Дискова херния - 7

• 147 461
  • 744
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте от мен!
Имах два тежки дни- загубихме баба ми!
От шока кръста много ме заболя, а краката да не ви говоря , нервите ми се изостриха още повече!
 Cry Cry Cry
Сега съм се запътила към Вита Велинград, ще бъде чак септември, но скоро ще правя ЕМГ да видим то какво ще покаже!
Хубав ден без болежки   bouquet

# 661
Мойте съболезнования magdalena
Последната ми криза беше провокирана на нервна почва. Имах много неприятности.. насъбраха се нещата и на сутринта болките бяха ужасни. Можем да се пазим от физически натоварвания и простудни заболявания... но от неприятности и стрес как ?

# 662
Аз съм склонна да мисля, че тези болки са ми на нервна почва!
Имам две протрузии и да ми създават такива главоболия, а има хора с къде ти по-големи хернии и т.н
От нервите няма предпазване, а успокоението е най-трудното лечение!

# 663
Здравейте дами.
Като по-запознати с дисковите хернии и болките в гърба и кръста, иска да ви питам нещо.
От една седмица имам болки с областта на апандисита - къде по-поносими, къде не чак толкова. В началото на седмицата обиколих доста доктори - от ехограф, през хирург, гинеколог и накрая на невролог, който заключи че имам радикулит. Изписа ми Милгама Н на хапчета и Фламексин по 1 прахче дневно. От сряда до сега имам леко подобрение. Обаче забелязах нещо друго - като си натоваря повече гърба - примерно като вдигам детето около 20кг, или стоя повече време изправена, или при по-продължително ходене, болката в областта на апандисита се появява отново и то доста силна. Дори при по-продължително ходене болките слизат и към десния крак или по-точно към седалището и усещам нещо като изтръпване там. Невроложката ми каза ако до понеделник не ми е минало, че ще минавам на инжекции Дексофен. Някой друг с подобни оплаквания има ли и наистина ли е било радикулит или нещо по-сериозно на гърба?

# 664
magdalena съжалявам за загубата ти  Hug
Да ви кажа аз твърдо вярвам, че при мен всички кризи са провокирани от стрес. Забелязах, че винаги съм се схващала и изкривявала брутално след големи сътресения в работата ми и при силен стрес. Ама винаги... И понеже след първата криза съм се пазила от физически натоварвания всякакви, друго обяснение наистина нямам... За съжаление наистина е трудно човек да се опази и емоционално в наши дни... За това гледам да се съсредоточавам само в позитивни неща, а негативните поемам с усмивка и вяра, че всичко се нарежда и изход има от всяка ситуация. Болката се храни с негативизъм. На мен ми помага йогата и ходенето по пътеката... Ей като я яхна и си разхождам всичките негативи. Сега си намерих и клипчета пилатес на ей тази мадама : http://www.youtube.com/watch?v=LHfe0rG_THk така ме тормози, че не ми оставят нерви за ядосване след нея Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 665
Алечка, благодаря,  Hug аз си го изкарвам на колелото вкъщи като го яхна 1 час не слизам от него!
От утре тръгвам отново на работа и на пилатес  Mr. Green
Имам и аз една мадама която 1 час ни тормози максимално, но се чувствам като нова след тренировката в залата!
Не искам да видя или да чуя за хапчета, упражнения, спокойствие и положителни емоции, това ни трябва на всички!
Аз ще ходя и на масаж тези дни, ще ви пиша как ще съм след него  Rolling Eyes

# 666
Здравейте дами.
Като по-запознати с дисковите хернии и болките в гърба и кръста, иска да ви питам нещо.
От една седмица имам болки с областта на апандисита - къде по-поносими, къде не чак толкова. В началото на седмицата обиколих доста доктори - от ехограф, през хирург, гинеколог и накрая на невролог, който заключи че имам радикулит. Изписа ми Милгама Н на хапчета и Фламексин по 1 прахче дневно. От сряда до сега имам леко подобрение. Обаче забелязах нещо друго - като си натоваря повече гърба - примерно като вдигам детето около 20кг, или стоя повече време изправена, или при по-продължително ходене, болката в областта на апандисита се появява отново и то доста силна. Дори при по-продължително ходене болките слизат и към десния крак или по-точно към седалището и усещам нещо като изтръпване там. Невроложката ми каза ако до понеделник не ми е минало, че ще минавам на инжекции Дексофен. Някой друг с подобни оплаквания има ли и наистина ли е било радикулит или нещо по-сериозно на гърба?

