Суровоядство

• 61 422
  • 740
  •   1
Отговори
# 525
Е,значи аз съм в грешка  Wink Но иначе мисля,че има мъничка разлика м/у сушените фурми и тези в големите кутии,които се водят пресни.Ама как се успокоявам само  Laughing

# 526
Все си мисля, че умереност е решението.
Дори и най-най-полезната храна, консумирана в големи количества, би могла да доведе до проблеми.
Така че, стремя се да наблягам на истинска, чиста храна, количествата от само себе си се регулират...А и човек няма нужда от всичката тая храна, която консумира.
Колкото по-качествено и малко, толкова по-добре.    Grinning

Морковените "търкалца" станаха и почти свършиха.Според мен обаче им липсва спойка, на следващото правене вместо мед/агаве-сироп, бих сложила 2-3 фурми или шепа стафиди.

# 527
Катарин, вари ли морковите или изсуши търкълцата?

Моите бяха толкова неприятно сухи, че изядохме само половината от тях, при това със зор.

# 528
Не, сурови.Суших ги в дехидратора.Аз явно не ги пресуших чак толкова, но лесно се разпадаха. Затова другия път ще сложа сушен плод, за спойка.

# 529
А колко часа ги суши?

Пусто, много ме е яд, като хвърлям храна...

И аз ям фурми, предимно като част от любимите ми гюлленца от супер храни. Хапвам по няколко такива преди силова тренировка, защото знам, че фурмите спадат по-скоро към бързите захари.

# 530
  • София
Момичета има ли разлика между млякото от белено и небелено конопено семе? Пробвах с белено- много ми хареса, но небеленето е почти 7 пъти по-евтино за килограм. Ако е за едното прецеждане през марля, не ми е проблем да го правя, понеже цената наистина е от значение Simple Smile

П.С. Чудесна тема и много интересни идеи Simple Smile Аз съм много далеч от нещата, но се опитвам да хапваме повече сурови храни. Отделно много неща не са ми вкусни- например суровото какао ми е пълна отврат, еле пък в комбинация с кокосово масло  Sick Опитвах се аз да заместя с нещо шоколада, ама не стана  Grinning Ядковите млека са ми на кантар, до момента само това от конопеното семе ми хареса и то много, много Wink Но важното е, че не се отказвам Simple Smile

# 531
  • София
chriss не се насилвай.
Вкусът се променя с времето. Пробвай периодично различни храни, ще видиш, че нещо, което сега не харесваш, след време ще ти се стори много добре.

# 532
Крис, четейки поста ти, че не ти понася вкуса на суровото какао и кокосовото масло, се засмях на съвпадението - точно в момента пия шейк, в който и двата продукта присъстват. Всъщност любим през последните дни:

1 ч.ч. ядково мляко, леко подсладено с фурми
1 банан
1 ч.л. сурово какао
1 ч.л. пшенични стръкове на прах
1 ч.л. белено конопено семе
1 суп.л. кокосово масло

Което ме подсеща да ви подканя да споделите любимите си напоследък комбинации за хапване.

Освен този шейк, аз напоследък обожавам да ям пъпеш с бадемово масло (не олио) и малко мед.

Или пък розови домати, обелени и нарязани на кръгчета, отгоре прясно домашно сирене, босилек от градинката на терасата, студенопресован зехтин, поръсени с изсушен риган и белено конопено семе.

# 533
Любимите ми неща за хапване напоследък са само салати(основно краставици, домати и червена чушка със зехтин,сирене(или тофу) и накиснати ядки-кашу,лешници,слънчогледово или тиквено семе-само един вид обикновено слагам),
плодове ,
таратор и
 евентуално кис. мляко с овесени ядки,накиснати чиа семена,малко мед  и стафиди.

Отвреме навреме блендирам разни смутита и тогава слагам моркови,банани,диня,всеки път различно-зависи какво имам в хладилника в повече и измислям според ситуацията-получават се моите измислици и си ги оползотворявам. Grinning

При това разнообразие от плодове и заленчуци сега лятото нищо друго не искам.

Готвя обаче за децата и мъжа ми-те си искат тяхната си храна и си ядат всичко,старая се обаче да е по-вегетарианско уж,ама на тях като им се прияде месо и става страшно-преди 2 вечери се върнаха с голяма кофа крилца и бутчета от кfс,е,какво да ги правя,изядоха си всичко,говорим за здравословното хранене,но на практика се оказва,че храната е голям наркотик-особено вредната храна.

Преди време бях правила сладолед от замразени банани-никой от семейството не го хареса и си го ядох сама. Sad  Whistling
Опитвам се да им предлагам по-здравословни неща за хапване,не винаги ми се получава,но и с малки стъпки да напредвам,пак е добре,поне не се отказвам. Wink

# 534
Около 30 часа.
Фурми слагам на суровите десерти.Иначе са ми сладки, не мога да ги ям.Правя такива 1-2 пъти в месеца.Сега лятото хич.....    Laughing   да ядат плодове.

chriss , суровото какао и кокосово масло използвам в горепосочените десерти.Смесени с ядки, сушени плодове, агаве/мед/меласа, изобщо не се усещат.Или домашен шоколад с тях...

И аз наблягам основно на салати, дипове, сутрин някакъв шейк за закуска-с налични плодове/зеленчуци, кефир, Мака или конопен протеин, смляно ленено семе.

# 535
  • Sofia
Моля Ви,дайте тази рецепта за домашен шоколад  Praynig преди няколко страници се обърнаХ СЪС СЪЩАТА МОЛБА,НО ОТЗИВИ НИКАКВИ

И аз си купих небелен коноп за мляко,но още не съм пробвала.Напоследък правя кокосово и ядково/от кашу/.Харесва ми много.

Последна редакция: ср, 14 авг 2013, 14:59 от Doli

# 536
Аз го правя от смлени лешници/бадеми, какао, кокосово масло и агаве.Не мога да дам пропорции, да се гребе с лъжичка и да ми хареса на вкус.    Grinning
Може да му се сложи ванилия, или друг аромат-мента, бадемова есенция, но аз не слагам.

# 537
Аз домашния шоколад също не го правя с определни пропорции Simple Smile Май първия път само беше така за да стане споучливо,но разбрах,че винаги ще се получи.Иначе аз почти винаги експериментирам.Последния който правих беше с какаово +кокосово масло,останалите неща бяха какаови зърна и годжи.Примерно се слага 1:1 от двете масла или едното преобладава.Разтапят се на водна баня на ниски градуси,за да се запазят качествата им.В купа слагам натурално какао на прах+смляни какаови зърна и мед,после по желание може да се добавят също рожков,годжи,ядки и каквото решите.След като се разтопят маслата се добавят към тази смес и хубаво се разбърква,като после се изсипва в желаната форма и се оставя да стегне.Аз например предпочитам да ми е по-горчив и го правя с мъничко мед,но може с всичко друго-кафява или тръстикова захар,меласа,агеве и т.н.Чудя се дали би могло да стане с паста от фурми  newsm78
Иначе това е,рецептата е много проста,а в интернет има много различни варианти.Дано съм помогнала малко  Wink

Последна редакция: ср, 14 авг 2013, 15:33 от desinka8810

# 538
Относно фурмите и аз ги ям само в десерти,че и на мен са ми много сладки така самостоятелно.Миналия път в суровите бонбони сложих грахов протеин и кокосово брашно.Така сладостта се намали още повече,а и се затъпи вкуса на граховия протеин.
А аз съм останала с впечатление,че подобни прости захари е по-добре да се ядат след тренировка.Иначе в момента ям адски много краставици и разбира се корема ми почти постоянно е издут.Сутринта си позволявам по 2 от горепосочените бонбони или 1-2хапки от домашния ми шоколад-но това по-рядко.Понякога го замествам с лъжица тахан с мед.Пия много зелен и ройбос чай.Също напоследък и доста пъпеши и дини,но се успокоявам,че скоро няма да ги има и да ги ям още малко  Grinning
Обаче понякога се замислям,че все пак по-голямата ми част от зеленчуците са купешки.Когато имаме домашни си ям тях,но по-рядко.И си мисля,че е проблем защото колкото и да им е сезона си имат доста пестициди и химикали за съжаление  Sad
За следващия път си търся рецепта за сурови крекери от киноа.Тя ми е много любима.Мисля да я накисна само за нощ и на другия ден да действам.Само още не знам с какво да я съчетая,а и се притеснявам да не тръгнат да се разпадат.

# 539
  • Sofia
Много благодаря   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт