всичко друго - зелена карта и медицинска застраховка си правим сами.
hris.g е права. Когато пътувате със собствен транспорт ще имате само ваучер за хотелско настанаяване.

# 328
  • Монтана
За майските празници имаше и други момичета който бяха в Атлантик.Нека кажат мнението си-вероятно  сме се засекли с тях,може би ще се разпознаем

# 329
Става въпрос за Емералд
и ние пътуваме с Емералд, на нас ваучерите ни ги дават когато в деня на тръгване в автобуса,споко  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт