ЮНИ на вратата чука, скоро с бебчета ще бъдем всички тука!

• 25 126
  • 736
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте в този хубав слънчев ден! Simple Smile

За таза - на мен не са ми го мерили, въпреки желанието ми да раждам нормално ?!..
От 26-и започваме мерене на тонове и ще питам.

Педиатър не съм си избрала още..

Иначе и аз се будя към 5 сутринта..пишкам , хапвам лъжица мед за успокоение и пак лягам...Започва едно въртене до полуда  Rolling Eyes

Термометър ми подариха родителите ми - PIC с инфраред за чело.. нямам идея дали ще върши работа..като меря ,гледам да е по два пъти защото трябвало да се темперира ,пък да изчисли нещо си.. newsm78

# 106
  • София
Здравейте и от мен, днес трябва да свърша 100 задачи, а така ме мързи че не е истина... трябва да си взема 45 дневния болничен, да го нося в офиса, после мисля да отида до полимед да видя за педи и имаше още нещо ама го забравих  hahaha

А за таза и мен не са ме мерили  newsm78 а ходя през 2-3 седмици на преглед, гледат ме с ехограф, тонове... всичко... към 13-14 трябва пак да ходя, тогава ще ми оформя и документите за раждането и трябва да не забравя да  я питам...

Я да ви питам вас - мислите ли, че е рано да се перат бебешорските неща? Че аз за сега само стерилизатора почистих, а си има поне 2 перални само с чершафки и дрешки... ММ пак казва че има време аз знам ли? според вас ако се изперат, изгладят и подредат ще се напрашат ли чак толкова?  newsm78

Цунки и да апзите тумбаците  Hug

# 107
И аз се чудех дали е време да пера и подреждам по шкафчетата Laughing

# 108
  • София
Добро утро, кореми   Nature Sunny

И моя таз още не са го мерили, но аз честно казано и не напирам, за да не ме шашкат излишно. Майка ми като е била бременна с мен непрестанно са ѝ обяснявали как трябва да роди секцио, защото е с тесен таз 3-та степен. Тя наистина е доста слабичка, а като тръгнала да ражда нормално ѝ обяснявали, че ще трябва форцепс... е, родила ме е за 3 часа, с един шев без никаква външна намеса. И както самата тя казва - едно раждане не можеш да го предвидиш... Същото ми е мнението и за теглото на бебето - моята бузана ехографът я изкарва дундеста, но като гледам, че пише +- 300 гр, ми е ясно, че това не е точно измерване.

За безсънните нощи просто вече не ми се говори, добре, че дядо коледа ми донесе рийдър, че като се ококоря поне си чета, без да паля лампи и да будя милото... явно организмите ни се подготвят за неспането след раждането  Grinning

Снощи като гледах коя какво пийва и така ми се допи биричка... Отивам да купя една за зор заман да седи в хладилника и после  newsm28, че вкъщи е паднала бомба...

Слънчев ден на всички!

# 109
Аз мисля да пера като минат великденските празници. Тогава ще съм си в къщи, и няма да имам много занимания.

# 110
Добро утро мамчета! preggo
Вчера ви се оплаках за световъртежа и днес сутринта ходих на изследвания хемоглобина ми е 114, лаборантката ми каза, че по принцип е нисък но като за бременна в 8-мият месец е идеален.
Та искам да попитам  newsm78  при вас как са нивата на хемоглобина, че докато дочакам до 14 часа да ми заработи АГ-то и ще полудея.

bouquet  bouquet  bouquet

# 111
  • София
И моя хемоглобин май беше горе долу толкова, но на мен доки ми даде да пия желязо

# 112
  • София
Страхотна темичка, браво на fashionmama.

За шофирането - и първия път и сега си карам без проблем. Коремчето ми вече почти опира във волана, а пък като дам по-назад седалката и не стигам педалите.

