Дискова херния - 7

• 149 081
  • 744
  •   1
Отговори
# 120
Христос Воскресе!
Бъдете здрави и щастливи   bouquet  bouquet  bouquet

# 121
  • хасково
И аз се старая да внимавам с гимнастиката,че от престараване миналата година се върнах в изходно положение. Има ли болка-не го правя.Или го правя до положението в което усещам болката.Аз последните 3 дни се занимавах с претапицирането на кухненския ъгъл.Клякане,навеждане.И днес нещо ме опъва повече от обикновено. Но не може и да прехвърлям все работата на друг. В други ден съм се запътила за Павел баня,заредена с обезболяващи.Дано нямам много силна реакция от водата.

# 122
  • София
Христос Воскресе!   bouquet
Много съм ви изпуснала, връщам се да ви изчета. А аз си мислих, че вече няма такава тема.... Sad

# 123
Привет на всички! Изядохте ли гергьовденските агънца     chef
Я да Ви попитам, като казвате, че преминава ток през краката, бедрата, какво точно имате в предвид.
Вчера за пръв път от месеци се чувствах доста по-добре и не ме боля кръста почти и стоях на маса като хората повече време  и на кафе излизах. Така се зарадвах. Сутринта обаче час след като станах,ставайки от дивана ме преряза в предната част на крака, в слабините. та така цял ден вече ме прерязва там. То е като едно свиване на мускула или и аз не знам,как да го обясня, рязко и за секунди. Това ли имате в предвид преминаването на ток.
Малко съм притеснена, защото преди последната криза,в която си седя вече толкова месеци ми ставаше така, но изобщо не подозирах, че е от хернията.  #2gunfire

# 124
  • Varna
Тук съм.Днес се върнахме и преживях пътуването:)Продължавам си с инжекциите,само те ме закрепиха да мога горе-долу да съм на крака.Утре съм на невролог и се надявам за направление за скенер.Чудни празници изкарах-ама така е човек предполага,Господ разполага.

# 125
И мен болките не ме пропуснаха, и трябва да се ходи на невролог!
Казват че протрузиите са лека степен на херния, и озона би трябвало да им повлияе, е да ама при мен това беше за няколко дни  Thinking
Болките са по-остри от преди и при сядане и при стоене и при спане.. #Crazy
И боло-успокояващо не ги повлява, а пия много рядко и все се надявам от него да спре този ток, да ама не  #Crazy

# 126
  • София
Привет на всички! Изядохте ли гергьовденските агънца     chef
Я да Ви попитам, като казвате, че преминава ток през краката, бедрата, какво точно имате в предвид.
Как да дам обяснение  newsm78, наистина е като ток, който леко  преминава през краката. При мен има и парене в кожата, без външно изменение ...това е невропатия. Най-вече в предната част на подбедрицата към глезените и стига до пръстите на краката. Най-вече в лявата страна. Казаха ми, че е притиснат нерв на първите прешлени над опашната кост. Ще минавам на скенер, тази седмица....дали ще могат да видят нещо  newsm78. Не се повлиявам от поредната физиотерапия, но вероятно ще правя всеки месец, по препоръка на невролога.   Правиха ми три процедури до момента за 10 дни. Не се повлиявам и от лекарства. В момента ми изписаха Ремирта на много малки дози, защото оттичам....оф....писна ми. Mr. Green

Последна редакция: пн, 06 май 2013, 19:16 от marche14

# 127
Цитат
Ще минавам на скенер, тази седмица....дали ще могат да видят нещо  

Ами ще могат да видят, ама не всичко, разликите в картинките е сериозна. Сега пак всех и ги сравних, и аз сглупих декември месец уж да спестя пари си направих скенер на шийни прешлени ама се прецаках.
Ама ако е с направление няма проблем ползвай си го, след като няма да вадиш от джоба си. Но ако някой ще дава пари за скенер на гръбнак, според мен е по добре да посъбере още 100/120 лева и да си направи ЯМР.

# 128
Много странни са нашите болежки за точно обяснение. При мен тази болка е в предната част на бедрото-тоест слабините и така все едно по продължението на мускула точно там все едно като ток наистина преминава по цялата дължина и така те кара направо да подскачаш.
Малкия иска да играем федербал и си мисля, да ида да се разскачам, дано да взема да се наместя, а  моя мъж ме гледа с бялото на очите и вика ,моля, моля... Naughty
То не бе угаждане, не бе нагаждане, не бе слугуване на тая херния. Та и на църква я водих и пак не се кротна.
Чудя се като са ежедневни болките,кое е по-добре да се полежава повече или да се раздвижвам повече, въпреки болката внимателно.

# 129
Привет на всички! Изядохте ли гергьовденските агънца     chef
Как да дам обяснение  newsm78, наистина е като ток, който леко  преминава през краката. При мен има и парене в кожата, без външно изменение ...това е невропатия. Най-вече в предната част на подбедрицата към глезените и стига до пръстите на краката. Най-вече в лявата страна. Казаха ми, че е притиснат нерв на първите прешлени над опашната кост. Ще минавам на скенер, тази седмица....дали ще могат да видят нещо  newsm78. Не се повлиявам от поредната физиотерапия, но вероятно ще правя всеки месец, по препоръка на невролога.   Правиха ми три процедури до момента за 10 дни. Не се повлиявам и от лекарства. В момента ми изписаха Ремирта на много мали дози, защото оттичам....оф....писна ми. Mr. Green
А и при мен лекарства не действат!
При мен не минава лекичко, а много остро и във външната част на двете бедра, и аз съм усещам парене и нямам никакво външно изменение!
Вечер болките са най-силни и понякога имам чувството, че имам отворена рана и някой ми слага сол и ме щипе неистово!
А на мен никой не ми е казал, че това е невропатия, видяха протрузии на ЯМР и това е...
Ива ти какво процедури правиш, извинявай ако си споменавала   bouquet

# 130
И аз имам такива прорязващи болки за секунди, появяват се така от нищото. Много са неприятни  Rolling Eyes Но при мен са в кръста. Лекарите казват, че е от притиснатите коренчета. И аз за съжаление не се разминах без болки по празниците, леко да се натоваря или постоя повече седнала и се почва  Close

Ако се плаща наистина си има голяма разлика между скенер и ЯМР, поне при мен де.

Меги, това с усилването на болките вечер си е точно индикация, че проблема е неврологичен. И аз бях така по едно време, не ми се искаше да идва вечер. Ами те протрузиите пак си притискат нервни коренчета, понякога правят повече проблеми от една херния.

# 131
Цитат
Ива ти какво процедури правиш, извинявай ако си споменавала  

Никакви процедури, освен отвреме на време някое и друго домашно разпъване. Всъщност основната ми процедура е обмисляне на на операция.

Иначе в годините назад доста неща, лекарства, физиотерапия, скенар, процедури с честотен генератор, масажи всякакви, санаториуми и всичко което съществува ...е без озон много противоречиви мнения имаше, но лично при мен без полза. Ама това не значи че при вас няма да има полза. Всъщност аз от самото начало бях наясно че спондилолистеза втора степен(с днешна дата колко е незнам)с такива неща не се лекува, но си опитвах и аз не знам защо да има нещо.

# 132
О, да застоя ли се малко повече седнала и почват болките още по-силни, задължително и във врата и главата.
Аз октомври миналата година правих скенер на кръста, сега правих ренген на шийни и туракални прешлени, обаче се замислям сериозно за ЯМР, да си платя естествено. Проблем ли  че скоро съм се облъчвала един вид пак.

# 133
Аз не съм специалист, но доколкото знам ЯМР е на съвсем друг принцип. Няма го характерното облъчване като при ренгена и компютърната томография.

# 134
Аз не съм специалист, но доколкото знам ЯМР е на съвсем друг принцип. Няма го характерното облъчване като при ренгена и компютърната томография.
ДА, ако е скенер има проблем, но то има разлика и в качеството на скенерите, при по новите облъчването не е сериозно. Но от целия ми опит повече от 7/8 години, не съм чула някой да говори за облъчвания от ЯМР нито съм чела, тоест мисля че няма никакъв проблем

Общи условия

Активация на акаунт