На екскурзия в Малта?

• 142 376
  • 845
  •   1
Отговори
# 120
Ако не си намерите круиз няма никакъв начин да съчетаете всички тези неща в първия ден.
Синята лагуна може да съчетаете с Гозо, има много такива круизи. Защо ви е да наемате лодка за Вътрешното море  newsm78 то е с размерите на локва  Laughing

Благодаря за отговора. За първия ден най - вероятно ще се качим на криуз. А относно вътрешно море, в един от многото постове прочетох, че може да се разгледа с лодка. Ако не си заслужава разбира се няма да наемаме, просто останах с впечатлението, че си заслужава.

# 121

Деската, благодаря много за съдействието!
Здравейте и от мен,
Първо искам да благодаря на всички решили да споделят преживяванията в Малта, информацията бе изключително полезна. В петък ни предстой пътуване до Малта за 3 дни (Петък вечерта сме там и понеделник вечерта обратно в София). Голяма група от младежи  сме (15 човека)и за това се опитвам да направя предварително програма. Планираме да опитаме от всичко, но не знам дали ще е по много или малко, зависи как дойде. Като цяло нагласата ни е за повече море и по- малко музей, а вечер да обиколим забележителностите, за които не стигне време през деня. Тръгваме с ясното съзнание, че 3 дни са недостатъчни, но това ще е първа и пробва визита. След доста четене съм направила средния план.
1.Първи ден – Blue Grotto, Селището на Попай Моряка, Голдън бай и Синята лагуна
Прочетох за наемането на Лодката Discovery  и се надявам да успеем да се класираме за нея, защото все пак сме доста хора.  Искам да попитам заслужават ли си да търсим други лодки - целодневни криузи, т.е. дали ще ни стигне времето да обиколим тези плажове и места сами (видях,че са в различни части на острова) и на място да наемем лодки или предварително трябва да се пуснем на еднодневен круиз, които обикаля посочените места?
Лодката няма да ви събере всички, може би трябва да говорите с него да ви закара на два пъти. Той минава покрай селището на Попай и спира за снимка, но не се слиза от Лодката. Това обаче е напълно достатъчно. По напред писах, че автобусите за там са на рядко и е загуба на време да се пътува с тях.
Блу Грото е в съвсем странична посока от остналите и за да се вместите, трябва някакси да го направите сутринта от рано, за да може да стигнете до Голдън бей и да хванете Дискавъри за Синята лагуна (според мен тя си заслужава много повече)

Видях, че местата са на различни части на острова, но от вашия коментар за Лодката реших да ги комбинирам в един ден. Може би аз нещо не съм разбрала правилно, но не минава ли лодката през всички тези места - Блу Грото, Синята лагуна и Селото на Попай?
2. Втори ден – остров Гозо – Виктория, Рамбла бай, Вътрешно море и Лазурния прозорец.
Планираме да наемем лодка за вътрешно море.
Тук въпросът ми е дали има достатъчно време да се види набързо Виктория и да успеем да стигнем до двата плажа, които са в различните краища на острова? - ако разчитате на градския трнапсорт няма да можете, а туристическата обиколка с открит автобус минава покрай забележителностите като покрай пътен знак. Последните две места ние пропуснахме, но плажа Рамла е много красив с червеникавия си пясък. И да се повторя, но за да ви стигне времето трябва да хванете възможно най-ранния за вас ферибот, като предвидите и пътя до там и това че автобусите спират на всеки ъгъл почти. Билета за градския транспорт от Малта, не важи за Гозо - там ще ви трябва нов
Да разбирам ли, че не многото забележителности във Виктория ще забавят нещата, а градския транспорт? Най- вероятно ще трябва да променим малко програмата, като се лишим от една то дестинациите.
3.Мдина и Рабат – прочетох,че може да се видят за половин ден, за мисля да ги оставя за последния ден. Въпроса ми е с коя друга забележителност може да се съчетаят, така че ако в другите дни не ни стигне времето малко да разместим програмата. - ние с нищо не ги съчетахме, но спокойно могат да се съчетаят с Валета
Това е моя план, ако никой има по- добри идеи и предложения, какво мога оптимално да вместя в тази три дни ще се радвам да го сподели.
Предварително благодаря за съдействието.

