САМО за фенове на Стивън Кинг! - 9 част

• 35 711
  • 736
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте, искам да ви попитам струва ли си да се пробвам пак с "Пътна мрежа"? Това е единственият роман на Кинг, който ще почвам за трети път и все губя инерция. Някой би ли споделил впечатления за книгата?

# 226
"Пътна мрежа" е чудесна книга, като идея напомня доста на "Гняв" и вероятно ще допадне на всеки, който се чувства поне малко аутсайдер в обществото. Причината доста хора да не я харесват е, че в нея има малко действие, освен това е написана някак хаотично, защото всичко е пречупено през погледа и съзнанието на главния герой, който е една доста объркана личност - нещо, което прави четенето трудно и тромаво на места, но си има своите достойнства, а и звучи много стивънкингско. Трябва да се има предвид, че Кинг я написва през период, в който е в тежко емоционално състояние и собствените му мисли са хаотични и объркани - майка му почива и той увеличава наркотиците повече от всякога (по същото време пише "Куджо", за която казва, че няма никакъв спомен как и кога е била написана и започва "То"). Самият Кинг не я харесва особено, но това е роман, в който е вложил много лични чувства и заслужава да се прочете дори само по тази причина.

Последна редакция: сб, 22 юни 2013, 02:54 от deadface

# 227
Aх, ама сте (изне)жени! Хайде пък да минем със, а? По темата - другата седмица излиза "Рога" на Джо Хил:

...който е син на Стивън Кинг. Twisted Evil По книгата има и филм с Даниъл Радклиф, който май ще излезе през есента. Sunglasses
Чакам филма с нетърпение!:)

Да, аз също, но първо ще изчета книгата. baby_neutral

# 228
# 229
Благодаря, deadface!  bouquet

# 230
Пътна мрежа я завърших тези дни. Много тежка е тази книга за мен и много депресивно въздействаща...може би най-вече заради болката по загубата на детето на героя.

# 231

Яко! А нещо казал ли е за сюжета на "Revival" ?

# 232
Сюжетът засега е неизвестен.

* * *

Richard Matheson (February 20, 1926 - June 23, 2013)

Още един от учителите на Кинг ни напусна  Cry

http://guardianlv.com/2013/06/richard-matheson-i-am-legend-creat … -has-died-age-87/
http://io9.com/r-i-p-richard-matheson-author-of-i-am-legend-and-many-564036878

# 233
Тази вечер по SBS започва "Под купола". Жалко че ние я нямаме програмата, ще чакам да се появи по торентите.

# 234

Under the Dome S01E01
Замунда
Англ. суб.

Добра пилотна серия - наблъскали са доста събития вътре, не липсва и кръв. Не е съвсем като книгата, а и доста от героите си ги представях различно, но крайният резултат е задоволителен, поне за мен.

# 235
  • София
Ох, ей така като праснат хиляда субтитри и много се изнервям. Откъде да знам кои са добри ...
А от субтитрите ми зависи как ще възприема въобще всичко ...

Мерси Дедфейс, за линка  Hug

И юху!!! Ще си имаме нов роман! УРА!!!  newsm68

# 236
  • София
Вив, аз свалям от другата Замунда.
Ето ти линк за там и БГ-субтитри - точни са.

А не знам дали знаете, но има ТЕМА за филма.

Довечера ще изневеря на принципа си и ще гледам серията, въпреки че не съм чела книгата.

# 237

"Прокобата на Господаря Гад" от Стивън Р. Доналдсън
(Хрониките на Томас Ковенант Неверника #1)
http://www.bard.bg/book/?id=1639
http://en.wikipedia.org/wiki/Stephen_R._Donaldson

Цитат
„Пиршество за пристрастените към епично фентъзи.” – Пъблишърс Уикли

Той се нарече Томас Ковенант Неверника, защото не дръзваше да повярва в този странен алтернативен свят, където се озова ненадейно.
Но Земята го изкушаваше. Преди беше болен, а сега като че се чувстваше по-добре от всякога. Преди беше нечист изгнаник, без да има никаква вина за това. Сега виждаха в него преродения най-велик герой на Земята – Берек Полуръкия, въоръжен с мистичната мощ на Бялото злато. Единствено тази сила би могла да предпази Владетелите на Земята от прастарото зло – Презиращия, Господаря Гад. Само че... Ковенант нямаше представа как би могъл да я използва!
Така започва един от най-забележителните епоси в цялата история на жанра фентъзи.

„Книги като тази се появяват не по-често от два-три пъти в живота. Потресена съм от изумление. Наистина не се случва често.” – Мариън Зимър Брадли
„Война и мир” в жанра фентъзи.” – Канзас Сити Стар
"Класическо фентъзи, в което са вплетени достатъчно съвременни елементи, за да му придадат допълнително измерение. Историята е изградена грижливо, стилът има величав замах, а въображението се отличава с рядко срещана дълбочина." – Клифърд Д. Саймък
„Ковенант е гениалното творение на Доналдсън!” – Вилидж Войс

"Страхът и объркването засмукваха Томас Ковенант със силата на неустоим кошмар.
Безплътният глас на Господаря Гад продължаваше неумолимо:
- Ще отнесеш послание от мен на Съвета на владетелите. Не се проваляй като вестоносец, угоднико. Не предадеш ли посланието ми на Съвета, всяко човешко същество в Земята ще бъде мъртво, преди сезоните да се сменят десет пъти. Не разбираш, но аз те уверявам, че е ужасно Лигоча да притежава Жезъла. Но не това е най-черната заплаха. В земните дълбини са погребани злини с толкова страшна мощ, че никой смъртен не би надделял над тях. Те биха превърнали цялата вселена в ад во веки веков. Лигоча търси тъкмо такава злина – Илеартския камък.
Настъпи мълчание. Ковенант така жадуваше да избяга, че се разтресе.
- И едно предупреждение накрая – каза Гад. - Няма да спра, докато не залича и помена от надежда в Земята. Размишлявай над това и се обезсърчавай!"

* * *

Доживях да видя една от най-известните фентъзи поредици на български език. Simple Smile През 2004 положих немалко усилия да убедя Хермес да я публикуват, после опитах с друго издателство, но пак ударих на камък. Е, радвам се, че това епично и мрачно фентъзи с хорър елементи най-накрая си намери български издател. Ако не сте чели първите две хроники, мога само да ви завиждам.
Неслучайно в "Danse Macabre" Кинг е включил първата хроника/трилогия сред стоте най-значими книги в хорър жанра Wink

# 238
  • Canada
Прочетох Needful things и започнах ТО. Харесва ми, не мога да се откъсна от нея Simple Smile

# 239
  • София
Вив, аз свалям от другата Замунда.
Ето ти линк за там и БГ-субтитри - точни са.

А не знам дали знаете, но има ТЕМА за филма.

Довечера ще изневеря на принципа си и ще гледам серията, въпреки че не съм чела книгата.

Кали, шокира ме  Shocked Какви са тия различни Замунди? Разясни ми моля те, направо ме заинтригува много! Каква е разликата?

Относно серията (не съм я гледала още), но си мисля, че няма страшно ако я изгледаш, понеже освен падането на Купола и запознаването с героите, няма какво да ни покажат толкова. А и Дедфейс казва, че доста се разминава с книгата  Confused

Общи условия

Активация на акаунт