На море в Турция - тема 23

• 96 415
  • 754
  •   1
Отговори
# 300
  • близо до София
Здравейте! Някой може ли да даде отзиви за х-л The Holiday Resort в Дидим. От 07.06. ще почиваме там. За първи път ще ходим в Турция много се притеснявам, защото виждам че няма много отзиви  за този хотел и май не се посещава толкова. Плажа знам, че е пясъчен, но дали може без специални обувки? Също какво ще ме посъветвате да си обменим от България турски лири е по-добре мисля, а и колко нямам представа, така че да ни стигнат за екскурзиите до Ефес и Памукале и някакви примерно дребни неща като сувенири, бакшиши.

# 301
Здравейте! Някой може ли да даде отзиви за х-л The Holiday Resort в Дидим. От 07.06. ще почиваме там. За първи път ще ходим в Турция много се притеснявам, защото виждам че няма много отзиви  за този хотел и май не се посещава толкова. Плажа знам, че е пясъчен, но дали може без специални обувки? Също какво ще ме посъветвате да си обменим от България турски лири е по-добре мисля, а и колко нямам представа, така че да ни стигнат за екскурзиите до Ефес и Памукале и някакви примерно дребни неща като сувенири, бакшиши.
Майка ми и баща ми миналата година бяха там. Казаха, че плажът е страхотен. В хотела са били доста българи. Било е много весело и забавно. Бяхме заедно в Турция по едно и също време, ние в Дидим бийч, а те в  Holiday Resort. По техните разкази се оказа, че въпреки, че платиха по-малко пари от нас са си изкарали по-добре. Персоналът е бил много дружелюбен. Може би е имало значение, че баща ми говори турски и то техния турски, но наистина бяха много доволни. Имало е много млади семейства с деца и са останали доволни. Майка ми сподели, че е имало какво да се желае от към храна, но за тези пари, които са платили е било добре.

# 302
liv1892 и аз с нетърпение ще очаквам отзивите ти за Анталия  Hug....

# 303
  • София (Възраждане)
И на мен ми е любопитно за Гърция, но все още не смеем да се престрашим  Mr. Green Много слънце желая на всички ви   bouquet

Има доста дълга тема и за Гърция, по лесният вариант е заради близостта и удобството на личния транспорт, но е за различен тип туризъм. Май любителите на Гърция в болшинството си предпочитат честата смяна на плажове, което не съм чула някой да прави в Турция. 

# 304
liv1892  Hug благодаря ти. Наистина всяка твоя дума 3а Сентинус се ока3а вярна. Още повече, че а3 имам доверие на преценките ти. Лек път до Анталия.

jfjallen   Hug права си 3а Палм Уингс. Сгрешила съм. И понеже ще почивам там и имайки пред вид професията си...се 3асрамих. 3а мен, в та3и тема - правописа, пунктоацията, словореда и стилистиката не са от голямо 3начение. По-важни са - по3итиви3ма; настроението; споделените: инфо, емоции и преживявания. Но, 3абележката ти е на място и я приемам с най-добри чувства.

Не е нужно някой да се засрамва, или да се чувства притеснен - както написах, от самото начало ми се искаше да направя тази поправка - просто понякога се случва поради различни причини, но тъй като много се споменава за този хотел и може би много хора ще ходят в него, реших, че е по-добре да споделя мъничката грешка, която се допуска Sunglasses Желая на всички приятна почивка, и много позитивизъм към всичко, независимо в кой курорт или хотел сте - по принцип, почивката в Турция, за мен си е магия, безвремие и безтегловност  bouquet

