Как се справяте със стреса на работа? 🧘‍♀️

• 3 490
  • 53
  •   1
Отговори
# 45
По-добре не рискувай. То даже и на вкус е едно лютиво като сложиш таблетката на езика.

# 46
Колежка я пие таз ашваганда, грам не й действа.
Аз чат-пат взимам алора.. но и с обикновен валериан съм ок (не МГВ) ...
Шефовете ни са топ зле, чужденци са и разбирам само от преводи, което не пречи здраво да намилат ... Но е въпрос на манталитет. Няма как да се променят и изобщо не го приемам лично.
Фокусирам се върху моята си длъжност и правя понякога съвсем странични неща, за да се проветря. Сея храстчета, опаковам подаръци, лепя етикети в склада, подреждам музея .. ей такива неангажиращи дейности... На пролет ще творя оранжерия с домати ☺️

Последна редакция: ср, 18 дек 2024, 20:11 от duhi_puhi

# 47
Някой да е пил Ашваганда?
Ендокриноложката ми предписа Stress Clean с ашваганда,
На мен пък ми дадоха някакви капки от Пасифлора ("страстоцвет", "страстниче") за през нощта- не мога да кажа, че имат ефект.

# 48
Според мен от вида стрес зависи и начина на справяне.
Ако е емоционален от токсична работна среда - няма оправия докато не смениш, че и по-нататък има последствия.
Ако е от претоварване почивка си трябва в зависимост от вида работа.
Моята например е интелектуална, ами почивам си извършвайки напълно ненатоварващи ума дейности от рода на чистене, ремонти и т.н.
Ако работата ми беше физическа предполагам за почивка щях да решавам судоко.

# 49
А, като каза судоку, много обичам да решавам и на предната ми работа имах едно в шкафчето. Че съм го решавала чат-пат от типа "Я дай да напиша две цифрички", то е ясно, не съм имала време за повече.
Напълно си права обаче, че и това е добър метод за малка почивка и разсейване от работата, то и затова си го бях взела в офиса.

# 50
За мен стресът идва не от самата работа, а от това да не закъснея, пътувам около 50 мин. от нас до работата ми. Като пристигна навреме, си отдъхвам.

# 51
  • Melmak
Признавам си, че това е работата ми с доста малко стрес в сравнение с предишните ми работи. Но само в сравнение с тях, не е казано, че няма стрес.

Преди работех нещо, свързано с финанси и просто всеки край на месец, тримесечие, полугодие и година бяха инфарктни. Вечно нещо влиза в последния момент ако може за вчера.

Слава богу не е така в момента. Пътуването е стрес, особено ако работиш стандартно работно време и се изисква да си на време. В сегашната ми работа успях да си договоря отстъпката да закъснявам и да няма проблем. Отивам по-късно на работа и избягвам задръстването. Е, отработвам си вечерта, не гася в 18:00.

Редовно ходя на спорт. Особено се наслаждавам на тренировките в група. Някак обменяме енергия и не ми е същото във фитнеса. Имам и карта за фитнес, ходя в дните, в които не успявам за тренировки или уикенда, когато треньорката ми почива.
Буквално като тренирам мозъкът ми почива. Мисля единствено за това движение, което извършвам в момента и се концентрирам да го правя добре. Имам чувство, че след 1 час тренировка мозъкът ми е като след 8 часа сън. Освен това после се спи добре!

Пия магнезий глицинат. Помага много за съня.

Опитвам се да си повтарям в напечените ситуации, че това не е фирмата на баща ми и не мога да владея всичко и всичко да оправям. Контрол фрийк съм и опитвам да работя върху това и в личен план.

Отказвам изцяло да отговарям на мейли и чат в извънработно време. Като съм отпуск си почивам.

Редовно взимане на отпуск. Бях направила голямата глупост година време да не си взимам отпуск. Беше от средата на 2022 до средата на 2023. Реално 12 месеца, просто втората половина на 2022 и първата на 2023. Ами.. ужас. Бях много изморена. Сякаш не ми оставаше време едно море да си запазя. Това лято не почивах, взех ваканция чак октомври и ми се видя ужасно.
Старая се да използвам отпуската си в рамките на календарната година и не прехвърлям.

# 52
  • 🌊
БГ Мама ми предложи темата, но за щастие при мен това отмина. Решението за мен беше да сменя изцяло професията си, да си хвана всичките придобити умения и да се опитам да ги оформя за новата роля.
Предишната ми работа ми харесваше като идея, като екип, като положителния ефект, който имах за хората. Но стресът ми идваше в това, че нямах никакъв личен живот и влагах всичко на работното място. Нямаше "О, то е станало 17ч, с проблемите до тук", а продължавах да се тормозя и да търся решения. Другото, което за мен изгра най-голяма роля беше това, че трябваше да работя с чужденци, които никога не бяха стъпвали в България, не знаеа ситуацията на пазара, но искаха и искаха, а когато нямаше как да получат обвиняваха нас. Или това, че самата ми работа зависеше от решението на други хора, защото ти може да си погледнал (примерно) 1000 профила, да си писал на 500, но когато Георги не иска да си смени работата, аз няма как да му разбия апартамента и да го завлека със завивките в офиса.

След смяната сякаш проблемите ми изчезнаха. Мисля, че е комбинация от смяната на задълженията, намалянето на контактите с хората, но и това, че колкото и голям професионалист да бях, липсата ми донесе дисбаланс, който в последствие се успокои. Последното ми даде едно успокоение и на мен, че компанията няма да пропадне ако ме няма.

# 53
Има някакъв напредък при мен Champagne Успях да осигуря още един човек за екипа поне за следващите два месеца – започва още на 2-ри януари! Засега на хонорар, защото до март няма свободен слот за постоянна позиция, но бордът обеща бюджет за 34-ри до 38 часа седмично... Да видим!

Въпреки усилията ни и техниките, които опитваме, при нас основният източник на стрес си остава липсата на достатъчно хора. Нека си стискаме палци за по-добра и по-спокойна 2025-та! Hug

Пожелавам и на вас, и на нас да намерим начин да намалим напрежението, защото иначе не успяваме да се зарадваме на успехите си Flowers Four Leaf Clover Весело посрещане на Нова Година! Nature Sparkles

Общи условия

Активация на акаунт