На море в Турция - тема 23

• 96 402
  • 754
  •   1
Отговори
# 360
  • Варна
ANI_IV, ще изчакам снимковия материал за   " 3-4 вида шунки и салами, пържени кренвирши" и ако някоя майка каже, че ще сервира подобно нещо за закуска на детето си ще променя мнението си. Колкото до пържените филии - имаше "чудесен" десерт-  пържен  сух хляб, напоен с компот , с една розичка .

За мен проблема е в хотела. Липсата на топла вода ,разбрах че турската баня не работела, сауната също , не съм ги ползвала, това ми сподели моя позната.

Ами, информацията не е вярна - лично ние ползвахме и сауната и турската баня - лично масажиста-теляка изнася шоу през деня на басейна пред турстите за да ги покани да посетят Турската баня. Ще ви изпратя снимки. Но, това разбира се, се случи след отпътуването на "Голямата група Булгаристанци"

А защо трябва да има различно отношение и обслужване към гостите на хотела? И стига с това "Голямата група Булгаристанци" .... не съм по-малко възпитана от някой друг. Имам  добро отношение и към гостите на хотела и към обслужващия персонал. Бяхме 5 семейства приятели, а там срещнах още 4, които по никакъв начин не се вписват в твоето описание. По същото време в другите хотели е имало също толкова преобладаващо присъствие на българи, но за тях не прочетох отрицателни отзиви.
Искате да кажете, че това което съм написала не е истина ли?!? Не съм преувеличила нищо, дори напротив! Съжалявам, ако съм ви засегнала, но истината е такава. Да кажа и още една подробност, която беше споделена от персонала - при напускане на хотела рано сутринта - част от групата туристи са ритали и удряли по Рецепцията, за това, че закуската не е сервирана в 06:00-06:30ч. макар, че на всички са раздадени листи за ол инклузива и там е написано, че закуската се сервира от 07:30ч.

И аз да ви кажа още нещо за ритащите и блъскащите Булгаристанци-не че сме били от тях,но мисля,че е една идея преувеличено. Големите групи организирани със фирмен транспорт си тръгваха във 9.30 и 11.30 още повече за тях трябваше да  има приготвена суха храна за изпът.На този ден не съм посещавала ресторанта в часа на закуска,защото напуснахме хотела преди това,но да ви споделя опитът ми и от студеният бар.

Ресторантът отваря от 7.30 но до 6 часа трябва да има студен бар със сандвичи.След като говорих предната вечер със рецепсионистът и го попитах каква е възможноста да направят по един сандвичи поне за децата.Отговорът беше да сляза рано сутринта на студения бар.Във 5.15 нямаше никой във него обикалях и търсих жива душа поне 20 мин след като не намерих се качих отново до рецепцията и празното фоайе  да помоля да се свържат с кухнята след като извика човек от персонала отговорът за Булгаристанци беше че остават 15 мин. докато затворят и не могат да направят.
Радвам се за вас че сте успели да си по хортувате със персонала лично на мен не ми беше лесно,но аз владея само Англ. език и явно не предразполагам към словоизлеяния,а и не мисля че е обичайна практика да се оплакваш пред туристите за туристите не прави никък добро впечатление.
А и този общ знаменател Булгаристанци нима вие не живеете в Булгаристан?Вероятно ви е срам че сте Българка,но дори и така трябваше да се застъпите за пропадналите си сънародници и не съм съгласна че трябва да има двоен стандарт за Булгаристанци и Чуждостранци,защото аз пък което видях не бе това че са тихи скромни и пращящи от възпитание особено от онази шумна мъжка група Англичани,който бяха трезви само при пристигането им.

Последна редакция: вт, 14 май 2013, 12:46 от desuri

# 361
  • София
ANI_IV, ще изчакам снимковия материал за   " 3-4 вида шунки и салами, пържени кренвирши" и ако някоя майка каже, че ще сервира подобно нещо за закуска на детето си ще променя мнението си. Колкото до пържените филии - имаше "чудесен" десерт-  пържен  сух хляб, напоен с компот , с една розичка .

За мен проблема е в хотела. Липсата на топла вода ,разбрах че турската баня не работела, сауната също , не съм ги ползвала, това ми сподели моя позната.

Ами, информацията не е вярна - лично ние ползвахме и сауната и турската баня - лично масажиста-теляка изнася шоу през деня на басейна пред турстите за да ги покани да посетят Турската баня. Ще ви изпратя снимки. Но, това разбира се, се случи след отпътуването на "Голямата група Булгаристанци"

А защо трябва да има различно отношение и обслужване към гостите на хотела? И стига с това "Голямата група Булгаристанци" .... не съм по-малко възпитана от някой друг. Имам  добро отношение и към гостите на хотела и към обслужващия персонал. Бяхме 5 семейства приятели, а там срещнах още 4, които по никакъв начин не се вписват в твоето описание. По същото време в другите хотели е имало също толкова преобладаващо присъствие на българи, но за тях не прочетох отрицателни отзиви.
Искате да кажете, че това което съм написала не е истина ли?!? Не съм преувеличила нищо, дори напротив! Съжалявам, ако съм ви засегнала, но истината е такава. Да кажа и още една подробност, която беше споделена от персонала - при напускане на хотела рано сутринта - част от групата туристи са ритали и удряли по Рецепцията, за това, че закуската не е сервирана в 06:00-06:30ч. макар, че на всички са раздадени листи за ол инклузива и там е написано, че закуската се сервира от 07:30ч.

аз също не съм съгласна ,че  ни изкарвате  нас  че  лъжем! явно разликата от няколко дена е била решаваща, ако беше отишла от 1ви нямаше да  пише че си доволна !на трети да нещата се поуправиха и то защото собственика на  хотела пристигна и не беше доволен от това което видя! ако бяха те настанили в  частта на  елеганс нямаше да имаш проблем с виковете и блъскането на врати ,там беше даже гробна тишина! докато почивахме и при нас имаше и заминаващи и пристигащи (както вие сте пристигнали на 3ти) в този случай и ние можехме да кажем че на  3-ти когато пристигаха групите беше лудница!  и ние ли трябваше да се оплачем Simple Smile мисля че да, но  това са нормални неща в един толкова голям хотел,а и щом си близо до рецепция не можеш да очакваш друго ,сърди се  на тези който са те настанили толкова близо за да чуваш всичко!  за закуска не мога да се съглася освен един отвратителен салам  и последния ден преди да тръгнем, че се добрах до 3 пърченца  шунка" огромноооо постижение" ! но за да ги видиш ,че е имало три вида  салам и шунка или си била от първите който нямаха търпение да влязат или това е било в последните дни преди да тръгнеш !  за мен тази шветска маса беше пълна пародия и гавра с когото и да е било ! и за  уточнение пак за закуска ,пържените филии и палачинките са  появиха на 5.05 и имаше километрична опашка за да си кусаш ,не да вземеш по-много , защото мен лично ми слагаха порцион все едно съм в казарма или в затвор  ( не само на закуска ) това не е нормално за ултра ол инклузив все едно се молиш за ежадневната си дажба направо като просяк , беше меко казано наистина гавра с  умните и съобразителни хора ( имаше и бай ганьовци който си мислеха че са елита на българия ,но та е друга тема) ! аз не грабех и пак ме третираха като "булгаристан" определено и пари да ми дават няма да се върна там! дори  и мнението на всеки следващ да ме ме убеждава и със снимки че нещата са се оправили , няма как да ме накарат да си променя мнението за това което аз преживях и хората който бяха по същото време в хотела! така че и да продължавате темата  няма да има смисъл, давайте  да слушаме вече за други хотели ,този го разбрахме ,че не е  на ниво за  5звезди  Simple Smile  и повечето няма да повторят ! така че поне да имаме избор за  нещо по-нормално Simple Smile  
и последно да допълня, не забравяй че и ти си от "булгаристанците"  като се присмиваш на тях се присмиваш и на себе си Simple Smile  няма значение от голямата група ли си била или от малката   Peace  
Категорично отказвам и не виждам смисъл да продължа спора с вас - все пак групата беше достатъчно голяма. Предполагам съфорумците, които четат коментарите са разбрали за какво става реч. Не сме били настанени до Рецепция, а на 4 етаж с изглед море. Допълнително подчертавам - изглед море, защото вход/изход на хотела е от обратната страна. Та, представете си, за какъв шум става на въпрос, след като се събудихме и седнахме на терасата да пушим по цигара - продължавахме да чуваме крясъци, говорени и блъскане на автомобилни врати. Та вие наистина ме накарахте да се чувствам неудобно и срамно от факта, че съм Българка. Най-жалкото от всичко е, че по-голямата част от туристите в групата бяха млади хора и децата, които ги предружаваха бяха свидетели на ужасни картини. Факт е, че висяхте на опашки по 1 час преди да бъдат сервирани обядите и вечерети, а след това се блъскахте, като животни около блюдата. Факт е, че до като траяха отделните хранения - около 3 часа, вие не освобождавахте масите, а останалите туристи, които имаха себеуважение се хранеха на масите с плетените столове, които бяха предназначени само за питиета. Факт е, че българските деца бягаха в рамките на целия комплекс - фоаета, коридори, покрай басейните - включително "Релакс басейн", в ресторанта и градините!!! Жалка картина... Нормално е, всеки да се отпусне и забавлява, но защо това да бъде за сметка на някой друг?!?
 След като вие си тръгнахте на вашите места се настаниха англичани и германци, но не е имало опашки - всеки се хранеше, когато пожелае. Шумът беше в рамките на нормалното - и при настаняване и при освобождаване на хотела. А дали сте чули шум, когато ние пристигнахме - абсолютно сигурна съм, вие дори не сте отразили, кога се настанихме. А относно хуртуването - аз владея много добре Английски език, добър Немски, а полувината от Аниматорите бяха Македонци, ако въобще сте обърнали внимание - нямах никакъв проблем с комуникацията. Пожелавам на всички хубави почивки с много слънце.

