ХИПЕРИНСУЛИНЕМИЯ - да я победим заедно! Тема №10

• 58 614
  • 751
  •   1
Отговори
# 645
Elora Danan много съм съгласна за плодовете. Не мога да разбера как се появява мита за плодовете. Разбира се с банани, грозде, пъпеш не трябва да се прекалява, но другите плодове не влияят зле на ИР.
 Brayda  защо не пробваш без лекарства, а само чрез контролиране на храната? Аз не виждам смисъл в метформин лекарства тъй като не са решение на проблема в дългосрочен план. Аз само с яденето съм доволна от резултате без да се мъча с лекарства, ситуацията е подобна на твоята.  Peace

# 646
  • София
От 6м много внимавам какво ям, правих всякакви режими, запозната съм с това, което трябва и което не трябва да се яде и за кое трябва да се внимава. Естествено имала съм и прегрешения, но резултатите са на лице - не помръдвам на обиколки и на килограми от повече от 8 месеца каквото и да правя...
Повярвайте ми, толкова ми беше зле от хапчетата, че само като си спомня и почва да ми се гади, просто съм отчаяна.

Но може би грешката до сега е, че никой не ми е изписвал някаква схема с плавно покачване на дозата, сега 100% ще искам подобна схема и ще питам за различно от сиофор лекарство.
Искам правейки режим да си помогна с медикамента в началото, не мисля за дългосрочен план... Но ако ми е зле и не свикна с тях ще ги спра пак Sad

Имам режим подготвен от диетолог, съобразен с проблема ми и ще го почна след консултацията с ендокринолог като му го покажа. Хранителния план е по Зоната и мисля, че е много подходящ ...

А колкото до поликистозата - 6м след раждането нямаше и следа от кисти и си ми идваше много редовно до преди 3 месеца. Но от тогава започна отново все повече и повече да ми закъснява - 7дни, 10дни, 16дни, което ме подтикна да си направя изследването преди 2 дни.
Преди да забременея ми идваше спонтанно на 3-4м (имах цикъл 3-4 пъти в годината), изписваха ми прогестерони и Дияне и тогава натрупах 20кг, преди не съм имала толкова сериозен проблем с килограмите Sad
Жалко, че не срещнах д-р Владимиров по-рано, да ме "светне", че Дияне не е лечение на СПКЯ... бях толкова заблудена от разли доктори, че ще се излекувам... Sad
Дано този път да ми потръгне с начинанието

Последна редакция: пн, 31 мар 2014, 22:10 от Brayda

# 647
Ами не консумирам 3 неща - захар, брашно и плодове ( последното често го нарушавам). Ям месо, млечни и тн продукти, ориз, картофи, боб, леща - всички такива, зеленчуци, ядки и шоколад със стевия Mr. Green

Moon Walk, оризът и картофите са въглехидрати и то от "лошите". В краен случай може да си взимаш кафяв ориз, но картофи не трябва да ядеш под каквато и да е форма. И още нещо, ако пийваш биричка, спирай я. Страшно много въглехидрати има и в бирата.

# 648
Благодаря ти за съвета, но смятам да продължавам да се придържам към режима на докторката ми, който ме освободи от вече 20 кг, застопори ми захарта и съм сигурна, че ще ми оправи и инсулина Peace

# 649
Оризът и картофите обикновено присъстват в режима на диабетиците в ограничени количества и при условие че не са пържени. Не всеки може да издържи без никакви въглехидрати.
А от биричка няма да се откажа. Ясно е, че скоро крила няма да ми поникнат...
При мен теглото е в прилични граници и нямам тревоги покрай него. И докторките ми са на мнение, че не в него е проблемът. Те не че знаят всъщност къде е проблемът де, обикновено отдават всичко на генетичната обремененост. Аз пък се старая да не употребявам сладки храни, но не мога да се откажа напълно от въглехидратите, не се чувствам добре.   

# 650
Здравейте момичета  bouquet
И аз съм с ПКЯ и ИР...имам много нередовен Ц..миналата година ми дойде 4 пъти спонтанно и 2 пъти с противозачатъчни..но ги спррях защото решихме с ММ да си имаме детенце...всъщност опитваме от края на лятото миналата година (не че може да си помислите за тази) tooth Последния ми Ц дойде на 18.01 и до сега....си чакам....няма да ви казвам радостта си когато на 08.03 видях една мноооого бледа чертичка на теста...последв още един с 1-ва сутрешна и той с такава едвам забележима..но след оказаното време...последваха цяла седмица  EFN тестове всеки ден, след което отидохме на АГ и той каза,че няма бременност "по-скоро ти е удебелена лигавицата за Ц"  #Crazy #Crazy #Crazy newsm78 което ме озадачи,защото доколкото знам лигавицата се удебелява и за бременност....е миналия ден си правих пак тест и пак беше отрицателен...много могат да лъжат тия тестове ей...Въпроса ми е следният..лекаря ми препоръча след като ми дойде да почна да пия 4-6 месеца противозачатъчни за да ми идвало...но е ясно,че не ги мисля за най-удачният вариант защото искаме дете....от друга страна като ме прегледа не видя никакво подобрение при мен (пия Сиофор 1000 и Инофолик от Ноември) и да можело да се изчистя....Вие как смятате как да постъпя защото съм в голяма чуденка...каза ми да си продължа приема на тези медикаменти и едновременно с тях и Регулон?Каква е гаранцията че ще се изчистя и че след тях ще мога по-лесно да забременея и да накарам яйчниците да работят?

# 651
  • Живее на Луната
МечтичкаД, ако искаш бебче най-добре се обърни към специалист по репордуктивни проблеми. Той ще ти назначи необходимите изследвания и ще действа в посока забременяване. Противизачатъчните не са решение на проблема, а само го отлагат във времето. Успех  Hug

# 652
МечтичкаД, ако искаш бебче най-добре се обърни към специалист по репордуктивни проблеми. Той ще ти назначи необходимите изследвания и ще действа в посока забременяване. Противизачатъчните не са решение на проблема, а само го отлагат във времето. Успех  Hug
Благодаря ти мила и аз така си помислих....някой мацки казват че така ще изчистя малко поликистозата и ще накарам яйчниците да работят...други са като теб и честно казано твоя коментар по ми харесва Twisted Evil Blush не знам какво да правя...от друга страна още не може да ми дойде....70 и някой си ден...луда работа...някакви съвети?   bouquet Hug Hug Hug

# 653
  • Живее на Луната
Отиди на консултация, ще ти дадат нещо за предизвикване на цикъл и след това ще ти пуснат хормони, за да видят има ли проблем при репродуктивните хормони. Ще те проследи, за да види дали имаш овулация. От там нататък лекаря ще ти каже, но задължително да е репродуктивен!!!

Иначе мога да ти препоръчам да пиеш Инофолик, действа много добре при твоето състояние и може да ти помогне да имаш овулация. Пиеш ли Метфогама за ИР?

Моят съвет е да ги адресираш двата проблема съвсем по отделно (въпреки че най-вероятно са свързани) - ендокринолог за ИР и репродуктивен специалист за забременяване. В никакъв случай на обикновен АГ, защото те само противозачатъчни изписват - това им е универсалното лечение за всичко!

Последна редакция: ср, 02 апр 2014, 17:18 от Bell@

# 654
  • София
И моят съвет е да отидеш при АГ за репродуктивни проблеми.
Аз не съм чакала толкова много преди да отида. Направиха ми тест за проходимост на тръбите и после стимулация, която завърши успешно от първия път.
Единствено този лекар ме "светна", че противозачатъчните не са лек, за моя проблем. И аз имах цикъл 3-4 пъти в година, но без овулация. Изследваха ми и яйчниковия резерв и се оказа нисък...

Ако искате бебче, действайте с лекар и ще стане Simple Smile

п.п. Аз днес съм на преглед при Начев, стискайте палци да ми изпише адекватно лечение!

# 655
Добро утро!Искам и аз да се вклуча в темата и да кажа на МечтичкаД,че решение на нещата има.Аз също сам с ИР и ПКЯ и след две години лутане по лекари,стимулации и т.н срещнах един прекрасен лекар.Направи ми трансвагинална лапароскопия,цикъла ми се регулира и на втория месец забременях и сега си чакаме нашето сладко момченце.Така че моя савет е да си намериш добар репрудоктивен АГ който да ти каже какво да правиш.Желая ти успех.

# 656
Rali4etooo , Brayda мерси момичета за съветите...със сигурност няма да ги почвам тия тъпи противозачатъчни...иска ми се много даже да отидем на специалист с репродуктивни проблеми,но сега това е невъзможно заради финансовата страна... Cry Hug Hug Hug
Bell@ Пия от Ноември Инофолик (замених го с инозитол + фолиева киселина,защото ми излиза много по-евтино) и Сиофор 1000 по схема...2х1..Декември месец и Януари ми дойде,но след това....си чааакам още #2gunfire

# 657
МечтичкаД, подкрепям мнението на момичетата, че трябва да се обърнеш към репродуктивен специалист. Противозачатъчните не са решение на проблема, а само стопират процесите, докато ги пиеш. След това положението отново става същото. Когато жената иска дете, има други методи, по които може да й се помогне. ОК не е сред тях.  Peace Да не говорим, че няма никаква гаранция, че след като загубиш 6 месеца, пиейки противозачатъчни след това ще започне да ти идва редовно и хормоните ти ще влезат в норма.  Wink Може ли да дадеш малко повече информация за себе си - колко си висока, колко тежиш, какви са ти изследванията, как се храниш, движиш ли се? Имай в предвид, че не винаги метформинът подобрява картината на спкя, при мен например не беше така.  Peace

Исках да кажа и моето мнение относно плодовете - на мен лично не ми влияят добре, колкото и да ги обичам. Щом ям плодове, веднага след това ме гони вълчи глад, който продължава дори на следващия ден. Картофите например не ми действат така. Освен това като ям плодове изобщо не мога да свалям. Така че всеки организъм е индивидуален и това, което за един е полезно, за друг е вредно, както много пъти сме говорили в темата. Така и един може да отслабва без метформин, друг - не може.  Peace

# 658
Ами май при мен не помага изобщо newsm78 #2gunfire Накратко да разкажа за себе си Flutter
Винаги съм била с много нередовен цикъл и много дълъг 40-45 дни...обаче поне си ми идваше всеки месец до преди 2 години...не знам дали заради това,че сестра ми роди (близначки сме и имаме много силна връзка),но след като видях бебчето ме удари нещо...почувствах се доста шашната от хубавият шок...не можех да спя,да правя секс ако ще защото само малката ми беше пред очите...и от тогава се почна голямата (лоша) промяна.Напълнях за 1 година с 20 кг. #Crazy от 50 на 70 станах...Ц ми започна да го няма никакав...3-4 пъти за годината да ми идва;единият ми крак се поду нас пръстите и не спадаше каквото и да правех...лекари,ортопези..нито ме болеше нито нищо,но и не спадаше...след това започна и другият и така до момента в който не можех да нося никакви обувки....от там се започна дефакто да се ходи по лекари...ортопед,невролог,гинеколог и нищо....всичко уж ми било наред...но аз знаех,че не е....миналата година ходихме с ММ в друг град и къде ли не ни пращаха и какви ли не изследвания и накрая ми откриха ПКЯ и на двата Я и ИР....не помня колко беше границата,но беше от рода на 17-18 горна ...а моите рез. бяха 66.... #Crazy До миналата година не искахме детенце с ММ,но лятото решихме,че сме готови и това ще е най-хубавият "завършек"...черешката на тортата в нашта връзка и така от лятото започнахме с опитите...Ноември месец започнах приема на Инофолик и Сиофор и с доста ограничения успях да сваля някой друг кг. но после изпаднах в някаква депресия и се отпуснах...и си върнах всичко за норматив Embarassed Не мога без хляб,затова гледам да е пълнозърнест или чета да няма глутен и т.н....плодове обичам и си ги ям редовно...малко със сладкото никак не се разбираме,защото много го обичам,но гледам да го ограничавам...ходя много пеша и гледам да имам и друга физическа дейност...от време на време зависи колко съм уморена домашни упражнения...гледам и да мисля положително,защото когато бях в депресия пълнеех с часове....Една пр-ка имааше завишен тестостерон а аз не съм го излседвала...та тя също имаше повишено тегло,нередовен Ц и с диета и много физ. упражнения взлезе в норма ...та си мисля да не би и при мен да има нещо такова....просто вече започна да ми писва от изследвания,ходене по градовете за нищо...случвало се е с месеци да ме разкарват за излседвания без да се предприемат никакви мерки,лекарства и т.н. и накрая без резултат...седя си същите кг. даже не мърдам..Ц нямам с месеци....а за бебе май няма и шанс скоро да се получи...то без Ц 74-5 дни вече....как да стане hahaha
Дано не съм станала досадна с големия си пост на някой  Hug

# 659
Да, това забравих да ти напиша, че при толкова дълъг цикъл най-вероятно нямаш овулация, което е типична картинка при спкя. Съветвам те да се успокоиш и може би е най-добре да отидеш при специалист в София. Мисля, че момичетата хвалеха и някой в Плевен, но не помня точно дали беше там. Това можеш да го провериш, ако ти е по-близо. Иначе като те чета как се храниш... Ами честно казано при това хранене не виждам много смисъл от пиенето на Метформин!  Peace Въглехидратите ти идват в повече.  Wink Та няма да е зле да попрочетеш какво сме писали в темите за сега и да промениш малко храненето.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт