Дискова херния - 7

• 147 456
  • 744
  •   1
Отговори
# 675
Благодаря на всички, голяма подкрепа сте   bouquet Hug
Ева, много се радвам за теб, но останах озадачена за ЯМР във ВМА, мен от Бллагоевград, там ме пратиха,нещо че тук имаме Thinking
Освен паренето, тока и чувствителността при допир на краката, болките в кръста се засилват, днес в работата едвам издържах  Shocked
Утре в 10часа съм на масаж, казаха ми да си нося каквото имам, ренген скенер и ЯМР ще нося,на първите две нищо не показва, само резонанса отчита протрузиите, сколиозата и рордозата  Crossing Arms
При записването на час ми опитаха на колко години съм и аз казах 26г и те,ама много си млада, то не пита млад ли си, стар ли си!
С нетърпение чакам ЕМГ да видим какво ще излезе там, но вече се убедих, че проблемите в краката идват от кръста и по специално красивите ми лекостепенни и симетрични протрузии!
Надя на теб как ти се отразяват масажите,само на кръста ли правиш?

# 676
evak здравей Simple Smile
Съвет от мен- ако търсиш ЯМР най-добър е  в Пирогов. Най-висок клас магнитен резонанс с мощност 1.5Т. Той позволява получаване на образи с по-високо качество, а това води до възможност за поставяне на по-точна диагноза. Апаратът дава възможност и за обхващане на по-голям обем в рамките на едно изследване и по-бързо провеждане на изследванията.

# 677
Аз просто попитах жената от Гръбначен център, дали имат ЯМР и дали може да се направи при тях и тя така ми отговори-че във ВМА вече е остарял.  Tired
Каза ми, дискове щом имате, нас не ни интересува, какво е разчетено до момента.
Кажете ми моля, като ходите на добър кинезитерапевт, какво прави той - масаж, гимнастика, манулана терапия?

Последна редакция: вт, 18 юни 2013, 12:00 от evak

# 678
А иначе Стоев като хирург добър ли е? В смисъл един мой приятел с медиална дискова вече се е решил на операция тъй като нищо не помага, а и с крака е много зле ще се оперира при него близките седмици.
Стоев му е казал, че ще прави микроскопска операция, ще махне само хернията слага гела и е готов. Само че той се е панирал че ще умре от упойка, че ще остане инвалид. Стоев му е казал, че нищо такова няма да стане.
Защото имам позната оперирана при него по същия начин преди 2 години, и до днес твърди че няма никакви оплаквания, даже и разреза на гърба е изчезнал. Все едно никога не е имала ДХ.
Ама аз нали съм си скептична да питам  Mr. Green

# 679
Привет, отново ! При мен нещата много зазляха.При направен скенер се установи, че на  L5 диска вече го няма+калциране, а на  L4   се е получила нова херния. Лекарите са категорични, че се налага операция и слагане на имплант. Има ли някой от вас, минал по този път? При кого да отида? А цени? Предварително благодаря на всеки отзовал се със съвети!

# 680
Досега за Стоев само хубави неща съм чула, относно операциите май.

# 681
  • София
Лекарите са категорични, че се налага операция и слагане на имплант. Има ли някой от вас, минал по този път? При кого да отида? А цени? Предварително благодаря на всеки отзовал се със съвети!

Аная, аз съм с кейдж на шиен прешлен. Оперираха ме в Токуда, но ме ряза д-р Наков, който е н-к отделение Неврохирургия във ВМА. В токуда оперира заедно с Гергелчев по граждански договор. Цената на кейджа е 2500 лв. Операцията е около 2 часа и половина заедно с подготовката и извеждането от упойка.

evak, аз правих ЯМР в Токуда пак по препоръка на д-р Наков, който също ми каза, че този във ВМА е стар.  И поздравления за липсата на Бехтерев. Hug
Аз съм добре. Само в тези жеги яката ме спарва и дразни. В почивните дни вече съм без нея и се надявам в края на месеца да я сваля окончателно.

Маги, масажите ги правя на цял гръб като наблагам на шийния отдел и горната част на гърба, тъй като при мен там е основния проблем. Засега ме облекчават и отпускат, въпреки че нямам болки. Правя ги основно за релаксация и за поддържане.

# 682
  • София
Аз за Токуда знам, че им е добър апарата.

В Пирогов приемат ли свободно?
Не че има значение, но мисля, че е Сименс там апарата (видях рекламка онзи ден, наложи ни се семейно леко да отскочим до там).

# 683
  • София
Един познат ми каза че трябва здраво лежане може да се наложе и месец даже и два но имало шанс да се стабилизират нещата.
Много съм объркан бих казал отчаян бихте ли споделили своя опит някоя насока и малко кураж.
danisius,  нормално е да си объркан. В началото изглежда много стресиращо, но с времето ще свикнеш. Засега, тъй като това ти е първа сериозна криза действително е добре да пазиш леглото. След като премине кризата направи консултации с невролог за да ти даде насоки от какво да се пазиш и как да се поддържаш. Ако се налага направи и ЯМР, който е доста по-точен. И преди всичко - кураж. Не е чак толкова страшно, въпроса е да всикнеш да се пазиш.

# 684
Скоро разбрах , че един мой съсед е опериран от дискова херния на кръста преди 30 години във военна болница Пловдив и до сега е без проблем...!! Защо тази психоза за тези операции не знам! Срастванията стават когато няма ранно раздвижване...трябва по раничко да се движи оперираният дял. Един куриозен случай, голямо светило...пенсионер не знам дали е жив, на неврохирургия в  Пловдив преди много години във влак му пада куфар на главата и му спуква диска на вратът...негов подчинен го оперира с кейдж и фиксация и човекът продължил да оперира до пенсиониране и дълбока старост...каква ирония..!

Последна редакция: вт, 18 юни 2013, 15:45 от niksi70

# 685
Като гледам, как всеки втори е с нашите проблеми, нищо чудно и всеки втори невролог да има тези проблеми.
Пак ще Ви питам за кинезитерапевтите- какво правите - само масаж ли или и гимнастики разни?

# 686
nadia1202
Мерси за подкрепата  но все още съм сърдит на себе си и съдбата повече на себе си защото се сещам как се докарах така.
Всякакви мисли се изпреварват в главата ми:
Как моя син ще стане мъж  с баща който като го духне вятъра пада,
След началото на кризата вечер ме гледа че лежа в леглото и ми казва тате утре да отидеш на спорт , тати айде да отидем на тенис и т.н.
Досега той знаеше че тати винаги ще го набори ще го залови като не иска да ходи да се къпе, като отидем да ритаме в близкото ущилище казва тате ще го качи на лостовете  да тренираме - аз отивам вдигам го на лоста пичваме да се набираме а после той казва айде високо високо и полита метър над и попада в обятията за да излети отново смейки се от сърце.
Просто искам да съм пълноценен за семейството, искам си живота такъв каквто го бях изградил.
Сега ново начало още една борба.

# 687
danisius, не се отчайвай! наистина за мъж е много по-гадно да не може да вдига тежко, да е ограничен в движенията и т.н.
Нещата ще се оправят и аз казвам, ако можех да върна времето назад и да не се бях навела така, но уви.
Трудно ти  е сега ,напълно те разбирам, но не се поддавай на отчаянието.
Потърси компетентно мнение с добър невролог и нещата ще се пооправят. Това се опитвам да направя и аз и да не падам духом.
Не разбра откъде си, но защо не направиш консулт и ти в Гръбначен център.

# 688
Днес бях при един кинезотерапевт, и съм много доволна!
Подробно ми разгледа резонанса, скенер, ренген и ми обясни къде имам проблем къде не!
Всичко ми е дошло от физическото натоварване и нервите!
2 часа се занива с мен, лазари ,ултра звук,някакви лекарства ми втрива, но аз толкова бях притеснена, че нищо не запомних!Много внимателен, след тези процедури ме намества цялата!
Чух пукане, болка не усетих, почувствах се добре,в петък пак ще ходя!
Попита ме за проблеми с уринирането, аз му казах ,че ходя много често и той ми обясни, че от въпросната изгладена лордоза имам 5 милиметра някакво врастване и аз незнам си какво, но не е нищо сериозно, но си каза че лекарства и озон не помагат в моя случай, че протрузии нямам!
В петък ще съм по съсредоточена, той много обяснява и ще ви кажа подбробности!
danisius  и аз се сърдя на себе си, че съм на 26г не съм семейна,не съм раждала, а съм в това положение,но се дръж имай воля и търпение!

# 689
Здравейте,
Регистрирах се тук , само и единствено да помогна на хора с този проблем.
Няма да публикувам телефон или да си правя реклама на колко хора съм помогнал.
Факт е , че да стигна дотук аз самия извървях доста болезнен път , но научих много.
Телефона  си ще дам само на хора ,СЛЕД ПРЕДВАРИТЕЛЕН контакт на ЛС.
Моля , НЕ МИ ПИШЕТЕ , ако вече сте претърпяли хирургическа намеса - НЕ МОГА ДА ВИ ПОМОГНА!
Няма едни и същи случаи.Всеки организъм различно понася натоварванията и оттам идват проблемите.Появилата се Дискова херния или "Дископатията" е повърхностен симптом и най-вече резултат.Идеята е да намерим източника на проблема и да се справим с него.

От Пловдив съм!

Общи условия

Активация на акаунт