СТРАСТИ - градините в София кампания 2013/2014

• 39 912
  • 973
  •   1
Отговори
# 570
  • София и там където не се пуши

Някой има ли спомен предни години, кога са били първите класирания? Като дати грубо ме интересува и дали има правило за тяхното определяне?

6 май съобщение за първото класиране, 19 май съобщението за второто класиране, но точно перода само за второ 21.05.2012 до 01.06.2012 за записване

Трето класиране 02.06.2012 г

Това го извадих от кореспонденцията за миналата година в архива.

Горното е за миналата година, да не се заблуди, някой

# 571
  • Beyond the Frontiers

Някой има ли спомен предни години, кога са били първите класирания? Като дати грубо ме интересува и дали има правило за тяхното определяне?

6 май съобщение за първото класиране, 19 май съобщението за второто класиране, но точно перода само за второ 21.05.2012 до 01.06.2012 за записване

Трето класиране 02.06.2012 г

Това го извадих от кореспонденцията за миналата година в архива.

Горното е за миналата година, да не се заблуди, някой

Мерси Peace

# 572
  • СОФИЯ
Миналата година беше на 04.05. По спомен обикновено са началото на м.май. Тази година го дръпнаха напред заради празниците.

# 573
  • София
Извинявайте, че и аз влизам с един въпрос малко встрани от темата, но някой има ли информация дали мин. година на първото голямо класиране социалните критерии са били така да се каже "оценявани" със същите точки както тази кампания? Мисля, че самите критерии не са променяни, но ми е интересно дали и мин. година по 2 т. са се давали само на многодетните сем-ва и близнаците, а другите масово са по 3т. (изключвам сираците с 6т.) ?
Благодаря предварително за всякакви насоки по темата.

# 574
Днес успяха да ме изненадат...отива таткото сутринта с всички документи да записва джуджетата за ясла и......всичко по документите е наред, ама ви връщаме защото трябва и децата да са тук. Та сега като обядват ще ги води. Защо са им децата и като им трябват, аджеба защо не са го изнесли някъде като информация. Не че нещо, ама първо не разбирам каква е идеята.....да видят, че децата са истински или какво и второ, като не го знаехме целия ден се обърка тотално

# 575
  • Beyond the Frontiers
Днес успяха да ме изненадат...отива таткото сутринта с всички документи да записва джуджетата за ясла и......всичко по документите е наред, ама ви връщаме защото трябва и децата да са тук. Та сега като обядват ще ги води. Защо са им децата и като им трябват, аджеба защо не са го изнесли някъде като информация. Не че нещо, ама първо не разбирам каква е идеята.....да видят, че децата са истински или какво и второ, като не го знаехме целия ден се обърка тотално

Къде това? Голяма глупост. Няма такова изискване.

# 576
Голяма простотия. Няма такова изискване.
Но чух от една моя приятелка, че са искали да видят детето на живо, за да са сигурни, че няма увреждане, Нещастници.

# 577
Какво да гледат на живо, подсигурила съм се с тесте документи от педиатъра, носят им се оригиналните актове за раждане и т.н. Съгласна съм, че в цялата ситуация и нерви и директорките се подсигуряват всячески, но наистина това е глупост. Дано не измисли нещо друго. Иначе това се случва в 18-о ОДЗ в София.

# 578
Записали са ги! И според впечатленията на таткото и бабата, явно са искали да видят дали нямат увреждания или нещо подобно...поне за мен е странно, вероятно имат причина. Дори сестрата е била учудена, че ходят. Не знам с какви очаквания е била, те са на 1 година и 3 месеца. И са предупредили, че до септември трябва да са с всички сложени ваксини, защото те изостват с две...това за инфо.

# 579
Здравейте,
записах детето в яслата днес. Директорката провери всички документи, но не се втелясваше особено. Отрази детето пред нас в системата. Като се прибрах имах мейл с потвърждение. Даде ни списък с необходимите неща, които трябва да носим.
Обстановката в яслата много ме подтисна. Всичко беше от времето на майка ми сигурно, но при липса на друга възможност.....

# 580
  • София
Днес успяха да ме изненадат...отива таткото сутринта с всички документи да записва джуджетата за ясла и......всичко по документите е наред, ама ви връщаме защото трябва и децата да са тук.
Това го е имало и предходни години. Т.е. няколко майки са споменавали тук в темата, че са искали да видят децата. И беше точно за да се види, че видимо детето няма някакви травми/увреждания...
Което не знам доколко е правилно де.

# 581
  • Куциндрел
Явно си е до практика в детското заведение.
Аз попитах дали да заведа детето да го видят, те казаха, че не е нужно. Rolling Eyes
На мен ще ми дадат списъка с необходимите неща малко преди тръгването на детето. Нямало да има и родителски срещи.

# 582
  • СОФИЯ
Извинявайте, че и аз влизам с един въпрос малко встрани от темата, но някой има ли информация дали мин. година на първото голямо класиране социалните критерии са били така да се каже "оценявани" със същите точки както тази кампания? Мисля, че самите критерии не са променяни, но ми е интересно дали и мин. година по 2 т. са се давали само на многодетните сем-ва и близнаците, а другите масово са по 3т. (изключвам сираците с 6т.) ?
Благодаря предварително за всякакви насоки по темата.
Точките за различните критерии не са се променяли.

# 583
  • UK
И нас са ни отразили като записани. Отдъхнах си. Ние бяхме случаят, дето зам. директорката ми взе документите в двора, не ми даде входящ номер и каза, че в понеделник директорката ще ни отрази в системата. Бях се попритеснила.
Нещо обаче не виждам подредбата на кандидатурите, нали сега мога да участвам с 2 точки на второ класиране? Защото там, където подреждам детските заведения ми изписива само "Вече сте използвали 3 точки по реда на желанията от предходното класиране!" и това е. Не, че имаме шанс някъде на второ класиране, но исках да разместя кандидатурите за следващите основни и текущи класирания, да съм спокойна, че не трябва да влизам и размествам по-нататък, да не изтърва някой срок. 

# 584
  • София и там където не се пуши
но исках да разместя кандидатурите за следващите основни и текущи класирания, да съм спокойна, че не трябва да влизам и размествам по-нататък, да не изтърва някой срок. 

Нали сте приети на първо класиране - друго всичко изчезва. Наново се редат кандидатури за преместване.

Общи условия

Активация на акаунт