Дискова херния - 7

• 149 039
  • 744
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Mislq, ЯМР се прави само на един от трите сектора на гръбнака с едно направление. Когато правих ЯМР ми дадоха тави за уши, но не помагат особено за тропането и бученето. Действително се постарай да не си отваряш очите. Аз се бях схванала след резонанса, но не е супер страшен.
Контрастно вещество се слага, когато се прави резонанс на меки тъкани, а гръбнака не е такъв.
Самата процедура е около 20 минути. Трябва да нямаш нищо метално по себе си.

# 556
Аз стоях днес през цялото време с отворени очи. Вътре имаше лампички едни и тапите в уши притъпиха драстично звука, но още му бучи главата и ме боли цял ден от там.
Не е толкова страшно, напротив, аз даже си починах полегнала.

# 557
Аз стоях днес през цялото време с отворени очи. Вътре имаше лампички едни и тапите в уши притъпиха драстично звука, но още му бучи главата и ме боли цял ден от там.
Не е толкова страшно, напротив, аз даже си починах полегнала.
Ева и аз бях с отворени очи  Rolling Eyes И после имах 2 дни главоболие, а след самия резонанс имах чувството ще горя, много ми беше топло, а навън си беше доста студено
Къде прави ЯМР?

# 558
Аз днес го правих в Плевен. Утре вземам резултатите  и звъня в Гръбначен център да запиша час.
След резонанса съм с адско главоболие и ми треперят цял ден ръцете,като на алкохолик. Имам чувството,че ми вибрира тялото направо, но докато трае изследването се чувствах спокойна.

# 559
За ЕМГ личният ли дава направление?

# 560
Мисля, че невролога. Поне на мен невролога ми го даде.

# 561
Мисля, че невролога. Поне на мен невролога ми го даде.
Значи личния трябва да ми даде направление за невролог и тогава  newsm78
Офф сега ще чуя лекция, че нямам право да взема сега, защото скоро взех за ортопед като ми правиха озона  #Crazy

# 562
Здравейте! Не искам да разводнявам темата, но искам да попитам някой има ли впечатления от вълшебното килимче Шакти. Видях в темата линка, но не се ориентирах за отзиви и впечатления. Работя над 10 часа на компютър, с изкривяване на гръбнака, шипове на врата, плексит и дископатия съм. На всичко отгоре с наднормено тегло. Дали килимчето, освен гимнастиката, би ми помогнало за отпускане на сковаността на гърба и врата. Благодаря предварително за вашите мнения!

# 563
  • София
Привет от мен. Вчера се върнах от Велинград, санаториум Вита. Мога да кажа, че отидох с резерви, но пък съм доста доволна от обслужване, от обстановка, от храната. Бях по клинична пътека 241, имах 5 броя процедури. Велинград за разлика от Павел баня, където съм била 3 пъти е къде къде с повече възможности за разходки. Само ефекта да видим какъв ще е . Имаше и вътрешен и външен басейн. Плувах всеки ден. Та било добре по клинична пътека, много евтино. Те хората имам чувството, че си ходят само така на почивка, а ние с болките на частно ходим да се лекуваме.
Ако нещо повече ви интересува - питайте.
Еvak, аз съм навита за ензимите, ама не зная дали ще се справя с поръчката. Аз също парите ще дам веднага, ако искаш ти да поръчаш.
Надя, а ти в кое училище плуваш???
В понеделник съм на контролен преглед при д-р Стоев. Минаха 2 месеца от озоновата терапия. Малко по-добре съм последния месец. Ама още си пия габаневрала и флексабилитито, та не зная ефекта на какво се дължи. Но ден с ден няма еднакви. Ако кръста ми е по-добре, то крака ще ме боли. Все има нещо, което да ме кара да не съм пълноценна и почти нищо да не мога да върша.

# 564
Сънчо ,nadia1202, magdelena , evak много ви благодаря за разясненията. Наистина сега ми е ясно и реших да се откажа от ЯМР , защото нямам остри оплаквания, а явно не е чак толкова безвреден. Кризата мина Слава Богу. Сега наблягам на гимнастиката, движението, здравословни храни и редуциране на количеството храна, за да се движа между 60 - 70 кг телесно тегло.
На мен ми помогна американската техника на разблокиране на гръбначен стълб  и леки екстензии от американец  chiropractor . Те се занимават с алтернативни методи - масажи, билки и се водят също холистични лекари.

# 565
На някой хрумвало ли му е, че 90% от симптомите при тези проблеми могат да се дължат на някаква скрита инфекция? Как да си обясня иначе факта, че има хора с огромни хернии без да имат никакви симптоми и други с протузии или износвания, които имат ежедневни болки (като мен). Ако има логика в това, което казвам, дали има място и начин, по който може да се провери дали проблемът не се мултиплицира именно заради някаква неоткрита инфекция (на практика човек постоянно се бори с нещо дори без да осъзнава - запушен нос, зъб, настинка, грип, бронхит и т.н. - ако това е хронично няма ли логика да е част от проблема)?

# 566
Хора, помогнете ми да проумея фактите.  #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy
Сега си взех резултатите от ЯМР.
В шок съм  #Crazy
Няма, нито протрузии,нито херния, нито на едно ниво - в лумбален дял, няма данни за коренчава компресия, няма стестен вертебрален канал, всички сегменти са с нормална височина, запазена физиологична лодздоза.
Просто съм потресена, а трябва да се радвам.
Гледат скенера и ренгена,където е ДХ на Л5 С1 и ми казват, ..Вие разбирате ли ,че по гръбнака в тази област нямате нищо нередно.
А аз днес отново съм леко схваната,тоест с леки прерязвания в кръста, болката си я има непрекъснато месеци вече,както ви казвам в кръста, крака и т.н, врата, гърба и т.н.
Досега ми показваха снимки на хора с ДХ и моята и ми ги обясняваха като на олигофрен в болницата, защото аз направо приседнах на стола и не можех да реагирам.
Сега какво да правя? Нямало никакви дехидратирани дискове и ДХ- вдигат рамене.
Скенера не е правен в същата болница де, но ЯМР го хвалят за нов и добър.
Сега,какво да правя? Къде да ходя с тези резултати, възможно ли е,нещо да не е видяно, да не  е разчетено?

# 567
Скъпа Ева, мен ме гледаха на скенер и нищо - нямам хернии, резонанса ми е от март месец и две протрузии и изгладена физиологична лордоза и дясноконвестна тораклумбално сколиоза, неврохирург от който много се хвалят не ми приемаше протрузиите, другите ги неща ги приемаше!
Диагноза да ден днешен нямам, болки все по странни и различни по степен , много ми се иска да те окуража  Hug
Това, че резултатите ти са хубави трябва да те радва, друг е въпроса, че си в изходна позиция   newsm78

# 568
Ева, това ако е така е за радост голяма, но пък тези болки с месеци не идват така от нищото. Единственото, което се сещам е да отидеш пак при неврохирург или невролог (който обаче да не е от тези, които гледат само разчитането) и да погледнат директно резонанса. И ако резонанса, наистина показва, че всико е ок, да те насочат за друго изследване или друг специалист. При мен резонанса показа, леко по-благоприятни резултати от скенера, но все пак си се видяха същите проблемни дискове с плюс тази дехидратация  Rolling Eyes, която я нямаше видна на скенера.

Относно това какво показва образното изледване, не винаги е обвързано с болковата симтоматика. Зависи, до колко здрава е мускулатурата, някои отдават значение и на телесното тегло, колко голямо е пространството, от където минават нервните коренчета, накъде е протрузирал диска. Затова някой с големи хернии, може и да няма болки, а друг с малка или по-леки протрузии може да се мъчи месеци с ежедневни болки.  Това, за инфекциите също е въможно  Thinking, лошото е че лекарите си карат по някакви протоколи за преглед, лечение, на база образното изследване и не търсят други причини за болковата симптоматика, щом резонанса / скенера е показал дископатия.

Последна редакция: пт, 07 юни 2013, 14:18 от AniSim

# 569
...Наистина сега ми е ясно и реших да се откажа от ЯМР , защото нямам остри оплаквания, а явно не е чак толкова безвреден.

Ето статия в Уикипедия с разяснение що е то Магнитно-резонансна терапия и влиянието и върху човешкото тяло (най-отдолу) Контрастно вещество в нашите случаи се слага след операция, ако се налага. Преди това няма смисъл. Ако се изследва друг проблем вече зависи (например ако се "снима" хипофизата за аденом се прави с контрастно вещество)

Ева  Shocked

l5s1, не знам дали си попадал на снимка на впечатляващата херния, която отглеждаше един, вече опериран съфорумец. Беше много голяма, но изтекла по най-тарикатският начин - право надолу по канала, без да засяга нервните коренчета или гръбначният мозък. Това също е част от отговора на въпроса ти - широчината на канала, начина на разполагане на хернията. Аз също съм чела за съмнения, че проблемите в гръбнака са следствие на бактерии и възпаления. Не зная до колко е или не е така, просто исках да ти подскажа един от вариантите.

Последна редакция: пт, 07 юни 2013, 14:20 от Булка Марулка

Общи условия

Активация на акаунт