СТРАСТИ - градините в София кампания 2013/2014

• 39 912
  • 973
  •   1
Отговори
# 30
  • Sofia
Питам, точно защото 2010 година се налагаше да се ходи и да искаме копие на точно тази декларация от НАП със зелен печат.
И ето както ми отговориха от ИСОДЗ:
В секция "Ръководство" на сайта на ИСОДЗ, е публикувано Ръководство за родители, там можете да прочетете тази информация. В табличен вид за всеки критерии е разяснено как може да бъде заявен, кога може да бъде заявен и какъв документ се представя при записване на класирано дете. Моля прочетете информацията за критерий К2, за Самоосигуряващите се родители. Счетоводителя на фирмата на втория родителя ще Ви направи копия, ще постави Вярно с оргинала, печат и подпис на необходимите Ви документи. 

А във въпросната секция пише:
Самоосигуряващите се родители при записване трябва да представят копие от платежно нареждане за  внесените осигурителни вноски най-малко 6 (шест) месеца преди заявяване на предимство в ИСОДЗ или данъчна декларация, заверена в НАП.

За каква данъчна декларация говориш? Никой не ти иска годишна данъчна декларация по чл. 50.

Цитат
5. Копие от декларация, издадена и заверена от НАП, че лицето XXX е самоосигуряващо се, или копие от платежно нареждане за внесени осигурителни вноски към ..........................

Последна редакция: пн, 29 апр 2013, 13:36 от arksi_

# 31

Да, но в техния случай имаше преместване от един район в друг и бързо освободиха мястото от първата ясла, въпреки че не беше обявено на междинни класирания.

в смисъл?
В смисъл, че мястото не беше обявено, като свободно на текущите класирания. Вероятно бройката е запазена за  сегашното първо класиране. Поне с такова впечатление останах аз.
А според мен на спортистите трябва да им отнемат правото поне за година да кандидатстват  Crossing Arms Тук ме приеха, не се записвам, там ме приеха - пак така...  Sick
Има случаи, когато тръгва детето, но има проблем... отписва се и кандидатства на друго място. ОК. Но приеха ме, колебая се, колко мога да запазя мястото, ама как да не го пусна, ама как да си взимам и майчинство.... Е край няма  #2gunfire
И аз подкрепям!  Peace

# 32
arksi, според мен ИСОДЗ просто не използват правилно терминологията и си противоречат...... Няма такова нещо като данъчна декларация, или по-скоро това ще да е всяка декларация, подадена от лицето и заверена от НАП.

В момента тече кампанията за подаване на годишна данъчна декларация по чл. 50 от ЗДДФЛ за 2012 г. Каква информация ще им носи тя, като е за миналата година, не разбирам.

Долното, което пействам за втори път, е от профила на детето ми, секция Необходими документи. Никъде не пише, че ще ми изискват данъчна декларация.

Цитат
5. Копие от декларация, издадена и заверена от НАП, че лицето ХХХ е самоосигуряващо се, или копие от платежно нареждане за внесени осигурителни вноски към ..........................

През 2009-а нещата може и да са стояли по друг начин.
Аз лично възнамерявам да отида на място и да ми покаже директорката какво точно се очаква да подам в тази връзка.

# 33
  • СОФИЯ
Да не изпусна новата тема  Simple Smile

# 34
Здравейте!
Успях да запиша детето днес. Нямах никакви проблеми, всички документи са наред. По отношение на ваксините директорката гледаше, че са описани в картона и поиска копие на страницата от картона. От личните карти взеха копия - изобщо моят съвет е да си носите копия на всичко. Детето ми е родено в последните дни на декември и тръгва заедно с всички други на 02.09.
Искам да благодаря на дамите, които отделят от времето си и помагат на всички нас с отговори и подкрепа.
Искам и да пожелая на всички късмет при следващите класирания - дано всеки успее да намери място за детенцето си.

# 35
Здравейте! Нещо,което може би е говорено, но все пак: Как да получа по-малък входящ номер, та да ми приемат детето най-накрая? Защо никъде не се изписва какъв номер ти е генерирала системата? Вече втора година се боря с нея. В ОДЗ изобщо не влизаме в надпревара, а в СДЯ явно нямаме късмет. Извинявам се за леко гневния тон,но вече ми е супер тъпо,че нищо не става Crossing Arms

# 36
  • Ку-куландия
На една приятелка детенцето е прието миналия септември и тръгна миналата седмица.
Е това наистина е мноооого грубо  ooooh!

Класика просто  ooooh!.
      Обичайна практика при родителите на по-малки деца м/у 1 и 2. В яслата за която кандидатсктваме от 20 приети деца миналата кампания реално в групата бяха мах. 5-6.

# 37
  • София
rori_, номерата не се избират, и на нас ни се генерира кофти такъв и засега сме вън  Sad Ето ти повече инфо тук  Peace

P. S.: Би трябвало да имате какъв номер ви е генериран в профила на яслата (ако не сте класирани, отваряш "НЕКЛАСИРАНИ")  Peace

# 38
Здравейте! Нещо,което може би е говорено, но все пак: Как да получа по-малък входящ номер, та да ми приемат детето най-накрая? Защо никъде не се изписва какъв номер ти е генерирала системата? Вече втора година се боря с нея. В ОДЗ изобщо не влизаме в надпревара, а в СДЯ явно нямаме късмет. Извинявам се за леко гневния тон,но вече ми е супер тъпо,че нищо не става Crossing Arms

И на още 14 000 родители им е супер тъпо.

На първия въпрос - до момента не е открит начин генераторът на случайни числа да "снася" номер по желание, но ако научиш за такъв начин, се налага да се договориш с екипа, който прави класиранията и ако се навият, може и да се уредите с по-ниско число.

На втория въпрос - току що погледнах в ИСОДЗ да видя дали пък нещо не са променяли по системата без да разбера, и поне в градината, която отворих, случайните числа са си публикувани, както си му е редът, т.е. всеки родител може да види и числото на своето и числата на другите деца.

# 39
Здравейте! Интересува ме следното:От фирмата в която работех , ме накараха  да си подам молба за напускане по взаимно съгласие,понеже не мога да се върна на работа след изтичане на майчинството ми. (в средата на януари) .Приети сме на градина ,но по време на класиранията в профила ми статусът ми беше -отпуск за гледане на дете,а не безработна.  След празниците ще започвам нова работа на трудов договор от където ще взема служебна бележка за записване в ОДЗ. Не знам това проблем ли ще бъде и дали няма да ни анулират кандидатурата,тъй като по време на самото класиране не съм била на трудов договор,а на борсата.

# 40
Аз не искам да ми "снесе" желания номер,а искам да ми покажат този номер в момента на избор на яслата, а не като мине класирането!

# 41
  • София
Аз не искам да ми "снесе" желания номер,а искам да ми покажат този номер в момента на избор на яслата, а не като мине класирането!

Е, как да стане?  newsm78 Номерата се генерират по вр. на класиране и няма как да е иначе  Peace

# 42
tea75, би трябвало да ви анулират кандидатурата, зашото не можете да докажете заявен критерий. В случая няма да имате служебна бележка от работодателя, който сте посочили. А и при евентуална проверка - ако наистина сте била на борсата, това ще лъсне.

# 43
  • София
Здравейте! Интересува ме следното:От фирмата в която работех , ме накараха  да си подам молба за напускане по взаимно съгласие,понеже не мога да се върна на работа след изтичане на майчинството ми. (в средата на януари) .Приети сме на градина ,но по време на класиранията в профила ми статусът ми беше -отпуск за гледане на дете,а не безработна.  След празниците ще започвам нова работа на трудов договор от където ще взема служебна бележка за записване в ОДЗ. Не знам това проблем ли ще бъде и дали няма да ни анулират кандидатурата,тъй като по време на самото класиране не съм била на трудов договор,а на борсата.
Има голяма вероятност директорката да не ви признае точката за работещ родител и да ви откажат записване.  Peace

# 44
Няма ли значение,че по време на записване в системата  съм била на трудов договор? От две седмици съм на обучение на новата месторабота и когато подам документите след празниците в градината ще съм на трудов договор и ще мога да дам служебна бележка. Мислех ,че проверките за правилно подадени критерии се правят при класиранията или може би съм в грешка.

Общи условия

Активация на акаунт