СТРАСТИ - градините в София кампания 2013/2014

• 39 912
  • 973
  •   1
Отговори
# 15
слънце, ако се разберете за 01.10 да тръгне детето, ще го пуснеш и от тогава дължиш такса (платима през м.11). Тогава се подава и декларация, че детето е на ясла и се спира майчинството, а ако се върнеш на работа ще получаваш 50% (120лв.) до 2рата годинка на детето.
Беллисима, това може да разберете на място в яслата, в която сте приети  Peace
Cafe con leche, подава се декларация. и Да - устни са договорките   bouquet
Sashosiana, Ще се възстановят точките ако отпишете детето. И ако го правите настоявайте пред вас да се случи това - директорката го прави... Споменавам, защото при моята девойка имаше грешка и се водеше на две места, а после ми търсиха и бележка от старата ДГ за платени такси след година време...  ooooh!

# 16
Един въпрос - ако детето тръгне на ясла, но реша да го отпиша през декември например, ще ми възстановят ли точките за първо желание  рамките на текущите класирания. Въпроса ми е провокиран от следното - приети сме далече, прочетох, че в нашия район предстои разширение ЦДГ и преобразуването му в ОДЗ, със срок края на 2013 год. Ако това стане и пуснат местата преди новата кампания, ще мога ли да ползвам някакси точките за първо желание?

ако сега си използвала точките за първо желание, възстановяват ги за следващата кампания - 2014/2015.

# 17
Или ако отпишат детето  Peace

# 18
Честито на всички приети дечица! Късмет на останалите на второ класиране! И ние сме приети  Grinning. Голяма радост, все едно сме спечелили от тотото. Mr. Green
Bellisima, от родители знам, че периода на тръгване в нашата ясла е след 6.09 до 1.10, но предполагам че е различен навсякъде и зависи от директорката.
Доколкото знам, че чрез уговорка с директорката може да се отложи малко тръгването на по-малките дечица в ясла например родените в края на 2012, въпреки че не е много редно. На една приятелка детенцето е прието миналия септември и тръгна миналата седмица. Аз моята кукла, ако можеше бих я дала веднага, но ще чакам до септември.

# 19
На една приятелка детенцето е прието миналия септември и тръгна миналата седмица.
Е това наистина е мноооого грубо  ooooh!

# 20
На една приятелка детенцето е прието миналия септември и тръгна миналата седмица.

браво!

# 21
[На една приятелка детенцето е прието миналия септември и тръгна миналата седмица.
[/quote]
Да, но в техния случай имаше преместване от един район в друг и бързо освободиха мястото от първата ясла, въпреки че не беше обявено на междинни класирания. Според мен трябва да има прием на ясленчета 2 пъти в годината - януари и юни, за да не се получават такива неща или просто местата да не се пазят повече от месец.

# 22
  • София
Е това наистина е мноооого грубо  ooooh!

Класика просто  ooooh!.

# 23

Да, но в техния случай имаше преместване от един район в друг и бързо освободиха мястото от първата ясла, въпреки че не беше обявено на междинни класирания.

в смисъл?

# 24
А според мен на спортистите трябва да им отнемат правото поне за година да кандидатстват  Crossing Arms Тук ме приеха, не се записвам, там ме приеха - пак така...  Sick
Има случаи, когато тръгва детето, но има проблем... отписва се и кандидатства на друго място. ОК. Но приеха ме, колебая се, колко мога да запазя мястото, ама как да не го пусна, ама как да си взимам и майчинство.... Е край няма  #2gunfire

# 25
  • София
А според мен на спортистите трябва да им отнемат правото поне за година да кандидатстват  Crossing Arms Тук ме приеха, не се записвам, там ме приеха - пак така...  Sick
Има случаи, когато тръгва детето, но има проблем... отписва се и кандидатства на друго място. ОК. Но приеха ме, колебая се, колко мога да запазя мястото, ама как да не го пусна, ама как да си взимам и майчинство.... Е край няма  #2gunfire

И аз съм на същото мнение!

# 26
Сега да се намери кой да го оформи като подписка и ще събираме подписи... Или тук една анкета да се направи и да го пуснем официално до РГ  bowuu

# 27
  • Sofia
Здравейте!
Искам да попитам, въпреки че го пише:
за самоосигуряващ се родител какво трябва да се направи ако декларацията е подадена по пощата? Достатъчно ли е да се предостави бележката от пощата или трябва да се ходи до НАП да се подава искане за копие от данъчната декларация със зелен печат? Имам спомен, че 2009 с големия правихме такива гимнастики и беше някаква лудница.
Надявам се да ми отговори някой и да е от полза и за други в същата ситуация.
Поздрави

# 28
За каква данъчна декларация говориш? Никой не ти иска годишна данъчна декларация по чл. 50.

Цитат
5. Копие от декларация, издадена и заверена от НАП, че лицето XXX е самоосигуряващо се, или копие от платежно нареждане за внесени осигурителни вноски към ..........................

# 29
Бележката от пощата показва само, че сте подали декларация, а не че фирмата е работила newsm78 На мъж ми фирмата нямаше дейност миналата година, но си пуска декларация.

И пак да запитам: сроковете за работещ на трудов договор и самоосигуряващи се как може да се приравнят? Или поне за самоосигуряващи се да се намали срока на 4месеца, така няма да са необходими стари декларации, а само бележки за внесени осигуровки за последните месеци на текущата година  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт