СТРАСТИ - градините в София кампания 2013/2014

• 39 912
  • 973
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Здравейте,
Четох навсякъде, но не можах да намеря - променя ли се датата за второто класиране, защото някак не мога да разбера как до 17ти ще записват, пък на 18ти ще има класиране. Ако не се променя - кога ще успеят да се обяват места, кога ще се актуализират профили и кога ще се прави класиране newsm78

# 391
първо, да, объркала съм- става въпрос за набор 2012!
второ -към helli_sun -  това със "защо не мислите преди да раждате" - някак ще се направя,че не съм го прочела. Само да ти кажа,че съм 100% сигурна,че съм го мислила повече от теб-детето ми е инвитро...доста години го мислих!!!
към всички други -благодаря за отговорите- знаете ли, получава се доста кофти на момента комуникацията. Все пак всички сме в едно и също положение- прецакани от системата в София. Повярвайте ми - ако някой може да ми гарантира,че др. година ще приемат детето ми без проблем-още утре отивам и освобождавам веднага мястото за друго по-силно нуждаещо се детенце. Всеки гледа от собствената си камбанария.
paulieM - ти така точно ли беше направила с ваксината. Нашите ваксини ги поставят по принцип с 1 месец закъснение. Септември ще е на 1г. и 3м. и няма да има поставена ваксина все още.

# 392

arch.mae, ти коя декларация за себе си занесе - за регистрация като самоосигуряващо се лице ли? Интересува ме дали е тази декларацията, която изискват в секцията Необходими документи в профила на детето.
Цитат
Копие от декларация, издадена и заверена от НАП, че лицето Мила Кузова е самоосигуряващо се
Точно тази за регистрация, но както писах не им беше достатъчна и искаха и всички платежни за последните месеци

# 393
  • Sofia
Достигнах до извода, че единственият шанс да приемат детенце в градината е да родя трето дете - така задължително по социален критерий отива начело на класацията.  Mr. Green

Между другото как така в 16 часа има едно свободно място в община Студентска, в 18:15 вече го няма?!! Някой може ли да обясни как седи въпроса с правата за въвеждане и редактиране в тази система? Няма ли някакъв контрол?

# 394
Достигнах до извода, че единственият шанс да приемат детенце в градината е да родя трето дете - така задължително по социален критерий отива начело на класацията.  Mr. Green

Ето още един с моите умозаключения  Joy Само да не беше толкова рисково за здравето ми......

# 395

Ето още един с моите умозаключения  Joy Само да не беше толкова рисково за здравето ми......

ето как Столична община се грижи за прираста на населението Mr. Green
Не го чувам за първи път, на доста хора им минава като идея Wink

# 396
  • София по рождение
първо, да, объркала съм- става въпрос за набор 2012!
второ -към helli_sun -  това със "защо не мислите преди да раждате" - някак ще се направя,че не съм го прочела. Само да ти кажа,че съм 100% сигурна,че съм го мислила повече от теб-детето ми е инвитро...доста години го мислих!!!

Е, това още повече показва, че ще направиш всичко възможно да е максимално вкъщи. Щом не е набор 2013 значи е излишно да коментираме. Но, не е честно някак спрямо другите деца, да заемате мястото заради точката.

# 397
  • Beyond the Frontiers
Здравейте,
Четох навсякъде, но не можах да намеря - променя ли се датата за второто класиране, защото някак не мога да разбера как до 17ти ще записват, пък на 18ти ще има класиране. Ако не се променя - кога ще успеят да се обяват места, кога ще се актуализират профили и кога ще се прави класиране newsm78

И аз това се чудя.

# 398
  • София, Люлин-8
Здравейте! Бях писала и преди,че сме от приетите деца набор 2013. Искам да запиша детето да тръгне на ясла,но към момента то все още няма годинка,Искам да отложа тръгването поне с 2-3 месеца и след това да тръгне.

Лелеее, кога се е родило, че и прието вече...? Годината още не е преполовила! #Crazy
Доколкото знам на ясла ги искат проходили...поне.
Ако е само заради точката, ти препоръчвам да не пускаш толкова малко дете на ясла. Поне за втора яслена бих си пуснала бебето. Тепърва проблема с местата за вас ще се отпуши. Аз не познавам родител, да си е пуснал детето на 4-5 месеца...до септември на 9, в най-добрия случай.
Бе хора, не мислите ли преди да раждате!!! ooooh!

Мойта мома като тръгна на ясла на 1 г. и 2 м. не можеше да ходи и също къто цяло си имахбе брутно изоставане.
Проходе си там детето, започна на 1 г. и 5 м. да се храни сама, опитва се вече да се облича и съблича сама , абе много управни стават като се поснат по от раничко.
Друг въпрос, че директорката няма да го иска ако не е проходило, така че си записвай смело. Те и мойта не я искаха ама трябваше да се връщам на работа та нямаше как  Sad

# 399
Helli_sun, при ситуацията в момента с детските градини и ясли няма място за честност и отстъпки. Щом детето е прието дори и да има реална възможност да го гледа някой вкъщи, го записва жената без да го мисли, защото от много мисли за чуждите деца догодина ще стои и ще се чуди кой да и гледа детето.
Аз преди две години, когато не приеха дъщеря ми, една определена директорка си предложи услугите. Е, постъпих честно. И какво от това - сега се чудя кой ще гледа второто ми дете от септември, защото дори с едно прието в същата градина за която кандидатстваме, второто изобщо няма шанс.

# 400
  • София
В общината  издават срещу такса винаги, когато Ви потрябва. На мен ми взеха жълтата бланка в първата ДГ, в която приеха малката. За втората си извадих точно удостоверение от Общината... И би следвало това да е необходимия документ  Peace

Особено ако ми се наложи при извънредна ситуация да докажа пред полицай, че живея в това жилище и ще му кажа да изчака, за да се отърча до общината. Или ще мъкна собственика на жилището с нотариалния акт всеки път и той да си губи времето.
Не е необходимо всеки път да водите собственик с нот. акт. Отивате в общината и казвате, че искате Удостоверение, изготвя се за минути, а вие си пазете едно щом ви е необходимо.

Не вярвам някой разумен родител да даде в градината собствения си екземпляр от удостоверението за настоящ адрес. Обикновено за други цели се иска нов екземпляр. А собственик се води само за регистрацията, а не за всяко удостоверение. Поне аз така знам.

Аз за постоянен адрес получих такова (докато си извадя лична карта да имам нещо) и си го поисках в два екземпляра - един за мен и един ако ми се наложи да оставя в някоя институция.

Според мен пък няма нищо ненормално да се остави в градината оригинално удостоверение за настоящ адрес. В Общината срещу заявление и такса от 2,50 лв. (Люлин) за броени минути може да се извади ново удостоверение.

Мами едно въпросче, какъв адрес посочвате в здравно-профилактичната карта, постоянен или настоящ, ако двата се различават?

Аз посочих настоящия - където живеем  Peace

# 401
 След колко време се отразява в системата,днес следобяд записах малкия но все още не е отразено?

# 402
  • София
След колко време се отразява в системата,днес следобяд записах малкия но все още не е отразено?

почти веднага, след като директорката отбележе в системата, че детето е записано. По принцип се получава и емейл. Ама вече не може да им се вярва на емейлите от ИСОДЗ Simple Smile

# 403
Достигнах до извода, че единственият шанс да приемат детенце в градината е да родя трето дете - така задължително по социален критерий отива начело на класацията.  Mr. Green

Ето още един с моите умозаключения  Joy Само да не беше толкова рисково за здравето ми......

ето как Столична община се грижи за прираста на населението Mr. Green
Не го чувам за първи път, на доста хора им минава като идея Wink

Това е за хората вече вързали се с деца  Peace

На всички близки наоколо изживели нашата одисея с нас им идва през ум единствено да не раждат или поне не в България  Crazy

# 404
  • София по рождение

Точно същия въпрос зададох на директорката ни при записването. В отговор ни покани в кабинета си и пред очите ми го отрази в системата. Когато се прибрахме вече имахме мейл, че сме записани. Препоръчвам на всички, чието записване предстои да поискате да ви отбележат в системата на момента.

Общи условия

Активация на акаунт