Последна редакция: вт, 14 май 2013, 14:55 от ANI_IV

# 362
Имали някъде форум, в който се поделят впечатления от пътувания?
journey.bg вече не работи...

# 363
Аз открих и използвам за инфо и мнения tripadvisor.co.uk

# 364

Категорично отказвам и не виждам смисъл да продължа спора с вас - все пак групата беше достатъчно голяма. Предполагам съфорумците, които четат коментарите са разбрали за какво става реч. Не сме били настанени до Рецепция, а на 4 етаж с изглед море. И вие наистина ме накарахте да се чувствам неудобно и срамно от факта, че съм Българка. Най-жалкото от всичко е, че голямата част бяха млади хора и децата, които ги предружаваха бяха свидетели на ужасни картини. Факта, че висяхте на опашки по 1 час преди да бъдат сервирани обядите и вечерети, а след това се блъскахте, като животни около блюдата. Факт е, че до като траяха отделните хранения - около 3 часа, вие не освобождавахте масите, а останалите туристи, които имаха себеуважение се хранеха на масите с плетените столове, които бяха предназначени само за питиета. Жалка картина...
 След като вие си тръгнахте на вашите места се настаниха англичани и германци, но не е имало опашки - всеки се хранеше, когато пожелае. Шумът беше в рамките на нормалното - и при настаняване и при освобождаване на хотела. А дали сте чули шум, когато ние пристигнахме - абсолютно сигурна съм, вие дори не сте отразили, кога се настанихме. А относно хуртуването - аз владея много добре Английски език, добър Немски, а полувината от Аниматорите бяха Македонци, ако въобще сте обърнали внимание - нямах никакъв проблем с комуникацията. Пожелавам на всички хубави почивки с много слънце.
[/quote]

ти от къде знаеш ние от кой и  какви сме били ,колко сме висяли и къде сме висяли ,да не говорим и колко време сме вечеряли , да не си седяла с хронометър да ни засичаш вечерята! ти като седнеш в къщи за 10 мин ли вечеряш и след това  ставаш ,ако е да е ние сме нормални хора и искаме да се навечеряме  като нормални хора с аперативче и салатка ,не като ЖИВОТНИ  за бързо! и това  , че ни слагаш под общ знаменател говори много лошо за теб защото и ти с в този знаменател колкото и искаш да  го избегнеш! моля те хвани се в ръце ,не мисля че ние  сме се паднали от небето и сме се блъскали за каквото и да е( то нямаше за какво да се блъскаме) да имаше такива  хора ,но конкретно към някого не мисля че трябва да се обръщаш , защото няма  как да докажеш че точно този човек го е правил! имаше и англичани който се блъскаха да са първи и в ресторанта и за хвърлянето на хавлиите и дори изхвърляха хавлиите  на хората от шазлонга ,но това не се вижда нали Simple Smile
цялата  тема започна е че  храната и обслужването не беше на ниво за 5звезден хотел в турция ,придържай се към нея и не  обиждай останалите ,това искахме да ти напишем с по -прости думи казано!
след като говорехме на  английски нямаше от къде да знаят че сме  българи, а и тяхното ниво на английски не мога да кажа че е било кой знае какво! за  аниматорите значи си пропуснала освен македонците имаше и българка Simple Smile т.е сме забелязали аниматорите !  аз  мога да кажа че на третия ден не знам каква група дойде ,но определено се пренасели с хора и тогава стана още по-ужасно!  и ДА със сигурност целия хотел разбра че сте пристигнали Simple Smile  беше  лудница покрай вас , не исках да изпадам чак в такива  подробности и да падам на  нивото на някой ,но просто ме принуждавате да ги пиша тия неща! можем да си пишем колкото си искате,споровете могат и да не спрат кой е прав и кое крив ,всеки си е прав за себе си,не е нужно да се продължава с обиди,а и хората който четат темата едва ли ги интересуват такива  подробности кой чул ,кой видял и кой ял  и какво ял !
всичко хубаво ти желая и дано не попадаш в тия условия в който ние бяхме Simple Smile

