СТРАСТИ - градините в София кампания 2013/2014

• 39 912
  • 973
  •   1
Отговори
# 300
здравейте.детето ми е прието,но са ни елиминирали,защото срока е бил до 19 априил.сега добавих наново 4 децки градини за кандидатстване,но не знам кога се обновява инфото.кога е следващото класиране-на 18 май ли да проверя. Thinking

# 301
  • В две мънички очи...
Кога е било прието?

# 302
  • София
Здравейте, и ние сме от приетите дечица.

Само, че май ще ни откажат да ни запишат... и то аз съм си виновна. Не съм си променила статуса в системата - когато съм го записвала бях още по майчинство, а сега вече работя, като не съм променяла работодателя си, работя в същата компания, но в Заявлението за записване фигурирам с отпуск за гледане на дете, а не като работещ на трудов договор . За капак съпругът ми е с нов работодател от скоро. Много тъпа ситуация - толкова чакахме да ни приемат!  Изобщо не съм ровила да променяма тези неща, като трябваше да се актуализират профилите ние променихме само първото си желание:cry: Не знам изобщо да пробваме ли да подадем документи...
marinakapina , при една колежка се беше получило същото - за ясла1 не ги бяха приели. Не беше сменила данните, че вече не е в майчинство, когато се редиха за ясла2 - нейно недоглеждане. Но не им направиха проблем, това в едно ОДЗ в Надежда. Т.е. за твоята служебна бележка може би няма да е проблем.
А съпругът ти - не може ли да извади бележки и от 2-те работи и да се види, че няма прекъсване в осигурителния статус?

# 303
Момичета, разбрах за нерегламентирано записване на дете в ДГ - детето не е било в системата, а са платили сума на директорката и е записано. Знам само обаче градината, определено няма да ми кажат трите имена на детето. Може ли да се подаде сигнал и да се направи нещо?
Как изобщо се следят записаните деца по втория начин?

# 304
  • при моите любими
marinakapina  по принцип мисля, че не би трябвало да е проблем да се корегират, защото реално след корекцията вие ще сте със същия брой точки. Важното е родителят да е на трудов договор към датата на записване (а не да е с непрекъснат осигурителен статус), реално до преди месец може и да не е работил (поне на мен така ми обясниха и ако не е точно така, моля да ме поправите да не подведем някой). Просто работното място ще е различно, а това не би следвало да е проблем според мен. Просто си извади служебни бележки и отиди на място да разговаряш с директорката.  Peace

# 305
Момичета, разбрах за нерегламентирано записване на дете в ДГ - детето не е било в системата, а са платили сума на директорката и е записано. Знам само обаче градината, определено няма да ми кажат трите имена на детето. Може ли да се подаде сигнал и да се направи нещо?

Така без конкретни данни, едва ли ще е много правдоподобен сигнала.
Въпреки че, ако искат, биха направили проверка на приема на всички деца, посещаващи градината.
Естествено, сигурна съм, че някоя лекарска комисия е издала съответния документ и няма да се открие никакво нарушение на правилата.

# 306
Здравейте,
И аз да попитам, нова здравно-профилактична карта трябва да вземем за записването, нали?
И трябва ли някакъв документ от яслата, че дъщеря ми я посещава или след като в системата фигурира няма нужда от други?

Simple Smile

# 307
Здравейте,
И аз да попитам, нова здравно-профилактична карта трябва да вземем за записването, нали?
И трябва ли някакъв документ от яслата, че дъщеря ми я посещава или след като в системата фигурира няма нужда от други?

Simple Smile
Занесох:
1. Удостоверение за раждане - оригинал и копие - погледнаха ги и двете и ми върнаха оргинала.
2. Принтирани и подписани заявления за записване - взеха ги.
3. Копия от ЛК - и моята, и на съпруга ми - взеха ги.
4. Служебните бележки от работодателите ни - взеха ги.
5. Здвавно-профилактична карта - върнаха ми я.
6. Имунизационен паспорт - върнаха ми го.

Последните две трябвало да ги представя на мед. сестра при постъпването през Септември.

Бележка от яслата не са ми искали, защото информацията е налична в тяхната система. Аз и не съм вадила де, защото на практика системата сама изведе тази информаци, аз не съм заявявала нищо.

Така без конкретни данни, едва ли ще е много правдоподобен сигнала.
Въпреки че, ако искат, биха направили проверка на приема на всички деца, посещаващи градината.
Естествено, сигурна съм, че някоя лекарска комисия е издала съответния документ и няма да се открие никакво нарушение на правилата.
Вариант е чрез списъците на сегашното класиране и следващите две, реално водените деца Септември, когато почнат и след това проверка на документи за децата, които не са приети на тези три класирания.

Ама за следващите две ще трябва принт скрийнове или снимка на място в ДЗ, за да важат.

# 308
  • София
здравейте,

аз уж следя темата , а нещо явно не съм схванала Simple Smile Не мога да разбера да си изтеглям ли имунизационния паспорт и здравно-профилактичната карта от яслата или нови трябват ?

# 309
  • София
tsvety_georgieva, виж предния пост на brumbarche - нейните деца са в ясла и сега ги е записала за градина Simple Smile
Но ако се притесняваш - обади се на място и питай.

# 310
Започна масовото записване и ето, че места се освобождават с главоломна скорост - само за няколко часа свободните места за набор 2010 от 163 станаха 172. Явно наистина много хора са декларирали неправомерно критерии, чак ми е чудно защо го правят, на какво се надяват... Дано повече директори обявяват освободените по този начин места в системата, а не ги оставят потулени за класиране по втория начин.

# 311
Сега стигнах да изгледам предаването на Хрътките и съм потресена от Бенатова. Толкова незапозната беше с темата, че направо грозно изглеждаше. Да не говорим, че даже не се беше постарала да се осведоми, че учители в частните училища никога не са ползвали (и преди редакцията на критерия) предимство. А "излъганата" майка, която показаха беше точно в тази група. Нито пък правеше разлика между заявяване на предимство и проверка на коректност на заявено предимство. Процедурата по проверка на заявени критерии се прави в този вид от четири години. Не е за сефте сега да се тества за първи път, че да има такива драми. Сега остава да покажат и някой, който е заявил ТЕЛКа на бабата и се възмущава, че лошите са му го махнали без да го информират своевременно.

Защо я бяха поканили Минчева след като основно се водеше монолог от страна на водещия, опитвайки се да покаже компетентност там, където тя очевидно липсваше.

Само на мен ли ми изглежда грозно това, че подобни неща не се уточняват, а се търси евтина сензация с подръчни материали. Поне да си бяха направили труда да проучат каква е подкрепата на кандидатстващите родители (тамън към 27 000) по отношение на критерии, базирани на професионален признак. Дето се вика - поне за цвят да покажат и малко по-различна гледна точка от тази на конкретната "излъгана" майка.

Да взема и аз да се ожаля за нещо, за да им докарам една тема за предаване.

# 312
  • Beyond the Frontiers
Сега стигнах да изгледам предаването на Хрътките и съм потресена от Бенатова. Толкова незапозната беше с темата, че направо грозно изглеждаше.

Те като цяло не си правят много труда да се запознават, независимо от темата, така че нищо странно няма.  Peace

# 313
Сега стигнах да изгледам предаването на Хрътките и съм потресена от Бенатова. Толкова незапозната беше с темата, че направо грозно изглеждаше.

Те като цяло не си правят много труда да се запознават, независимо от темата, така че нищо странно няма.  Peace

Специално за Хрътките имах добри впечатления, когато Теодора се свърза с нас преди доста време, за да готвят материал. И въпреки, че нямаше дете, направи всичко възможно да влезе в час преди да започне да готви материала. Гледахме документи, обяснявах, отговарях на въпроси и т.н. Някак по-професионално подходи към нещата, а не скалъпване на евтина сензация с минимум усилия. А Бенатова е уж по-високоразреден журналист. Би следвало да е наясно с елементарните принципи на журналистиката. Примерно "обективност".

# 314
Утре ще ходим да записваме детето, но много ме мъчи един въпрос- мъжът ми няма конкретен офис- инспектор  е на район от Софийска община в голяма фирма. От фирмата му издадоха служебна бележка, която гласи че "обслужва едикоя си община". Дали думата облсужва, а не месторабота ще създаде проблем?

Общи условия

Активация на акаунт