На екскурзия в Малта?

• 142 530
  • 845
  •   1
Отговори
# 510
rafalex
Може ли да споделиш повече за празнуването на Нова година. Отбелязва ли се от местните празника. Какво е времето. Вие имахте ли нещо организирано предварително за самата нощ или на място се оправяхте.

# 511
Здравейте, мамчета!
Да попитам ходилите в Малта: Църквите/катедралите имат ли обедна почивка или работят непрекъснато? За неактивния сезон се интересувам, края на април, водят го още зимен.
И освен катедралата във Валета, другите с платен вход ли са?
Благодаря на тези, които ще се включат!

Големите са с вход. Например ко-катедралата в Мдина, също и тази във Виктория, столицата на Гозо. Но има доста красиви църкви без вход.

# 512
rafalex
Може ли да споделиш повече за празнуването на Нова година. Отбелязва ли се от местните празника. Какво е времето. Вие имахте ли нещо организирано предварително за самата нощ или на място се оправяхте.

Малтийците не тачат особено Нова година. Не забелязах нещо особено, в много хотели храната преди 12 (полунощ) е била раздигната - хората се пренасят във фоаейто и там на лоби бара продължават евентуално.

# 513
Благодаря на Змимка, rafalex, Bastet и на всички, които пишат в темата!  bouquet bouquet bouquet bowuu

Bastet, пишеш, че си се връщала в 3-те града втори път.
За тях специално ми се иска да направим една следобедна разходка със слизане на интересни места, които ще избираме на място, без да влизаме в музеи. Но някъде бях прочела, че ако има по-опасно място в Малта, то това са точно 3-те града.
Би ли споделила дали си усетила нещо такова там. И какво ме съветваш да не пропусна да видя?

Искам да попитам и за църквата в Мелиеха. Ако някой е бил там да сподели впечатления. Може ли на връщане от Гозо(след 17-18:00ч.) да съчетаем църквата с разходка по плажа в Мелиеха?

Посещение на Джгантия храмовете ще компенсира ли пропуска на Хипогеят, че нали от м.април го затварят за реставрация и няма да можем да го видим?

Благодаря ви в аванс!

Последна редакция: вт, 15 мар 2016, 12:53 от Zaharinka

# 514
Хипогеумът е подземна структура. Всички останали са открити мегалитни храмове, вкл. Джгантия. Пак си заслужава да се види поне един храм (всъщност един е достатъчен), но Хипогеумът е друго.

Нищо им няма на Трите града откъм опасност. Вероятността да те обере българска джебчийка в автобуса в Слима е в пъти по-голяма.

# 515
И аз мисля, че 3те града са достатъчно спокойни и сигурни

# 516
rafalex
Ние не резервирахме вечеря в хотела (после разбрахме, че сме постъпили правилно, било скука, нищо особено  като храна) . Вечеряхме към 7 - 8 часа на свободна консумация в един ресторант , нещо като фудбар, но до 8 трябваше да освободим,  защото всичко било резервирано и отидохме на площада във Валета - страхотно шоу със светлинна анимация по двореца , DJ, много млади хора , баровете работят до след полунощ. Една от най-хубавите ми НГ.

# 517
Благодаря на Змимка, rafalex, Bastet и на всички, които пишат в темата!  bouquet bouquet bouquet bowuu

Bastet, пишеш, че си се връщала в 3-те града втори път.
За тях специално ми се иска да направим една следобедна разходка със слизане на интересни места, които ще избираме на място, без да влизаме в музеи. Но някъде бях прочела, че ако има по-опасно място в Малта, то това са точно 3-те града.
Би ли споделила дали си усетила нещо такова там. И какво ме съветваш да не пропусна да видя?

Искам да попитам и за църквата в Мелиеха. Ако някой е бил там да сподели впечатления. Може ли на връщане от Гозо(след 17-18:00ч.) да съчетаем църквата с разходка по плажа в Мелиеха?

Посещение на Джгантия храмовете ще компенсира ли пропуска на Хипогеят, че нали от м.април го затварят за реставрация и няма да можем да го видим?

Благодаря ви в аванс!

Не съм забелязала да е опасно, честно казано от теб го чувам за първи път! Има чудесни гледки - от едзиния ръкавм през пристанището към другия, от края на ръкавите към Малта - виждат се градините Барака там. Малки улички с приятни църкви. Попаднах на едно магазинче с красиви сребърни бижута - просто си позяпах.
Мелиха има хубав пясъчен плаж, но е мъничък, но там, апропо, всичко е сравнително мъничко. Simple Smile. Църквата на Мелиха я посетих първия път -две са всъщност, съвършено свободно де влиза, Плажът на Мелиха беше на спирка "Ризерва". От нея после взимате автобус и на 3-4 спирки, то се вижда, слизате на църквата. Автобуси, които спират са 41 и 42. Има и други, но не ги помня.
Хипогеят е под земята - несравним е с мегалитните храмове, които са отгоре. На мен ми остана чудесен спомен. Уникално нещо е, защото е направен 5000 преди новата ера. Абсолютно съм съгласна с публикуваното от Врабец - посетете един надземен мегалитен храм, за да видите какво е. Има и в Малта, единият е в Таршиен, така се казва и храмът, близо е до Хипогея, както и до Трите града. Джгантия е най-големият - той е на Гозо.
Един път съм ходила в Слима - страшно лудница ми се видя - но има крайбрежна алея с много хубава гледка към Валета - вижда се англиканската църква, както и част от църквата на ордена на Кармелитките (дано не се лъжа в спомените си! Simple Smile).

Последна редакция: вт, 15 мар 2016, 16:35 от Bastet

# 518
  • София
И на мен ми се вижда странно твърдението, че Трите града са опасно място. Ние бяхме наели апартамент в Биргу, накрая на полуострова срещу крепостта Сант Анджело. Там се намира яхтеното пристанище, на което акостират едни от най-скъпите яхти. Мястото е приятно. Единственото, което ми липсваше там е магазини.

# 519
Трите града не са опасни, а са развъдник на т.нар. social cases (неграмотност, 3 деца от двама първи братовчеди на 20-годишна възраст и т.н.). Вероятно на такава информация е попаднала Zaharinka - то не е тайна. Но това няма отношение към туризма и хубавите места, така че всичко е наред там за разглеждане.

# 520
Ама, мноооого ви благодаря, момичета!
Bastet, Врабец, Dechy bouquet bouquet bouquet
и на теб Bradley Cooper bowuu

Явно трябва да се поправя...Мелиха ли е градчето, че аз му набутвам някакво "е" за дългозвучност  Confused
Още няколко неща ми се иска да си изясня:

1. Дворецът на Великия магистър на Малтийския орден  в момента е седалище на Правителството и резиденция на Президента, така ли? Там ли се намира Оръжейната?

2. Парламентът е сградата в непосредствена близост до фонтана, на входа на Валета, в дясно, така ли? Прочетох, че когато не заседават, има възможност за посещение. Някой от вас да е ходил или да има поне информация?

3. За 3-те града просто прочетох някъде из мрежата за опасност някаква, без да е конкретизирано. Беше написано от момиче, което е живяло там, но нищо повече. Не знаех за склонността към кръвосмешения, но това не го смятам за заплаха  Wink

4. Входът за параклиса, където е "Обезглавяването на Св.Йоан" на Караваджо, отделен ли е от самата Катедрала или се влиза през нея(или е във нея)?

Много ми станаха питанките, съжалявам!  Confused Но нали искаме да сме подготвени когато пътуваме поне с неща, за които сме прочели малко. За останалите - надяваме се да ни изненадат приятно!  Simple Smile

С интерес чета всичко, което споделяте!

# 521
  • София
Искам да попитам живеещите в Малта как мога да отида до Остров Комино и Синята Лагуна? Ясно е, че ще е с корабче или лодка, но въпросът ми е от къде можем да се качим. Ще нощуваме в Слима.

# 522
От Слима фери - там седят едни момчета и момичета, и предлагат лодки за навсякъде. Ще си спазарите една.

# 523
  • София
От Слима фери - там седят едни момчета и момичета, и предлагат лодки за навсякъде. Ще си спазарите една.
Идеално  newsm44

# 524
  • София
Още няколко неща ми се иска да си изясня:

1. Дворецът на Великия магистър на Малтийския орден  в момента е седалище на Правителството и резиденция на Президента, така ли? Там ли се намира Оръжейната? Да, там е. Мисля, че имаше отделен билет за нея.

2. Парламентът е сградата в непосредствена близост до фонтана, на входа на Валета, в дясно, така ли? Прочетох, че когато не заседават, има възможност за посещение. Някой от вас да е ходил или да има поне информация?

3. За 3-те града просто прочетох някъде из мрежата за опасност някаква, без да е конкретизирано. Беше написано от момиче, което е живяло там, но нищо повече. Не знаех за склонността към кръвосмешения, но това не го смятам за заплаха  Wink

4. Входът за параклиса, където е "Обезглавяването на Св.Йоан" на Караваджо, отделен ли е от самата Катедрала или се влиза през нея(или е във нея)? Влиза се през катедралата.

Общи условия

Активация на акаунт