# 122
  • Бургас
Здравейте,
Искам да питам вярно ли е,че е много дълбоко на плажовете,защото приятелят ми се притеснява,бременна съм (в началото), а не сме добри плувци Grinning
Спасители има ли?

спасители има, а и надвата пясъчни плажа на които ходихме беше даже много плитко  Peace
Благодаря ти за отговора, мила Simple Smile
Кои бяха тези плажове? На Синята лагуна плитичко ли е?

# 123
  • срещу двата комина :)))
Здравейте,
Искам да питам вярно ли е,че е много дълбоко на плажовете,защото приятелят ми се притеснява,бременна съм (в началото), а не сме добри плувци Grinning
Спасители има ли?

спасители има, а и надвата пясъчни плажа на които ходихме беше даже много плитко  Peace
Благодаря ти за отговора, мила Simple Smile
Кои бяха тези плажове? На Синята лагуна плитичко ли е?

там също е доста плитко, по-дълбоко е само където са скали, но вие едва ли ще ходите там  Peace

Ако не си намерите круиз няма никакъв начин да съчетаете всички тези неща в първия ден.
Синята лагуна може да съчетаете с Гозо, има много такива круизи. Защо ви е да наемате лодка за Вътрешното море  newsm78 то е с размерите на локва  Laughing

Благодаря за отговора. За първия ден най - вероятно ще се качим на криуз. А относно вътрешно море, в един от многото постове прочетох, че може да се разгледа с лодка. Ако не си заслужава разбира се няма да наемаме, просто останах с впечатлението, че си заслужава.

мисля, че единственото, което може да се види с лодка е дупката в скалата  newsm78 ето ти малко снимки

Скрит текст:

# 124
  • София
Определено не си заслужава вътрешното море. За тези, на които предстои пътуване, препоръчвам да посетят пеещите фонтани. Това е нещо съвсем ново. Случайно попаднахме с моя мъж на това клипче.

http://www.youtube.com/watch?v=Se772biBVRM

Smart city  -  съвсем близо е до Трите града

# 125
Здравейте . върнахме се миналата седмица , но нямах време да пиша ..
Това малко островче е уникално  Heart Eyes
Благодаря на всички за съветите и препоръките за там  Hug
Все пак не успяхме да видим всичко за 4 дена , ще се ходи пак , решили сме го  Laughing
Накратко : до обяд скитахме насам натам Мдина , Валета , Трите града  след обяд на плаж .
Синята лагуна , Гозо и Прозореца , Синята пещера ...
Попаднахме случаино на 2 момчета българчета в Слима на пристанището , те ни организираха Лагуната и Гозо (мога да дам кординати ..мейл и тел . ако наякои иска ) Много точни , коректни и отстъпки правят за българи .
Иначе се намират точно на спирката Feriеs 3  на Слима (на пристанището ..Ники се казава единия )
Качила съм снимки в snimka .bg  ...профила ми е същия anisavd  достъпни са .
Ако някой има конкретни въпроси насреща съм

# 126
  • София
Много хубави снимки, anisavd.
Бихте ли ме посъветвали в коя част на острова е най-добре да се отседне при положение, че плажът не е приоритет, а по-скоро историческите забележителности, но без да е прекалено шумно и пренаселено и все пак близо до морето.
Да попитам вие как се придвижвате при самоорганизирано пътуване до Малта - с такси, с градски автобуси? Някой престрашавал ли се е да наеме рент-а-кар при положение, че движението там е обратно?

# 127
От летището взехме такси , беше тъмно и не исках да се лутаме да търсим хотела 20 евро до Слима (някой беше качил мисля напред в темата цените до населените места , те са фиксирани , няма товарене в сметката плаща се на гише на летището , показваш си билета  качват те в таксито и те карат до хотела в града за който си платил )През другото време си вземахме еднодневен билет 1.5 евро и важи за всички автобуси който ползваш).Е това обратно движение ме побъркваше ...щяха да ме сгазят най малко 10 пъти ...ако не беше дъщеря ми (аз съм шофьор от доста време и не слизам от колата ..навик , тръгна да пресичам и гледам на ляво ...докато се возим в автобуса гледаме насам натам , говорим си и като вдигна глава и видя как някой кара срещу нас  #Crazyинфаркт щях да докарам на няколко пъти :35)
Редовният ми въпрос към нея беше ...Накъде трябва да гледаме ? #CrazyЗа тихо и спокойно място не знам , ние бяхме в Слима доста оживено и шумно , но щерката искаше така , та заради нея .На 3 спирки бяхме от пристанището на Слима (от там единият ден взехме ферибота до Валета )и кораба за лагуната От централната автогара във Валета автобус до Мдина от там с такси до Голдън бей ( беше ужасна жега и не ни се чакаше автобуса, намерихме италианеца и ни вози до пещерите , луд ..мн готино си изкарахме , но пропуснахме др тур до селцето на Попай ..хапнахме , плажувахме и го изтървахме
тръгна    Rolling Eyes

