На екскурзия в Малта?

• 142 531
  • 845
  •   1
Отговори
# 495
А дневна карта и цена на единичен билет? Да преценя кое ще ни е по-изгодно. Реално 2 дни ще ползваме транспорт.

Мисля,че билета беше 1.50 евро,като можеш да се прекачваш на няколко автобуса в рамките на 2 часа. Дневната карта не знам на каква цена е,тъй като не съм я ползвала.

# 496
Инфото ти е малко старо. 6,5 евро беше седмичната карта за градския транспорт САМО за остров Малта. През 2014 г. с такава се движих. Тя не покриваше остров Гозо и затова там не бях ходила. Сега, втория път, картата вече включва и Гозо, но пък струва 21 евро, пак за цяла садмица. Въпреки всичко е изгодна, ако смятате да миткате насам-натам. Първия път (аз бях в хотел в района на Мелиха, близо е до ферибота за Гозо - Чиркева, което е в северната част на остров Малта) ходих да Мдина и Рабат, до Валета, до Трите града (които са срещу Валета), из самия град Мелиха и до Моста. Сега ходих пак до Валета и Трите града, както и до Мдина, но и до скалите Дингли в източната част на Малта, градините Сан Антон, до Малсашлок, до Слима, до Паола (където е Хипогеят, уникално нещо!). Един ден се шлях из Гозо - столицата на острова Виктория, червения плаж Рамла Бей, Лазурния прозорец и вътрешното море, катедралата Та Пину, Джгантия храмовете. Фериботът между Гозо и Малта не се включва в тази карта за градския транспорт - двупосочният билет струва под 5 евро, май 4.67 или нещо подобно, просто не помня абсолютно точно сумата.

# 497
Аз за Гозо съм планирала Хоп он, хоп оф... няма ли опция за карта само за Малта? А дневна карта има ли?

# 498
Аз за Гозо съм планирала Хоп он, хоп оф... няма ли опция за карта само за Малта? А дневна карта има ли?

Вече няма отделни, туй е пари да се набират Simple Smile.

Дневен билет може би има - не съм запозната, виж в сайта на обществения транспорт, преди имаше.

# 499
Не ми зарежда сайта.... Добре де, ние пристигаме наобед, имаме платен трансфер летище-хотел-летище, та като си оставим багажа ще разучим Simple Smile

# 500
Не ми зарежда сайта.... Добре де, ние пристигаме наобед, имаме платен трансфер летище-хотел-летище, та като си оставим багажа ще разучим Simple Smile

Още на летището има гише на обществения транспорт, така че моят съвет е разучете още там каквото ви интересува и каквото ви трябва - дневна карта, ако има такава и ви трябва още за деня на пристигане си я купете там от това гише. Друго, което се сещам, картите/дипляните с инфо за маршрутите на градския транспорт по Нова година не бяха актуални, т.е. не разчитайте на тях - съдържат несъществуващи автобуси, както и маршрути, които вече са изменени. Само от сайта на обществения транспорт!

# 501
Може ли линк? Да не би аз да пробвам някой грешен сайт?

# 502
Не им работи сайта, да

# 503
Сайтът си работи и информацията вече е актуална, вкл. и картата с автобусните линии.

Тук

Терминалът във Валета е преустроен и може да те обърка, ако си била и преди. Сега някои линии са изнесени извън зоната на фонтана, където спираха преди. Има ги на новата карта.

# 504
Да си оправят линковете в Гугъл, сайтът излиза без  https:// и дава грешка Bad Request (Invalid Hostname)

# 505
Сайтът си работи и информацията вече е актуална, вкл. и картата с автобусните линии.

Тук

Терминалът във Валета е преустроен и може да те обърка, ако си била и преди. Сега някои линии са изнесени извън зоната на фонтана, където спираха преди. Има ги на новата карта.

Точно, потвърждавам. Платформи Бе и Це са надолу и в ляво, след края на Платформа А.

# 506
Здравейте,

според вас към края на май става ли за плаж в Малта  newsm78

# 507
Здравейте, мамчета!
Да попитам ходилите в Малта: Църквите/катедралите имат ли обедна почивка или работят непрекъснато? За неактивния сезон се интересувам, края на април, водят го още зимен.
И освен катедралата във Валета, другите с платен вход ли са?
Благодаря на тези, които ще се включат!

# 508
Здравей, ние се върнахме тези дни. Платена е и катедралата във Виктория, Гозо, там билетът важи и за музея. Тази в Мдина също е платена. Влизахме в няколко, но другаде не сме плащали...Моста Дом е безплатна, в Мдина има още една, която също е безплатна....Боооже, гледам снимките и не мога да се сетя кои от коя катедрала са, но знам, че влизахме в няколко без вход. За работно време не съм гледала, общо взето, където видехме кръст и влизахме, без значение кое време на денонощието е Simple Smile Единствено не намерихме време за една в снт. Джулиан, все минавахме с рейса покрай нея. Вратите и винаги бяха отворени.

# 509
Ние като бяхме за Нова година катедралата във Валета имаше почивка мисля от 12 до 16 часа.

Общи условия

Активация на акаунт