СТРАСТИ - градините в София кампания 2013/2014

• 39 912
  • 973
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Здравейте,
към майките по майчинство в момента - какво пише в служебните ви бележки? Според ТРЗ, отпуск по майчинство е след 2 година, а в момента съм на трудов договор и така ще ми издаде бележката?

Изписаха ми на практика и двете - че съм на трудов договор от едисикога + точно споменатия в документите текст + някакъв член от КТ, според който съм майчинство.

В страничката в системата на нашата градина има текст, че записва САМО директорката. Както вече споменах, жената специално ме повика да гледам как го прави и накрая изрично провери още веднъж, че излиза статус "записана". Аз лично в ситуацията на ясли и градини в София не бих си оставила документите ей така, но може би съм една идея по-подозрителна, знам ли. Докато стигна до дома, имах мейл + в системата в профила на детето беше отбелязано.

Здравейте! Имам и аз една чуденка и се извинявам, ако е коментирано нещо подобно - зачетох се, но нямам време да изчета всичко  Rolling Eyes.
В ОДЗ-то, което ни е първо желание, бяха обявили 4 места по социални критерии и 7 места по общи. Имаше към 10-тина чакащи деца по соц.критерии. На класирането са приели 1 дете по соц.критерии и 10 деца по общи. Някой има ли обяснение защо така са взели 3 деца от общата опашка, вместо от социалната?  newsm78 Не че ми е проблем, просто ми стана чудно и не мога да намеря причина..

Силно вероятно децата по соц. критерии на опашката да са били с ниско желание тази градина, да са приети по по-високо желание и съответно местата да са били прехвърлени към общата опашка още в рамките на първо класиране. Изчисляването на шанса за прием направо си е висша математика - в смисъл, че трябва да се съобразят доста фактори, както и да се проследят внимателно и двете опашки. Възползвам се още веднъж да благодаря на всички, които отделяха и отделят от личното си време и от това за децата си, за да са на ползу роду и да споделят тънкостите и опита си, както и всички от РГ   bouquet Без вас не е сигурно дали щях правилно да преценя шансовете ни!
Бяхме комшийки едно време, вероятно си гледала градини които и аз, та ако кажеш конкретно, мога да си проверя записките...

# 526
Моля за малко разяснение по системата!
Взимам за пример една дг.
Приети деца
 -13 бр. по социални критерии
 -22 бр. деца по общи критерии
Общо 35 деца.
 Отивам на началната страница на дг. Там гледам последните две графи
   -свободни места за следващо класиране- -0
  -текущо незаписани деца -14
Пише че на 13 май в календара ще бъдат обявени свободните места за второ класиране

Това какво означава, че от тези 35 деца 14 не са се записали още ли или 14 е свободната бройка след второ класиране ?

На 13 май в колонка с какъв надпис да гледам за свободни места?

# 527
Това какво означава, че от тези 35 деца 14 не са се записали още ли или 14 е свободната бройка след второ класиране ?

Означава че 14 деца са класирани, но още не са записани. Ако не се запишат до петък, ще се обявят като свободни места за следващото класиране.   bouquet

# 528
защото гледам, че тази цифра 14 бр. текущо незаписани фигурира и на другата детска градина в района,  независимо от класираните примерно 42 деца!!!!!!!!

# 529
В колонката за свободни места разбира се.Текущо незаписани означава,че още не са отишли до детското заведение да си подадат документите,но до петък най-вероятно ще го направят.Има цяла седмица за записване още.

# 530
Здравейте, извинявам се, ако ще задам един глупав въпрос, но се надявам някой да ми разясни ситуацията. Ние по стечение на обстоятелствата чакаме второ класиране за ясла, тъй като не сме приети. Интересува ме след като записването е до 18.05, какви свободни места ще бъдат обявени на 13.05, нали  тези места ще се освободят ако някой не се запише, т.е. броят им ще стане ясен след 18.05.

# 531
  • Beyond the Frontiers
Уважаеми господин/госпожо,

На 11.05.2013г. получихме запитване със следното съдържание:
Здравейте, моля да уточните в колко часа свършва записването на 17-ти, в колко ще се елиминират незаписаните деца за да се видят свободните места, и в колко ще се заключи системата.

