Остров Тасос - 5

• 86 600
  • 748
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Питай в туристическите агенции.Някои предлагат освен транспорт и хотел и само транспорт.Пробвай в София тур и Дива холидейс

# 166
  • София
мерси, но и такава не откривам Sad доста е апокрифна работата
търся някакъв вариант за родителите ми, които са си харесали плажа на Керамоти, но пък не искат да ходят с колата си, нито организирано с агенция, нито пък да се прекачват в Кавала... изобщо трудна задача Simple Smile
antea, oткрих и ето това за въпросния автобус от Пловдив до Керамоти http://isgroup-bg.com/it/property-type/greece?view=property&id=15  
"Всяка събота от Пловдив има директен автобус до Керамоти. Тръгва в 5:50 часа сутринта от "Гроздов пазар", цена 50 лв. в едната посока."

# 167
благодаря на всички за идеите и информацията Simple Smile

# 168
  • София
тази гледка от Тасос ли е и къде точно се намира  newsm78

pisana306 Да, на Тасос е. В момента се намираме почти до естествената вана. Програмата ни е доста натоварена, тръгваме към Theologos и обиколка на острова, ако трябва ще разкажа допълнително за мястото и много други такива.

Блед, ще се радвам да подскажеш други интересни места на Тасос.
За Гьола вече не питам. Четох достатъчно, разбрах как се стига, само трябва да го видя наживо. Simple Smile

# 169
  • русе
Момичета, благодаря ви за отговорите! За първи път ще почиваме в Гърция и като гледам какво е времето при нас, се зачудих дали ще е топла вече морската вода средата на юни.
И аз, като Vivi , чакам за други интересни места на Тасос. Засега съм си набелязала да разгледаме Панагия, Теологос, Лименария, манастира, плажовете Салиара, Гьола, Парадайз бийч, Алики...Тези дни се каня да прочета отново старите теми и да запиша по-важните неща!

# 170
  • София
Момичета, Vivi, stef77 днес ще направим още една обиколка на острова, ще потвърдим видяното и ще получите изчерпателна информация за това което ви интересува.
Времето е прекрасно, рано напече, няма вятър в момента, все пак сме вече 1-06.
Поздрави и целувки за всички малки съкровища, които днес имат празник.

# 171
Bled с нетърпение ще чакам да пишеш  Hug

Аз долу горе си направих програмата-Принос,Лименас,Панагия,Макриамос,Потамия,Парадайс бийч,Алики,Манастира,Гьола.Все още се чудя дали да ходим до Потос и Лименария,но това ще го решим на място според времето.
.За Теологос категорично се отказах(нищо от снимките и информацията не ме грабна)На едно място прочетох, че в близост имало малък водопад,но не открих снимки...Знаете ли го,заслужава ли си да се види?

За камъните със зодиите никой ли не ги знае кде се намират? Sad

Също искам да питам до връх Импасарио,долу горе колко време се изкачва,лесен ли е маршрута,че сме деца на 2 и 4 годинки?

# 172
Да се запиша и аз.
Предстои ни Тасос в средата на юни.

# 173
  • София
Някой знае ли дали разписанието за ферибота е актуално от първа страница. Смятам да пътуваме през Кавала на 14 юни/четна дата/ Така като гледам между 9 и 14 часа има фериботи,така ли да го разбирам,на всеки час или newsm78 Да ви питам и още нещо,всяка година правя застраховки за щяло и нещяло,тази година изкарах европейски здравни карти на цялото семейство. Да правя ли застраховка за пътуването,или да си пътуваме само с картите? Благодаря  Hug

# 174
  • София
tyntyrymyntyry, подмених двата линка на първа страница. Разписанията за юни са там. Би трябвало да са съвзем актуални. Да, тръгва ферибот на всеки час. Фериботите на двете компании се редуват.

Аз винаги си вземам и ЕЗК (временно удостоверение за 3 месеца), и правя застраховка "Помощ при пътуване". Да не дава Господ, но ...не знам как биха могли да се развият нещата. Добре че не ни се е налагало да ползваме нито едното, нито другото.

Последна редакция: сб, 01 юни 2013, 09:38 от Vivi

# 175
  • София
Vivi, а защо временно удостоверение? И аз освен ще направя такава застраховка Помощ при пътуване,надявам се да не се налага наистина.

