САМО за фенове на Стивън Кинг! - 9 част

• 35 350
  • 736
  •   1
Отговори
# 60

Хахаха, Кали ....сладурка:hug:

Вив, и на мен ми е интересно как ще ми повлияе след толкова време и сега на дърти години.

Ето, например Сияние ми повлия много различно.

Точно психологически въздейства Кинг. Черният дом за мен има голяма връзка с педофилите - това си е един психологичен ужас.
Кинг с много символика и с неговия си уникален стил на писане засяга много социални, общочовешки и дори политически проблеми.
При това е уникален познавач на човешката психика и душа, "разкоства" героите си докрай.

# 61
Ръсел Кроууу?????????  doh  Rage  smile3513 smile3516
Не щА!!!!

Що бе, не е лош избора Grinning
Я си представи, че бяха избрали Том Круз Mr. Green

Аз днес мисля да започна Долорес  Flutter

А я прочетох, много ми хареса Peace Не е някоя история, която не сме чували, но друго си е Кинг да ти я разкаже Grinning
Аз чета само нощем, книгата не е страшна, но в един момент взе да ми се причува -
Скрит текст:
Дь-лоррр-иссс! Дь-лоррр-иссс!
Crazy

# 62
  • София
Ръсел Кроууу?????????  doh  Rage  smile3513 smile3516
Не щА!!!!
Що бе, не е лош избора Grinning
Я си представи, че бяха избрали Том Круз Mr. Green

Лош е, защото това кюфтенце Кроу 'ич не се връзва с визията на Стрелецът, а и според моето скромно мнение е и много слаб актьор /моля не хвърляйте доматите  boo/ .

Я вижте на какво попаднах, новичко  Grinning :
http://www.youtube.com/watch?v=u_J_iF83YUY

# 63
Kally May, много готин трейлър Peace
Книгата я имам на английски, но като я гледам колко е дебела, ще я чета две години сигурно Rolling Eyes

А кифтето Кроул ще го заслабнат сигурно hahaha

# 64
  • София
Вярно е, че е тухличка; БГ-изданието е в две книги.
Но като започнах да чета 22/11/1963 си мислех, че ще я чета до Коледа, а ми отне само месец.
Кинг така увлича, че бързо се чете - нали си знаем.
Само със "Сблъсък" не е така  rotfImbo rotfImao rotfImbo !

За Кроу - нЕма спасение там, нЕмаааааа  ooooh! !

# 65

http://www.stephenking.com/promo/hard_listening/

Нова електронна книга от Стивън Кинг и останалите членове на вече бившата рок групата "The Rock Bottom Remainders". Сборникът "Hard Listening", който излиза в Щатите на 18 юни, включва две неща на Кинг - есе и нов хорър разказ - плюс негови имейли до другите музиканти/писатели.

Откъс от книгата

В края на откъса е поместено началото на всеки от разказите, а читателите трябва да отгатнат кой от тях е на Кинг.

*

http://www.cemeterydance.com/thedarkman.html
http://www.stephenking.com/news_archive/article368.html
http://www.amazon.com/dp/1587674211/?tag=vglnkc7936-20

На 30 юли Cemetery Dance ще публикуват посветеното на Рандал Флаг стихотворение "The Dark Man" като самостоятелна книжка с илюстрации. Книжката е с обем 88 стр. и ще има четири различни издания, две от които колекционерски, с ограничен тираж.
Въпросното стихотворение, което Кинг написва в колежанските си години, е отпечатано за пръв път през 1969 в "Ubris", литературното списание на Мейнския университет. През 1970 то е публикувано (с леки изменения) в друго литературно списание - "Moth", през 2004 е включено в поетичния сборник на Cemetery Dance "The Devil’s Wine", а през 2009 - в публицистичната книга "The Illustrated Stephen King Companion" by Ben Vincent.
Стихотворението за четене онлайн.

