Кроасани

• 28 575
  • 142
  •   1
Отговори
# 15
Записах се, от сряда съм в 45 дневния преди раждане и мисля да се пробвам ...

# 16
  • София
В първия ми свободен ден ще меся кроасаниииии!
Благодаря за темата Морена!   bouquet

# 17
Ауууууууууууууу..........Морена, къде си??????????????????

Пу, първа направила кроасаните, след Морена, естествено!!!!!!!!

Стра-хот-ни!!!!! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Благодаря ти!!!!!!  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

Много точна рецепта, с много точни обяснения и снимков материал - благодаря за труда и времето.......Спазих всичко, абсолютно! Мнооооого ме е яд, че не им сложих орехова плънка.....но пък и орехите ми бяха малко и отидоха в сладкия салам! Идеални щяха да се получат!!!!!

Само един въпрос - печенето ми дойде в повече малко......Това ми е единствената забележка!!!!! Не че не пекох 20 мин., но първите 10 мин. на 190-180 градуса, а после на около 150-160 градуса.....

# 18
  • Sofia
    Aaaa тук съм, Мамче Цоц... и там... и така.  Laughing
Много, много се радвам, че сте хапанали вкусни кроасани и си доволна!  Hug
    За печенето, каквото и да си говорим от фурна до фурна  Crazy ...  аз споделих как съм пекала, то трябва да е ориентировъчно и всеки да се съобрази най-вече със своята фурна. Simple Smile
    Я сега кажи, къде са снмиките, а?

Пък аз дозата определено ще я увелича за от тук на сетне.  Grinning

mgamisheva, Алфа, успех! Ще чакам да се похвалите. Simple Smile

# 19
   Морена , разкошни кроасани ( и снимки ) !   bouquet  bouquet  bouquet
   Благодаря за рецептата . Непременно ще я опитам !  Hug

По-късно може би ще се включвам с въпроси  .   Peace

# 20
  • UK
Ау, какви вкусотии  Heart Eyes

# 21
  • Sofia
Благодаря, kokona20, Селма! Simple Smile
Селма, на разположение съм за въпроси.   Hug

# 22
Благодаря за страхотната рецепта!
Още вчера експериментирах с тях, но без снимки за съжаление. Децата дори не ги оставиха да се охладят добре.
Следващият път дозата ще е двойна.

# 23
  • Sofia
G&B, много се радвам и благодаря за доверието!  Hug

# 24
Аз имам едно въпросче: Само по дължина ли се точи и сгъва на втория ден. Т.е от получения правоъгълник, винаги по-голямата страна се разточва да стане по-дълга и съответно тя се сгъва, като пак остава по-дългата? Или се редуват по-дългата се разточва и сгъва, в резултат на което став по-къса и след това се започва с другата точене по дължина и т.н.
Не знам колко ми се разбира въпроса.
Днес замесих тестото и утре ще видим Simple Smile какво ще сътворя  Whistling

# 25
  • Sofia
Там, където съм писла, че се завърта тестото, значи се разточва и на другата страна - да става малко по-широк правоъгълникът, не се точи само в една посока - на дължина, а и на ширина. Надявам се да съм разбрала питането и да съм отговорила адекватно, пък и разбираемо. Simple Smile
Накрая от широчината на правоъгълника (като се нареже на триъгилници за навиването),ще се получи височината на триъгълниците - която е добре да е 23см, а основата - поне 13см.

Последна редакция: вт, 23 апр 2013, 19:44 от Morena

# 26
Да стана ми ясно. Благодаря ти много   bouquet
Утре и матри'ал Simple Smile снимков.
Дано не се изложа  Mr. Green

# 27
Здравейте, много апетитно изглеждат кроасаните.Дали може ако се направят повече ,една част да се замразят във фризер така както са неизпечени ,че не винаги има време за приготвянето им?

# 28
  • Sofia
Крокодилка, със замразено  домашно маслено тесто нямам опит. Но пък нали продават замразено... остава да експериментираш с няколко бройки. Или пък да замразиш след последната обработка на тестото и да остане оформянето за след  размразяването. Просто тесто ще заема много по малко място от оформени кроасани.

# 29
Крокодилка, аз съм замразявала, проблеми не съм имала  Peace Изкарваш ги от вечерта и направо ги слагаш в тавата, на сутринта са размразени и втасали Simple Smile готови за печене. Но Morena е права, че само тестото без да го оформяш ще ти отнеме доста по-малко място.

Общи условия

Активация на акаунт