На екскурзия в Малта?

• 142 390
  • 845
  •   1
Отговори
# 105
Какво може да се види в Марсашлокс и наоколо?
Също мислиме Буджиба да рчзгледаме, но там май само за плаж става.

# 106
В Марсашлок сме били на пазар.Друго май няма

# 107
И в Буджиба е така - има хотелчета, плаж е силно казано, поне в нашия хотел, който беше там, имаше бетонна плоча със шезлонги - става за плаж, разбира се, ама между другото Sunglasses Иначе май имаше някакъв направен плаж с пясък, но ние го виждахме предимно нощно време и не мога да кажа колко беше голям, май беше платен newsm78

# 108
Ходих в началото на май с Алфа Тур, но не се възползвах от техните екскурзии. С обществения транспорт (седмичтната карта бе 6 евро) обиколих доста из острова (за пет дни), а се и попекох, които където и да ходя, не пропускам да правя, просто ми е задължително:). Бях в Рамла Бей ризорт хотел - 4 звезден. Хотелът се води в раййона на Мелиха, но всъщност е на една автобусна спирка от ферибота за Гозо. Много съвременен, просторен и добре обзаведен хотел. Просторни стаи с хубави балкони, Уай-фай има навсякъде, безплатен. Баните са просторни, много е чисто. Стаите са обурудвани с принадлежности за кафе и чай. Не е имало нужда от преходник - контактите бяха Шуко стандарт. Много приятно направени басейни, както и платформи, изрязани в скалата, има и пясъчен плаж. Тихо е. Има амлък фитнес, но все пак е приятно да се пораздвижиш вечер или сутрин, както и сауна и парна баня - безплатни за гостите на хотела. Бях на половин пансион, защото хотелът е отдалечен от град Мелиха и не ми се рискуваше да търся храна. Между Рамла Бей Ризорт и съседния хотел (в посока автобусната спирка) има една каравана, работи нон-стоп, от която човек може да си купи вода, плодове, или храна (ако няма изхранване в хотела). Цените са ниски. В хотела обаче дават само една бутилка вода комплимент при пристигане, после се плаща, както и тази консумирана на вечеря, което е тъпо. Храната за такъв хотел е слабото място, еднообразна и недостатъчно количество и асортимент. Основнияат транспортен хъб е Ла Валета и поради тази причина за разглеждане е малко неудобно. Автобусите спират на всяко кошче и от този хотел (т.е. района на Мелиха) до столицата се пътува час. Има сериозни задръствания в района на Сейнт Пол бей. За пет дни ходих до трите града, обходих Ла Валета, заедно с историческия й музей и направих малко шопинг. Също така ходих до Мдина и Рабат, спрях и в Моста да видя Ротондата - третото по големина "кубе" в католическия свят. Навсякъде има забележителни барокови църкви. Имайте предвид, че ко-катедралата във Валета не работи следобяд в събота, както и в неделя, а тя е уникална като украса, има и картини на Караваджо, който е бил 2-3 години член на ордена на хоспиталиерите.

Последна редакция: вт, 08 юли 2014, 15:15 от Bastet

# 109
Горе-долу такава беше и нашата програма миналата година /пак с Алфатур, без да ползваме предлаганите екскурзии, сами си организирахме всичко/. Нашият хотел беше в Буджиба, 4 звезди, но може би малко по-семпъл. Независимо, че ние бяхме малко по-близко до Валета - транспорта си е толкова - около час, но с климатизираните автобуси не е чак такъв проблем. Толкова е и до Мдина и Рабат.

Явно храната навсякъде в хотелите е еднаква - става, но семпличко като избор, водата се заплаща, виното също. До нашия хотел имаше голям магазин, с уиски на много нормална цена, та си взехме 1 бутилка, всяка вечер си купувахме студена газирана вода - и ето ти напитка за релакс на балкончето Sunglasses

Силно препоръчвам Ротондата в Моста /Катедралата във Валета е без коментар/, поне за мен имаше някакво особено въздействие.

Изобщо Малта е прекрасна дестинация - ние само не успяхме да видим природните забележителности, Гозо, но го оставихме за друг път - да си имаме причина пак да отидем Sunglasses

# 110
Е нека остане и за друг път!:) И аз не видях Гозо, както и Хипогея, и Синята пещера с Марсашлок. Имало и много мегалити, но няма как.......за 5 дни човек иска и да почине:). Апропо препоръчвам сребърната им бижутерия, особено който харесва филигран - традиционно изкуство е там. Има страхотни неща.  Heart Eyes

Последна редакция: вт, 08 юли 2014, 15:13 от Bastet

# 111
Да, относно бижутерията - направи ми впечатление, че предимно всичко е филигран. Аз си допълних едно комплектче Sunglasses, но освен това си купих и един малтийски кръст - като ковано сребро, оригинално е Laughing

# 112
  • София
за хипогея резервации няколко месеца предварително за активния туристически сезон. Ако имаш късмет и си платил комбиниран билет за археологическия музей и хипогея можеш в рамките на текущата седмица да влезеш Sad това не го знаехме и загубихме един ден цял да отидем до там, да чакаме и накрая да ни кажат, че на място билети не продават....
аа може и ако си с предварително организирано посещение

Макар че ние видяхме почти всичко от островите, пак ще се върна някой ден...като порасне детето, което си направихме там  Joy Joy Joy

# 113
За "Хипогениум"-а нямаше онлайн билети за нашите дати /края на юни/ 2-3 месеца по-рано. Просто групите са малки, има определен лимит от хора на ден, заради консервационни изисквания и така - не може да се планира в последния момент /типично за нас, но... има и много обективни условия за това/.

# 114
Ние бяхме седем нощувки и доста обикаляхме и видяхме, има и много хубави пясъчни плажове, този в Мелиеха и Голдън Бей най ни харесаха, на Синята лагуна също е много красиво, но там шезлонгите на плажа са буквално  един до друг.
В Мдина е много красиво, както и Валета е много хубава.
Има и много измислени местности дето не са нищо особено и не си заслужават, Dingli cliffs например...

# 115
Здравейте и от мен,
Първо искам да благодаря на всички решили да споделят преживяванията в Малта, информацията бе изключително полезна. В петък ни предстой пътуване до Малта за 3 дни (Петък вечерта сме там и понеделник вечерта обратно в София). Голяма група от младежи  сме (15 човека)и за това се опитвам да направя предварително програма. Планираме да опитаме от всичко, но не знам дали ще е по много или малко, зависи как дойде. Като цяло нагласата ни е за повече море и по- малко музей, а вечер да обиколим забележителностите, за които не стигне време през деня. Тръгваме с ясното съзнание, че 3 дни са недостатъчни, но това ще е първа и пробва визита. След доста четене съм направила средния план.
1.Първи ден – Blue Grotto, Селището на Попай Моряка, Голдън бай и Синята лагуна
Прочетох за наемането на Лодката Discovery  и се надявам да успеем да се класираме за нея, защото все пак сме доста хора.  Искам да попитам заслужават ли си да търсим други лодки - целодневни криузи, т.е. дали ще ни стигне времето да обиколим тези плажове и места сами (видях,че са в различни части на острова) и на място да наемем лодки или предварително трябва да се пуснем на еднодневен круиз, които обикаля посочените места?
2. Втори ден – остров Гозо – Виктория, Рамбла бай, Вътрешно море и Лазурния прозорец.
Планираме да наемем лодка за вътрешно море.
Тук въпросът ми е дали има достатъчно време да се види набързо Виктория и да успеем да стигнем до двата плажа, които са в различните краища на острова?
3.Мдина и Рабат – прочетох,че може да се видят за половин ден, за мисля да ги оставя за последния ден. Въпроса ми е с коя друга забележителност може да се съчетаят, така че ако в другите дни не ни стигне времето малко да разместим програмата.
Това е моя план, ако никой има по- добри идеи и предложения, какво мога оптимално да вместя в тази три дни ще се радвам да го сподели.
Предварително благодаря за съдействието.

# 116
  • срещу двата комина :)))
Ако не си намерите круиз няма никакъв начин да съчетаете всички тези неща в първия ден.
Синята лагуна може да съчетаете с Гозо, има много такива круизи. Защо ви е да наемате лодка за Вътрешното море  newsm78 то е с размерите на локва  Laughing

# 117
  • София
Здравейте и от мен,
Първо искам да благодаря на всички решили да споделят преживяванията в Малта, информацията бе изключително полезна. В петък ни предстой пътуване до Малта за 3 дни (Петък вечерта сме там и понеделник вечерта обратно в София). Голяма група от младежи  сме (15 човека)и за това се опитвам да направя предварително програма. Планираме да опитаме от всичко, но не знам дали ще е по много или малко, зависи как дойде. Като цяло нагласата ни е за повече море и по- малко музей, а вечер да обиколим забележителностите, за които не стигне време през деня. Тръгваме с ясното съзнание, че 3 дни са недостатъчни, но това ще е първа и пробва визита. След доста четене съм направила средния план.
1.Първи ден – Blue Grotto, Селището на Попай Моряка, Голдън бай и Синята лагуна
Прочетох за наемането на Лодката Discovery  и се надявам да успеем да се класираме за нея, защото все пак сме доста хора.  Искам да попитам заслужават ли си да търсим други лодки - целодневни криузи, т.е. дали ще ни стигне времето да обиколим тези плажове и места сами (видях,че са в различни части на острова) и на място да наемем лодки или предварително трябва да се пуснем на еднодневен круиз, които обикаля посочените места?
Лодката няма да ви събере всички, може би трябва да говорите с него да ви закара на два пъти. Той минава покрай селището на Попай и спира за снимка, но не се слиза от Лодката. Това обаче е напълно достатъчно. По напред писах, че автобусите за там са на рядко и е загуба на време да се пътува с тях.
Блу Грото е в съвсем странична посока от остналите и за да се вместите, трябва някакси да го направите сутринта от рано, за да може да стигнете до Голдън бей и да хванете Дискавъри за Синята лагуна (според мен тя си заслужава много повече)

2. Втори ден – остров Гозо – Виктория, Рамбла бай, Вътрешно море и Лазурния прозорец.
Планираме да наемем лодка за вътрешно море.
Тук въпросът ми е дали има достатъчно време да се види набързо Виктория и да успеем да стигнем до двата плажа, които са в различните краища на острова? - ако разчитате на градския трнапсорт няма да можете, а туристическата обиколка с открит автобус минава покрай забележителностите като покрай пътен знак. Последните две места ние пропуснахме, но плажа Рамла е много красив с червеникавия си пясък. И да се повторя, но за да ви стигне времето трябва да хванете възможно най-ранния за вас ферибот, като предвидите и пътя до там и това че автобусите спират на всеки ъгъл почти. Билета за градския транспорт от Малта, не важи за Гозо - там ще ви трябва нов
3.Мдина и Рабат – прочетох,че може да се видят за половин ден, за мисля да ги оставя за последния ден. Въпроса ми е с коя друга забележителност може да се съчетаят, така че ако в другите дни не ни стигне времето малко да разместим програмата. - ние с нищо не ги съчетахме, но спокойно могат да се съчетаят с Валета
Това е моя план, ако никой има по- добри идеи и предложения, какво мога оптимално да вместя в тази три дни ще се радвам да го сподели.
Предварително благодаря за съдействието.

# 118
  • Бургас
Здравейте,
Искам да питам вярно ли е,че е много дълбоко на плажовете,защото приятелят ми се притеснява,бременна съм (в началото), а не сме добри плувци Grinning
Спасители има ли?

# 119
  • срещу двата комина :)))
Здравейте,
Искам да питам вярно ли е,че е много дълбоко на плажовете,защото приятелят ми се притеснява,бременна съм (в началото), а не сме добри плувци Grinning
Спасители има ли?

спасители има, а и надвата пясъчни плажа на които ходихме беше даже много плитко  Peace

Общи условия

Активация на акаунт