Дискова херния - 7

• 149 083
  • 744
  •   1
Отговори
# 135
Ясно, понеже не съм запозната и затова питам.
Защото на скенера си пише само една малка медианна дискова херния на Л5 С1, на другите нива дори и протрузии няма, а тези големи и непрекъснати проблеми само от една мъничка херния не ми се вярва.
Не че ще променя нещо, ако от ЯМР се открият протрузии или хернии на другите нива, напротив но.....

# 136
На мен на ренген не ми показва нищо, правен ми е на лумбални прешлени и тазобедрени стави - нищо, на ЯМР се позакаха протрузиите, скенер не ми е правено, макар че един от ортопедите ми каза, че на скенер по-хубаво се гледали прешлените!
Твърдо съм решена да отида на невролог - проблема е, че не знам при кого да отида тук в Благоевград, чух лоши мнения, за невроложката при която имах намерение да отида и сега съм  #Crazy
Вие как сте с нервите, аз последните 2 месеца не мога да се позна, и никак не се наспивам, дори да не ме боли...от най-малкото нещо съм готова да избухна  #Cussing out

# 137
Цитат
макар че един от ортопедите ми каза, че на скенер по-хубаво се гледали прешлените!

Според мен нещо се е объркал, всичко се вижда по добре на ЯМР. Мен неврохирург декември 2012 ми направи проблем дори и за един от най добрите скенери в България.
Разбира се и ренгена си има предимства, динамични снимки при приплъзвания, изкривявания от типа сколиоза, кифоза, лордоза......

# 138
Маги, според мен е задължително да отидеш на невролог. Отиди до Пловдив или София. Което ти е по-удобно.
Относно нервите и аз съм така. Наложи ми се на няколко пъти да пия и деанксит, валидол, варерян  Crazy
Не мога да спя спокойно, не мога да се отпусна. Постоянно мисля на къде да се обърна и как да го направя,че да не боли. Да не лежа на ляво, че там боли крака, да не е само по гръб, че сутрин ставам с адски болки в гърба, не мога да спя спокоен и дълбок сън от осем месеца вече.

# 139
  • София
На мен на ренген не ми показва нищо, правен ми е на лумбални прешлени и тазобедрени стави - нищо, на ЯМР се позакаха протрузиите, скенер не ми е правено, макар че един от ортопедите ми каза, че на скенер по-хубаво се гледали прешлените!
Вие как сте с нервите, аз последните 2 месеца не мога да се позна, и никак не се наспивам, дори да не ме боли...от най-малкото нещо съм готова да избухна  #Cussing out
Точно затова невролога пожела скенер и не само прешлените, а и ако е засегнат нерв.  newsm78.  ЯМР имам. Отново ще плащам всичко...ако чакам ЛЛ за направления...  #Cussing out
А колко съм изнервена....нямам думи. Но никой не ми е виновен, за да си го изкарвам на него.  Praynig

# 140
Лошото е ,че си го изкарвам на семейството ми, а на тях никак не им е лесно, искат да ми помогнат, ама как да им обясня, че няма как..
За това предпочитам да прекарвам повечето си свободно време сама, карам колелото вкъщи чета, правя упражнения, вси за тоя пуста болка угаждам, а резултат никакъв!
евак и аз знам ,че в София или Пловдив мога да открия специалист, но от ноември месец насам, да не ти говоря колко пари се пръснаха, добре че живея с родителите ми и те ми помагат финансово иначе съм за никъде!
Колко лекарства купихме и изхвърлихме на боклука,корсета седи така, няколко вида ортопедични стелки, гардероба смених- само клинове мога да нося, защото те не дразнят краката ми, просто съм на ръба на страхотна нервна криза  Sad

# 141
Маги, успокой се!  Heart Eyes Така е и при мен, не ми се смятат парите,че ми става лошо. И аз купих три колана, космодиск, колко хапове, мазила да не ти говоря, то не бяха пари за иглотерапия, за балнеолечение, за кво ли не. сега за масаж поне веднъж седмично. Обаче ти се луташ почти без диагноза едни вид. Тоест трябва да намериш първопричината. Ако пробваш с направление в София някъде или Пловдив. Само пътя да си платиш.

# 142
Маги, успокой се!  Heart Eyes Така е и при мен, не ми се смятат парите,че ми става лошо. И аз купих три колана, космодиск, колко хапове, мазила да не ти говоря, то не бяха пари за иглотерапия, за балнеолечение, за кво ли не. сега за масаж поне веднъж седмично. Обаче ти се луташ почти без диагноза едни вид. Тоест трябва да намериш първопричината. Ако пробваш с направление в София някъде или Пловдив. Само пътя да си платиш.

Като ги знам и там как работят с направления  Rolling Eyes Да един вид, аз нямам изказана диагноза и адекватно лечение -да пробваме с това, да почнем това..
И аз си мисля, че някой нерв създава всичко това, а никой не ми говори за нерв, и евентуално лечението му  #2gunfire
Ако знаете, колко покани за излизане отказвам, заради пустите крака, пробвах се да изляза на дискотека и седях на стола, а ми се забавлява...знам че звучи смешно, че някой тук са с деца и им е много по-трудно   bouquet
Ще се успокоя, аз се мислих за Павел баня, ама си мисля , че е късно за някакво записване по здравна каса вече?

# 143
Много познато ми звучи всичко това, само че при мен не толкова към нервна криза ами към депресия си клони на моменти, щом невроложката при която ходя ми беше предписала анти депресанти. Явно, много отчаяна съм и изглеждала. Не че ги пих де...А когато съм по-добре, направо мога да литна  Simple Smile

Горе главата момичета  Hug Все ще се види светлина в тунела и за нас  Praynig

А за направленията и изследванията не ми се говори въобще, аз така както ме мотаха два месеца без диагноза, без никакви предписания, без изследвания се влоших и не мога да излеза все още от това състояние  Confused

# 144
magdelena, част от прегледа на невролога се състои да те накара да стоиш на пръсти и на пети, можеш ли да го правиш това?
Иначе според мен е по важно образното изследване, каквото можеш да си позволиш нали, дали ще е в София или в Благоевград невролога смятам че е на второ място.  
Според моите наблюдения те без образно изследване са безсилни, могат да си правят каквито искат съчинения.

# 145
  • София

Ще се успокоя, аз се мислих за Павел баня, ама си мисля , че е късно за някакво записване по здравна каса вече?
Маги, спокойно! Както казва невролога:" има дискомфорт, но от това не се умира". , но не знае как се чувствам аз,.... newsm78. Не бива на своя глава да тръгваш за Павел баня. Първо,  трябва да имаш поставена диагноза окончателно.! При невропатия на краката, Павел баня не е подходящо, там водата е топла, повече ще се усещат дискомфорта. Трябва да е хладка до студена. Така се успокоява периферен нерв, ако е засегнат. На мен ми помага за известно време, мокри студени кърпи...ох...досада.

Според моите наблюдения те без образно изследване са безсилни, могат да си правят каквито искат съчинения.
Това е вярно.

# 146
Миличка, напълно те разбирам, само спокойно. Ще се оправят нещата и ще се научим да живеем и по-нормално. Ще има слънце и на нашите улички, ще видиш.
Аз също отказвам непрекъснато покани за кафе, за гости, не играя с бебенцата на приятелките ми, не ходим на гости, най-голямата болка ми е,че не мога да си изведа детето да играе. Неговите единствени неща, които си пожелава напоследък е само мама да се оправи, а това е малко дете,което трябва да си пожелава куп други неща.
Сега ти пиша и бърша сълзи,защото току що се прибраха с мъжът ми от разходка в парка, а аз стоя в нас, защото не мога с тях и той ми разказва,какво е правил.
Но и тези гадни кризи ще минат, ще е по-добре и при нас. Не се предавай, обади се на приятелка, покани на гости някой да те развесели или пък да му се оплачеш,ако трябва. Пусни си велесоло филмче, пусни си музичка, така пробвам да правя аз.
Много ми е трудно,когато се налага да отказвам срещи в офиса на клиенти, те не разбират, а и не са длъжни да разбират, мислят че ги лъжа, че поради здравословен проблем не мога да отида. А не отида ли няма работа, няма пари

# 147
Благодаря Ви   bouquet Когато пиша тук ми олеква, усещам подкрепа и разбиране и това ми помага Hug
Ива сега се пробвах да стоя и на пети и на пръсти, залитам , губя равновесие, ама това не ми е чуждо от как се помня все съм си така и в права линя да вървя си залитам  newsm78
Иначе аз си имам ЯМР на лумбарни прешлени- от него знам за протрузиите и за лордозата и сколиозата

# 148
Цитат
Да един вид, аз нямам изказана диагноза ....

Маги защо да нямаш диагноза. ЯМР е напълно достатъчен за това, разбира се плюс прегледа при невролога.
Въпреки че диагноза е относително понятие, всеки си пише каквото си иска.

# 149
Невролог не ме е преглеждам, само ортопед.Във ВМА направихме резонанса, дадоха ни го и се прибрахме в Благоевград и ортопеда ми обясни, че това са един вид пак хернии само, че в много по-лек вариант и от там ми идвал проблема с краката!
Солиозата е дясноконвексна лекостепенна и изгладена лордоза и протрузии на л4-л5 и л5-с1

Общи условия

Активация на акаунт