Нашият отговор:
Системата ще бъде заключена на 17 май в 18 часа. Няма да се обявяват свободни места. Класирането е автоматично.

Поздрави,
Екип за обслужване на ИСОДЗ към Столична община

ooooh! Twisted Evil #Crazy

# 532
Аз зададох същият въпрос още преди първото класиране.Ето какво ми отговориха от ИСОДЗ : Въпрос:    Отговор:
[2013-04-24 22:36:36]  В календара пише,че записването след първо класиране е до 17.05.,но освен това пише,че на 13.05 ще се обявят свободните места за второ класиране.Как е възможно това? 

На 13 май, евентуално, ще се обявяват места за новооткрити групи или детски градини. Всикчи свободни места за новата учебна година са обявени м.февруари. 

# 533
  • В две мънички очи...
И аз толкова си блъсках главата да мисля как ще обявят свободни места при условие че срока за записване на приетите деца не е минал. Ама тази година СО надмина всички предходни гафове.

# 534
"Системата ще бъде заключена на 17 май в 18 часа. Няма да се обявяват свободни места. Класирането е автоматично."

Да се смее ли човек, да плаче ли..... Истината е че трябва да гледате през ден-два, за да видите къде от интересуващите ви градини няма да се запише някой или пък ще му откажат записване и спрямо чакащите да се ориентирате. А това че в последния момент може някой да се нареди най-отпред на вашата опашка, няма как да се избегне.... Няколко свещи, горещи молитви и се надявайте да сте от богопомазаните Simple Smile

# 535
Ако на някой му се откаже записване, защото не може да покаже доказателства за критериите по които е избран не преминава ли неговото място в графата Свободни места сега?

Защото при класирани деца и стотици чакащи е голям парадокс да има сега в този момент свободни по 1,2 или 4 места в графа СВОБОДНИ МЕСТА в някои детски градини.
Откъде
се появяват тези свободни места?

След 17 май 17 часа е ясно в графа СВОБОДНИ МЕСТА  ще се появят
1.Незаписалите се и
2.Тези, които не могат да представят доказателство за някоя точка

# 536
  • Девето поколение софиянка
Ще ви кажа как е в нашия район, самостоятелните детски ясли станаха ОДЗ, и децата които ще тръгват на градина са приети в ОДЗ по общ ред, но независимо, че са приети им се дава по 1 т. за посещение на СДЯ, и на първо класиране те кандидатстваха по другите градини и естествено ги приеха по голямата част, сега като се записват в другите градини в първите се освобождават места и затова местата всеки ден се променят. Ох,  дано съм успяла да го обясня правилно  Grinning

# 537
Тези, на които им е отказано записване, местата се публикуват още сега като свободни за следващото класиране - стига директорките да спазват съвестно задълженията си.

# 538
Здравейте! Четох и изчетох всичко, но все ми се струва, че тази система куца! Ние сме с прословутите 8.2 точки и попадаме в гранична група с 20 деца, борещи се за 1,2 места!!! Така като гледам доста родители са в нашето положение. Извода е следния- средностатистическо семейство с двама работещи родители(мама по майчинство ), живеещи и работещи в района на детската градина/ясла(единият откакто се е родил!!!) имат шанс клонящ към нула детето им да бъде прието.
Ами за мен не е честно детето ми да бъде изместено от дете на родители, акустирали в квартала миналото лято и не се знае дали скоро няма да отплават пак! Или пък от дете, което живее в Бусманци, ама татко работи в нашия квартал, а баба е лелка в ДЯ в Банишора. За мен няма логика!!!
Така като гледам, детето ще се вреди(евентуално) в ДЯ на 3 Год????
Не че нямам възможност да си гледам детето-имам, но се чудя, защо има разни критерии, пък точки, пък щуротии, а реално средностатистическо семейство няма шанс! АМи то верно по-добре на томбола да ги пуснат децата!Така родителите няма да са предварително обезверени!

# 539
  • Beyond the Frontiers
Ами то си е томбола  Mr. Green

Да ви кажа, че съм за 4-ти път в тази истерия, а както се очертава ще участвам поне още 1-път.

Общи условия

Активация на акаунт