За пътуването по празниците - мислим да ходим до Пловдив на гости при бабите и може и да се разходим до селото на ММ, което е в Средна гора. И на мен не ми понасят много дългите пътувания, но час и половина - издържа се.

А за това когато ти изтекат водите - колко време има докато отидеш в болницата - зависи от цвета на водите. Ако са зелени - това означава, че бебето страда и е добре да се тръгне веднага към болницата. Предполагам, че половин час за душ и тоалет, не е фатално. Ако са прозрачни или розови - тогава няма проблем и има достатъчно време. Ако не се правят вагинални прегледи (при което навлизат бактерии от външната част на половите органи навътре), до 48 часа след като изтекат водите е нормално да се роди бебето. Но ако се правят (което се случва още първия момент, в който отидете в болницата) - мах е 12 часа, тъй като има опасност от инфекция.
Една акушерка ни каза, че изтичането на водите предварително се случва само в около 10 % от случаите. Другото, което ни обясни е, че ако имате 2 часа редовни контракции през 5 минути, разкритието е около 5, макс 6 см, когато имаме редовни контракции 1 час през 3 минути - тогава разкритието е вече 7-8 см. Ако не искаме излишни интервенции - е добре да се тръгне за болницата, колкото е възможно по-късно (ако отидете с 8 см никой няма да се занимава да ви бръсне и да ви прави клизма примерно, а и най-вероятно е да успеете да се преборите да не ви слагат система с окситоцин).

За обезболяване - всичко е строго индивидуално, но май най-важното е да бъдем спокойни и е нормално в домашна обстановка да сме в свои води. Помага ходенето, смяна на различни пози - на 4 крака, клекнала, топъл душ, особено на гърба и кръста, масажиране пак на гърба и кръста, дълбоко дишане по време на контракциите, за да има достатъчно кислород бебето и ако е възможно релакс между контракциите.

Бяхте обсъждали и секциото - за мен има разлика между планираното секцио и такова, когато е вече тръгнало раждането. В първия случай бебето въобще не е готово да излиза, няма време да се подготви и раждането наистина е силен шок за него. Същата акушерка ни обясни, че има части от мозъка на бебето, което се развиват именно в последните няколко дни преди да се роди. Докато при втория случай - то само си показва, кога е момента, а хормоните, които се отделят по време на контракциите го подготвят за живот в новия свят. Няма да коментирам наистина, че естественото раждане е най-доброто и за майката и за детето. Освен всичко друго, има го и това, че при естественото раждане бебето може веднага да се сложи върху гърдите на майката и да засуче и да не се отделя от нея, докато при секцио практиката е поне 24 часа бебето да е отделено от майката.

За термометрите - доколкото знам всички тези, които мерят в ухо или на други странни места - не са много точни. Но до 1 - 1,5 година на мен ми се е налагало мн рядко да меря температура - обикновено около ваксинации и а и след това не толкова често и обикновен за под мишницата, който измерва за около 1 мин - ми е вършел добра работа.

За педиатъра - аз процедирах така - педиатър по ЗК за мерене, теглене, ваксини, направления, болнични и бележки за детската, за лекуване - класически хомеопат. Детето ми на 6 год е пило 1 път антибиотик - на 9 мес и то преди да започна с хомеопатията, изкарали сме скарлатина без АБ, справихме се и с атопичен дерматит без кортикостероиди (въпреки че всички класически лекари твърдяха, че това е невъзможно). Детето ми е по-здраво от почти всички познати ни деца - разболява се 2-3 пъти годишно и то за 1-2 дни без усложнения. Е понякога има сополки, но това е всичко. С две думи - много съм доволна.

Хайде, че пак се отплеснах.

