Как се справяте със стреса на работа? 🧘‍♀️

• 3 479
  • 53
  •   1
Отговори
Привет!

Искате ли да си помагаме взаимно, като споделяме техники и методи, които ни помагат да се справим със стреса на работа?

Можем да поддържаме темата по всякакъв начин, който ви се струва интересен – дали с примери от реални ситуации, в които нещо ни е помогнало, дали само със споделяне на техники, статии или съвети.

Всичко полезно е добре дошло! Hands Raised Hands

ПП Ако имате желание, можете да участвате и в анкета.

# 1
Имам известен опит по темата, не мога да кажа колко успешен. Стресът ме събори полека лека преди да се науча на противодействие. Със закъснение анализирах доста неща, малко терапия включих, опитвам да си извлека поуки за следващата работа Simple Smile Гласувах и ще следя.

# 2
Личното израстване идва точно през осъзнаване и малки стъпки напред Hug

Напоследък и аз усещам, че професионалният стрес се превръща в предизвикателство, затова все по-често търся стратегии за справяне с него. Положителният стрес определено остана около година назад. Тогава усещах наслада от преодоляването на предизвикатествата и виждах личностно израстване. Мисля, че тази година стресът ми не е ползотворен за съжаление и си поставям за цел 2025 да се отнасям към това по-осъзнато.

Последна редакция: сб, 07 дек 2024, 16:41 от Анонимен

# 3
На работното си място може би не бих го определила като стрес чак - със сигурност има много по стресови ситуации на други места. Напрежение има да. Превантивно на мен ми помага още преди отиването да се настроя позитивно и да влизам в добро настроение, да се усмихвам и поздравявам всеки. Един вид, ако мога да предам настроението си и на колегите, да има добра комуникация и работата да тече по добре. В случаи на караници или подобни, които са се случили още не мога да се науча да не мисля за тях извън работно време и да не ги премислям. Знам, че всичко е до вратата, но аз съм човек, който не си е близък с непукизма.
Интересна тема.

# 4
В последните няколко месеца усещам истински стрес на работното място, работя без шеф от известно време, няма на кого да се Опра, няма на кого да се оплача и да споделя, няма кой да ме насочи, а в същото време от мен се изискват резултати. Работя с много хора и в същото време ми се налага да търпя различни капризи и характери…за съжаление аз всичко приемам лично, не мога да спя, мисля постоянно, стигнах до там че всички тези нерви ми се отразиха на здравето и сега се налага да де лекувам… с удоволствие бих изчела методи и техники за справяне със стреса на работното място.

# 5
Пея си "I will survive!".

# 6
KarnaVall, като че ли засега работещите съвети при мен са:

1. Делегиране на задачи по структурата на други екипи - вертикално, но и хоризонтално. Това помага донякъде. Също така виждам, че има желание за съдействие и това облекчава значително тийма. Имаме вече разрешение за пердаване на някои задачи и хоризонтално, когато срокът е кратък и паралелен екип няма същата натовареност.

2. Изключване на служебния телефон през уикендите и почивките - Не само да го сложа в режим полет, а да го изключа напълно. Направих това веднъж за шест дни - никой не пострада от липсата ми, нищо страшно не се случи. Оттук нататък ще правя само така в отпуска и през уикендите. Такъв е и съветът ми към целия екип.

3. Сън от около 7 часа всяка нощ - Стремя се да го спазвам и се отказах от кафето след четири часа следобед. Ако се затруднявам със заспиването, слушам релаксиращи звуци, които помагат за намаляване на стреса. Правила съм и хипноза за заспиване.

4. Ако в самия момент си в стрес и усещаш, че ставаш емоционална, можеш да започнеш да дишаш на интервали. Примерно 4 - 7 - 8. Вдишваш четири секунди, задържаш седем и издиваш осем. И кажи нещо от рода на: "Ще помисля над това и ще ти дам отговор по-късно."

# 7
  • София
Моят отговор е по-тривиален - чрез спорт, когато и където мога. След малко мисля да отида на пилатес Wink

# 8
В моята работа стреса е само от непрекъснатия поток от хора, с които ми се налага да общувам . Някои са приятни за комуникация, други карат сърцето ми да бие в гърлото и ушите ( видимо това не го показвам ) и се чудя дали това не предизвиква щети в организма ми. Как се справям? Ами опитвам се да се гордея със себе си, че не се подавам на провокациите, но организма ми определено реагира по описания по-горе начин и не знам все още как да се справя с това.

# 9
Спящата, супер. Може и да е тривиално, но е изключително ефикасно. Малко закъсах с коляното след падане на ски и в момента не мога да тичам така, както ми се иска. Опитвам се да компенсирам с крос-тренажор, но определено не е същото. Със сигурност по-дълги отсечки ще бъдат една от целите ми за 2025 година - да видим Hug

Мера, това би бил най-големият ми ужас – директна работа с хора Animal See No Evil Най-вероятно си емпат и улавяш вибрациите на всеки около теб.

# 10
Опитвам се да открия полезното за мен в работата, дори в труден момент опитвам да възприема нещата като вид игра или обогатаване. Също така се стремя с 1-2 колеги, които са ми близки, да си говоря и за неща извън работния процес. Така разпускам емоционално.

# 11
  • Наблизо
Никак.Стресът вкъщи ми се отразява на работа и обратно.Често избива в ядене на шоколад.
Много е важно са отделяме работната си персона от личната и да не приемаме забележки от висшестоящи лично,но…е много трудно.При грешка или проблем,все още,на близо 40,го приемам лично,че не ставам.
Друг път съм като робот,но и така не може.

# 12
С алкохол и разврат 😋

# 13
В моята работа стреса е само от непрекъснатия поток от хора, с които ми се налага да общувам . Някои са приятни за комуникация, други карат сърцето ми да бие в гърлото и ушите ( видимо това не го показвам ) и се чудя дали това не предизвиква щети в организма ми. Как се справям? Ами опитвам се да се гордея със себе си, че не се подавам на провокациите, но организма ми определено реагира по описания по-горе начин и не знам все още как да се справя с това.
Точно така съм и аз!
Имам даже вече отражения в организма ми, психиката също .. стресът е ракът на днешното общество и живот…..
Не знам още какво е решението…търся.

# 14
Всеки делничен ден съм изложена на стрес в работата си, за жалост все по-често и в неделния ден.
В деня преди работния(неделя), мисля за работната седмица и още от тогава започва напрежението и тревожността как ще протекат следващите дни.

До момента се опитвам да практикувам йога 1-2 пъти седмично, но определено не ми е от много помощ.

Общи условия

Активация на акаунт