САМО за фенове на Стивън Кинг! - 9 част

• 35 379
  • 736
  •   1
Отговори
# 105
Скоро пускат:

...и, олеле, нямам търпение. Simple Smile

# 106
  • Canada
В момента го чета точно на конвейер.

Защо?
Личното ми мнение (не ангажирам никого с него):
Това е погрешен подход към Кинг, според мен. Но ако това, да кажем, че не е голяма грешка (въпреки че Е!), то четенето на отделните части на Тъмната кула разпокъсано и хаотично, е проява на пълно неуважение към автора и неговия творчески гениален апогей!

Защото така ми харесва Simple Smile Чак пък голяма грешка...
А ''Тъмната кула IV'', ми я взе ММ, естествено без да види, че е част от поредица, но нея няма да я чета докато не събера всички части, което не знам кога ще стане тъй като си ги купувам от магазин втора употреба.

# 107
Споделям мнението, че книгите на Кинг имат нужда от глътка въздух между прочитанията им  Peace По същия начин процедирам и с други автори, като Пратчет, Уудхаус и др.

# 108
  • София
Връщам се от панаира на книгата в НДК. Предоволна, разтоварих се психически и финансово  Joy Отморих малко и усещам как в мен напира желанието да се върна за още неща. Имаше добри отстъпки и богат избор. Питайте, ако ви интересува нещо конкретно. На щанда на Бард в коша по 5 лв имаше "То" и "Лица във водата" на Табита Кинг. Иначе отстъпките са почти навсякъде 20%. Да споделя радостта си от новите ми книжки, че от домашните никой не вдига телефона:

# 109
Иве, да са ти честити  Hug

Ако някой види някъде ТО втора част и ми я купи ще го разцелувам  Hug

Сериозно, не съм в София и ще съм благодарна, ако я има изгодно на панаира.

Съща така с коя книга на Сол е добре да се започне? Коя е най-добрата Simple Smile

# 110
  • София
Самсара, утре сутрин ще мина пак през НДК. Ще ти я купя, ако някой не ме е изпреварил.  Peace
А за Сол нямам представа. Тази ще ми е първата.

# 111
Самсара, утре сутрин ще мина пак през НДК. Ще ти я купя, ако някой не ме е изпреварил.  Peace
А за Сол нямам представа. Тази ще ми е първата.

Оооо, много, много ще съм ти благодарна, на нали Втората част, че първата я имам?

Ще се разберем на лични за подробностите  Peace

# 112
  • София
Уха ... каква дискусия, страхотно  Flutter

Добре дошли на всички момичета   bouquet
Споделайте на воля какви "ужасни" книги четете, а ние ще ви четем с удоволствие, няма значени е от автора  Peace

Сам, Долорес беше много сладка и готина книга, изкефи ме максимално.
Като те чета с това Гробище и с То, пак ми се дочетоха ...

Я да ви питам, тъй като не съм чела Очите на дракона, става ли да я дам на дъщеря ми, която е на 10 години? Или е още малка?

И да се оплача, че няма да отида на панаира ... нямам пари за него тоя път  Cry

# 113
Вив, нали? Simple Smile Долорес е симпатяга.

За Гробището нямам думи, много ми влезе под кожата този път.

За Очите на дракона изчакай още малко, някъде към 13-14 г. според мен. Лично мнение, разбира се, аз така бих постъпила  Simple Smile  Hug

Вив ти беше чела на Сол нали? Я препоръчай.

Има нова книга на Сафон - Принцът на мъглата - така ме изкушава само по заглавие  Crazy

# 114
Най-доброто, което съм чел на Джон Сол, е "Сенки", но наскоро изчетох и "Дом за разплата", която в общи линии е също толкова яка. Чел съм също "Черната мълния" и "Злото, което не спи", които са доста файн, макар и под нивото на другите две. Simple Smile

PS Сега чета "Принцът на мъглата"; остават ми 50-тина страници до финала и съм много доволен за момента.

# 115

В новия брой на американското списание "Tin House" (Vol. 14, No. 4) е включен разказът "Afterlife", който Кинг прочете пред публика по време на беседа в университета Лоуел в Масачузетс на 7 декември 2012.

*

http://www.npr.org/books/titles/184825518/joyland?tab=excerpt#excerpt
нов откъс от "Joyland"

http://www.npr.org/2013/05/28/184827647/stephen-king-on-growing- … tm_medium=twitter
и ново интервю

Последна редакция: ср, 29 май 2013, 09:40 от deadface

# 116
  • София
Сами, аз не съм особен критерии за Сол, защото съм чела само "Злото, което не спи" и "Сенки".
Сенки е по-така ... как да го кажа, идеята е по-яка, направо кърти!
Злото е по-тривиална, къща на езеро, семейство, което отива на почивка, децата попадат на разни тайствени места и истории да духове ...

Сенки почвай, ако трябва да ти препоръчам от двете, макар, че техниката и технологиите в книгата са доста стари  Joy  идейката е уникална и мисля, че много ще ти хареса!

За Очите на дракона - слушам и изполнявам. Трябва да хвана да я прочета, поне да знам какво ще давам на детето в бъдеще, но нещо не ме влече бе, може би защото е за някакви по-детски неща.

# 117

Я да ви питам, тъй като не съм чела Очите на дракона, става ли да я дам на дъщеря ми, която е на 10 години? Или е още малка?

И аз мисля, че е по-добре да поизчакаш малко. Наистина е много лека книжката, но все пак 10 години ми се виждат малко. Аз разбира се не съм най-надеждният съветник, тъй като нямам деца...

# 118
Най-доброто, което съм чел на Джон Сол, е "Сенки", но наскоро изчетох и "Дом за разплата", която в общи линии е също толкова яка. Чел съм също "Черната мълния" и "Злото, което не спи", които са доста файн, макар и под нивото на другите две. Simple Smile

PS Сега чета "Принцът на мъглата"; остават ми 50-тина страници до финала и съм много доволен за момента.

Благодаря  Peace

А от Сафон аз разочарования не очаквам Simple Smile

Вив, слънце не е много детска Очите на дракона - има приказни елементи, но все пак Кинг я е писал. Има една сцена особено, която според мен никак не е за деца. Ако не си я чела я прочети и прецени сама за детето си, което познаваш най-добре.

Аз си мисля - така за себе си, че преди 13-14 г. Кинг не е препоръчителен. Но пък за фенове като нас от тази възраст е задължителен  Laughing

# 119
също съм на мнение, че дете преди 14-16 г. не трябва да чете Кинг Naughty. Вярно е, че Очите на дракона е с приказни елементи, но все пак е книга за възрастни. Между другото на мен ми е от любимите... Heart Eyes

Аз си правя почивка от Кинг, че нещо ги бях подкарала на конвейр. Сега чета на Зелазни поредицата за Авалон. Чела съм я преди 10-ина години, но я бях забравила и сега я преоткривам  Wink

Общи условия

Активация на акаунт