# 305
danaya миналото лято  бях в Холидей ресорт - Дидим.На3ад в темите имам споделено мнение,но ако не можеш да го намериш, отговарям на питането ти. И3цяло е реновиран пре3 пролетта на 2012 г. Всичко бе ново, чисто. Стаите са доста просторни с красив и3глед.Чисти се всеки ден; хавлиените кърпи се сменят всеки ден.Във всички сектори на хотела хигиената е на високо ниво. Храната естествено е като 3а четири3ве3ден хотел. Но, гладни не сме останали . На снег-бара се предлагат гю3лемета и други вкусотийки след обяд.Водната пър3алка е една. Всички видове спорт;водни ра3влечения ( банан и подобни);дневна анимация;вечер - програми,интересни игри и след 23.00часа - дискотека.Екипа на аниматорите със своя ентусиа3ъм  ми хареса.Страхотни симпатяги.Програмите са по-постни от те3и във Веноса, но се получава купон. Персонала е и3ключително любе3ен и от3ивчив.Хотела е на 12 км от Дидим и до градчето се ходи с долмуш, който спира срещу хотела. Най-голямия плюс на Холидей ресорт е плажа. Никъде в Турция не съм била на толкова хубав плаж. Ситен, жълт пясък, бе3 нито едно камъче на плажа и в подхода към водата.Постепенен плавен наклон на дъното. А на море на човек това му трябва.Останах много доволна от то3и хотел. Ако имаш някакви въпроси с удоволствие ще ти отговоря.

# 306
  • Пловдив
Здравейте и от мен и направо с въпроса ми :Някой дали е ходил в Бодрум Хелидей  Ресорт Спа 5
Моля ви споделете !За първи път сме в Бодрум .Иначе сме били в Кушадасъ.

# 307

tky, в коя Ефесия бяхте - HV или другата ? Разкажи за хотела, с коя агенция пътувахте?  bouquet
в другата . Мои познати с които бяхме заедно и са били в НВ ,споменаха че общо взето няма разлика м/у хотела /4*  / и НВ /5* - но още веднъж това е тяхно мнение .
Хотелът  е много добър - стаите са големи , чисти, с просторни  бани с вани  ,само разгледах СПА центъра- не съм го ползвала  - за мен най важното е да е чист, а там беше такъв .Относно изхранването  - на блок маса , с огромен салатен бар , с разнообразни основни ястия -  постни риба , пиле ,телешко , поддържа се зареден ,имаше огромно разнообразие и  от хляб и десерти - но не мога да кажа с  подробности -просто не ям хляб, а от десертите съм само на плодове
хотела е със собствена плажна ивица .... така че според мен е много подходящ за отсядане ......
относно агенцията - аз съм от Бургас - ползвахме бургаската агенция ДИНИТА / тя има офис и във Варна и сега дори предвид интереса бяхме с 2 автобуса  половината от втория беше с варненци / доволна съм с две минимални забележки- автобусите бяха малко по- стари но нямахме проблеми с тях
 и второ  което всъщност не е забележка -  аз съм наясно че просто егейска Турция е необятна , но на места се налагаше да "препускаме" за да посетим всичко - просто програмата е доста наситена 

# 308
момичета имам един въпрос към тези които си платиха от ранните записвания.Януари платих 50 % за Кушадасъ и на другия ден ми пуснаха имейл с фактурата.Останалите 50 % платих на 28 април но все още нямам фактура.Незнам и кога трябва да ми пуснат ваучера,въпреки че има още месец и половина до нашата дата.Предполагам че имат много да обработват и затова е забавянето или да звънкам в офиса.При вас как е.
Става въпрос за Емералд

# 309
  • Варна
Здравейте още малко инфо за канещите се да почиват в Дидим Бич Елеганс-има лъч надежда.

Приятелка застъпи два дена от престоят ни там и беше леко притеснена като нас,но все още е там,че днес ми е  писала следното:
"Много е жалко, но е факт. Един от сервитьорите обесняваше на група англичани, че храната свършвала бързо защото българските и румънски гости си препълвали чиниите/ като го обрисува нагледно с ръце колко/ супер нагло.Хотела е пълен с английски и немски туристи храната се промени корено - салати, меса, десерти. Аранжировката на блок масите е супер"

Така че ви пожелавам весела и приятна почивка.