# 113
  • София
Моя е 115, което е идеално за 8-ми месец. И да ми бяха изписали желязо нямаше да го пия  Peace Пий по малко червено вино с телешки пържолки и всичко ще е ок  Drunk

# 114
  • Варна
Моят хемоглобин преди един месец беше 112, не са ми изписвали желязо. Започнах да пия пак от комбинираните витамини, в които има, и хапвам зелена салатка със спанак, супички от коприва (едва ли има особена полза, ама ...) Все се каня да си правя салатка от черв.цвекло и моркови, ама нещо не стигам до нея (тук момичетата препоръчваха сок от тези съставки, но все ми се струва че по лесно ще преглътна салатката). Следващите ми изследвания ще бъдат на 09.05. и ще видим дали са се променили нещата оттогава.

# 115
114, 115 е страхотен резултат за тези седмици. Няма база за притеснение!

krisitooo_1991
, за тази цена термометърът е супер!
На ПИК също е хубав! Peace

За прането ще поизчакам малко. Не че ще се напрашят, но да са ми по-свежички към момента на раждането.

pkrassimira, аз ще бъда с планирано секцио и отсега го мисля. Sad На мен ми се ще операцията да е тогава, когато тръгнат контракциите, когато бебето е готово, а не когато лекарят е казал. Утре ще ходя до болницата, където ще раждам и ще ги питам на място дали това е възможно. Знам, че ще е нужно да се направят изследвания предварително, но дали ще ме помислят за луда, ако изява такова желание: с готови изследвания да дойда при започнали контракции.  Thinking

# 116
  • София
Докато не съм забравила  Joy

http://www.comsed.net/index.php?p=news

# 117
Добро утро мами Hug

и аз си мисля за това секцио даже го и сънувах вчера Mr. Green хубаво ще е бебето само да си избере дата и кога да излезне, ноо не ми се и рискува да тръгне нормално раждане,понеже може да настъпят усложнения поне при мен,но има време още ще обсъдим с доки.
Днес даже ще ходя на преглед да видим какво ще ми каже и дали ще насрочваме дата.

Хемоглобина ми беше 115 в началото на 7 ми месец,после взех да пия малтофер по едно и ми се вдигна до 121 в началото на 8 ми месец.Въпреки обаче добрия хемоглобин доки ми пусна отделно желязо,което се оказа доста под нормата та рече ми хапвай повечко железни храни.

# 118
Аз вече поизпрах и изгладих нещата и ги подредих в гардеробчето, нямах търпение. За желязото , моят гинеколог на 117 Hb ми каза да пия, пих малко в шести и седми месец, после започнах да ходя при друг, там където ще раждам и той каза да не пия желязо и го спрях. Не знам до колко ми е паднало. Принципно на базата само на хемоглобин не е правилно да се отчита дали е нисък , важно е да се види самото желязо колко е и едно MCV пт кръвните показатели. Тогава вече картината става по-ясна има ли необходимост или не. Simple Smile

# 119
  • София

pkrassimira, аз ще бъда с планирано секцио и отсега го мисля. Sad На мен ми се ще операцията да е тогава, когато тръгнат контракциите, когато бебето е готово, а не когато лекарят е казал. Утре ще ходя до болницата, където ще раждам и ще ги питам на място дали това е възможно. Знам, че ще е нужно да се направят изследвания предварително, но дали ще ме помислят за луда, ако изява такова желание: с готови изследвания да дойда при започнали контракции.  Thinking

Въобще не си луда, напротив - това си е едно съвсем нормално изискване, въпросът е, че за лекарите е по-лесно, когато си планирано - идваш, правят ти изследвания, правят ти процедури, екипът се събира в 9 часа и си правят операцията. Иначе можеш да тръгнеш да раждаш през нощта, съб или неделя и това докарва излишен стрес на докторите (това е моето лично мнение).

И аз мисля, че хемоглобин 114, 115 е идеален за този етап на бремеността. (Щом е над 100  - всичко е ОК).

kleche аз още вчера се бях запътила към Комсед, но добре че видях, че промоцията е от 26.

Общи условия

Активация на акаунт