Re: Причини за закъснение на цикъла?

• 67 826
  • 259
  •   1
Отговори
# 195
Благодаря,denis.Сега ще чакам развитие на нещата,ако и тази седмица не дойде в петък ще си направя тест,този път Престо.Виждам ,че има доста доволни от него.

# 196
Здравейте,днес не се сдържах и пак направих тест-отрицателен,какво става с мен?!!

# 197
  • София
Здравейте,днес не се сдържах и пак направих тест-отрицателен,какво става с мен?!!
Отивай на лекар

# 198
Благодаря ти Denis ,че си с мен в този труден период.Вчера бях на доктор,кистата се е смалила на 20мм,според него или съм бременна или щяло да ми дойде,но вече започвам много да се притеснявам,тестовете не отчитат,на видеозон не се вижда нищо.Ще откача.Моля ви ,ако има подобни случаи ,пишете много съм притеснена... #Crazy

# 199
  • София
Благодаря ти Denis ,че си с мен в този труден период.Вчера бях на доктор,кистата се е смалила на 20мм,според него или съм бременна или щяло да ми дойде,но вече започвам много да се притеснявам,тестовете не отчитат,на видеозон не се вижда нищо.Ще откача.Моля ви ,ако има подобни случаи ,пишете много съм притеснена... #Crazy
Пусни кръвен тест ЧХГ - той ще покаже 100% дали има или не бременност  Peace

# 200
Здравейте, момичета. От известно време следя форума в бг-мама и го намирам за много интересен. Харесва ми как човек може да сподели тук за проблемите си и да получи подкрепа и съвет от хора, които вече са преминали през тези неща. Сега се осмелявам да пиша за първи път и се надявам да получа съвети и подкрепа от вас. Пиша за първи път, така че ако нещо от написаното от мен ви се стори глупаво или нещо дискутирано много пъти, моля да ме извините. Ето го и моят проблем:

Менструацията ми миналия месец беше на 4.11. Цикълът ми невинаги е бил много редовен, но горе-долу през 29-32 дни идваше тази и миналата година. Последните четири месеца обаче беше като по часовник точно на 29-тия ден. През ноември с приятеля ми правихме опити за бебче. Никога не съм изчислявала овулация, но когато през октомври опитвахме на 17 ден от цикъла и нищо не се получи, затова и предположих, че овулацията ми е преди това, някъде към 14-15 ден, имайки предвид, че ми идваше през 29 дни. И така през ноември правихме опити за бебе - на 17 и 18.11 (което беше 12 и 13 ден от цикъла), след това той беше извън града и отново на 21, 24, 25 и 26. След тези дати не си спомням точно, но и май няма значение за случая. Менструацията трябваше да ми дойде на 3.12, но не дойде. Първите две дни след закъснението чувствах тежест в гърдите, нещо, което никога не изпитвам преди менструация. Направих 4 теста за бременност, последният беше на четвъртия ден от закъснението, но бяха отрицателни всичките. И така днес, 6 дни по-късно от очакваната дата, ми дойде. Няма нужда да казвам колко съм разочарована, защото след това закъснение (по принцип да ми закъснее до 3 дни максимум) имах надежди, че съм бременна.
     Та се питам какво се случва с тялото ми? Четох, че при стрес или други фактори овулацията може да закъснее и че датата на идване на менструацията зависи от датата на овулацията. Та се питах вие сигурно знаете колко дни след овулацията по принцип трябва да дойде менструацията? В един сайт четох, че е задължително 14 до 16 дни след овулация. По тези изчисления моята овулация трябва де е била около 23-25.11. Въпросът е, че с приятеля ми правихме секс на 21, 24 и 25. Та, ако овулацията ми е била тогава, не се ли предполага, че е трябвало да забременея? Четох, че сперматозоидите живеят в тялото на жената до 2-3 дни. Освен това на 18.11, когато беше 13-ият ден от цикъла ми, имах доста обилно безцветно течение, от което предположих, че тогава най-вероятно е и овулацията ми. Много съм объркана и се питам дали пък нямам някакви репродуктивни проблеми. Вие какво мислите? Случвало ли ви се е нещо подобно? Ще съм много благодарна, ако споделите мнение.  Laughing

# 201
Здравейте,
отдавна чета този форум, но рядко се осмелявам да пиша. Не знам дали съм точно за тук, извинявам се ако не. Но съм много притеснена и объркана.
От два месеца със съпругът ми правим опити за  бебе, все още не са увенчани с успех, но не е това проблема. Имам промяна в цикъла. Миналия месец ми дойде, първия ден нормално, после значително намали, ей така изведнъж. Този месец ми закъсня два дни, после ми дойде, но съвсем малко като количество, само зацапване. На третия ден си стана нормално като течение, днес направо съм с кръвоизлив. Много е странно това за мен. Възможно ли е всичко тези промени да се дължат на това , че правим опити за бебе ? Има ли някой с подобен проблем ?

# 202
Момичета не съм много компетентна,но ако усещате,че нещо не е наред отидете на доктор,той би трябвало да ви каже най-добре.Може промените да се дължат на хормони,кисти на яйчниците,стрес и мн мн други.Аз също бях много объркана миналия месец,с 15 дневно закъснение,отрицателни тестове и накрая дойде  #2gunfire,но това сме ние жените.Само спокойствието е най-доброто лечение  Wink

# 203
Zdraveite iskam nqkoi da mi pomogne ako moje.
Trqbvashe da mi doide na 5.12.2014 a vse oshte  nqmam menstryaciq pravih si test i e otricatelen.
Napravo sum otkachila.   Blagodarq predvaritelno.  Confused Confused newsm78 newsm78

# 204
  • 2860 км северно от Екватора
Zdraveite iskam nqkoi da mi pomogne ako moje.
Trqbvashe da mi doide na 5.12.2014 a vse oshte  nqmam menstryaciq pravih si test i e otricatelen.
Napravo sum otkachila.   Blagodarq predvaritelno.  Confused Confused newsm78 newsm78
Кога си прави теста,повтори ли го?
Пусни кръвен, но и в двата случая те чака преглед.

# 205
Пак ми закъснява лелката  Embarassed
Трябваше да ми дойде на 19.12
 Теста е отрицателен.

# 206
Здравейте и от мен писах в друга тема ,но от там ми пратиха линк към тази Simple Smile
Въпроса ми е следният закъснява ми с 8 дни ,направих си домашен тест който показа отрицателен резултат  на 5 ден от закъснението.После се зачетох из форумите ,че теста може да не е показал правилно и след 2 дни тичах и си направих кръвен тест ,който отчете 2.0 което означава ,че наистина не съм бременна.
Ходих на лекар на 10.12г преди датата на идването на цикъла защото имах леки болки и неразположения и д-рката ме прегледа ,гледаме на ултразвук и каза ,че всичко ми е наред ,нямам кисти и тумори.Изписа ми някакви билкови лекарства съвсем безвредни и на 15.12 трябваше да ми дойде.Въпроса ми е ,тъй като очевидно не съм бременна дали закъснението от 8 дни да се дължи от лекарствата ,или от някакъв стрес. #Crazy #Crazy #Crazy

# 207
  • 2860 км северно от Екватора
Какви билкови лекарства изписват тия доктори не ми е ясно...
Нищо не можеш да направиш, особено сега по празниците,повече спокойствие и си чакай. Peace

# 208
  • София
Здравейте и от мен писах в друга тема ,но от там ми пратиха линк към тази Simple Smile
Въпроса ми е следният закъснява ми с 8 дни ,направих си домашен тест който показа отрицателен резултат  на 5 ден от закъснението.После се зачетох из форумите ,че теста може да не е показал правилно и след 2 дни тичах и си направих кръвен тест ,който отчете 2.0 което означава ,че наистина не съм бременна.
Ходих на лекар на 10.12г преди датата на идването на цикъла защото имах леки болки и неразположения и д-рката ме прегледа ,гледаме на ултразвук и каза ,че всичко ми е наред ,нямам кисти и тумори.Изписа ми някакви билкови лекарства съвсем безвредни и на 15.12 трябваше да ми дойде.Въпроса ми е ,тъй като очевидно не съм бременна дали закъснението от 8 дни да се дължи от лекарствата ,или от някакъв стрес. #Crazy #Crazy #Crazy

Ако няма бременност и М закъснява причините може да са:
- ановулаторен МЦ - това се вижда на УЗ и лекарката е можела да ти го каже
- ПКЯ - вижда се на УЗ
- задържан фоликул - вижда се на УЗ
- киста - от този  или предходен МЦ - вижда се на УЗ
 - и т.н.
Не може да те гледат на УЗ, да ти кажат че всичко е наред и да няма М.?
Колко мм беше МЛ?
Не е сериозно лекар да назначава билкови лекарства

Може да е имало късна О. - повтори теста за Бр. след 3-4 дни / и това се вижда на УЗ/

# 209
Predi 3 dni si napravih testa i e otricatelen vse oshte nqa cikul

Общи условия

Активация на акаунт