САМО за фенове на Стивън Кинг! - 9 част

• 35 713
  • 736
  •   1
Отговори
# 285
Хм, веднага отскочих до Читанката да проверя за този "Огън", ама я няма Crossing Arms
Нова книга ли е, или просто не е качена?

# 286
Не е кой знае колко нова, отпреди поне 3-4 години е. Blaze е оригиналното заглавие.

А за "Черният дом" какво мислите? Скоро я четох и много ѝ се радвах. Имам си слабост към Джак Сойър и Териториите, и ми хареса как приключиха историята.

# 287
  • София
Ох, "Огън"  Cry ... Като се има пред вид колко обичам "За мишките и хората" и като добавиш книга на любимия ми Кинг, повлияна от Стайнбек's повестта... резултатът ме погълна!
"Огън" е твърде "нова" книга, за да я има в читанката. Има я в замундата, част от голяма колекция, формат *epub, но на английски - цък .

Пуц, "Черният дом" за мен е най-бруталната и наистина черна книга на Кинг.
Лично аз я харесвам много (повече от "Талисманът"), но не е за всеки.

# 288
  • София
Оф, на мен пък Черният дом не ми е брутална, даже хич  Embarassed Явно аз съм нещо смахната.
Но е хубав трилър с хорър елементи  Heart Eyes
Талисманът ми беше голямото разочарование ...

Огън не беше лоша, но само до там. Нищо особено, малко сантиментална може би.
Сега като заговорихме за нея, се сещам, че само тя ми липсва в колекцията. Как съм могла да забравя, че я нямам  newsm78

Сам  Hug

# 289
Хм, опитвам се да се сетя коя ми се е сторила най-брутална. Те и видовете бруталност са разни.  Thinking "Под купола" е много брутална, защото основното е човешкият фактор, но пък и ми е най-прясна.

# 290
  • София
Брутални са ми още "Библиотечна полиция", заради реалния ужас там.
И "Зеленият път" (странно е, знам, но аз имам фобия от електричество и описанието на екзекуцията на Делакроа ми беше напраУУУ  #Shocked newsm43 dont)

# 291
  • София
На мен ми е гадна (не точно брутална) "Играта на Джералд". Представям си какво е да си вързан за легло, без никаква възможност за комуникация и на края света, като никой от близки и приятели не знае, че си еди къде си ... Егати ужаса!

# 292
Вивиан, много точно си го казала. На мен много ми въздействат подобни клаустрофобични сюжети. По същия начин се чувствах докато четях "Сиянието". Тогава бях на село през лятото и по едно време просто исках да изляза навън на двора и на слънце. Не можех да я чета вътре в къщата.
Откачалка съм.  Rolling Eyes

# 293
  • София
Да, и мен ме побърква реалният ужас ... ама сега, на тия години  Mr. Green
Като четях Кинг на 15 - ме побъркваха други неща  hahaha

# 294
Аз пък съм "запецнала" на Клетка от седмица някъде и не мога да мръдна...нямам идея защо, но хич не ми върви   Sad

# 295
На мен ми е гадна (не точно брутална) "Играта на Джералд". Представям си какво е да си вързан за легло, без никаква възможност за комуникация и на края света, като никой от близки и приятели не знае, че си еди къде си ... Егати ужаса!

Да и на мен така за Играта.

А Черният дом за мен е брутална, защото я свързвам с насилието над деца. И дядката е гадееен  Sick

# 296
"Клетка" я изгълтах за норматив. Хареса ми.

# 297
Именно, именно, реалният ужас е по-ужасен ужас.  Grinning

Злате, а Лизи оправи ли я?

# 298
Злате, а Лизи оправи ли я?
За норматив.  Grinning Разкошна книга.

# 299
  • София
А Черният дом за мен е брутална, защото я свързвам с насилието над деца.

И на мен по абсолютно същата причина. С "Библиотечна полиция" е същото...
Всичко свързано с тази тема направо ми е кошмарно, а откакто станах майка съм още по-чувствителна ...  ooooh!  Cry .

"Играта" е сред непрочетените от мен книги, както "Лизи", "Долорес", "Купол" и др.
Но си ми е едно хубаво като знам, че си имам още неоткрит Кинг на рафта  Flutter .

Общи условия

Активация на акаунт