# 128
Много хубави снимки, anisavd.
Бихте ли ме посъветвали в коя част на острова е най-добре да се отседне при положение, че плажът не е приоритет, а по-скоро историческите забележителности, но без да е прекалено шумно и пренаселено и все пак близо до морето.
Да попитам вие как се придвижвате при самоорганизирано пътуване до Малта - с такси, с градски автобуси? Някой престрашавал ли се е да наеме рент-а-кар при положение, че движението там е обратно?
Най-голям избор на автобуси имате естествено във Валета, там обаче е й по-шумно. Аз си взех карта за цяла седмица за 6.5 евро и тя важи за целия градски транспорт на острова (но не и за другите острови). Шофьор съм от 20 годишна, но не се престраших - все пак за няма и 5 дни едва ли бих успяла да се климатизирам безпроблемно с лявото им движение. То кое да внимаваш пътя ли, надписите ли, гледките ли.Имай предвид, че в тяхната латинска азбука има странни хрумки, напр. Х се произася не КС, а Ш, Q е А и прочие, които не си спомням.
ПП По нашите аптеки продавач за около лев и 50 восъчни (подчертавам восъчни, а не симиконови и.и други тапички за уши. Може да ти свършат работа, ако шумът не е като в дискотека. АЗ бях в района на Мелиха, там е супер тихо и спокойно, но е изнервящо с транспорта.

# 129
Здравейте, мами!
Интересувам се дали някоя от Вас е била в Кавалиери арт хотел в Сейнт Джилиан -  Малта и какви са отзивите за него, както и дали някоя от Вас е пътувала с Топ травълс? Благодаря!

# 130
  • София
Здравейте, мами!
Интересувам се дали някоя от Вас е била в Кавалиери арт хотел в Сейнт Джилиан -  Малта и какви са отзивите за него, както и дали някоя от Вас е пътувала с Топ травълс? Благодаря!

Не сме били в този хотел, а за фирмата имам само добри отзиви - миналата година пътувахме с тях, тази година пак ще сме с тях. Бяха изключително точни, посрещнаха ни на летището, закараха ни с кола до хотела (бяхме само трима), служителят на фирмата много увлекателно ни разказа за историята на Малта, местата, които би било хубаво да посетим, даде ни подробни инструкции за маршрутите на градския транспорт, които чертаеше и пишеше на картата, за да ги имаме постоянно под ръка. Накратко, добра фирма са.

# 131
  • София
Ние пътувахме с тях и избрахме този хотел. Миналата година март месец. Какво по-точно те интересува?

# 132
Благодаря Ви, Jarrita и Zeldichka!
Zeldichka, интересувам се дали хотелът е чист, какво е обслужването, каква е храната, трябва ли адаптори за контактите в хотела, изисква ли се депозит и в какъв размер? В коя част на хотела бяхте настанени с изглед към басейна или към пристанището?
Също така, ще ми е полезно и да разбера, коя е най близката спирка до Кавалиери арт хотел и до кои градове може да се стигне от нея и от къде трябва да се качим на ферибота за Гозо?
Знаете ли сайт с актуално разписание на автобусите им, както и други полезни неща за Малта!
БЛАГОДАРЯ ВИ!  bouquet

# 133
  • София
Здравчо, ще си потърся събраното за спирки и транспорт  и ще ти пиша на лични. Иначе хотелът много ни хареса, закуската беше като за всеки вкус. Стаята ни гледаше към залива и спяхме на шума на вълните. Трябва адаптор.

# 134
  • София
На този сайт вече са качили лятното разписание на транспорта - http://www.publictransport.com.mt/summertime

Общи условия

Активация на акаунт