# 365
  • срещу двата комина :)))
може ли да спрете с личния си спор и да се разберете на лични съобщения, предполагам че и другите тук искат да научат нещо за хотелите, а не само кой е бил от "блъскащата" се група  Peace

# 366
може ли да спрете с личния си спор и да се разберете на лични съобщения, предполагам че и другите тук искат да научат нещо за хотелите, а не само кой е бил от "блъскащата" се група  Peace

аз точно това се опитах да обясня ,че е крайно време да се  приключи темата и да прочетем нещо ново  ,но няма как някой като пише такива неща  сърце не ми дава не отговоря Simple Smile    bouquet

# 367
  • София

Категорично отказвам и не виждам смисъл да продължа спора с вас - все пак групата беше достатъчно голяма. Предполагам съфорумците, които четат коментарите са разбрали за какво става реч. Не сме били настанени до Рецепция, а на 4 етаж с изглед море. И вие наистина ме накарахте да се чувствам неудобно и срамно от факта, че съм Българка. Най-жалкото от всичко е, че голямата част бяха млади хора и децата, които ги предружаваха бяха свидетели на ужасни картини. Факта, че висяхте на опашки по 1 час преди да бъдат сервирани обядите и вечерети, а след това се блъскахте, като животни около блюдата. Факт е, че до като траяха отделните хранения - около 3 часа, вие не освобождавахте масите, а останалите туристи, които имаха себеуважение се хранеха на масите с плетените столове, които бяха предназначени само за питиета. Жалка картина...

ти от къде знаеш ние от кой и  какви сме били ,колко сме висяли и къде сме висяли ,да не говорим и колко време сме вечеряли , да не си седяла с хронометър да ни засичаш вечерята! ти като седнеш в къщи за 10 мин ли вечеряш и след това  ставаш ,ако е да е ние сме нормални хора и искаме да се навечеряме  като нормални хора с аперативче и салатка ,не като ЖИВОТНИ  за бързо! и това  , че ни слагаш под общ знаменател говори много лошо за теб защото и ти с в този знаменател колкото и искаш да  го избегнеш! моля те хвани се в ръце ,не мисля че ние  сме се паднали от небето и сме се блъскали за каквото и да е( то нямаше за какво да се блъскаме) да имаше такива  хора ,но конкретно към някого не мисля че трябва да се обръщаш , защото няма  как да докажеш че точно този човек го е правил! имаше и англичани който се блъскаха да са първи и в ресторанта и за хвърлянето на хавлиите и дори изхвърляха хавлиите  на хората от шазлонга ,но това не се вижда нали Simple Smile
цялата  тема започна е че  храната и обслужването не беше на ниво за 5звезден хотел в турция ,придържай се към нея и не  обиждай останалите ,това искахме да ти напишем с по -прости думи казано!
след като говорехме на  английски нямаше от къде да знаят че сме  българи, а и тяхното ниво на английски не мога да кажа че е било кой знае какво! за  аниматорите значи си пропуснала освен македонците имаше и българка Simple Smile т.е сме забелязали аниматорите !  аз  мога да кажа че на третия ден не знам каква група дойде ,но определено се пренасели с хора и тогава стана още по-ужасно!  и ДА със сигурност целия хотел разбра че сте пристигнали Simple Smile  беше  лудница покрай вас , не исках да изпадам чак в такива  подробности и да падам на  нивото на някой ,но просто ме принуждавате да ги пиша тия неща! можем да си пишем колкото си искате,споровете могат и да не спрат кой е прав и кое крив ,всеки си е прав за себе си,не е нужно да се продължава с обиди,а и хората който четат темата едва ли ги интересуват такива  подробности кой чул ,кой видял и кой ял  и какво ял !
всичко хубаво ти желая и дано не попадаш в тия условия в който ние бяхме Simple Smile
[/quote]
 sineo4kata, ако си направиш труда да прочетеш малко по-нагоре би видяла, че ние сме тръгнали на 03.05.2013 от София т.е. настанили сме се не на трутия ваш ден, а на четвъртия. А относно групата - ами, цифром и словом се състоеше от 5 семейства.

# 368
Много моля да се разберете на лични, на никой не му е интересно да бъде страничен наблюдател/читател. Темата е за друго. Мерси!

# 369
  • Beyond the Frontiers
Моля и да си коригирате постовете, че тези чаршафи....

ANI_IV, с интерес очаквам вашите снимки.

Ясно е, че има 2 мнения и няма лошо.  Peace

# 370
Здравейте,тази година за първи път решихме да почиваме в Турция след препоръка на много приятели почивали там.На 25.05.2013 заминаваме със самолет за Анталия ,а самия хотел се намира на 8км от Кемер - Diama Biz 5* и Diama Resort 5*.Потърсих в темата,но неможах да намерия отзиви и коментари.Моля ако някой е ходил там да изкаже мнение.Също така искам да попитам дали водата в морето ще става за къпане по това време на годината и дали и ма комари там.Благодаря предварително на отзовалите се,всякакви насоки за патуването и престоя ще са ми от полза.

# 371
  • София
Здравейте,тази година за първи път решихме да почиваме в Турция след препоръка на много приятели почивали там.На 25.05.2013 заминаваме със самолет за Анталия ,а самия хотел се намира на 8км от Кемер - Diama Biz 5* и Diama Resort 5*.Потърсих в темата,но неможах да намерия отзиви и коментари.Моля ако някой е ходил там да изкаже мнение.Също така искам да попитам дали водата в морето ще става за къпане по това време на годината и дали и ма комари там.Благодаря предварително на отзовалите се,всякакви насоки за патуването и престоя ще са ми от полза.
Дъщеря ми се върна от Кемер преди 3 дни. Къпали са се в морето, а тя е  доста зиморничева. Кемер е много красив и има една доста висока планина, която малко променя климата. Има по-голяма влажност и повече валежи особено месец май. Но като казвам валежи, за 1 ч. се извалява и после пак е слънце. Два пъти съм била в Кемер май месец и 2 пъти ме валя. Но след дъжда всичко е "блестящо" и свежо. Така, че имайте някоя дрешка за дъжд. По принцип плажовете на Кемер са с дребни камъчета. Носете си аква обувки. Пръскат за комари, но никога не се знае кога е правено последно. Ако това е проблем за вас подгответе се с "мазила". Аз и двата пъти не съм забелязала комари, но бях в други хотели. Намерете време да се разходите в Кемер. Много приятно градче.

# 372
Предстои ми почивка в Кушадасъ. Някой ходил ли е с кола по маршрута София - Кавала - ферибот от Кавала до Дикили (Турция) и от там с кола до Кушадасъ.
Ще бъда много благодарна за всякаква информация -  време, цени или по-добър маршрут.

# 373
Здравейте,
има  ли някой който ще ходи в Кушадасъ - хотел Виста хил в периода 15.06-22.06?
Можете ли да ми кажете цените на предлаганите екскузии до Памук кале, аквапаркове и каквито други има:) Благодаря предварително.
Хубав и спорен ден Simple Smile
Здравейте ,ние ще бъдем във „Виста Хил“ след вас или по-точно ще се засечем последния за вас ден
от 21.06. Много ще се радвам ,ако успеем да се видим макар и за малко-ние току що пристигнали,а
вие надявам се отпочинали и готови за тръгване.Ние ще пътуваме с „Дорис“,а вие?

# 374
  • Beyond the stars
Здравейте,
има  ли някой който ще ходи в Кушадасъ - хотел Виста хил в периода 15.06-22.06?
Можете ли да ми кажете цените на предлаганите екскузии до Памук кале, аквапаркове и каквито други има:) Благодаря предварително.
Хубав и спорен ден Simple Smile

Явно ние ще сме първите в VISTA HILL   Rolling Eyes Живот и здраве, пътуваме на 31.05 и ще докладвам като се завърнем  Party Относно цените на екскурзиите мога да споделя тези, предложени от нашата туристическа агенция като ориентир:
Памуккале-40 евро, Ефес-37 евро, Турска баня -15 евро, Аквапарк-22 евро, Разходка с яхта -22 евро и т.н

Общи условия

Активация на акаунт