# 310
  • София
момичета имам един въпрос към тези които си платиха от ранните записвания.Януари платих 50 % за Кушадасъ и на другия ден ми пуснаха имейл с фактурата.Останалите 50 % платих на 28 април но все още нямам фактура.Незнам и кога трябва да ми пуснат ваучера,въпреки че има още месец и половина до нашата дата.Предполагам че имат много да обработват и затова е забавянето или да звънкам в офиса.При вас как е.
Става въпрос за Емералд
Не се притеснявай. Ваучерът обикновенно се дава последната седмица (а понякога дори при тръгването на рейса или на аерогарата). А за фактурата, вероятно ще я изпратят допълнително. Вие нали имате платежен документ (за банков превод или касов бон). Вероятно имате и договор, така че няма нищо притеснително. Мислете си за хубавото изкарване на почивката... Peace

# 311
desuri,благодаря за включването,малко ме обнадежди,че съвсем се бях отчаяла с тоя хотел и лошите отзвуци TiredОт друга страна си е доста гадничко от тяхна страна да предлагат за българи по-ниско качество храна и обслужване,все едно ние сме втора категория хора...Да се надявам,че в средата на юни ще има по-малко българи и повече англичани в хотела,за да си прекарам добре почивката ми е някакси...неестествено и ненормално Rolling EyesАз напротив,надявам се да има българи,с които да си правим компания,пък останалото...каквото-такова Simple Smile

# 312
danaya  http://www.tophotels.ru/main/hotel/al813/

pipi и при нас миналата година така стана с Емералд, но като звъннеш да се поискаш фактурата за остатъчната стойност и тия пращат веднага на мейла.....Дали се правят на ударени умишлено - не зная и не съм влизала чак в такива подробности. Ваучерите ни ги дадоха в автобуса  Peace

Пък Елеганса в Дидим не знам.....каквото е - такова  Confused Вече сме платили на 50% така че мача е свирен  Crazy
От 2 месеца май следя темата и отзивите ви са много полезни  Peace Избираме хотел вече за другото лято  Mr. Green То човек не може да направи избора си - всичко ми харесва.
И последно да ви попитам нещо. С моя позната спорим дали е нужно да теглиш кредит, за да отидеш на море в Турция или събираш пари през годината. Ние в нашето семейство събираме пари, макар че може би за някои 1600 лв не са голяма сума......Вие как процедирате ако не е тайна, момичета   bouquet

Последна редакция: сб, 11 май 2013, 10:01 от nefertari30

# 313
Момичета, в началото наистина се ядосах на хотела и се чувствах прецакана по отношение недостига на храна, но като се огледах разбрах, че проблемът наистина е в преобладаващите българи, наистина се срамувах, че съм българка на моменти. Първо се срамувах още на границата. От българската страна на бензиностанциите заключваха тоалетните, бяха спрели чешмите и гъмжеше от комари. За отношението на митничарите не ми се коментира. Щом минахме границата комари нямаше, навсякъде където спирахме по много и чисти тоалетни, митничарите като видяха, че има малки деца много бързо ни оправиха документите като се радваха на всяко дете.
А в хотела - позволяваха да се разнася храна навсякъде. Щом видиш блъскаща се тълпа нанякъде, значи са изкарали някаква храна. Препълнени чинии и разхищение. По цял ден и цяла нощ чистеха хората, защото пада храна от чиниите около басейна, а навсякъде имаше кошчета за боклук. Пускаха си децата да ходят да ровят из чиниите и да трупат и разливат. Имаше една случка, която ме караше да се смея със сълзи. На масите с храна имаше декорация един порцеланов лебед пълен с изкуствени плодове. Една госпожа грабнала гроздето от него и с чувството на победител, че е ударила кьоравото припкаше към масата си, където дори го разкъсаха да го ядат. Хора, на тези плодове от 1 км им личеше, че са изкуствени. Да плачеш ли да се смееш ли. Е как да не срамуваш.

# 314
За съжаление и аз видях същото миналата година в Айвалък,понеже бяхме много българи.Блъсканици за храна,препълнени чинии с количества храна,които човек би изял за седмица...после всичко се хвърляше.Пълнеха си кисийки с разни питчици сутрин,а персонала гледаше странно и изумени повтаряха "но пакет",ама кой ти ги слуша.На моменти честно ме хващаше срам...
4o4olina,разсмя ме с това изкуствено грозде LaughingТо като се замислиш си е направо тъжно и трагично...

Общи условия

Активация на акаунт