Здравей,
Аз имах подобни болки, мислех, че е яйчника от ляво. Понеже вече си знаех наличието на дискова херния се усетих, че е от нея... С болките в седалището и на дясно е кофти... Помоли си невроложката да те прати на скенер (да се види дали има  дх или протрузия) и на ЕМГ да проверят дали е засегнат нерв - щом болката върви и надолу. Хубаво е и да я помолиш с противовъзпалителните, които пиеш и които може да ти изпишат да ти изпише и нещо за стомах - тези лекарства дразнят стомаха, особено ако си имаш проблеми с него  и след продължителен прием. Нормално е при натоварване да се усилва болката - избягвай да вдигаш тежко, да ставаш и да се навеждаш рязко; настинките и стреса също провокират болка. Надявам се да се оправиш и да нямаш болки   bouquet

# 667
  • София
Маги, съжалявам за загубата ти. И аз си мисля, че психическото състояние е голяма сила.

При мен физиотерапията може би имаше някакъв ефект. Болка в краката почти нямма, но си остава тръпненето на стъпалата, а и ми се появи една такава чувствителност тук таме по краката. Отделно от месец и пръсти ръце лакти понякога ми изтръпват, но си мисля пак, че е от много мислене и чудене.
(Или от протрузиите на шийните, макар и начални)
По-интересно е, че тръпненето го усещам най-вече като се замисля има ли го или го няма. Изтрещях ви казвам, не мога да се позная.

Изобщо не знам сега накъде...
Невроложката ми каза, че не съм за неврохирург, да се върна пак при нея какво ще ме прави...
тъпотия

# 668
Здравейте!
Регистрирах се с единствената цел да помогна на всички,страдащи от дискова херния.
Имах дискова херния на L5-S1,която беше доста голяма.Съпровождащата я болка в крака беше непоносима. Както всички си минах по реда при масажисти,рехабилитатори,масажисти и лекари.
Озон и операция беше спасението,но без гаранция и с евентуални последици.
Преди три седмици в нета попаднах на народен лечител от Варна.
Тръпненето в крака и болката изчезнаха.
Винаги съм вярвала,че има лечение и то дойде!
Не съм първата излекувана при него.
Освен това изчезнаха и шиповете във врата,а плексита го лекуваме в момента.
Моят телефон е 0886068385,ако искате повече информация!

# 669
  • София
Маги, приеми моите съболезнования за загубата ти.  Praynig Винаги е много тежко да си отиде близък човек. За съжаление съм го изпитвала неведнъж.
Няма начин да избягаме от ежедневния стрес, а като се прибавят и неприятни изживявания и изпитания, става съвсем трудно. Това неминуемо се отразява на нервите и психиката ни. Аз се спасявам чрез медитация и игра със сина ми. Нещо и при мен последните две седмици са особено натоварени с отрицателни емоции в работата и усещам, че имунната ми система започва да се срива. Тази седмица ще ходя на масаж поне малко да се разтоваря.
Всеки от нас трябва да намери собствен начин за борба със стреса за да не се натръшкаме колективно Wink

# 670
Здравейте!
Регистрирах се с единствената цел да помогна на всички,страдащи от дискова херния.
Имах дискова херния на L5-S1,която беше доста голяма.Съпровождащата я болка в крака беше непоносима. Както всички си минах по реда при масажисти,рехабилитатори,масажисти и лекари.
Озон и операция беше спасението,но без гаранция и с евентуални последици.
Преди три седмици в нета попаднах на народен лечител от Варна.
Тръпненето в крака и болката изчезнаха.
Винаги съм вярвала,че има лечение и то дойде!
Не съм първата излекувана при него.
Освен това изчезнаха и шиповете във врата,а плексита го лекуваме в момента.
Моят телефон е 0886068385,ако искате повече информация!

Това звучи като чудо...шипове да изчезнат...нова са костни образувания измерени в сантиметри понякога...това твърдение диагностицирано ли е със снимка преди и след лечението или е само субективно усещане!

# 671
  • София
Всеки от нас трябва да намери собствен начин за борба със стреса за да не се натръшкаме колективно Wink

Точно така. При мен в дългата пътечка от лекари имаше и един тибетски лечител с пулсова диагностика. Той ми каза много натрупан стрес. Как го хвана тоя стрес не знам, но каквото друго каза позна.
А аз стресирана не се усещам, но може би си се трупа. Тя и една от невроложките така каза - И намерете начин да разтоварвате този стрес! Викам - абе аз не се усещам стресирана. Това ми разправя бил по-лошия вариант.

И ако ви се чете нещо разтоварващо - това по повод симптомите (по-предишните страници) прочетете Лекарството на Джером Джером. Не е дълго, към 10 минутки е.
Хубав ден

# 672
Привет от мен!
Маги, моите съболезновани, за жалост такъв е живота и има неизбежни неща, независещи от нас.
Това напрежение, допълнително, натоварва и влошава състоянието ни.
Наде, ти как си? Не си написала, как си в момента.
Аз да Ви споделя една добра новина, днес направих изследването за Болестта на Бехтерев, на което ме прати неврохирурга. Доцента ме взе много присърце и ми даде резултатите още днес. Няма симптоми за тази болест, камък ми падна от сърцето. Каза ми, момиче на теб ти трябва добър невролог, заминавай за София. това ми каза. Аз вика съм няколко дискови хернии и само в София ме оправиха, там заминавай и всичко ще се оправи, спокойно.
Много съм щастлива от отхвърлената диагноза.
Днес обаче ми звъннаха от Гръбначен център и ми казаха, че Стоев не може да ме прегледа в четвъртък и го отложихме за вторник. попитах дали правят там ЯМР. Казаха ми,че не, а не препоръчват във ВМА, защото е много стар.  newsm78

# 673
Привет от мен!
Маги, моите съболезновани, за жалост такъв е живота и има неизбежни неща, независещи от нас.
Това напрежение, допълнително, натоварва и влошава състоянието ни.
Наде, ти как си? Не си написала, как си в момента.
Аз да Ви споделя една добра новина, днес направих изследването за Болестта на Бехтерев, на което ме прати неврохирурга. Доцента ме взе много присърце и ми даде резултатите още днес. Няма симптоми за тази болест, камък ми падна от сърцето. Каза ми, момиче на теб ти трябва добър невролог, заминавай за София. това ми каза. Аз вика съм няколко дискови хернии и само в София ме оправиха, там заминавай и всичко ще се оправи, спокойно.
Много съм щастлива от отхвърлената диагноза.
Днес обаче ми звъннаха от Гръбначен център и ми казаха, че Стоев не може да ме прегледа в четвъртък и го отложихме за вторник. попитах дали правят там ЯМР. Казаха ми,че не, а не препоръчват във ВМА, защото е много стар.  newsm78

Ева радвам се, че са отхвърлили Бехтерев  Hug
Аз си правих ЯМР-то във ВМА, никой не се е оплакал от него... и трите ми красавици се виждат ясно и чисто  newsm78 Само дето бяха затрупани и вместо на обяд резултатите ми станаха чак на другия ден... И ми дадоха само снимки, без диск, но аз и не си поисках, бях много същисана тогава...  Embarassed

# 674
Здравейте, вече  и аз съм в "диско" клуба на 32 години баща на едно момченце и животи здраве още едно на път.
Това усещане за мен е много непознато имал съм разни сецвания но те за седмица са минавали и болката не е била толкова силна.

Преди месец се врътнах рязко  и се появи познатото чувство на сецване понамачках се малко на момента и си помисих не е толкова страшно но вечерта се сковах не бях мигнал цяла нощ, сутринта бях на буква Г както никога досега.
За три седмици смених двама лекари единия от които невролог. Накрая отидох и си направих скенер там
станя ясно че имам протрузии и редукции на L3-4-5 и медианна към парамедианна херния на L4.

Преди да почна инжекциите зверски ме болеше в областа на кръста долу към опашката през ябълката и ме опъваше десния крак долу до стъпалато. При изпъването му почваше да ме пари и опъва много неприятно почвах да губя чувствителност и вечер след работа се прибирах подмятайки го. Имам изразено усащане и в левия но по слабо

Вече седмица седя вкъщи  (на инжекции, мидокалм, милгама Н и още нещо на което не му помня името) предимно легнал болката ми поотмина но щом стана прав почва едно парене в краката усещане в кръста сякаш ще се счупя ако застана седнал и се облегна на стола всичко почва да ме боли отначало.

Един познат ми каза че трябва здраво лежане може да се наложе и месец даже и два но имало шанс да се стабилизират нещата.

Много съм объркан бих казал отчаян бихте ли споделили своя опит някоя насока и малко кураж.

Общи условия

Активация на акаунт