# 176
  • София
Временно удостоверение - защото така ми е по-лесно, уж..... Simple Smile
Гледам в сайта на НЗОК - май не се иска вече, но преди беше необходима снимка - а ми беше сложна логистиката със снимането на цялото семейство..... За да не ходи мъжът ми лично.... Ей такива едни субективни моменти. Simple Smile Картата и без това важи само една година. А временното удостоверение върши същата работа, и го издават от днес за утре. За картата отнема повече време. А аз въпросът със застраховките и удостоверението все го оставям за последния момент, като че ли.  Blush

# 177

За камъните със зодиите никой ли не ги знае кде се намират? Sad[/color]

Камъните се намират преди плажа Металя, до Лименария. Като се тръгне в посока от Лименария към Потос, малко след Лименария има табела Metallia Beach и черен път отдясно. Малко след отбивката са и камъните. Пътят не е асфалтиран, но е в много добро състояние, да не ви плаши  Simple Smile А и плажът е хубав.

# 178
  • София
Момичета, след втората обиколка на острова нещата се избистриха. Както за вас, така и за нас направихме една карта, която дава ясна престава какво да се види на острова. С подобни карти пътуваме навсякъде, направени предварително или по време на пътуването, защото никъде не може да се намери всичко събрано на куп. Ето е и нея:
https://maps.google.com/maps/ms?msid=205018101700109706779.0004d … mp;mid=1370097104
Увеличете колкото е необходимо и разгледайте детайлите, като чукнете върху показалеца на повечето места има подробности:
Показалци:
Червено-населени места посетени от нас, 100%.
Зелено-забележителности, не е задължително да видите всички, ние сме на 90%.
Синьо-плажове, не може да посетите всички и не е нужно, ние сме на 80%.
Корабче-двата порта от и до Тасос.
Легла-хотелите в които сме отсядали, два при предишно идване и два сега.

tyntyrymyntyry ето разписанието на фериботите, валидно от днес:
http://www.album.bg/bled/albums/202059/
Извинявайте, че ви го давам в снимки, но няма време за преписване.
pisana306 прекрасен въпрос за Връх ИПСАРИО, неочаквано за мен. Върха може да бъде покорен твърде лесно за около 3 часа. Най-добрият вариант по подходяща пътека е от Potamia.
Единственото, което ме притеснява са децата, но вие си знаете. Има доста предложения за офроуд качване, което достига почти до върха, но въпроса е пак в децата. Успех....
dechy да започнем с хотела:
http://www.aeolis-thassos.gr/
 Вече сме в него, цена 63 евро, на закуска и вечеря. Уникално място, невероятна гледка, просто нямам думи от тази гледна точка. От едната страна се вижда манастира и пътя към въпросният гьол, до който се отива пеша. Отсреща се вижда Атон, Халкидики. В далечината се различава остров Самотраки. Честно да кажа от гледката дъха спира.
Хотелът е нов, още мирише на боя. 4 звезди, паркинг и интернет/добър/ безплатно. Нали това са ми най-важните неща, казвам първо тях. Широки стаи, има допълнително легло, и всичко необходимо. Минус-няма комарници, твърде важно нещо. Големи тераси с маса и столове и разбира се описаната гледка. Простор за сушене/колко съм подробна/ и не лоша баня.
Два басейна, единият детски с шезлонги и чадъри, кацнали сякаш във въздуха.
Плажа, ще го видиш на снимките, слиза се по оправена пътека до морето, където на малко разстояние са поставени чадърите и шезлонгите. Каменист.....
Ресторанта, същата гледка, имаме закуска и вечеря. Предлага се също така и All Inclusive. Честно да кажа нас това много не ни интересува и трудно пиша за храната/тук е средно ниво/. Моята храна е да посрещна сутрин рано изгрева/тук го имам в изобилие/ за закуска, вечер да се насладим на узо и дзадзики, дали на терасата или в подходящо заведение. Но ако искате подробности за храната, веднага ще дам. Свободните цени са високи-кафе 3 евро, капучино 4, узо 5. Но бутилката е в хладилника, много важно каква е цената. Минус-на пешеходно разстояние няма населено място.
Сега вижте снимките и ако има въпроси съм насреща:
http://www.album.bg/bled/albums/202060/
На снимките в ляво от плажа се вижда пътя за гьола. вижда се също и манастира Archangelos Michael на скалите, уникално място. И така нататък.
Хайде на узо..................

Последна редакция: нд, 02 юни 2013, 11:15 от Bled

# 179

Също искам да питам до връх Импасарио,долу горе колко време се изкачва,лесен ли е маршрута,че сме деца на 2 и 4 годинки?

Сега видях, че си питала и за върха, май Ипсарио беше точното име.
Ние също се бяхме засили да го изкачваме, но питахме собственика на хотела, в който бяхме отседнали. Той каза, че се пътува около един час с джип за сафари (тоест, нашата обикновена кола не ставаше) и след това се върви известно време пеша. Това беше достатъчно да ни откаже, защото освен липсата на подходяща кола си беше и доста топличко за разходки.

Общи условия

Активация на акаунт