*

Първата страница на недовършения роман за деца "Phil & Sundance". Кинг започва да го пише през 1987 г. и подарява първите 82 страници на 13-годишно момче, което страда от мускулна дистрофия.

Последна редакция: сб, 18 май 2013, 04:33 от deadface

# 66
Привет, банда!

Аз да се отчета с новите си придобивки:

Голяма радост.  Mr. Green

Сами много ме запали с нейния препрочит. И някакси ми се прииска да направя нещо подобно, тъй като вече имам почти всички негови книги, а което нямам във вариант тухла, ще чета на четеца.
Мислих да подхвана библиографията по хронологичен ред. Но ме разколебава това, че няма да изчета книгите от Кулата една след друга, но пък от друга страна ми се струва, че по-добре ще проследя връзките между произведенията. Или пък да си направя мой ред за препрочит.
Дайте мнение.  Grinning

# 67
  • София
Kingfan, честити да са ти придобивките  Hug !
На въпроса ти - най-добре, според мен, е да си направиш твой ред за препрочит, защото хронологичният ред на издаване на книгите не е хронологичен на писането им от Кинг. Когато човек веднъж е прочел всичко е по-лесно да определи какво точно му се чете в момента и да вземе точната за целта книга. Лично аз не бих препрочела Кулата с прекъсване от други книги, както и "Талисманът" и "Черният дом". Това ще е все едно да изчета отделните части на "Зеленият път" с паузи от други произведения - ами то ще ми се изгуби цялото удоволствие, да не говорим, че ще си изгриза ноктите от нетърпение. Мисля си още, че независимо, че е ПРЕпрочит, пак си е нужно да се правят паузи между отделните романи на Кинг. Както знаем, той не е автор за четене на конвейр.

Дали ще видим някога книжката "The Dark Man" и на българския пазар ?

# 68
Kingfan, честити да са ти придобивките  Hug !
. Мисля си още, че независимо, че е ПРЕпрочит, пак си е нужно да се правят паузи между отделните романи на Кинг. Както знаем, той не е автор за четене на конвейр.

Мерси, Kally.  Hug Ще умувам, но със сигурност няма да е на конвейр, а с почивки по време на които ще се четат други книги. Абе планувам голямо книжно лято. И есен. И зима.  Mr. Green Laughing

# 69
  • София
Абе планувам голямо книжно лято. И есен. И зима.  Mr. Green Laughing

superuu Супер!
И аз все планирам такива работи и все не ми се получават нещата  Laughing
Напоследък много малко чета ...

Я вижте на какво попаднах, новичко  Grinning :
http://www.youtube.com/watch?v=u_J_iF83YUY

Ох, Кали, ох ... направо нямам търпение
страхотно добре ми изглежда филмчето, пък ще видим  Rolling Eyes

# 70
  • София
Добро утро банда  Hug

Минавам да ви кажа, че завърших "Долорес" и много ми хареса! Препратките към "Играта на Джералд", както и същото слънчево затъмнение, бяха просто върха! Обожавам го този му похват!

# 71
Аз пък, вдъхновена от трейлъра на Купола, се разтършувах за електронния вариант на книгата, тъй като от няколко години чета само такива. Намерих го на английски и го заредих вече в Киндъла, след няколко дни го започвам  Heart Eyes

# 72
  • София
О, супер е! Голям кеф те чака  Heart Eyes
Приятно четене!

# 73
Аз пък, вдъхновена от трейлъра на Купола, се разтършувах за електронния вариант на книгата, тъй като от няколко години чета само такива. Намерих го на английски и го заредих вече в Киндъла, след няколко дни го започвам  Heart Eyes

Дай, моля те линк, ако намериш, че аз нещо не можах да открия  Embarassed newsm78

# 74
Натали - http://thepiratebay.sx/torrent/7520942/Stephen_King_-_Under_The_Dome_(ePub)
Ако някой я има на бг, много ще се радвам да я получа  Blush

Общи условия

Активация на акаунт