Дискова херния - 7

• 149 013
  • 744
  •   1
Отговори
# 105
Ами разбира се, че лечението се прилага според случая. Мисля, че озона е за по-леки случаи като протрузии, малки пресни хернии. Никой не говори за големи хернии калцирани, екструзии/ секвестрации, сериозно притискания на гръбначия мозък. А лазера си е вид физиотерапия  Peace

# 106
Здравейте на всички. Може да ви се стори,че се глезя и че рева за глупости,но реших да споделя какво ме сполетя тук от около два месеца.
По принцип проблеми с кръст никога не съм имала,но тази зима си взех едно парно,което гори само въглища и си взимах чувалчета и си ги слагах. Така първоначално нищо ми нямаше,но след това ме заболя левият крак,надолу целият. Отначало пиех дилкофенак и край болката изчезваше,обаче не съм си почивала и за миг и болката се усили и ме болеше страшно. Кръста съвсем леко ме поболява,но болката е съсредоточена в седалищният нерв и надолу по крака. Понеже изчетох някакви статии за ракове и разни други неща си внуших,че може би имам тумор в гръбнака -невролозите ме изгледаха странно и ми казаха,че не било нищо такова даже не мислят че е и дискова херния.
Пих какви ли не лекарства нестероидни противовъзпалителни и ефект никакъв. Та след като надух главата на невролога ми,тя ме прати на резонанс. Та там ми обясниха следното,че имам дископатия и имам прищипване на седалищният нерв,който е отекъл. Не е трябвало да се натоварвам след като съм получила първите болки и сега съм си влошила положението. Изписаха ми милгама витамини по 3 пъти на ден и нивалин по схема (все още ми е втори ден не съм вдигнала дозите) и бях на системи с манитол и дексаметазон за да отбъбнел нерва и да може да влизат витамините в него. Така ми обясниха че трябвало да се лекува този нерв,бил много упорит ии бавно се лекувал. Иначе ми казаха,че не било нищо страшно,но мен си ме боли и се побърквам,сега вярно малко намаля болката след този манитолн,но не знам дали след нивалина ще отшуми съвсем. А още ми казаха,че съм имала и шипове,ама не било нещо опасно.

# 107
anastasja
тумор със сигурност нямаш. щом ти казват лекарите че не е страшно  опитай се да и м се довериш . но отдели сериозно внимание на седалищния нерв. не е толкова шега работа . иначе лечението е е дно и също и ка то че ли манитола е най добър. после можеш да прозължиш с упражнения и плуване .избягвай навеждането клякай . намели си удобен стол ако работиш в офис . и добър физиотерапевт .

# 108
Да , напълно ми е ясно, че под двеста лева столчетата, не са най-добрите.
Седна ли на стол и започват силни болки в тазобедрената става някъде от ляво и по крада до коляното, а за сковаването на врата и гърба, да не говорим. Страх ме е да седна вече.
Моля, като ходиш до Пловдив, напиши отзиви за някое от моделчетата ,които си изпробвала.
Днес ще ходя на един нов кинезотерапевт, който много хвалят, та да видим как ще  е.

# 109
Alechka каква ти е хернията че имаш проблеми и с двата крака .при мен се появи и в другия крак след операцията . аз понаобиколих неврохирурзи и повечето казват нямат обяснение не би трябвало да и мам ,само двама казаха ще мине но не обясняват.ето упражнения които правех преди операциите .
http://www.knowledgebase-script.com/demo/article-445.html

# 110
Alechka каква ти е хернията че имаш проблеми и с двата крака .при мен се появи и в другия крак след операцията . аз понаобиколих неврохирурзи и повечето казват нямат обяснение не би трябвало да и мам ,само двама казаха ще мине но не обясняват.ето упражнения които правех преди операциите .
http://www.knowledgebase-script.com/demo/article-445.html

bobiss имам парамедианна на L4L5 (вече бивша Simple Smile ), дясна на L5S1 и медианна на L3L4. Десния крак започна да ме наболява малко преди операцията. Невролога ми каза, че може и да е от тази на Л4Л5, може и да е от дясната.Той изказа мнение на база само скенера, сега ще ходя с ЯМР-то -на него се вижда и третата, скенера я пропусна. Неврохирурзите, казаха, че е нелогично да ме боли и в дясно и не е от двете, които ми останаха...
Аз понеже не получих еднозначен отговор, реших, че ще правя упражнения, ще се пазя и ще игнорирам останалите две Sunglasses . Вече не ме боли десния крак, левия почти не ме боли, значи тактиката ми работи  Laughing
anastasja няма от какво да се притесняваш, лекарите не са те подвели - наистина веднъж раздразнен нерва иска време, за да се възтанови. Не, че е някакво успокоение, но пак добре, че нямаш херния, а само прищипан нерв. С повече пазене и правилно движение, ще ти мине, а от теб зависи да не си го причиниш отново.  Hug

# 111
bobiss, ти май казваше че имаш сраствания след операциите. Защо не опиташ с курса ензими, даже мисля че бромелаина се препоръчва след операция да се приема; или пък Сирус-а...

# 112
AniSim ензими съм пила .мног сериозно се замислям за сириус -д . но ми се щеше да събера мнения да не би да е поредната панацея .щото много се охарчих и преди операциите и за операциите и са зле с паричките .знам че трябва де се пробва и пих колаген глюкозамин мсм такива работи . и все повеч се навивам щото хич не ми е добре .сега каза ха плуване и тангентор това мми препоръчват . ходя всяка седмица на плуване . по два три пъти как дойде . питах доктор по гръб ли по корем  ли ,каза че няма значение . по гръб ми е много лесно .аз почти не се изморявам . не мога добре  да плувам и го питах дали няма и вероятност да се увредя .каза няма такава вероятност .във водата се чувствам малко по добре иначе. много съжалявам че при мен се получи така. срещнах човек на басейна опериран януари .човека ходи на работа в строителството . не вдига тежко . и си работи . аз вървя като насън .като имате предвид че вървенето най ми се удава .  не се предавайте  и се борете. между другото не искам нищо да насърчавам защото при всеки е различно . невролозите нищо друго не правят освен  болкоуспокояващи противовъзпалителни и лежане отричат всякакъв вид манулна терапия .аз от своя опит трябва да ви кажа че според мен не е трябвало да лежа например толкова  и др .неща

# 113
Ензимите ги дават за разграждане на фиброзната тъкан - бромелаин, серапептаза... но щом си ги пила, пробвай тогава нещо друго и разбира се раздвижване  Peace Плуването звучи много добре!

# 114
  • Mонтана
здравейте,аз съм много по-добре.скоро не съм ходила на боуен масаж,само правя упражненията за укрепване на гръбначния стълб.Нямам болки в кръста ,а само в крака и то когато го пренатоваря от много ходене с детето:).ако има някой от монтана може да ми пише да му препоръчам нещата от който имам подобрение.хубав ден

# 115
Момичета, как са нашите приятелки ДХ днес? Аз стискам зъби и меся козунаци, няма да й се давам днес на пук на всичко   chef

# 116
  • Varna
Аз от три дена съм в криза CryВсе още тялото ми не се е изкривило и много се надявам този път да не стигна дотам.Не ми се беше случвало от почти две години.Чудно си изкарвам празниците-на легло.Ама как започват тези кризи?!С нищо не съм се товарила,гледам се като писано яйце Simple SmileЛегнах да дремна следобяд и като станах вече почти не можех да ходя.От два де
на съм на инжекции Профенид и днес съм по-добре,но утре имам пътуване и се притеснявам,че по всяка вероятност ще се натоваря и влоша отново.
Весели празници на всички  Hug

# 117
tagari4ka, вчера ми разправяше кинезотерапевта, че кризата подсказвала кога ще идва, че сме я провокирали с нещо. Ама и при мен дойде,когато си бях най-добре, ей така без нищичко след банята през деня.
Слагай колан при пътуването, дано бързо отшумят нещата.

# 118
И при мен се е случвало да се "скризя" от нищо... Последния път чистих (без нищо натоварващо, просто седмичното почивстване на дома), легнах да гледам филм и... станах след 1 седмица Simple Smile. Може би наистина се натрупват нещата... също така забелязах, че когато много много ме вбесят на работа и веднага започвах да се изкривявам и да ме заболява... Simple Smile Simple Smile За пътуването колана наистина е много добра идея... и възглавничка на кръста също, поне на мен, много ми помага при седене Simple Smile

Evak браво за стратегията с козунаците... И аз вчера бих игнора на всичко и боядисвах 2 часа яйца... и като малките деца така се заиграх и се омазах... Ама така е, трябва да се фокусираме над положителните емоции  smile3533

# 119
"скризя" Joy много смешен глагол си измислила, Алечка. Аз също не мога да хвана цаката на "скризването". Миналото лято дойде от нищото, нито се бях натоварвала, нито нищо. Толкова много се пазя, че даже прахосмукачката и парцала вече са задължение на мъжа ми.

Използвам случая да ви пожелая светли празници, вяра в доброто и никакви, ама никакви болки   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт