Дискова херния - 7

• 149 109
  • 744
  •   1
Отговори
# 495
Имате ли идея, дали тази ендоскопска техника за обновяване на дисковете се прилага в Гръбначен Център.
http://www.apex-spine.com/endoscopic-abrasion.html

Не може на всеки да предлагат озон, особено на хората с дехидратирани дискове  Naughty Все пак трябва да се преценяват нещата според случая на дадения човек, а не да се карат по калъп.
Това  изглежда??? newsm78Съмнявам се, че ще има голям ефект. То си е направо ендоскопска операция, ама с какъв ефект, в крайна сметка там ще ти кажат, предполагам!

# 496
Да вижда ми се напредничаво, уж се обновява с тази "дископластика" повърхността, от където влизат хранителните вещества за диска, защото ако е калцифицирана и да си пие човек скъпите добавки файда май няма  Thinking След тази манипулация си трябва и много точна и добра рехабилитация. Явно се прилага при протрузии в комбинация с дегенерирали дискове, т.е. където няма нуджа да се изрязва хернирала част  Rolling Eyes

Въобще много малко мнения на хора има за различните ендоскопски процедури (операции) у нас, само за озонова нуклеолиза и микроскопска дискектомия или отворена операция съм попадала.

Последна редакция: пн, 03 юни 2013, 15:14 от AniSim

# 497
Да вижда ми се напредничаво, уж се обновява с тази "дископластика" повърхността, от където влизат хранителните вещества за диска, защото ако е калцифицирана и да си пие човек скъпите добавки файда май няма  Thinking След тази манипулация си трябва и много точна и добра рехабилитация. Явно се прилага при протрузии в комбинация с дегенерирали дискове, т.е. където няма нуджа да се изрязва хернирала част  Rolling Eyes

Въобще много малко мнения на хора има за различните ендоскопски процедури (операции) у нас, само за озонова нуклеолиза и микроскопска дискектомия или отворена операция съм попадала.
Всички тези минимално инвазивни методи...са толкова строго индивидуални, при срединни хернии работят трудно и зависят от сръчността на оператора...особено за шиините...абе бамбашка работа! Tired

# 498
Хайде, и аз да се присъединя към вашата групичка на хора с ДХ. Моята я установиха през 2007, L5-S1 и досега въобще и не се сещах за нея. Обаче от тази зима, та до днес, няма миг, в който да не я "чувствам". Изгълтах, избодох, измазах, всичко що се знае в този случай. Алмирал, Мелбек, Профенид, Мовалис, витамини, Фламексини. Като една малка "дрогичка" съм. Сега започнах физиотерапия и лека полека започнах да издигам снага ( болките направо ме деформираха) , надявам се, че се вижда скорошно оправяне. Искам обаче да питам пишещите тук, ако знаят:
Могат ли да се правят масажи по време на "активна фаза" или са противопоказани?
Взех си Discus compositum N. Въпросът ми за него, понеже е хомеопатичен, трябва ли да спирам кафето, да сменям пастата за зъби (да не е ментова), и въобще има ли някакви специфики, които да усилят ефикасността му?
Ако някой знае, ще съм много благодарна!

# 499
Здравейте, ако си спомняхте бях писала за една за една моя приятелка оперирана дето няма проблеми с кръста оттогава. Питах я името на хирурга, каза ми че е Габровски от Пирогов. А също една друга позната се е оперирала през 2011 във ВМА при Стоев. Казва, че няма никаква болка. Разпитах я подробно, тя каза, че са я вкарали в 9 и се е събудила в 11 в леглото си вече оперирана, не знае колко горе долу е траела самата операция. Тя  е имала л5-с1 херния. Нейната херния е била голяма била е влязла в канала, бил й е изтръпнал целия крак и т.н. Та ходила е при Стоев и тойй е казал, след като медикаменти не помагат Павел Баня и озонотерапия, а също така ми показа колани за стягане тя има два от единия е много доволна. Но тази озонотерапия не помогнала, после се сецнала толкова че не можела да стане.
Та общо взето пожелание се е оперирала, като я знам каква е страхлива още й се чудя. Казва, че на втория ден те изправят карат те да вървиш около 10 минути и да седнеш. Била е в болницата 5 дни казва,че на 3тия ден след операцията единственото нещо което я боляло било самата рана.
Не ме разбирайте грешно, но два случая са ми пред очите и аз все още не мога да повярвам,че дисковата херния може да се премахне и край да не те боли нищо......не знам може аз да съм сбъркана  Mr. Green

# 500
За операциите и аз знам, за един успешен случай - приятелка на моя приятелка  Simple Smile. Но да уточня, че става въпрос за класическа херния на едно ниво. Т.е изрязана е само херниралата част. Явно операцията е от мини-инвазивните, защото е казала че отворът е малък под 2 см. Възстановяването и е отнело около месец. Вече над година и половина момичето е много добре, радва се на живота и се чуди защо е търпяла цяла година гадните болки. Операцията е правена в Швейцария...Е разбира се пази се, но си води един нормален живот!

# 501
А този д-р Стоев и Гръбначен център толкова ли са добри, гледам на задните страници много добри отзиви??? В смисъл дали е някой разбран или като всички неврохирурзи от врата като кажеш имам дискова отговора е мигновенен-операция  Mr. Green
Защото като не съм се интересувала и от приятелката ми го чух за първи път. Ако трябва да вярвам на нейните думи е дъ бест  Simple Smile

# 502
Здравейте,
преди седмица-две писах доста активно в темата. Сега, месец и десетина дни след озоновата инжекция в Гръбначния център, мога спокойно да заявя, че ефект от нея няма. Чудя се какво следва след това и не се сещам за нещо по-различно от операция, но д-р Стоев не иска да ме оперира, защото, цитирам:
"Първо правило на медицината е, ако не помага, то поне да не вреди. Докато при озоновата инжекция рискът да се влошат нещата е само на теория, то при една евентуална операция може да стане и по-зле."
Изпрати ме да изследвам HLA-B27, заедно с CPR и други за изключване на Бехтерев. Аз съм го изследвал вече и е отрицателен, но сега ще повторя. Въпреки че не разбирам как е възможно при поставянето на диагноза да се разчита на наличието на ген, който предразоплага към конкретно заболяване. Тоест 90% от болните с Бехтерев са с положителен тест, но другите 10% са с отрицателен. Тоест това изследване за мен е напълно безсмислено, защото не може нито да потвърди, нито да отхвърли подобна диагноза. При всички положения болките в кръста и в тазобедрените стави са си факт и ежедневие и пребиваването ми в Гръбначния Център от тази гледна точка си беше чиста загуба на време (освен че вече знам, че озонотерапията не е моето решение). В общи линии пиша този пост, за да ви поискам съвет, защото не съм сигурен какво мога да направя от тук нататък (докторите си измиха ръцете и пак завъртяха колелото - след като неврохирургът не помогна, айде пак започвай по ревматолози; само, че аз този филм съм го гледал и то в разширената му версия и знам как свършва - ревматологът след 6 месеца изследвания и експерименти ще ме прати на друг неврохируг, а не съм сигурен, че имам нерви и сили да мина през това отново). А сега накъде?

# 503
Без да имам лични впечатления за д-р Стоев, но по мненията за него в темите по-скоро май не бърза с операциите, стига да няма спешни индикации, а първо пробва с озона.

l5s1, не може ли да направиш консултация онлайн в мюнхенската клиника  Thinking
http://www.apex-spine.com/online-fragebogen.html

Как може да им се пратят снимките от ЯМР и аз не знам, но по опитните ще помогнат  Peace

Последна редакция: пн, 03 юни 2013, 19:16 от AniSim

# 504
Без да имам лични впечатления за д-р Стоев, но по мненията за него в темите по-скоро май не бърза с операцииите, стига да няма спешни индикации, а първо пробва с озона.

l5s1, не може ли да направиш консултация онлайн в мюнхенската клиника  Thinking
http://www.apex-spine.com/online-fragebogen.html

Как може да им се пратят снимките от ЯМР и аз не знам, но по опитните ще помогнат  Peace

А разбирам  Mr. Green  ще поразпитам аз подробно приятелката ми за него пък ще пиша, но да на нея първо й е казал озон, обаче пък с ее оперирала при него и казва уж че е много добър. Та как и да е де....Я някой да даде експертно мнение относно  едни колани.
http://eruditabg.com/?pid=28&NewsID=33
http://www.dalavera.bg/kolan-ot-turmalin-za-23-50-lv-i-zabravete-za-bolkata-d4775

# 505
Ще си направя online консултация. Дано да предложат някакъв вариант.

За д-р Стоев прочетох едно мнение, че не бърза с операциите. Да, не бърза - но ние май бързаме. Животът си минава все пак.

# 506
Сподели, после за консултацията, аз също се замислям да поискам мнение от там въпреки, че само с превод на разчитането на ЯМР и описанието на симптоматиката, дали ще е достатъчно  Thinking. Някой по наясно може ли да каже как да се екпортират снимките от ЯМР в някакъв универсален формат  Thinking При мен са записани с някакъв специален софтуер и се отварят само от CDто, което ми дадоха  от клиниката Rolling Eyes

# 507

Моят колан е като този Е14 а - много съм доволна. Той ме спасяваше да изкарам един ден на работа преди операцията. След операцията ми казаха да го нося 1 месец - физеотерапевтката каза, че е хубав. Кофтито е, че малко спарва и аз не можех да го нося на голо, защото ми се белеше кожата... ама това са бели кахъри.

Иначе по темата с операциите и аз да дам ъпдейт. 2 месец точно и вече мога да си лакирам ноктите на краката (дамите ще разберат предизвикателството  Simple Smile ), правя пилатес и обмислям след месец да се върна на работа (работя в офис). При мен беше собствено решение - въпреки всички рискове, реших, че по зле от това дето беше не може да стане и малко да се подобри все ще е нещо. Операцията беше  2 часа, 3 см. разрез. На другия ден станах, на третия ме изписаха. На втората седмица правех салата на мъжа ми  Laughing . Не бих си позволила да препоръчвам на никого, но мисля, че когато си с ужасни болки месеци наред, никакви лекарства не действат и се лишаваш от нормален живот и това е опция. Имам още две хернии и съм приела тази операция като втори шанс. Обещала съм на изтормозеното си тяло да се грижа за него и да не допускам пак да се докарам до щ положение Simple Smile

Бъдете здрави, мислете положително и си правете упражненията   bouquet

# 508
Сподели, после за консултацията, аз също се замислям да поискам мнение от там въпреки, че само с превод на разчитането на ЯМР и описанието на симптоматиката, дали ще е достатъчно  Thinking. Някой по наясно може ли да каже как да се екпортират снимките от ЯМР в някакъв универсален формат  Thinking При мен са записани с някакъв специален софтуер и се отварят само от CDто, което ми дадоха  от клиниката Rolling Eyes
Записваш CD-to като CD Image (с разширение ISO) на компютъра ти с някоя подходяща програма (например Nero Express). Въпросният файл е по-големичък (50-100 Mb.) и трудно ще го изпратиш по емейл заради ограниченията на имейл сървърите, затова най-вероятно ще се наложи да ползваш някой сайт за качване на големи файлове (като dropbox.com). Абе има ли желание - ще стане (те ще ти обяснят как да стане точно). А и не мисля, че има смисъл да превеждаш разчитането. Те ако не могат сами да напишат заключение на база резонанса, по-добре не се занимавай с тях изобщо. Аз поне това мисля да направя - описание на симптомите, проведени лечения + резонанса. Това е повече от достатъчно за да излязат със становище.

# 509
Здравейте   bouquet

За да не отварям нова тема, нахлувам така безцеремонно във вашата, надявам се да ме приемете  Hug

Въпросът ми е - можете ли да ми препоръчате кинезитерапевт за приятеля ми, който е с 4 "малки" дискови хернии на шийни прешлени? Насочен е към кинезитерапевт от личната лекарка, но не му е препоръчано конкретно име на специалист, а просто да се обърне към някой такъв. Имате ли опит с кинезитерапевти?
Този http://georgiilchev.com/ го хвалят из форума.Поне изглежда внимателен.Аз не съм ходил при него.След като разбрах,че имам ДХ не съм ходил при кинезитерапевт,защото не е безопасно да се правят резки движения при шийни ДХ.Преди това ходих при един от Ст.Загора за кръста,имаше мигновенен ефект,но за жалост краткотраен.

Общи условия

Активация на акаунт